Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPropos testow ja juz w zyciu nie zrobie testu przed terminem @... w poprzednim cyklu mialam 3 pozytywne testy tyle ze pierwszego dnia piekne rozowe kreski a kolejne dwa dni kreski zaczely bladnac, 4tego dnia juz byl calkiem negatyw wiec przypusczam ze to byla ciaza biochemiczna... albo puste jajo plodowe (chyba ze to to samo).
Ogolnie zdenerwowalam sie... (zmiana tematu) kupilam inna maske do wlosow niz zawzyczaj i sfilcowaly mi sie koncowki wlosow farbuje wlosy chyba od 15tego roku zycia, we wrzesniu scielam 15cm zeby je wzomnic, nie prostuje, nie uzywam lokowki a wlosy sie sfilcowaly... jak nie urok to... -
Ania, spokojnie każdy cykl jest inny, nie zawsze musisz odczuwać ból.
Madlene, nie dziwie się, bo piękna ta, Twoja temperatura!
Cassie, dziewczyny jak mają monitoring to normalnie współżyją i chodzą do gina, ja w dniach płodnych bym sobie nie odmawiała i serduszkowała, ale poza płodnymi odpuściłabym przed wizytą dla własnego komfortu psychicznego.Cassie lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Glupie pytanie ale jesli jutro mam ginekologa to raczej dzisiaj nie sa wskazane?
Cassie ja też jutro mam wizytę, ale myślę, że to nie ma znaczenia chyba. Ja na pewno nie zrezygnuję dzisiaj z bo dzisiaj może być owulkaCassie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martika wrote:Ania, spokojnie każdy cykl jest inny, nie zawsze musisz odczuwać ból.
Madlene, nie dziwie się, bo piękna ta, Twoja temperatura!
Cassie, dziewczyny jak mają monitoring to normalnie współżyją i chodzą do gina, ja w dniach płodnych bym sobie nie odmawiała i serduszkowała, ale poza płodnymi odpuściłabym przed wizytą dla własnego komfortu psychicznego.
No właśnie ja nie odpuszczę -
Cassie wrote:Propos testow ja juz w zyciu nie zrobie testu przed terminem @... w poprzednim cyklu mialam 3 pozytywne testy tyle ze pierwszego dnia piekne rozowe kreski a kolejne dwa dni kreski zaczely bladnac, 4tego dnia juz byl calkiem negatyw wiec przypusczam ze to byla ciaza biochemiczna... albo puste jajo plodowe (chyba ze to to samo).
Cassie lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Madlene84 wrote:Ania Ty masz wybaczone dzialaj dzialaj!
Hahah Madlene odposzczone grzeszki mam ;p dzięki
Ale chyba jak się idzie na badania typu cytologia czy mocz to wtedy nie wskazane jest a jak nawet lekarz że tak powiem pogrzebie poogląda to chyba można trochę pofiglować
Powiem Wam ciekawostkę hihihhi... znajoma pracując w szpitalnym laboratorium opowiadała że od razu wiedzą która kobitka wcześniej ;pCassie, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:eM to juz 3ci taki przypadek...
Jutro mam wizyte wiec zobaczymy co lekarz powie.
Wezme od niego skierowania na prolaktyne, progesteron, TsH i AMH.
Cytologie mam zaplanowana dopiero na luty.
Mam nadzieje ze USG mi zrobi.
Ojej bardzo mi przykro jeżeli twój lekarz nie potraktuje tego poważnie to pomyśl o zmianie lekarza!
Co do TSH! TO JEST MEGA WAŻNE!!! Niestety mało który gin na to zwraca uwagę... tsh dla starających się i ciężarnych powinno być mniejsze niż 2.5 (norma jest do 4,2!). Idealne tsh powinno być bliskie 1. Jeżeli komuś wychodzi tsh powyżej 2,5 to nawet jak gin to olewa biegiem na wizytę do endokrynologa! Ja nie chcę was straszyć, ale niedoczynność tarczycy, nawet lekka przyczynia się do sporego wzrostu prawdopodobieństwa poronienia w 1 trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 09:55
Cassie lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyeM ja caly czas odrzucalam od siebie mysli z tym TsH dlatego ze nikt w rodzinie nie mial problemow z tarczyca ale... ja tyje! tyje jak swinka nawet jedzac same owoce i pijac wode. W 3 lata przytylam 15kg, od wakacji 3 od stycznia 7 wiec to normalne nie jest.
Gdybym mieszkala w PL wiedzialabym jak podzialac tutaj (DE) jescze troche bariera jezykowa mnie trzyma bo jednak mimo ze mowie biegle po niemiecku to jednak jest masa slow ktorych lekarze uzywaja a ja jeszcze nie mialam z nimi stycznosci.
Nie moge zapomniec kartki ktora mam do ginekologa napisana. Wykresow drukowac nie bede.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:05
-
Poproś Ania24, ja bardzo żałuję że nie zrobiłam tsh jak zaczynałam się starać. Moja gin powiedziała 'można by jeszcze zrobić tsh, aleee w zasadzie nie, nie trzeba' ... potem to już było tylko gorzej. W pierwszej ciąży tsh=3 gin nie zareagowała, z forum z 2tyg przed pozytywnym testem w 2 ciąży dowiedziałam się że te 3 to źle. Poszłam do endokrynologa, potwierdził że do 2.5 powinno być tsh, wtedy miałam już 3,7. Zaczęłam się leczyć, ale chyba nie zdążyłam bo ciąża przestała się rozwijać bardzo szybko...
Ale! Żeby nie było nieporozumień ja nie mam pewności, że to przez tarczycę, choć poza tym jestem zdrowa. Sporo dziewczyn z aniołkowego tematu ma problem z tarczycą, większy lub mniejszy.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]