X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopad należy do nas
Odpowiedz

Listopad należy do nas

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze nie chca w ciazy podawac lekow i leczyc bo boja sie ze zaszkodza dziecku. Ale nie wiem czy to takie dobre rozwiazanie. Wg mnie lepiej w ciazy leczyc matke zeby dziecko sie nie zarazilo. I obojetnie jaka choroba bo co szprycowac dziecko po porodzie skoro mozna leczyc w lonie matki.
    Moze sie myle, nie jestem lekarzem ale takie mam zdanie w tym temacie.

Owu wyznaczyl mi owulacje wg testow :) jesli to prawda co tam zaznaczyl to wstrrzelilismy sie :) kurcze mialam sie nie nakrecac ale zaczynam odliczac dni do testowania :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Aniu, to zależy w którym tygodniu ciąży miałaś robione badania. Jeżeli późno to pewnie nie dali leków, chociaż moim zdaniem powinni, a już na pewno powinnaś się przeleczyc po ciąży. A synek miał robione po porodzie, prawda?

A 3 grudnia idziesz z nim robić wyniki czy do jakiegoś lekarza?

powiem Ci że własnie siedze z tymi wynikami i wychodzi na to że na początku ciąży mmiałam to cholerstwo, bo 11 czerwca 2012 roku dowiedziałam się o ciąży a 10 lipca miałam robione badania na toxo. Synek miał po porodzie robione badania i miał wysokie przeciwciała, był pod opieka poradni neonatologiczną dopóki mu nie spadły wyniki. Do lekarza mamy w styczniu w związku z moją żółtaczką typu C ale przy okazji zrobię badania na toxo i pare innych.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:43

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, jeżeli taka jest sytuacja to jasne ze tak. Twarda z Ciebie babeczka :)

Cassie, super :) :) :) będziemy odliczać razem :) Chociaż mnie coś prawie nie boli jajnik, leciutko tylko a zawsze nachrzania. Mam nadzieje ze moja owu się nie rozmyśli tfu tfu :)

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ja Twojego meza rozumiem bo to jest takie uderzenie w meskosc, w meskie ego.
    Nie mozesz zalowac ze wzieliscie slub bo w tym momencie przekreslasz Wasz wspanialy zwiazek, milosc, przynaleznosc itd.
    Macie siebie, rozumiecie sie a to jest naprawde bardzo wazne.
    Nie oddalajcie sie od siebie. Wsparcia potrzebujecie teraz oboje wzajemnie.

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka85m wrote:
    powiem Ci że własnie siedze z tymi wynikami i wychodzi na to że na początku ciąży mmiałam to cholerstwo, bo 11 czerwca 2012 roku dowiedziałam się o ciąży a 10 lipca miałam robione badania na toxo. Synek miał po porodzie robione badania i miał wysokie przeciwciała, był pod opieka poradni neonatologiczną dopóki mu nie spadły wyniki. Do lekarza mamy w styczniu w związku z moją żółtaczką typu C ale przy okazji zrobię badania na toxo i pare innych.

To całe szczęście ze synkowi się nic nie stało. Moim zdaniem powinnaś dostać rovamycyne. Ona jest bezpieczniejsza to antybiotyk ale nie przenika przez łożysko.
    Teraz zrobisz badania i zobaczysz jak się sprawy mają. Będzie dobrze.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze bedzie dobrze. Wiem ze pomyslisz latwo sie Wam mowi ale glwoa do gory wszystko bedzie dobrze!

aneczka85m lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa chyba pisała ze to było wtedy w tym kryzysie po pół roku. Teraz na pewno jest super, zobacz na ich serduszka :) :) :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cassie, aneczka85m, Madlene84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka zalapalam po czasie jak juz posta wystawilam...
    Katar mi komorki mozgowe zatyka ;) wybaczcie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa ciesze sie :) fajnie sie to czyta :)

• aneczka85m Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    To całe szczęście ze synkowi się nic nie stało. Moim zdaniem powinnaś dostać rovamycyne. Ona jest bezpieczniejsza to antybiotyk ale nie przenika przez łożysko.
    Teraz zrobisz badania i zobaczysz jak się sprawy mają. Będzie dobrze.

no widzisz jak u mnie w mieście wygląda leczenie.... jak sobie pomyślę że mogło coś być nie tak przez tą zarazę to aż mni ciarki przechodzą po ciele

w poniedziałek lece na badania i zobaczymy co w trwie piszczy, już psychicznie troszkę lepiej się czuję jak z Wami piszę:) brzuch boli co raz bardziej, krew się leje jak z cebra, mąż liste zakupów robi bo znajomi maja niedługo wpaść, aj może sie odstresuję trochę.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cassie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka zakupy to najlepsze lekarstwo jakie znam ;)
    Odnosnie badan, porob wszystkie zebys miala pewnosc co sie dzieje, co zagraza, co mozezs zmienic zeby takie sytuacje sie nie powtorzyly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cassie super już zaciskam kciuki i odliczam z Tobą :*:* zielonosci ☺

<3

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli juz mowa o progesteronie - prawde mowiac mam o nim kiepskie pojecie...
    POwiedzcie mi tak na babski rozum, jesli progesteron jest za niski to jak sie zachowuje wykres temperatur po owulacji?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cassie, Nusia, Madlene84 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka super, bardzo się cieszę że troszeczkę Ci lepiej :)

Cassie :)

Cassie, aneczka85m lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Jesli juz mowa o progesteronie - prawde mowiac mam o nim kiepskie pojecie...
    POwiedzcie mi tak na babski rozum, jesli progesteron jest za niski to jak sie zachowuje wykres temperatur po owulacji?

Chyba niższa temperetura jest w fl.

Morwa, ja dzisiaj jeszcze ostatni kieliszek winka o ile owu mi nie spłata figla i przyjdzie jutro :) Zaraz jeszcze test siknę za pół godzinki. Jeśli będzie ciemny, to wypiję ten kieliszek, a od jutra post :)

Cassie lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ