Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Tami88 Przyjaciółka
    Postów: 99 22

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ale łatwo nie będzie ;)

    Tami
    39 lat, 5m starań, 2 dzieci (18l i 10l)
    2 c. biochem.
    Hormony+
    Materiał+
  • Justya85 Autorytet
    Postów: 714 401

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, wracam na tą stronę po dłuższej przerwie, testowałam w kwietniu i byłam w ciąży, niestety nie trwała tyle ile bym chciała:( obecnie pierwszy miesiączka po poronieniu-jestem przed owulką więc zajadam migdały pije winko i do swojego gina idę zaraz (wczoraj byłam u innego potwierdziła że wsio ok, mam też już ładny pęcherzyk).

    Teoretycznie zapisuje się na 12.07 z testowaniem

    Ostatnio 10dpo wyszła mi beta, test biały. Wszystkim życzę mega pięknych dwóch kreseczek, wszystkie zasługujemy bo tego chcemy!

    Lunaris lubi tę wiadomość

    Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • karolkaa22 Koleżanka
    Postów: 54 16

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Chciałabym zapisać się na 30 lipca na testowanie. Co prawda w tym miesiącu nie dostałam jeszcze @, ale robiłam dzisiaj test i jest negatywny, więc pewnie lada chwila dostanę @.

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami88 wrote:
    Chyba nie wytrzymam i zrobię dziś test ...
    Kochana, przywołuję do porządku! Stanowczo za wcześnie! No, chyba że bardzo chcesz zobaczyć biel... ;) ja chciałam jutro robić (8dpo) ale zostałam ustawiona do pionu przez KateHawke wiec robie jutro progesteron i estradiol ;)
    Poczekaj chociaż do weekendu! Albo na mnie do poniedziałku :P

    MajaT lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Zgredek 12 Autorytet
    Postów: 573 645

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiatko to i ja cie do pionu na dokładke ustawie :) !! Najwczesniej 12 dp i ani minuty wczesniej :p po co?? Mało wam rozczarowań? Dajcie sobie szanse, aby pozytywnie się zaskoczyc a nie wypatrywac wszystkiego zza rogu...

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    Synek <3
    Mój blog: www.doilurazysztuka.wordpress.com

    0d1y3e3k63eguvgh.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5740 7043

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Bocianiatko to i ja cie do pionu na dokładke ustawie :) !! Najwczesniej 12 dp i ani minuty wczesniej :p po co?? Mało wam rozczarowań? Dajcie sobie szanse, aby pozytywnie się zaskoczyc a nie wypatrywac wszystkiego zza rogu...
    Ja juz nie będę! Obiecuje! :) test zrobię po powrocie z kajaków, tj w poniedziałek :) a od jutra do tego czasu żadnych pomiarów i obserwacji, tylko chill! :D

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021 - długi protokół:🍍🍍24 komórki - 17 zarodków🍍🍍💫❔🔮🧫✳️💚🍀
    2️⃣ ICSI OviKlinika 2021 - krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka ❌
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1️⃣ ICSI/IVF nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce❌
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    💉 Diphereline: Luty 2020- Sierpień 2020 💉
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    🧪IUI - 19.11.2018 :(
    🧪IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O glupia ja,po co to zrobilam,zjadlam prawie caly sloik nutelli,bede tego zalowac heh,to przez ten moj niepochamowany apetyt

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Witajcie dziewczynki, wracam na tą stronę po dłuższej przerwie, testowałam w kwietniu i byłam w ciąży, niestety nie trwała tyle ile bym chciała:( obecnie pierwszy miesiączka po poronieniu-jestem przed owulką więc zajadam migdały pije winko i do swojego gina idę zaraz (wczoraj byłam u innego potwierdziła że wsio ok, mam też już ładny pęcherzyk).

    Teoretycznie zapisuje się na 12.07 z testowaniem

    Ostatnio 10dpo wyszła mi beta, test biały. Wszystkim życzę mega pięknych dwóch kreseczek, wszystkie zasługujemy bo tego chcemy!
    Zobaczysz 2-4 cykle i będziesz się cieszyć fasolką.

    Zgredek u Ciebie to samo !!!

    Justya85 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj (4dc) robiłam część badań;

    LH - 3,84 IU/l (2,4-12,6)
    FSH - 2,2 mIU/ml (3,5-12,5)
    Estradiol - 34,94 pg/ml (18-147)
    Prolaktyna - 19,98 ng/ml (4,79-23,30)
    Progesteron - 0,36 ng/ml (0,2-1,5)
    Testosteron - 0,53 ng/ml (0,06-0,82)

    Wiem, że część z Was dużo lepiej ogarnia ten temat.
    Rozumiem, że to niskie FSH ma wpływ na to, że nam się nie udaje...
    I czy to, że mam hashimoto ma wpływ na takie wyniki? I w ogóle, co to znaczy?

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14618 18443

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak zarodek sie zatrzymuje to moze byc to spowodowane ze cos nie zadzialalo z endometrium czy to juz nie to dziala ?

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stara gwardia zakłada wątek to ja też testuję.

    Bliżej nieokreślony koniec lipca, pierwsze ICSI.Dam znać kiedy przy transferze :)

    Bocianiątko, innamorata88 lubią tę wiadomość

  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem w którym wątku pisałam czy tu czy na czerwcowym. Ale byłam u ginekologa i moje endometrium coś koło 10 czy 11 mm pęcherzyka nie ma pękł, no i czekamy dziś wg mnie mam 1dpo także dwa tyg i będzie wiadomo czy lipiec należy do mnie czy walczę w sierpniu :)

    Aha no i za tydzień robię badania tarczycy i nie wiem bo moja ginekolog powiedziała że mogę zrobić badanie SHBG pierwsze słyszę o tym, ale jak to ma być drogie badanie to nie wiem czy chce mi się go robić hehe
    Aha no i jednak nie robimy stymulacji bo skoro owulacja występuje to się wstrzymujemy ze stymulacja i z droznością bo ja teraz nie chce tego robić tzn na chwilę obecną naprawdę uważam że co ma być to będzie i nie Ch E latać po szpitalach bo uważam że to jest zbędne, jak zmienię zdanie to wtedy da mi skierowanie

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a ja dzisiaj odebrałam wynik TSH i w końcu ruszyło i udało się zbić do 0,872. Chociaż z tego mogę być zadowolona, bo endo mówił, że idealnie byłoby między 0,7 a 1,2.

    Nadal czekam na wyniki AMH. Tak z ciekawości, jak długo czekałyście?

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14618 18443

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny nie wiem w którym wątku pisałam czy tu czy na czerwcowym. Ale byłam u ginekologa i moje endometrium coś koło 10 czy 11 mm pęcherzyka nie ma pękł, no i czekamy dziś wg mnie mam 1dpo także dwa tyg i będzie wiadomo czy lipiec należy do mnie czy walczę w sierpniu :)

    Aha no i za tydzień robię badania tarczycy i nie wiem bo moja ginekolog powiedziała że mogę zrobić badanie SHBG pierwsze słyszę o tym, ale jak to ma być drogie badanie to nie wiem czy chce mi się go robić hehe
    Aha no i jednak nie robimy stymulacji bo skoro owulacja występuje to się wstrzymujemy ze stymulacja i z droznością bo ja teraz nie chce tego robić tzn na chwilę obecną naprawdę uważam że co ma być to będzie i nie Ch E latać po szpitalach bo uważam że to jest zbędne, jak zmienię zdanie to wtedy da mi skierowanie

    trzymam kciuki za dwie kreseczki :P skoro masz swoje ladne owulacje to na pewno sie uda :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    trzymam kciuki za dwie kreseczki :P skoro masz swoje ladne owulacje to na pewno sie uda :)

    No kiedyś się uda, ale powiem wam że już mnie nastraszyli że lepiej robić droznosc a ja mam takie nerwy bo ja uważam że nie ma sensu skoro była ciąża to na pewno któryś jest drozny a ja poprostu jakoś nie mam parcia na robienie różnych badań, chyba swoje już przeszłam i teraz chce spokoju i albo będzie ciąża albo nie, może za kilka miesięcy się zafiksuje znowu na diagnostykę ale aktualnie mam dość nawet nie wiem czy będę w przyszłym cyklu szła na monitoring już mi się poprostu nie chce...

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak zarodek sie zatrzymuje to moze byc to spowodowane ze cos nie zadzialalo z endometrium czy to juz nie to dziala ?

    Ciężko jest chyba odpowiedzieć... często to po prostu "naturalna eliminacja" kiedy fasolka jest wadliwa. Zatrzymanie rozwoju zarodka może być też spowodowane np. genetyką, chorobami...
    Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że nieprawidłowa budowa endo może utrudniać rozwój fasolki. Ale ekspertem nie jestem...

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No kiedyś się uda, ale powiem wam że już mnie nastraszyli że lepiej robić droznosc a ja mam takie nerwy bo ja uważam że nie ma sensu skoro była ciąża to na pewno któryś jest drozny a ja poprostu jakoś nie mam parcia na robienie różnych badań, chyba swoje już przeszłam i teraz chce spokoju i albo będzie ciąża albo nie, może za kilka miesięcy się zafiksuje znowu na diagnostykę ale aktualnie mam dość nawet nie wiem czy będę w przyszłym cyklu szła na monitoring już mi się poprostu nie chce...


    też trzymam kciuki za dwie lipcowe kreski! :)
    A co do diagnostyki, może dobrze czasami zrobić sobie taką chwilę przerwy, odsapnąć... może wtedy właśnie wydarzy się coś niesamowitego. :)

    ja dopiero zaczynam drążyć temat i odwiedzać mądre głowy. Obawiam się tylko, czy nie za późno... ;/

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14618 18443

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannsees wrote:
    Ciężko jest chyba odpowiedzieć... często to po prostu "naturalna eliminacja" kiedy fasolka jest wadliwa. Zatrzymanie rozwoju zarodka może być też spowodowane np. genetyką, chorobami...
    Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że nieprawidłowa budowa endo może utrudniać rozwój fasolki. Ale ekspertem nie jestem...

    no ale nieprawidlowa budowa to moze byc ze fasolka sie nie zagniezdzi, no endo rosnie, wiadomo ale myslalam ze potem juz tak bierze sie endo pod uwage, tylko jak sie rozwija maluszek

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14618 18443

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No kiedyś się uda, ale powiem wam że już mnie nastraszyli że lepiej robić droznosc a ja mam takie nerwy bo ja uważam że nie ma sensu skoro była ciąża to na pewno któryś jest drozny a ja poprostu jakoś nie mam parcia na robienie różnych badań, chyba swoje już przeszłam i teraz chce spokoju i albo będzie ciąża albo nie, może za kilka miesięcy się zafiksuje znowu na diagnostykę ale aktualnie mam dość nawet nie wiem czy będę w przyszłym cyklu szła na monitoring już mi się poprostu nie chce...

    powiem tobie ze doskonale cie rozumiem, tez zaczynam miec wszystkiego dosyc, od lekarza do lekarza, badania, wyniki, wizyty. Ilez mozna? tez musze sobie chyba dac na wstrzymanie i reset :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    no ale nieprawidlowa budowa to moze byc ze fasolka sie nie zagniezdzi, no endo rosnie, wiadomo ale myslalam ze potem juz tak bierze sie endo pod uwage, tylko jak sie rozwija maluszek

    Może być też tak, że się zagnieździ, ale ze względu na np. "wady budowy" może utrudniać rozwój...

    Poniżej fragment z pierwszej lepszej strony:
    "Zatrzymanie rozwoju zarodka może być również powodowane wieloma czynnikami m.in. genetyką, chorobami matki, zmianami w narządach rodnych kobiety, lekami czy niezdrowym trybem życia."
    Czyli może się zagnieździć nawet przy jakichś defektach, ale po jakimś czasie może nastąpić zatrzymanie rozwoju.
    Podobnie jest przecież z hormonami... Zarodek pięknie się zagnieździ, a potem nagle z niewiadomych przyczyn następują jakieś ekstremalne wahania hormonów i koniec...np. "obniżony poziom progesteronu powoduje niewydolność wydzielniczą endometrium, która utrudnia zagnieżdżenie i prawidłowy rozwój zarodka, prowadząc do poronień nawykowych, samoistnych".

    Tak szczerze, to czasami strach czytać o tym wszystkim. Tak się zastanawiam, może lepiej byłoby nie wiedzieć?

    Yoselyn82, Flowwer lubią tę wiadomość

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ