Listopad należy do nas
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBylam na zakupach bo jednak pomyslu brak na obiad, chcialam robic lasagne ale nie wiem czy je zrobie... hmmm albo lasagne albo nadziewany makaron (takie rurki grube).
Nusia wszystko jest mozliwe. Moj ostatni cykl (znowu podaje jego przyklad bo byl nietypowy) w 12dc mialam pozytywny owulacyjny, sluz piekny wszystkie objawy owulacji ale brak skoku temp. W 22dc sluz znowu plodny i test owulacyjny bardzo pozytywny i byla owulacja. Nie wiem czym to bylo spowodowane ale autentycznie owulka mi sie przesunela. Wiec bierze meza w obroty lozko godzi najlepiej Trzymam kciuki!
Morwa ja mam czesto nierwobole sercowe ktore promieniuja na kregoslup, reke - ogolnie masakra bo to czasem trzyma 2-3 dni. Raz myslalam ze to stan przedzawalowy a okazalo sie ze nerwobol tak sie umiejscowil.
Powinnam brac leki na obnizenie pulsu ale nie biore ze wzgledu na starania o dziecko. Poki co (odpukac) dobrze sie czuje
Lece cos ugotowac a potem na trening -
nick nieaktualnyZetka oby sie tak udalo zrobic
Kotowa super, ze juz sie lepiej czujesz, odpoczywaj
Powiem Wam, ze mu to juz wszystko obojetne, pewnie nawet przestane mierzyc tempke bo sie tylko denerwuje a jak na zlosc owulka w tym cyklu protestuje...
Zetka z mezem tak ło...ale stwierdzilam ze na sile nie bede doprowadzala do sexu bo ti nie o to chodzi...jak przeocze owulke to trudno, bedzie kolejny cykl... -
nick nieaktualny
-
Więc tak, myślę, ze nie ma sensu po tak krótkim czasie robić badań. Czytałam, że trzeba miesiąca żeby poznać wiarygodne wyniki i sprawdzić skuteczność leczenia, a mi lekarka kazała zrobić badanie TSH i FT4 po dwóch miesiącach dopiero. Oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam po miesiącu. leczenie zaczynałam z TSH 4,08 po miesiącu brania leków zeszło do 1,2, a po dwóch miesiącach bez zmiany dawki (37,5) 1,8 i nie może mi zwiększyć dawki, bo FT4 podskoczyło i jak zwiększy to wejdę w nadczynność. Myślę, że naprawdę nie ma sensu robić teraz badań, jest za wcześnie, niestety objawy nie ustepują tak szybko. U mnie po pierwszym miesiący leczenia zmieniło się tylko to, że nie byłam już aż tak senna i bezsilna, dopiero po drugim miesiącu poprawiła sie skóra, że już aż tak nie swędzi, włosy aż tak nie wypadają, ale nadal są bardzo suche, lekarka mi powiedziała, że włosy i skóra najdłużej wracają do normy. Ja na Twoim miesjscu poczekałabym jeszcze ze 2 tygodnie, jeśli nadal będą problemy z kluchą w gardle to może warto zrobić usg tarczycy.
Morwa dawka moim zdaniem u Ciebie na początku, jest bardzo dobra, łątwo jest wejść w nadczynność więc trzeba uważać, moim zdaniem jest ok, większa ogłaby Ci narobić dużych problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:21
-
Nusia wrote:Morwa wynik 3 to rzeczywiscie duzo. Ale powinno Ci spasc po tabletkach. Mi po miesiacy brania tsh juz spadlo.
No coś Ty to nie jest dużo. To jest trochę za dużo jak na starania, ale kobiety mają TSH po 15 i to jest dużo, a prawie 3, to jest lekko zawyżone, to czasami może tyle być z powodu jakiegoś chwilowego zapalenia. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 14:58
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny