Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę
Odpowiedz

LIPCOWE TESTOWANIE '18, czyli idealny czas na ciążę

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda cuda w tym lipcu i tyle. Moze to jak z tymi testami z reklamy, ktore ciaze przed owulacja wykrywaja ;)
    Ale wazne ze do przodu i oby wszystlie te kresli i bladzioszki zamienily sie w rozowe bobasy :)

    Siwulcu jak samopoczucie? Mocno trzymam kciuki.
    Patrycja, Ty juz 10 tydzien? Alez zlecialo :)

    Siwulec, Tosia2323, Patrycja20 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Misiak- beta będzie na pewno super- kreski ładnie ciemnieją :)
    mamaMamita- który jesteś dpo? Bo ja na żadnym zdjęciu nic nie widzę.. jutro zrób kolejny test.
    8 dpo
    Bardzo ciezko na zdj uchwycic ale na zywo golym okiem jest cien. Pojawil sie od razu

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo :*

    Patrycja marudzisz jak baba w ciąży :P :P :P

    Malgonia dziękuję, czuje się znośnie tylko że zapowiadają dziś upały więc na samą myśl już mi slabo ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMamita wrote:
    8 dpo
    Bardzo ciezko na zdj uchwycic ale na zywo golym okiem jest cien. Pojawil sie od razu
    No to testuj dalej bo to wcześnie jeszcze.

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

    Misiak - chyba już nie masz żadnych wątpiwości? ;) Udało Ci się wyłapać ciąże praktycznie na samiuteńkim jej początku, jak widać testy ciążowe potrafią być super skuteczne i czułe :D


    Siwulec - przesyłam moc zaciśniętych kciuków, wszystko będzie dobrze :)

    MamaMamita - ja też nic nie widzę, ale skoro na żywo coś Ci majaczy, to widocznie tak jest :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 4 lipca 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka i Amina, cudowne wiadomości! Życzę spokojnej ciazy :)

    Misiak, manita, trzymam kciuki żeby to było to

    Siwulec i nadzieja- mam nadzieje ze usłyszycie dzisiaj same dobre wiadomości :)

    Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Póki co wygląda to dobrze według gin :) Jeszcze zarodka nie ma, ale powinien być na wizycie za tydzień. Wracam do domu, napiszę więcej jak dojadę.

    Tosia2323, StaraczkaNika, Siwulec, Achia, Patrycja20, Malgonia, Ola_445, Reniferra, frezyjciada, by7mistake, Angelika83, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Foxy83 Koleżanka
    Postów: 44 15

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś zaniżę lipcowe statystyki.. 13 dzień po ovitrelle - fabryczna biel ma teście :-/

    36 lata, 6 lat starań o pierwsze dziecko. Hormony- ok. Drożność - ok Insulinoodpornosc Nasienie - 0 %
    I IUI - 17.07.17 :-(
    II IUI - 18.08.17 :-(
    20.01 - transfer 6dniowej blastki
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja cieszę się że wszystko ok :) i czekamy na serduszko <3

    Foxy bardzo mi przykro :*

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia mi tez mega szybko zleciało jeszcze trochę i na prenatalne ;) nie mogę się doczekać .. ;)
    Siwulec haha podejrzewam, że mogę być :D

    Nadzieja na następnej wizycie pewnie już zobaczysz serduszko <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 10:33

    Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejs gratulacje

    Foxy sciskam. Dużo sił na kolejny cykl :*

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja juz chce poniedzialek. Wtedy wszystko sie okaże. Dzisiaj mam mega fatalny dzień. Moze zagniezdzenie? Haha. Smieję się ale serio czuje sie jakby mi sie cos "wżerało" w moja macice i ta dysk9teka w jajnikach i pachwiny.
    W ogole od 3 dni meczy mnie codziennie rano bol brzucha, skreca mnie w jelitach i czysci mnie. Sory za konkrety ale dziwi mnie to. Jakbym cos zlapala to by mnie meczylo caly dzien a nie tylko rano tak mniej wiecej do 10 i pozniej spokoj.

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • Ola_445 Ekspertka
    Postów: 262 54

    Wysłany: 4 lipca 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - gratuluję, trzymam kciuki za kolejna wizyte :)
    Foxy - przykro mi bardzo ;( ściskam i trzymam kciuki za kolejny cykl :*

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

    03.2014 r Aniołek
    Syn 2015 ♡
    Ponad 2 lata starań
  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy przykro mi.
    Nadzieja super wiadomość..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:03

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • MamaMamita Przyjaciółka
    Postów: 99 52

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiak o ktorej wynik bety?

  • misiak17 Ekspertka
    Postów: 229 219

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby koło 17.


    Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda, dziękuję. Dziś już lepiej. Pospałam wczoraj. A u Ciebie wszystko ok?
    Nadzieja, za tydzień koniecznie fotka dzidziusia :).
    Siwulec kciuki za wizyte :)

    Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Bonda, dziękuję. Dziś już lepiej. Pospałam wczoraj. A u Ciebie wszystko ok?
    Nadzieja, za tydzień koniecznie fotka dzidziusia :).
    Siwulec kciuki za wizyte :)
    U mnie gra.Rano pobralam się na proga, przy okazji betę.Ciekawe, czy jutro na wizycie będzie już coś widać.

    Reniferra lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1735 749

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy - szkooooda :( Tulę i życzę powodzenia w przyszłym cyklu, oby był tym szczęśliwym :)

    Ola, bardzo chciałabym, żeby to było to u Ciebie:) U mnie jest podobnie, co miesiąc czuję w drugiej fazie dziwne piekąco-kłujące bóle w macicy i zawsze sobie myślę, że musi to być zagnieżdżenie, bo odczucia są właśnie takie, jakby się coś wgryzało, w dodatku najczęściej w jednym konkretnym miejscu (tzn. w każdym cyklu w innym, ale w czasie jednego cyklu w jednym) powtarzają się takie sensacje. Niestety jak dotąd wszystko to było fałszywym alarmem :( Teraz jak odczuwam takie bóle, to biorę to raczej za zwiastun niepowodzenia i zbliżającej się @. Czasami sobie myślę, że zamiast się wgryzać, to zarodek się w takich momentach odczepia od endometrium. Takie mam głupie myśli :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:27

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 4 lipca 2018, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mi nawet powiedział że przy becie 1000 -jeśli będzie dobrze!- to się zobaczy coś na monitorze
    No dokładnie, moja gin ma najnowsze usg i tylko dlatego było widać cokolwiek, ale beta wtedy była ok 1400...

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego