Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś dzień głupich pytań z mojej strony, ale... jak należy uzupełnić wykres, jeśli np. rano śluzu brak, a w ciągu dnia zmienia on się zmienia/ pojawia itp.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka wrote:W czasie studiów pracowałam w lodziarni Grycan - ile ja się wtedy tych lodów nażarłam..!! Najlepsze kokosowe i orzech włoski i kawa!
Ale i czekoladowe mają pycha
ja jeszcze miętowe z czekoladą i straciatellę kocham chyba pójdę dziś po ginekologu na lody - mam w pobliżuBocianiątko lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
malka wrote:Reset wpisuje się najpłodniejszy śluz jaki miałaś w ciągu dnia. Nawet jak przez cały dzień był np. kremowy a wieczorem się zrobił wodnisty to wpisujesz wodnisty. Tak jest w instrukcji na of.
Dzięki! :*
Same lodziary hahahahaha
Przynajmniej grycan nie ma E konserwantów bo cartdor to sama chemia i fruktoza
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Reset fajny avatarek jeździsz na nartach ? U mnie chyba pójdą w odstawke sprzęty - no ale to słodka tortura, bo ciąża najważniejsza
Co do ovarinu, ja brałam z innej firmy ( to wszystko jeden czort) przez 3 cykle i jesteśmy w ciąży, nie wiem na ile to jego zasługa, ale brałam
Brałam też Oeparol w kapsułkach (olej z wiesiołka) po dwie od 1-14 dnia cyklu i muszę przyznać, ze faktycznie widziałam różnice jeśli chodzi o ilość i jakość śluzu, ale to chyba indywidualna sprawa, bo kojarzę, że ostatnio któraś z nas „ myśląc jak plemnik” uważała ze po wiesiołku za gesty
Co do lodów lubię jeść - nie robić
KateHawke, Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Osz, i masz. Franca jedna.
Ale w sumie, jeśli w przyszłym miesiącu wyjdzie pozytyw - tylko pomyśl ile zaoszczędzisz na prezencie dla męża! Wystarczy 1 zasikany patyczek.
A ja otworzyłam na gdyńskim wątku przetarg na stanowisko następcy dr H. Czekam, kogo mi dziewczyny polecą i czy pokryje się to na moim riserczu opartym na przeczytaniu wszystkiego o wszystkich. Jestem podekscytowana jakbym kupowała prezenty
" Wystarczy 1 zasikany patyczek " - kocham za to !!!
A ja powiem Wam, że lody Grycana mi nie smakują. Połowa dla mnie ma identyczny smak. Jadłam dużo lepsze*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:" Wystarczy 1 zasikany patyczek " - kocham za to !!!
A ja powiem Wam, że lody Grycana mi nie smakują. Połowa dla mnie ma identyczny smak. Jadłam dużo lepsze
Ja zakochałam sie w lodach naturalnych. Moje ulubione to marchewka-mango i cytrynowe w połączeniu z jakimś słodszym smakiem. Mmmmmmm <mniam>malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOddalabym dużo za lody czekoladowe, a tak to mogę polizać przez szybkę co najwyżej. Umówiłam badania połówkowe na 5tego grudnia
Flowwer, KateHawke, Agniechaaaa, Karma88, Lena21, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, Koteczka82, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Reset fajny avatarek jeździsz na nartach ? U mnie chyba pójdą w odstawke sprzęty - no ale to słodka tortura, bo ciąża najważniejsza
Co do ovarinu, ja brałam z innej firmy ( to wszystko jeden czort) przez 3 cykle i jesteśmy w ciąży, nie wiem na ile to jego zasługa, ale brałam
Ja jestem uzależniona od nart! Rodzice wsadzili mnie na narty, gdy miałam rok i jedenaście miesięcy- przynajmniej jak upadałam to miałam blisko do ziemi Od tamtej pory jeżdżę co roku, pojechałam nawet z niezrośniętą ręką - mina ochrony na lotnisku, jak ściągałam metalową ortezę, żeby przejść przez bramki i jednocześnie miałam sprzęt narciarski - bezcenna
Kiedyś, dawno temu, gdy byłam nieświadomą niczego nastolatką to twierdziłam, że nawet ciążę zaplanuję pomiędzy sezonami. Teraz, gdyby się udało, to jestem gotowa i ze trzy sezony odpuścić.
Zresztą... jedziemy na narty w grudniu i chwilę się zastanawiałam, czy się na nie decydować, biorąc pod uwagę starania. Ale uznałam, że nie można dać się zwariować i gdybym zaszła to dopiero będę się martwić. Najwyżej pojadę posiedzieć na alpejskim słońcu, produkując witaminę DWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 14:47
KateHawke, Karolina90, Jedna_z_Wielu, Czrna 81 lubią tę wiadomość
KateHawke wrote:Ja zakochałam sie w lodach naturalnych. Moje ulubione to marchewka-mango i cytrynowe w połączeniu z jakimś słodszym smakiem. Mmmmmmm <mniam>
No właśnie ja też uwielbiam te naturalne lody. Bo tam np. gruszka z gorgonzolą czy herbata z melisą właśnie tak smakuje. Moje ulubione to jogurtowe - jak ta biała część z fantazjiKateHawke lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
reset wrote:Ja jestem uzależniona od nart! Rodzice wsadzili mnie na narty, gdy miałam rok i jedenaście miesięcy- przynajmniej jak upadałam to miałam blisko do ziemi Od tamtej pory jeżdżę co roku, pojechałam nawet z niezrośniętą ręką - mina ochrony na lotnisku, jak ściągałam metalową ortezę, żeby przejść przez bramki i jednocześnie miałam sprzęt narciarski - bezcenna
Kiedyś, dawno temu, gdy byłam nieświadomą niczego nastolatką to twierdziłam, że nawet ciążę zaplanuję pomiędzy sezonami. Teraz, gdyby się udało, to jestem gotowa i ze trzy sezony odpuścić.
Zresztą... jedziemy na narty w grudniu i chwilę się zastanawiałam, czy się na nie decydować, biorąc pod uwagę starania. Ale uznałam, że nie można dać się zwariować i gdybym zaszła to dopiero będę się martwić. Najwyżej pojadę posiedzieć na alpejskim słońcu, produkować witaminę Dreset lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Ja jestem uzależniona od nart! Rodzice wsadzili mnie na narty, gdy miałam rok i jedenaście miesięcy- przynajmniej jak upadałam to miałam blisko do ziemi Od tamtej pory jeżdżę co roku, pojechałam nawet z niezrośniętą ręką - mina ochrony na lotnisku, jak ściągałam metalową ortezę, żeby przejść przez bramki i jednocześnie miałam sprzęt narciarski - bezcenna
Zresztą... jedziemy na narty w grudniu i chwilę się zastanawiałam, czy się na nie decydować, biorąc pod uwagę starania. Ale uznałam, że nie można dać się zwariować i gdybym zaszła to dopiero będę się martwić. Najwyżej pojadę posiedzieć na alpejskim słońcu, produkować witaminę D
U nas na nartach jeździ mój eMek, ja też kiedyś jezdziłam dopóki mi rzepka z kolana nie wyskoczyła - -teraz mam taki wewnętrzny strach. Ale my też mamy zaplanowany urlop na narty, tyle ze w lutym i w Polsce więc w razie czego popływam trochę w termach i będe kibicowała mężowi BEZ grzanego wina👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:U nas na nartach jeździ mój eMek, ja też kiedyś jezdziłam dopóki mi rzepka z kolana nie wyskoczyła - -teraz mam taki wewnętrzny strach. Ale my też mamy zaplanowany urlop na narty, tyle ze w lutym i w Polsce więc w razie czego popływam trochę w termach i będe kibicowała mężowi BEZ grzanego wina
Ja mojego M. nauczyłam jeździć, mimo że początkowo się opierał Teraz oboje to kochamy Uzmysłowiłam mu, że jak kiedyś będziemy mieć dzieci, a on nie będzie jeździł to automatycznie odpadnie mu możliwość spędzania czasu z ukochaną żoną i rodziną
Gdzie w Polsce? Ja mam w miarę blisko w góry, więc staramy się też robić wypady jednodniowe i weekendowe właśnie w Polskę.
A co do strachu - ja akurat na nartach nie miałam wypadków (odpukać), mimo jazdy w klubie i w ogóle miłości do prędkości (rekord to 102 km/h!), ale na desce zdarzyło mi się uszkodzić kręgosłup, a mimo to wsiadłam i uznałam, że przynajmniej raz na niej zjadę i pokażę, kto tu rządzi. Jeździłam potem jeszcze jakiś czas (choć od tamtej pory jeżdżę już zawsze w żółwiu), ale teraz deska leży w garażu. Coś się za stara zrobiłam na to odpinanie, siadanie na stoku na tyłku czy kolanach itp.
Reset my jezdzimy akurat do Białki Tatrzańskiej bo tam w tym kompleksie Bania, mąż ma narty a ja termy
I ogólnie zawsze co roku sobie powtarzam, że może znów spróbuje, ale jakoś tak mi strach nie pozwala, przez co ubolewam, bo kochałam narty Deski nigdy nie próbowałam👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
reset wrote:Ja mojego M. nauczyłam jeździć, mimo że początkowo się opierał Teraz oboje to kochamy Uzmysłowiłam mu, że jak kiedyś będziemy mieć dzieci, a on nie będzie jeździł to automatycznie odpadnie mu możliwość spędzania czasu z ukochaną żoną i rodziną
Gdzie w Polsce? Ja mam w miarę blisko w góry, więc staramy się też robić wypady jednodniowe i weekendowe właśnie w Polskę.
A co do strachu - ja akurat na nartach nie miałam wypadków (odpukać), mimo jazdy w klubie i w ogóle miłości do prędkości (rekord to 102 km/h!), ale na desce zdarzyło mi się uszkodzić kręgosłup, a mimo to wsiadłam i uznałam, że przynajmniej raz na niej zjadę i pokażę, kto tu rządzi. Jeździłam potem jeszcze jakiś czas (choć od tamtej pory jeżdżę już zawsze w żółwiu), ale teraz deska leży w garażu. Coś się za stara zrobiłam na to odpinanie, siadanie na stoku na tyłku czy kolanach itp.
My z Mkiem tez bardzo lubimy narty, on jest jeszcze bardziej sfixowany niż ja. Mieliśmy jechać do Włoch w styczniu, ale wiedzieliśmy, że jak tylko zajdę w ciąże to odpuszczamy. O dziwo nawet mój mąż powiedział, że on tez nie jedzie bo 10 dni to za długo żeby nas teraz zostawić - mówi że wyskoczy z chłopakami na męski wypad do Austrii najwyżej na trzy dni - bo jak coś to może wrócić w każdej chwili.
Będzie mi tego brakować, ale mam nadzieję że kiedyś moja mała fasolka dorośnie i doceni że mama siedzi na dupie i odpoczywa chociaż ma ADHD
-
Karolina90 wrote:Reset my jezdzimy akurat do Białki Tatrzańskiej bo tam w tym kompleksie Bania, mąż ma narty a ja termy
I ogólnie zawsze co roku sobie powtarzam, że może znów spróbuje, ale jakoś tak mi strach nie pozwala, przez co ubolewam, bo kochałam narty Deski nigdy nie próbowałam
Białka jest fajnie zorganizowana jak na nasze warunki i my też tam czasem jeździmy na jakieś krótkie wypady. W lutym akurat rzadko, bo staramy się unikać okresów ferii szkolnych, ale byliśmy kiedyś pod koniec marca i było cudnie - pusto na stoku, słońce takie, że jeździliśmy w krótkich rękawkach:)
Najwyżej wrócisz do nart z dzieckiem - będziesz się razem z nim uczyć A niektórzy instruktorzy to taaaaakie ciacha
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.