Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lipcowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Odebrałam moje wyniki 5dc, niestety zamiast lepiej jest gorzej :( po kij te wszystkie suple, herbatki i zdrowe odżywianie, jak zawsze jest kurwa źle... już nie mam sił, za tydzień będe u gina.

    Jest jakiś sposób żeby te LH : FSH poprawić?

    TSH 2,00 µIU/ml [0,270 - 4,200]
    FSH 9,29 mIU/ml [faza folikularna: 3,5 - 12,5]
    LH 22,8 mIU/ml [faza folikularna: 2,4 - 12,6]
    TESTOSTERON 0,5 ng/ml [0,08 - 0,48]
    PROLAKTYNA 16,7 ng/ml [4,79 - 23,30]
    PROGESTERON 0,50 ng/ml [faza folikularna: 0,2 - 1,5]
    ESTRADIOL 32,0 pg/ml [faza folikularna: 12,4 - 233]

    Przypomnij mi jakie masz AMH?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH 7

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    AMH 7
    C5oekawa jestem jak byś reagowała na letrozol bo clo przy PCOS nie wskazany.

    Jestem ciekawa co twój gin wymyśli bo jako tako przeciwskazań noe masz ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sobie jeszcze DHEA-SO4 i SHBG, białko Si C, kortyzol.
    Coś wyczuwam jakąś nieprawidłowości w wynikach lub na odwrót ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • kasia_pra Autorytet
    Postów: 1191 1280

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja poproszę o dopisanie na 11 lipca :)
    Już jestem po monitoringu, ciałko żółte książkowe, więc teraz nie pozostaje nic innego jak czekać... Ja już chyba biorę wszystko, co się da, bo żeby podkręcić to zwiększyliśmy dawkę acardu, dostałam encortonu i clexane. Ech...

    3PGLp1.png

    33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

    Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

    13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower biorę letrozol już chyba 5 cykl. Wcześniej brałam CLO, ale zmienił mi właśnie na Aromek.

    Też jestem ciekawa co powie, chociaż najbardziej teraz mi zależy żeby na USG było już czysto. Mam nadzieję że to dziadostwo się złuszczyło.

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Zrób sobie jeszcze DHEA-SO4 i SHBG, białko Si C, kortyzol.
    Coś wyczuwam jakąś nieprawidłowości w wynikach lub na odwrót ;)

    Dziękuje :* obojętnie który dzień cyklu?

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziękuje :* obojętnie który dzień cyklu?
    Przy tych badaniach bez znaczenia dc.
    Ale u Ciebie to kwestia czasu fasolek będzie szybko !!!

    bazylkove lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już się umówiłam z moim brzuchem że w lipcu wprowadza się kropek :D

    Flowwer, Czrna 81, zubii, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • OvuGrażyna Ekspertka
    Postów: 206 77

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie na 9 lipca:*

    7v8rdqk3dbllser2.png
  • OvuGrażyna Ekspertka
    Postów: 206 77

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny przeraża mnie to że wy tyle nie znanych mi badań robicie.. ja jestem dopiero na 5cs i tylko podstawowe miałam robione. Wszystko jest super... no ale jednak ciąży nie ma. Jak się nie uda w tym to mój M idzie się zbadać. Ogólnie co później się robi?... pytam doświadczonych staraczek

    7v8rdqk3dbllser2.png
  • kasia_pra Autorytet
    Postów: 1191 1280

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Jeju dziewczyny przeraża mnie to że wy tyle nie znanych mi badań robicie.. ja jestem dopiero na 5cs i tylko podstawowe miałam robione. Wszystko jest super... no ale jednak ciąży nie ma. Jak się nie uda w tym to mój M idzie się zbadać. Ogólnie co później się robi?... pytam doświadczonych staraczek

    Ja może nie jestem aż tak doświadczoną staraczkę, ale na pewno warto monitorować cykl, żeby zobaczyć czy pęcherzyki rosną i pękają, czyli innymi słowy czy jest owulacja. Hsg również dobrze jest wykonać, żeby wiedzieć czy jajowody są drożne. Z hormonalnych to na pewno TSH i progesteron. No i na pewno Emka wysłać na badania, żeby sprawdzić czy u niego wszystko ok.

    5 cykl to niedługo, więc bądźcie dobrej myśli! :)

    Rucola lubi tę wiadomość

    3PGLp1.png

    33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

    Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

    13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • OvuGrażyna Ekspertka
    Postów: 206 77

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u Ciebie 6cs a dużo dalej jesteś...

    7v8rdqk3dbllser2.png
  • kasia_pra Autorytet
    Postów: 1191 1280

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka tak, ale ja od razu zaczęłam od stymulowanych cykli, bo po zeszłorocznych badaniach wiedziałam, że nie mam naturalnej owulacji. Fakt faktem, że zeszły rok spokojnie poświęciłam na diagnostykę, bo wiedziałam, że o ciążę zaczniemy się starać dopiero na początku tego roku i od razu w styczniu ruszyłam że stymulacja. Tym bardziej powinno zaskoczyć, a na razie się nie udaje...

    A Ty robiłaś już jakiekolwiek badania?

    3PGLp1.png

    33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

    Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

    13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Phnappy Autorytet
    Postów: 956 2036

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, poproszę na 31 lipca :) może wcześniej, będę dokładnie prowadzić samoobserwacje i może mi się po poronieniu cykle skrócą.

    ckai43r8zmly7il4.png

    staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lista już zaktualizowana.
    Miesiąc urlopowy to i dużo <3 będzie na wykresie :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:18

    Rucola, zubii lubią tę wiadomość

  • gg88 Autorytet
    Postów: 1071 894

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyny, lista już zaktualizowana.
    Miesiąc urlopowy to i dużo <3 będzie na wykresie :D
    Chyba zapomniałaś dopisać siebie :))

    Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wtedy gdy wyznaczy mi owulację :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:26

  • Sasanka 87 Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. :)
    Testuje 3go lipca.
    Kolejna próba po poronieniu chybionym

    Marzec 2017 poronienie chybione 10tc
  • OvuGrażyna Ekspertka
    Postów: 206 77

    Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Grażka tak, ale ja od razu zaczęłam od stymulowanych cykli, bo po zeszłorocznych badaniach wiedziałam, że nie mam naturalnej owulacji. Fakt faktem, że zeszły rok spokojnie poświęciłam na diagnostykę, bo wiedziałam, że o ciążę zaczniemy się starać dopiero na początku tego roku i od razu w styczniu ruszyłam że stymulacja. Tym bardziej powinno zaskoczyć, a na razie się nie udaje...

    A Ty robiłaś już jakiekolwiek badania?


    Tak. Miałam dokładnie sprawdzony cykl na monitoringu. Mam naturalne owulacje. Hormony w normie. Biorę euthyrox na tsh. Zbilam go do 1.5... no i nic. Jak teraz się nie uda to mój M bada nasienie

    7v8rdqk3dbllser2.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego