Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • martika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, nie było mnie przez weekend wcale i nawet nie miałam jak Was czytać, bo byłam na wyjeździe bez neta. Ale teraz już Was nadrobiłam, tak więc:

Morwa, jak się czujesz, lepiej troche? Kuruj się! :)

Nusia Ty już po 3 dniu czujesz jajniki, a u mnie bez szału, w ogóle nie czuję, żeby coś się tam działo, a piję inofolic i ziółka, nie wiem, może powinnam zwiększyć do dwóch saszetek. Przykro mi, że masz doła, ściskam Cię serdecznie. Może spraw sobie jakieś zakupy na pocieszenie, spa domowe, albo jakiś wypad z mężem..

Klaudia, przykro mi z powodu @ i 3mam kciuki za nowy cykl ;)

Cigaretta gratulacje:) Przykro mi z powodu infekcji :/

Sóweczka 3mam kciuki mocno :)

Agata zdrówka! :)

Patrycja wróciłaś :) Co u Ciebie?

Witajcie nowe dziewczyny, powodzenia!

Nusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no ale w sumie z drugiej strony to dobrze, że czuć jajniki, to znaczy że pracują i coś tam się dzieje....ja raczej nie miałam problemów z owulką, tylko że do tej pory funkcjonował mi tylko prawy jajnik, lewy był "uspiony" po operacjach sprzed kilku lat...potem po mega dużych dawkach leków do in vitro lewy jajnik się "obudził" i od 2 cykli czuję go wyraźnie, wcześniej owulka tylko i wyłącznie z prawego jajnika....

Martika to może powinnaś rzeczywiście 2 saszetki pić? A odnośnie mojego doła, to już mi przeszło :) chyba... kończymy teraz robić drugą łazienkię w domku, więc jutro cZekają nas zakupy typu umywalka, kobelek itd :) wcześniej pojadę sobie do galerii i pochodzę :)

miłego wieczorku Laseczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika a Ty zawsze masz takie długie cykle? bo widzę u Ciebie w notatkach, że dopiero od ok. 15 dc zaczniesz robić testy owu??? późno

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny nic mi się dzisiaj nie chce , chce żeby ten dzień się jak najszybciej skończył i żeby kolejny był lepszy:( jestem dzisiaj zła jak osa na wszystkich się wdzieram z byle powodu aż mi głupio:( boli mnie prawa pierś i jestem straszne zmęczona, normalnie len patentowany wejście po schodach sprawia mi trudność czuje się jak stara baba:( Na samą myśli ze mam jutro wyjść z domu robi mi się niedobrze:( do tego miałam dzisiaj strasznie podłe sny wszystkie moje znajome były w ciąży i nic sobie z tego faktu nie robiły :( a ja byłam płaska jak decha i jeszcze w tym śnie mąż odmawiał mi seksu co mu się nigdy nie zdarza. Normalnie koszmary jak tra lala. właśnie zaparzylam sobie ziołka i jak przestygna to je wypije i kładę się spać ... mam nadzieje ze szybko zasnę i obudzi się jutro w lepszym stanie ciała i ducha ☺

Morwa Kochana a może to u Ciebie już 1 objaw ciąży? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Morwa Kochana a może to u Ciebie już 1 objaw ciąży? :)
    Nusia chciałam napisać to samo :)

Nusia, Zetka lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coś czuję, że będzie zielona kropka na końcu :)

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, to dobrze, że drugi jajnik sie obudził :) na pewno ten inofolic nie zaszkodzi.
    Owocnych zakupów jutro :)

Morwa, trzymaj się i lepszego jutra!

Morwa lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka no zaszkodzić to pewnie nie zaszkodzi :) a mam nadzieję, że pomoże :)
    Kochana owocnego nowego cyklu Ci życzę :)

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* Liczę na obie zielone nasze kropki w podobnym czasie :)

Nusia lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka nie miałabym nic przeciwko :)

Morwa obyś się dobrze czuła :)

Zetka lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:03

Zetka, Nusia, Martuś86, Kotowa, Madlene84, agata83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dobrze by było najlepiej u nas wszystkich ☺ to przeniesiemy się wszystkie razem na ?sierpniowki? i tam założymy super wątek ☺
    Byłoby cudownie ! :)

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dobrze by było najlepiej u nas wszystkich ☺ to przeniesiemy się wszystkie razem na ?sierpniowki? i tam założymy super wątek ☺
    Jestem za! :)
    Będzie wyż demograficzny ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 21:35

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam pytanie: czy jeśli owulacja jest dosyć wcześnie, to pęcherzyk zdąży dorosnąć do odpowiednich rozmiarów?? czy komórka może być wtedy na tyle dojrzała aby była w stanie się zapłodnić???

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja nie mam pojęcia, ale mam inne może głupie pytanie, ale jeśli są 2 pęcherzyki jeden na lewym, drugi na prawym jajniku, to pęka ten dominujący np na lewym a co wtedy z prawym pecherzykiem ? Też peka czy się wchłonie?

• Zetka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze tak, ponieważ pecherzyk pęknie dopiero wtedy gdy ma odpowiedni rozmiar, a z tego wynika że po prostu szybciej rośnie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, nie wiem, ale słyszałam, że były przypadki, gdy dziewczyna uprawiała seks jeszcze w czasie miesiączki i zaszła w ciążę... nie wiem, czy to prawda, ale przecież Matka Natura potrafi zaskakiwać...
    Przydałby się tu ktoś mądry, kto miał monitoring owu wcześnie i zobaczył dojrzały pęcherzyk wcześnie - ktoś, kto podzieliłby się z nami doświadczeniem.

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ