Luty miesiącem miłości

Tylko w OvuFriend mamy dla Ciebie Walentynkowy prezent w miejscu, które z całego serducha polecamy!

ODBIERZ AŻ 50% ZNIŻKI
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie LIPCÓWKI :)
Odpowiedz

LIPCÓWKI :)

Oceń ten wątek:
  • Milla_ Przyjaciółka
    Postów: 101 160

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpisuje się na lipiec i czekam z Wami. Co do testowania to nie mam pojęcia kiedy, moje cykle są nieprzewidywalne, ale prawdopodobnie koniec lipca.
    Eh...tyle czekania; najpierw do owu, potem na testowanie.

    f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    Dziewczyny, mogę was prosić o pomoc w interpretacji wyników?

    Estradiol 3dc 25,10 pg/ml (norma 0-160)
    21dc 88,70 pg/ml (norma 27-246)

    prolaktyna 3dc 12,40 ng/ml (norma 1,9-25)
    21dc 10,20 ng/ml (norma też 1,9-25)

    progesteron 21dc 5,12 ng/ml (norma: faza lutealna 0,95-21, środek fazy lutealnej 6-24)


    Tak na moje rozumowanie, nie mam wysokiej prolaktyny czyli nie powinna mi zblokować owulacji, ale co z tym progesteronem? chyba jest kiepski?

    Jak na moje oko to estradiol bardzo niski a progesteron wskazuje na bezovulacyjny cykl lub torbiel ( bo nawet ona wytwarza progesteron).
    Miałaś monitoring?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też mam pytanie, wczoraj odebrałam wyniki, wszystkie są ok, oprócz FSH.
    (4 dc) FSH - 2,2 mIU/ml (3,5-12,5).

    Czyli (poprawcie mnie jeśli źle wnioskuję)- nie ma szans na ciąże z takim wynikiem? to oznacza, że nie dochodzi do owulacji?

    Tylko teraz już głupieję...dlaczego w takim razie w każdym cyklu testy owu wychodzą pozytywne i jest skok temperatury? czy już mieszam, bo to zależy od LH?

    Czyli owulacja tak jakby jest, ale nie ma "dojrzałych" i możliwych do zapłodnienia jajek?

    Jutro wybieram się do nowego ginekologa, ale zwariuję do jutra...

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 694 737

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jak na moje oko to estradiol bardzo niski a progesteron wskazuje na bezovulacyjny cykl lub torbiel ( bo nawet ona wytwarza progesteron).
    Miałaś monitoring?


    Flower, no kurcze wiedziałam że Ty to na pewno coś doradzisz :) mam 2 torbiele endometrialne w prawym jajniku. W 12 dc byłam na USG, w lewym jajniku był pęcherzyk 19mm, do pęknięcia za ok 2 dni, a czy pękł - już nie miałam możliwości sprawdzić. Testy owu wyszły pozytywne, po kilku dniach (też w tym dniu kiedy robiłam badanie krwi) bolące piersi, teraz już wszystko ustało.

    Czyli co to z tym estradiolem? Progesteron masakra? Na pewno bez szans na ten miesiąc?

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannsees a jak reszta wyników? Bo z jednego to jest jak wróżenie z fusów.

    By7 jak masz torbiele zrób z nimi porządek bo najprawdopodobniej one wywołują zaburzenia.
    Najlepiej zrobić estradiol w okresie około owulacj czy pecherzyk jest wartościowy. I na moje oko z takim progesteronem masz niedomogę i czasem podają pregnyl co 2 dni w 3 dawkach i dupka lub luteinę.
    A faktycznie idz w kierunku leczenia endomendy bo ona wutwarza stan zapalny i mogą być problemy z implantacją zarodka.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    wannsees a jak reszta wyników? Bo z jednego to jest jak wróżenie z fusów.



    LH - 3,84 IU/l (2,4-12,6)
    FSH - 2,2 mIU/ml (3,5-12,5)
    Estradiol - 34,94 pg/ml (18-147)
    Prolaktyna - 19,98 ng/ml (4,79-23,30)
    Progesteron - 0,36 ng/ml (0,2-1,5)
    Testosteron - 0,53 ng/ml (0,06-0,82)

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 694 737

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    wannsees a jak reszta wyników? Bo z jednego to jest jak wróżenie z fusów.

    By7 jak masz torbiele zrób z nimi porządek bo najprawdopodobniej one wywołują zaburzenia.
    Najlepiej zrobić estradiol w okresie około owulacj czy pecherzyk jest wartościowy. I na moje oko z takim progesteronem masz niedomogę i czasem podają pregnyl co 2 dni w 3 dawkach i dupka lub luteinę.
    A faktycznie idz w kierunku leczenia endomendy bo ona wutwarza stan zapalny i mogą być problemy z implantacją zarodka.

    co do endomendy - gin dał mi 3 cykle na naturalne zajście, a potem mamy 'coś podziałać'. Ten cykl jest już drugi, ale bez sensu czekać jeszcze miesiąc skoro wyszły takie wyniki:/ Tylko tak się zastanawiam, a jestem zielona w tematach lekarskich, kiedy lepiej próbować się wcisnąć do gina - czy jeszcze teraz przed okresem, który ma być w poniedziałek, czy w okolicy 10-12 dc żeby gin mógł coś powiedzieć o kolejnej ewentualnej owulacji. Czy jeśli pójdę właśnie koło połowy cyklu czy to nie będzie już za późno żeby coś podratować cykl?

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się - ten cykl mam jakiś bez parcia chociaż już mamy 4 x <3

    Powiedzcie jak sobie radzić w upały gdy ma się dość "mokre" dni płodne? Czuje sie jakby mnie zalewało - jeszcze od tego mnie odparzyło i musiałam się troche wysmarować :(

  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Hej. Witam się - ten cykl mam jakiś bez parcia chociaż już mamy 4 x <3

    Powiedzcie jak sobie radzić w upały gdy ma się dość "mokre" dni płodne? Czuje sie jakby mnie zalewało - jeszcze od tego mnie odparzyło i musiałam się troche wysmarować :(

    Też tego nie lubię..
    Ja w takich momentach noszę i bardzo często zmieniam wkładki. Może nie jest to idealne rozwiązanie, ale jedyne na jakie do tej pory wpadłam. i oczywiście przewiewne gatki, sukienka itd.

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanesees no wlasnie tez to rozwazam. Kurde na takie coś by sie jakoś korek przydal :P
    Niby taka spokojna jestem ale mysli gdzies z tylu glowy sie kłębią że to jest ten miesiąc. Tym bardziej że bedziemy na wakacjach z tesciami jak bedzie testowanie :P Będą wakacje z niespodzianką

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Wanesees no wlasnie tez to rozwazam. Kurde na takie coś by sie jakoś korek przydal :P
    Niby taka spokojna jestem ale mysli gdzies z tylu glowy sie kłębią że to jest ten miesiąc. Tym bardziej że bedziemy na wakacjach z tesciami jak bedzie testowanie :P Będą wakacje z niespodzianką

    To trzymam kciuki za TĄ niespodziankę :)

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już się nie mogę doczekać @ żeby w końcu wystartować. Jeszcze tydzień i pewnie skoro na nią czekam to się spóźni jeszcze ;/

    innamorata88 lubi tę wiadomość

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannsees wrote:
    LH - 3,84 IU/l (2,4-12,6)
    FSH - 2,2 mIU/ml (3,5-12,5)
    Estradiol - 34,94 pg/ml (18-147)
    Prolaktyna - 19,98 ng/ml (4,79-23,30)
    Progesteron - 0,36 ng/ml (0,2-1,5)
    Testosteron - 0,53 ng/ml (0,06-0,82)

    Bardzo ładne wyniki !! Ja bym powtórzyła estradiol przed ovu i progesteron 7 dpo .

    wannsees lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11454 12954

    Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:
    co do endomendy - gin dał mi 3 cykle na naturalne zajście, a potem mamy 'coś podziałać'. Ten cykl jest już drugi, ale bez sensu czekać jeszcze miesiąc skoro wyszły takie wyniki:/ Tylko tak się zastanawiam, a jestem zielona w tematach lekarskich, kiedy lepiej próbować się wcisnąć do gina - czy jeszcze teraz przed okresem, który ma być w poniedziałek, czy w okolicy 10-12 dc żeby gin mógł coś powiedzieć o kolejnej ewentualnej owulacji. Czy jeśli pójdę właśnie koło połowy cyklu czy to nie będzie już za późno żeby coś podratować cykl?
    Ja bym poszła do gina przed @ może coś zacznie działać bo nie są fajne wyniki ale to moja opinia subiektywna bo lekarzem nie jestem ;)

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • wannsees Przyjaciółka
    Postów: 90 125

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 05:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bardzo ładne wyniki !! Ja bym powtórzyła estradiol przed ovu i progesteron 7 dpo .


    Dzięki kochana! Jak się naczytałam o tym FSH to się przeraziłam...
    Czyli ten cykl nie jest stracony?

    Dzisiaj wybieram się do nowego ginekologa, mam nadzieję, że spojrzy na całość i powie coś konkretnego.

    w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • MajaT Koleżanka
    Postów: 41 27

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada szyjka macicy po owulacji? Ja nie moge swojej zbadac, bo jest tak wysoko i chyba mam za krotkie palce ;p

  • Kasia* Koleżanka
    Postów: 58 9

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa szyjki, tym bardziej że dopiero ucze się badania :)

    Dziwczyny co myśliwcie ...
    W piątek mialam owulacje z lewej strony , a wczoraj w ciagu dnia kilka razy bol jajnika leweego po poludniu tak mnie zakuło w tym jajniku jakby ktoś szpile wbijał po chwili przeszło.
    Wieczorem podczas badania szyjki zauwazyłam w pochwnie slub koloru brązowo bordowego bylo go mało.

    Co sądzicie czy to dobry znak ?

    Dodam że okres powinnam dosać 9.lipca no to jeszcze jeszcze ..... (oczywiscie mam nadzieje ze się nie pojawi @ ! )


    Dziś pobolewa jajnik, kilka sekund kłucia i przestaje i co jakiś czas , czy to normalne ?




    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:47

  • by7mistake Autorytet
    Postów: 694 737

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja bym poszła do gina przed @ może coś zacznie działać bo nie są fajne wyniki ale to moja opinia subiektywna bo lekarzem nie jestem ;)

    Flowwer, chyba większość z nas tu uważa że doradzisz lepiej niż niejeden lekarz:P właśnie chciałam spróbować dostać się do gina jutro, a tu dziś zonk bo rozpoczyna się @, a miała być dopiero w poniedziałek... No nic, w takim razie będę próbować jak tylko to wstręcidło się skończy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:37

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • zubii Autorytet
    Postów: 1736 1645

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia* wrote:
    Też jestem ciekawa szyjki, tym bardziej że dopiero ucze się badania :)

    Dziwczyny co myśliwcie ...
    W piątek mialam owulacje z lewej strony , a wczoraj w ciagu dnia kilka razy bol jajnika leweego po poludniu tak mnie zakuło w tym jajniku jakby ktoś szpile wbijał po chwili przeszło.
    Wieczorem podczas badania szyjki zauwazyłam w pochwnie slub koloru brązowo bordowego bylo go mało.

    Co sądzicie czy to dobry znak ?

    Dodam że okres powinnam dosać 9.lipca no to jeszcze jeszcze ..... (oczywiscie mam nadzieje ze się nie pojawi @ ! )


    Dziś pobolewa jajnik, kilka sekund kłucia i przestaje i co jakiś czas , czy to normalne ?

    A miałaś monitoring ? Bo jak nie to może dopiero wczoraj była owu i dlatego zabarwiony śluz u mnie tak było.

    wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powracam i na ten wątek

    CZEŚĆ :)

    LICZĘ, ŻE DZIŚ 3DC i koniec kropka :p wczoraj przykleić sobie plasterek na pośladek od dziś tabletki i popludniu umawiam się na wizytę :) odliczam do transferu hi hi hi 11.07 mamy 2rocz nice i przypuszczam, że to może wypaść właśnie wtedy :)

    Po pracy muszę nadrobić wątek lipowy :)

    Karma88, Flowwer, Lunaris, Emiilka, innamorata88, malinowaemi lubią tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ