Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lipcowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • kasia_pra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Tak. Miałam dokładnie sprawdzony cykl na monitoringu. Mam naturalne owulacje. Hormony w normie. Biorę euthyrox na tsh. Zbilam go do 1.5... no i nic. Jak teraz się nie uda to mój M bada nasienie

No to też już trochę wiesz :) niech M się koniecznie zbada. No i myślę, że musicie sobie dać czas i postarać się wrzucić na luz :)

3PGLp1.png

33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Zmieniłyśmy wątek?!
    W takim razie mnie Monia możesz przepisać na koniec lipca. Jutro mam termin @. Dzisiaj zrobiłam test aby wiedzieć czy wykupić receptę na clo, bo jutro po pracy większość aptek pozamykana. Oczywiście biel nad bielami. Ech, ale co tam! To będzie mój dopiero 8 cs, w porównaniu z niektórymi z Was to mały pikuś. W lipcu mam 10-tą rocznicę ślubu, może przyniesie szczęście ;-)

Lunaris lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o dopisanie mnie 20.07.

Po wczorajszej wizycie i recepcie nadzieja wróciła.
    Ogólnie trzy miesiące starań z progesteronem, a potem hsg,laparoskopia.
    Mam nadzieję, że w ciągu tych 3 cykli jednak się uda.

Flowwer, Abs lubią tę wiadomość

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwariuje...
    u mnie dziś 2 dzień cyklu i krew mnie zalewa... dosłownie i w przenośni...
    Nie dość , że jestem zmęczona po pracy i to tak na maxa to czuje się jak idiotka. Zaczęłam sobie przypominać jak ostatnio w dniu moich urodzin dziewczyny które już mają dzieci składając życzenia mówiły kwestia czasu , odpuść sobie a zajdziesz itd..a ja czuje się jak taka głupia idotka już robiąc te testy , mając seks na przymus bo właśnie owulacja i robiąc sobie nadzieje już kolejny i kolejny miesiąc. Na dodatek mój Artur widząc mój nastrój zapytał co jest? to mu powiedziałam że mam dość , że to bez sensu itd na co on : co się denerwujesz przecież się staramy. Tylko , że to ja idę i kupuje te testy , robie je , co miesiąc obserwuje swoje ciało bo być może teraz a potem jeszcze robiąc dobrą mine do złej gry idę z nim do łożka choć nie mam czasami na to ochoty a musze zrobić by on miał. Cholera by to wzięła. Zwariuje. Sorry dziewczyny ale musiałam to wyrzucić . Co jest kur...wa nie tak , że normalne osoby które chcą stworzyć rodzine , dom być mamą nie mogą. To wszystko nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 18:58

Lunaris lubi tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) można się dołączyć? Planuję testować 7.07, mogę prosić o dopisanie do listy?;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Dziewczyny zwariuje...
    Nie dość , że jestem zmęczona po pracy i to tak na maxa to czuje się jak idiotka. Zaczęłam sobie przypominać jak ostatnio w dniu moich urodzin dziewczyny które już mają dzieci składając życzenia mówiły kwestia czasu , odpuść sobie a zajdziesz itd..a ja czuje się jak taka głupia idotka już robiąc te testy , mając seks na przymus bo właśnie owulacja i robiąc sobie nadzieje już kolejny i kolejny miesiąc. Na dodatek mój Artur widząc mój nastrój zapytał co jest? to mu powiedziałam że mam dość , że to bez sensu itd na co on : co się denerwujesz przecież się staramy. Tylko , że to ja idę i kupuje te testy , robie je , co miesiąc obserwuje swoje ciało bo być może teraz a potem jeszcze robiąc dobrą mine do złej gry idę z nim do łożka choć nie mam czasami na to ochoty a musze zrobić by on miał. Cholera by to wzięła. Zwariuje. Sorry dziewczyny ale musiałam to wyrzucić . Co jest kur...wa nie tak , że normalne osoby które chcą stworzyć rodzine , dom być mamą nie mogą. To wszystko nie tak.

Chciałabym napisać coś mądrego, ale nic takiego nie przychodzi mi do głowy...

Co miesiąc przeżywam to samo. Wielka rozpacz i złość jednocześnie, potem przechodzi. Zaczyna się okres "przejściowy"- intensywnego działania żeby w końcu przerodzić się w oczekiwanie na cud po którym znów przyłazi @ i wpadam w rozpacz itd.

czasami takie wyrzucenie z siebie tego wszystkiego pomaga...

Tusiek86 lubi tę wiadomość

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Dziewczyny zwariuje...
    Mam identycznie i mój Mąż tak samo jak Twój, dzisiaj masz poprostu gorszy dzień, czasami tak jest... Jutro już będzie lepiej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:38

Flowwer, Tusiek86, zubii lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia w lipcu :) Będę Wam kibicować i od czasu do czasu zaglądać.

Flowwer, gratuluję dwóch pęcherzyków i życzę intensywnego weekendu ;)

Flowwer, Czrna 81, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - czy są dziewczyny z pcos pijące inofem? od którego dnia cyklu pijecie i czy przestajecie po owu?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiek86 wrote:
    Dziewczyny zwariuje...

Głowa do góry :)

Tusiek86 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też zapiszę się na lipiec, właśnie wróciłam od gin, pęcherzyk 19mm, więc jest szansa ze w weekend pęknie.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    C5oekawa jestem jak byś reagowała na letrozol bo clo przy PCOS nie wskazany.

Jestem ciekawa co twój gin wymyśli bo jako tako przeciwskazań noe masz ;)
    Ojej a czemu przy pcos clo nie wskazany ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TUSIEK 86 każda z nas ma takie momenty jak już się dłużej stara... Nie miej do siebie wyrzutów... Ale trzeba wierzyć ze kiedyś zisci się nasze marzenie ww postaci dziecka :)

wannsees, Rucola, Flowwer, Tusiek86 lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hej - czy są dziewczyny z pcos pijące inofem? od którego dnia cyklu pijecie i czy przestajecie po owu?

Co prawda nie mam zdiagnozowanego pcos, ale inofem pije się cały czas, nie trzeba robić przerwy. Piłam przez 4 cykle, teraz przerzuciłam się na ovarin.

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Czytam Wasze wątki (miesięczne) już parę miesięcy :)
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i czytam z wielkim zaangażowaniem. Cieszę się, że niektórym się udało :)
    Wiem, że na każdą z Nas przyjdzie pora czy to na pierwszego czy kolejnego dzidziusia.
    Nie udzielałam się, bo jakoś nigdy się nie chciałam wtrącać. Dziś jednak szukam porady... Brak mi sił.
    Czy można o coś zapytać?

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, powodzenia w lipcu :) Będę Wam kibicować i od czasu do czasu zaglądać.

Flowwer, gratuluję dwóch pęcherzyków i życzę intensywnego weekendu ;)
    Ja też już dopinguję dziewczyną i po głowie dam !!! Nie poddawajcie się a Chłopy to tylko chłopy. A ja zawszę mowię M " nawet król musi osobiście społodzić potomka "

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i czytam z wielkim zaangażowaniem. Cieszę się, że niektórym się udało :)
    Wiem, że na każdą z Nas przyjdzie pora czy to na pierwszego czy kolejnego dzidziusia.
    Nie udzielałam się, bo jakoś nigdy się nie chciałam wtrącać. Dziś jednak szukam porady... Brak mi sił.
    Czy można o coś zapytać?
    Hej pytaj śmiało coś razem wymyślimy!

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Ja mam zdiagnozowane tylko że biorę ovarin, ale to chyba prawie to samo co inofem. Biorę w każdym razie przez cały cykl.

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Czy można o coś zapytać?

Pytaj śmiało. Tu jest tyle ekspertek że na pewno coś doradzimy :)

Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ojej a czemu przy pcos clo nie wskazany ??

Częstą reakcją jajników przy PCOS na Clo jest duża ilość drobnych pęcherzyków i brak dominującego.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ