Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo ze mna? A nic
W czwartek mialam wizyte u ginekologa, porobil mi wszystkie badania m.in. prolaktyne i tsh (tyle zapamietalam z tego co mowil), na progesteron mam przyjsc po owulacji. W czwartek mam wyniki odebrac. Meza mam wyslac na spermograf i wtedy bedzie mial komplet.
Jesli wina bedzie lezala po mojej stronie to od nowego cyklu wesprze mnie hormonami i monitoringiem.
W piatek mialam egzamin an obywatelstwo niemieckie pomijam fakt ze nie umialam tam dojechac bo stalam 10min w korku, wpadlam na sale (na szpilkach co latwe nie bylo biegnac pod schody na drugie pietro) wypelnilam testy i wybieglam z sali po 4 minutach Wiem ze nie mam ani jednego bledu wiec z usmiechem czekam na certyfikat
W sobote moj maz mial urodziny, goscie zostali do obiadu w niedziele wiec nie mialam nawet kiedy isc do wc haha
Nie no bylo super, wszystko bylo super.
Chcac nie chcac musze robic testy owulacyjne zeby isc na ten progestreon.
I w zasadzie tyle nowosci.
Nusia lubi tę wiadomość
-
martika wrote:Medlene Chodź do nas tutaj, razem posmutamy. Strasznie mi przykro
Dziewczyny, sprężać się z tymi owulkami to razem będziemy testować
A kiedy testujesz?25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnymartika wrote:Cassie, no ładnie goście przybalowali! Jaka wina?! To nie jest wina, to jest problem, któremu trzeba stawić czoła, ale na litość, dziewczyny nie przypisujcie sobie, albo partnerom winy, bo to od razu obciąża psychikę.
Nie o to mi chodzilo
Zle ujelam zdanie w slowa.
Wlasnie zrobilam sobie w wordzie tabelke z datami @ w ktorym byla owulacja, plusi owulacyjny, i dni fazy lutelanej.
Wykres zinterpretowalam wg siebie (liczny pasuja idealnie) i dopeiro teraz widze jak ten program sie myli biorac pod uwage temperature.
-
nick nieaktualnyCassie wrote:Wlasnie zrobilam sobie w wordzie tabelke z datami @ w ktorym byla owulacja, plusi owulacyjny, i dni fazy lutelanej.
Wykres zinterpretowalam wg siebie (liczny pasuja idealnie) i dopeiro teraz widze jak ten program sie myli biorac pod uwage temperature.
tzn?? w jakim sensie?? napisz coś więcej co CI wyszło z wyliczeń? -
Cassie, niezbyt zrozumiałam to co napisałaś, ale wiesz, że testy owulacyjne są tak średnio, jeśli nie mało wiarygodne... i one tylko informują, że owulacja może wystąpi w przeciągu 24-36 h, ale czasami jest tak, że pęcherzyk nie pęka i np inny dojrzeje i owulacja jest później. Skok temperatury potwierdza przebytą owulacje. A faza lutealna zwykle jest stała, ale może się czasami wahać o 1-2 dni.
-
nick nieaktualny
-
martika wrote:She, sama nie wiem, może jak temperatura będzie wybitnie piękna, to zatestuję 6go rano, ale to chyba za wcześnie więc nie wiem sama.
Mam dokladnie taki sam plan oby temperaturki nas nie zawiodlyMadlene84 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja tez mam nadzieje, ze jutro bedzie skok. Myslalam ze bedzie dzis ....
Tez bym taki prezent chciala dla nas. To by byly najpiekniejsze swietaNusia, Madlene84 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
Patrząc na Twoje objawy, to myślę, że będzie jutro
Dziewcyny myślicie, że jeszcze dzisiaj powinnam W sumie ochotę mam (im częściej serduszkujemy, tym większą mam ochotę), tylko nie chcę przeszkodzić w zagnieżdżeniu w razie w. Jak badam szyjkę to jest niżej i twardsza, ale na maxa jeszcze otwarta...
-
No pewnie ze powinnas do zagniezdzenia jeszcze czas25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, podgladam was regularnie ale sie nie udzielam, tez mam zamiar testowac 6 grudnia bo wtedy wypada mi termin @ i wiecie co mam nadzieje ,ze bedzie to dla mnie szczesliwa data nie tylko ze wzgledu na mikolajki ale rowniez dlatego ze dokladnie dziewiec lat temu 6 grudnia robilam test i wyszedl pozytywny efekt tego testu siedzi wlasnie kolo mnie i robi mi "fryzure" aktualnie czekam na owulke ktora wg.obliczen dzis lub jutro powinna byc.
p.s. jak sie robi zeby wyskoczyla ikonka wykresu pod postem?
-
She Wolf wrote:Nie musisz brac luteiny skoro Ci sie zle kojarzy. Jest jeszcze Duphaston. Progesteron na pewno nie spowodowal poronienia, bo pomaga w implantacji. Nie namawiam, choc sama wiem ze jak tylko zajde w ciaze to od razu bede brala progesteron, mimo ze ostatnio nie pomogl.
Mysle tez ze za tydzien na USG nie bedzie nic jeszcze widac i tylko sie zdenerwujesz. Poczekaj z 2 tyg minimum. Przed Mikolajkami powinno juz byc serduszko
jak napisałaś o serduszku to aż mi się japa ucieszyła:) chyba tak zrobię że koło 5 grudnia pójdę na pierwszą wizytę, to bedzie akurat koniec 6 tygodnia, pod koniec tego tygodnia zadzwonię do mojego gina i sie zapisze ale jak ja tyle czasu wytrzymam do wizyty to ja nie wiem...