LIPCÓWKI :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Nie mozna online.
Wyniki nasienia plus mar sa teoretycznie na drugi dzien. Fragmentacja teoretycznie 2 tygodnieTomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Może mnie pamiętacie, udzielałam się troszeńkę na kwietniowym i majowym wątku, a potem
za poradą lekarza odpoczęliśmy troszkę i czekaliśmy na moją laparoskopię..
Jestem już tydzień po zabiegu chromotubacji, diagnoza - całkowita niedrożność obydwu jajowodów.. Mój lekarz prowadzący powiedział, że mamy 1% szans na naturalną ciążę i byłby to cud..
Dostaliśmy skierowanie do kliniki leczenia niepłodności Zdrówko ( kujawsko-pomorskie ), umówiliśmy się na 1. konsulatację w sprawie in vitro na 18 sierpnia..
Powiem szczerze, że gdy usłyszałam diagnozę lekarza rozryczałam się jak bóbr.. ALe po kilku godzinach poczułam wielką ulgę, że już wiemy w czym tkwi problem, że nie będziemy już tracić czasu na kolejne badania, szukanie, stymulacje itp.
Także od razu działamy, liczę na to, że dojdzie do transferu jeszcze w tym roku
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!
Trzymam kciuki za Waszą ciążę, ze piękne donoszenie zdrowego dzieciaczka
I dalej trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy :*E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
Karma i wyniki masz ?
Bajkaaa badasz bo my ciekawskie wrony
Gg ja w Provita wszystko biorę na fakturę i płacę w domu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:Karma i wyniki masz ?
Bajkaaa badasz bo my ciekawskie wrony
Gg ja w Provita wszystko biorę na fakturę i płacę w domu.
a nie ma problemu jak tam idzie się pierwszy raz żeby dali imienną fakturę???Tomasz 09.2018
nick nieaktualnysylwia198808 wrote:Cześć Dziewczyny
Może mnie pamiętacie, udzielałam się troszeńkę na kwietniowym i majowym wątku, a potem
za poradą lekarza odpoczęliśmy troszkę i czekaliśmy na moją laparoskopię..
Jestem już tydzień po zabiegu chromotubacji, diagnoza - całkowita niedrożność obydwu jajowodów.. Mój lekarz prowadzący powiedział, że mamy 1% szans na naturalną ciążę i byłby to cud..
Dostaliśmy skierowanie do kliniki leczenia niepłodności Zdrówko ( kujawsko-pomorskie ), umówiliśmy się na 1. konsulatację w sprawie in vitro na 18 sierpnia..
Powiem szczerze, że gdy usłyszałam diagnozę lekarza rozryczałam się jak bóbr.. ALe po kilku godzinach poczułam wielką ulgę, że już wiemy w czym tkwi problem, że nie będziemy już tracić czasu na kolejne badania, szukanie, stymulacje itp.
Także od razu działamy, liczę na to, że dojdzie do transferu jeszcze w tym roku
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!
Trzymam kciuki za Waszą ciążę, ze piękne donoszenie zdrowego dzieciaczka
I dalej trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy :*
Ja Cię pamietam
Wiem jako szok sprawia wiadomość o in vitro ale super ze juz wiecie w czym problem teraz juz z górki i do celu!!! Gdybys miała pytania, śmiało chetnie odpowiem
Myśle ze na pewno uda sie transfer jeszcze w tym roku!! długi protokół trwa 2cykle wiec na spokojnie -
gg88 wrote:no nic to musze jakoś zaplanować jeszcze środe żeby zdążyć odebrać te wyniki
Ja w czwartek tam muszę wpaść
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
sylwia198808 wiem że diagnoza w pierwszym momencie bardzo boli ale z drugiej strony masz zaoszczędzony ból psychiczny który jest przekładany z miesiąca na miesiąc. Ja jak czytasz wpisy z IVF wiszę duże nadzieję.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
sylwia198808 okropna diagnoza, ale fakt lepiej od razu wiedzieć co i jak i nie musicie nic więcej szukać tylko od razu konkret co można, a z czego lepiej od razu zrezygnować. Trzymam kciuki!
Flowwer jeszcze nic nie mam.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Malwas wrote:Dzien dobry wszystkim, u mnie niestety beta slaba 0,6, takze nici w tym miesiacu. W sierpniu pewnie nie bede testować, bo musze zrezygnowac z lamette na nastepny cykl - monitoring przypada na teneryfe.
Ja bym brała o ile same pękają u Ciebie a podgląd po prostu po powrocie. A nóż widelec przyleciał w trójkęMalwas lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyA mi tez juz lzej odkad wiem ze in vitro zbliza sie wielkimi krokami. Najpierw szok i placz ale teraz.. najgorsze za mna. Juz nie musimy szukac przyczyny bo ja znamy. Teraz tylko czekamy. Jesli do pazdziernika nie bedzie naturalnej ciazy to bedzie w okolicy konca roku z in vitro. Nie przewiduje innej mozliwosci
Karma88, Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mezowi wszystko wygarnelam. Ze to ja od ponad roku coraz to wiecej lekow przyjmuje, to ja bylam na hsg, to ja bylam stymulowana, to ja badam krew po kilka razy w miesiacu, to ja walczylam zeby isc do lekarza a pozniej kliniki, to mnie czeka laparoskopia, to mnie czeka ewentualbe in vitro. On tylko bral leki na ureaplazme przy czym po drugim dniu juz jeczal jak go to watroba boli. Wszystko ja, a on tylko nasienie odda wiec moglby chociaz troche docenic to jak cierpie psychicznie i fizycznie bo zostawil mnie z tym sama. A tekst ze mam nie histeryzowac bo inne kobiety jakos in vitro przezyly byl co najmniej chamski. I ze jesli nie bede miala w nim wsparcia to na zadna laparoskopie czy in vitro nie pojde. Ja chce dziecka a nie calej otoczki zwiazanej z ciaza. Nie musze urodzic. Moge adoptowac.
Kilka godzin sie nie odzywal. Koncowa przyszedl jak zbity pies i przeprosil. Powiedzial ze rzeczywiscie przesadzil. Ze moze tego nie okazuje ale denerwuje sie tez. Ze bardzo mnie docenia. Ze pojdziemy teraz razem do lekarza. Ze wezmie wolne na laparoskopie i bedzie ze mna tam siedzial..
Wiecie. Ciesze sie. Szkoda tylko ze czasem potrzebne sa te nerwy i placz.Lunaris, problemik lubią tę wiadomość
-
Ann czasami dziadowi trzeba wygarnąć, bo właśnie nie widzą ile to nas kosztuje i wszystko i tak skupi się na kobiecie. Wiadomo, oni tez sie denerwuja, ale docecic to ile nas to cierpienia, badan i zabiegow kosztuje. Dobrze zrobiłaś. Szkoda, że dodatkowo jeszcze z nimi trzeba "walczyć".
Ja mialam wczoraj rozmowe z moim i przedwczoraj w sumie też.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Tak Flowwer ja jestem mega ciekawska hehe
A tak w ogóle byłam na rozmowie o pracę i zaczynam w środę także będzie mnie tu jeszcze mniej ale będę was czytać cały czas no i trochę myśli odciagne od ciąży także myślę że będzie dobrze los się do mnie uśmiecha więc będzie piękniestaraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Tak Flowwer ja jestem mega ciekawska hehe
A tak w ogóle byłam na rozmowie o pracę i zaczynam w środę także będzie mnie tu jeszcze mniej ale będę was czytać cały czas no i trochę myśli odciagne od ciąży także myślę że będzie dobrze los się do mnie uśmiecha więc będzie pięknieTomasz 09.2018
ech, głupia jestem... przejrzałam całe 79 stron wykresów ciążowych z owu w 11-12 dc i szukałam tych gdzie w 13 dpo test był negatywny a później jednak fasolka... znalazłam tylko kilka ale chcę wierzyć że mój będzie następny... chyba dlatego wolę betę niż sikańce...
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy