Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMnie póki co bolą piersi, ale tak delikatnie.
Chyba mi się cykle skróciły, bo skoro owulke miałam w 12-13 dc to na pewno przyjdzie @ wcześniej. Z reguły miałam owulacje w 15-16dc i cykle 28-dniowe.
Zawsze mnie zastanawia jedna kwestia.
Objawy @ i ciąży są bardzo podobne.
Mnie cycki bolą kilka dni po owulacji i bolą już do @.
Czy w razie ciąży cycki zaczęłyby mnie boleć w tym samym momencie?
Czemu świat nie został urządzony tak, że jak kobieta jest w ciąży to np robi jej się plamka pod pępkiem ?? Ile byłoby łatwiejMadlene84, Cassie lubią tę wiadomość
-
Pierwsze objawy ciąży i @ są dlatego takie podobne, bo większość z nich wywołana jest przez progesteron a on jest też podwyższony po owu aż do @. Dopiero jak beta zaczyna mocno rosnąć, tak z tydzień po tym jak miała być @ to dostajemy nasilone objawy do tego progesteron się utrzymuje i jest jazda
Zetka, Cassie lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
She wolf ja też w zeszlym cyklu mialam wszelkie objawy opocz II kresek na teście.
Teraz tez sie staram nie nakrecac, nie wyszukiwac objawow... z jednej strony latwo nie jest... a z drugiej czuje sie w miare spokojnie i jak nic z testowaniem wytrzymam do 15dpo -
nick nieaktualnyDokladnie ja sie zawsze smieje jakies 3-4 dni po owulacji ze progesteron mi szaleje bo czujes sie zawsze! jak w pierwszym trymestrze... piersi bola, sutki bola, jajniki podbrzusze szyjka boli, idealny sluz bezsennosc itp. Ale jak na 2-3 dni przed terminem @ dostaje migreny to wiem ze czerwona juz za rogiem.
Powinnam isc zrobic spaghetti jakbym nie pisala o czerwonym kolorze to byl o obiedzie zapomniala -
Witam Was, szczerze mówiąc będąc w pracy częściej jestem tutaj niż przy moich obowiązkach, ale tak korci tak ciągnie, wg moich obliczeń @ powinna była się pojawić 15 ( ostatnia sobota) wg wykresu może przyjść jutro, testowałam dwa razy - dwa razy czarno na białym negatywnie ;( pocieszam się, że może być za wcześnie na testowanie. Objawy aaaa jasne są :)bóle jak na miesiaczke, kłucie jajników, bóle pleców, dreszcze ciekawa jestem ile wywolalam podświadomie:) Trzymam za Was kciuki
-
Madlene, ja w kazdym cyklu mialam jakis objaw ktorego dotad nie mialam. Jestem pewna ze po prostu kiedys nie obserwowalam tak bardzo swojego cyklu. Teraz mam chyba ze 3 lata do tylu obserwacji organizmu, oprocz tempki i szyjki. Reszte objawom jak porownam to zawsze znajde cykl w ktorym tez byly. Mimo wszystko nie potrafilam sie nie nakrecac. Mam nadzieje ze w tym cyklu bedzie latwiej mi sie nie nakrecac.
W tym cyklu taki mam luzik, ze nawet kilka razy zapomnialam o moich dopalaczach, octach itd podobalo mi sie to
Powoli denerwuje mnie ze wszystkio co robie kreci sie wokol staran. Czas to troche zmienic!
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cassie wrote:Dokladnie ja sie zawsze smieje jakies 3-4 dni po owulacji ze progesteron mi szaleje bo czujes sie zawsze! jak w pierwszym trymestrze... piersi bola, sutki bola, jajniki podbrzusze szyjka boli, idealny sluz bezsennosc itp. Ale jak na 2-3 dni przed terminem @ dostaje migreny to wiem ze czerwona juz za rogiem.
Powinnam isc zrobic spaghetti jakbym nie pisala o czerwonym kolorze to byl o obiedzie zapomniala
Ja tez mam migreny ale zadna staloscia sie nie objawiaja. Wczoraj mnie bolala glowa i dzis i OF oznaczyl to jako objawy ciazowe hahahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:14
-
Sanna wrote:Witam Was, szczerze mówiąc będąc w pracy częściej jestem tutaj niż przy moich obowiązkach, ale tak korci tak ciągnie, wg moich obliczeń @ powinna była się pojawić 15 ( ostatnia sobota) wg wykresu może przyjść jutro, testowałam dwa razy - dwa razy czarno na białym negatywnie ;( pocieszam się, że może być za wcześnie na testowanie. Objawy aaaa jasne są :)bóle jak na miesiaczke, kłucie jajników, bóle pleców, dreszcze ciekawa jestem ile wywolalam podświadomie:) Trzymam za Was kciuki
Sanna a to tak jak i ja zamiast brać się za obowiązki w pracy to ja siedzę tutaj
A ja powiem tak nie wkręcam sobie objawów ale cały czas o tym myślę porównuję moje wcześniejsze wykresy oglądam wykresy innych dziewczyn testy i w ogóle a miałam wcale tu nie wchodzić i nie myśleć o tym ;p -
She dokładnie. Ja tez sobue zdaje sprawe ze na niektore rzeczy nie zwracalam uwagi nie obserwujac organizmu. Poza tym moga tez byc wynikiem innych spraw. Np bola mnie plecy... ale spedzam ostatnio sporo czasu w kuchni stojac wiec to moze byc to. Jestem spokojna. Mam podejscie co ma byc to bedzie. Jak nie teraz to nastepnym razem. Wciaz szukam pracy. Mysle nad własnym biznesem. Mam sporo obowiazkow przy moich dzieciach i na tym sie skupiam... i chyba stad tez ten spokoj wlasnie.
-
Oj ja też co miesiąc się wkręcam i prawię każdy objaw ciąży sobie wytworzyć dlatego ja zaczęłam testować bardzo wcześnie, koło 9dpo żeby się uspokoić i przyzwyczaić do negatywów stopniowo Wiecie, z każdym dniem szanse na to że negatyw nie zmieni się na pozytyw coraz bardziej maleją i dopiero potem przychodzi @ tak mi lepiej się z tym oswoić...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]