X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    Czy ktos jest w stanie zrozumiec moj wykres? :(

W poniedzialek mialam dwa pecherzyki wielkosci 2,2 i 2,5 cm, wiec owulka w toku. Dzisiaj niedziela, 19 dc,od jutra mam zaczac przyjmowac Luteine a tu takie jaja :(
    Dodam ze zawsze mialam ladny skok i piekne wykresy :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc Dziewczyny
    Czy ktos jest w stanie zrozumiec moj wykres? :(

W poniedzialek mialam dwa pecherzyki wielkosci 2,2 i 2,5 cm, wiec owulka w toku. Dzisiaj niedziela, 19 dc,od jutra mam zaczac przyjmowac Luteine a tu takie jaja :(
    Dodam ze zawsze mialam ladny skok i piekne wykresy :(

Wiesz co będzie wszystko dobrze. Dużo osób nie robi wykresów bo to trzeba mieć dużo cierpliwośći ta temperatura cały czas skacze dziewczyny czasem miały trojstopniowe okresy ciąży nie było a czasem wydawały się bezowulacyjne i ciąża była.

Czasem skok jest przed owu czasem po

Widzisz ja wczoraj miałam 37 a wieczorem 36,8. A zawsze miałam tak że wieczorem 38 i guzik z tego było

Dużo Cierpliwośći Ci życzę, :) a pęcherzyk i piękne :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, będę z Wami myślami i mocno trzymam kciuki za wydłużenie się szyjki. Dobrze, że jesteś teraz pod stałą opieką.

myssss, masz możliwość podejść jutro na USG sprawdzić czy pęcherzyki pękły? Tak byłoby najrozsądniej. Nie wiem jak to jest przy podwójnej owulacji, nigdy nie miałam. Ale pewnie wstrzymałabym się z luteiną do wzrostu temperatury, z drugiej strony przy takiej wielkości pęcherzyków prawie tydzień temu już powinno być po owulce. Masz problemy z poziomem progesteronu?
    Masz może możliwość zadzwonić/napisać do swojego lekarza?

panan to, że wieczorem tempka spadła nie ma znaczenia skoro dziś jest już na dobrym poziomie. Gorzej byłoby gdyby rano też była niższa. A co do objawów to nie pomogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:32

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aksamitna, będę z Wami myślami i mocno trzymam kciuki za wydłużenie się szyjki. Dobrze, że jesteś teraz pod stałą opieką.

myssss, masz możliwość podejść jutro na USG sprawdzić czy pęcherzyki pękły? Tak byłoby najrozsądniej. Nie wiem jak to jest przy podwójnej owulacji, nigdy nie miałam. Ale pewnie wstrzymałabym się z luteiną do wzrostu temperatury, z drugiej strony przy takiej wielkości pęcherzyków prawie tydzień temu już powinno być po owulce. Masz problemy z poziomem progesteronu?

panan to, że wieczorem tempka spadła nie ma znaczenia skoro dziś jest już na dobrym poziomie. Gorzej byłoby gdyby rano też była niższa. A co do objawów to nie pomogę.

A Summer widziałaś moje temperatury? Ja w tym cyklu testu nie robię bo to nie ma sensu nie wiadomo czy jajowody drożne więc się nie nastawiam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, weszłam na Twój wykres.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Nie wbije sie do lekarza, bo terminow brak. Jestem przeziebiona, ale to powinnam miec podwyzszona tempke a nie obnizona. Z progiem raczej nie bylo problemow. Nie badalam nigdy ale skok byl zawsze znaczny i tempki wysokie az do @... Nie mozliwe zeby nie pekly jeszcze. Moze sie wchlonely? Cos czuje ze ten cykl moge spisac na straty :( Wezme chyba jutro normalnie Lutke i trudno sie mowi...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też złe przeczucia co do swojego cyklu. Niby jest 100% pewne, że po owulacji, ale temperatury mnie martwią. Raz były ładne skoki, dziś np. już tylko 36,49.

Jutro idę na betę... Boję się ją robić, bo nie wiem co tam zobaczę. Szyjka z rana jest jakby wyżej, trudno ją czasem sięgnąć, ale w ciągu dnia opada... Cycki bolą jak szalone, obwódki jakieś takie ciemniejsze, brodawki to ogromne i bolesne jakby miały zaraz pęknąć. Jestem zmęczona i senna, czyli tak jakby objawy ciążowe mam, ale na ile to efekt leków a na ile faktyczna ciąża trudno rzec.

Dziś dzień smutasów u mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 08:55

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa, a prowadzisz wykres? Będę jutro trzymać kciuki za betę!

Nie smuć się, zróbcie dziś z M coś miłego, żeby zająć myśli - spacer, kino, wyjście na obiad?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Nie wbije sie do lekarza, bo terminow brak. Jestem przeziebiona, ale to powinnam miec podwyzszona tempke a nie obnizona. Z progiem raczej nie bylo problemow. Nie badalam nigdy ale skok byl zawsze znaczny i tempki wysokie az do @... Nie mozliwe zeby nie pekly jeszcze. Moze sie wchlonely? Cos czuje ze ten cykl moge spisac na straty :( Wezme chyba jutro normalnie Lutke i trudno sie mowi...
    a może ten pecherzyk co był w trakcie pęknięcia po prostu się wchłaniach? widziała płyn?
    Ja jak byłam na monitoringu to miałam ból owulacyjny który sie okazal potem ze to owulacja bo miałam płyn i miałam jeszcze pecherzyki 18 i 25 na dobrą sprawę powinny się wchłonąć, czytałam że jak już pękają to dwa na raz bądz w przeciągu 24 godzin,
    a podwójna owulacja jest tak jak u Frelci, cykl miała długi bo coś około 50 dni i zamiast okresu miała po prostu drugą owulację. więc reasumując ten pecherzyk po prostu sie wchłonął albo zrobiła się torbiel.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to generalnie nie rozumiem do końca podwójnych naturalnych ovu. Normalnie po peknieciu pecherzyka po to jest wyrzut proga żeby była ciąża i żeby zablokować kolejne ovu. Ja mam w dzień ovu właśnie spadek i następnego dnia skok. Ja myślę że ta pierwsza ovu nie była pełnowartościowa i stad brak skoku. Ja bym jutro nie brała lutki tylko bym zobaczyła czy będzie skok. Jeden dzień różnicy to żadna różnica a może po tej drugiej ovu poleci progesteron.

91Ewela09 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • myssss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziala plyn bo nie mowila. Eh serio pierwszy taki wykres mam. Nawet bez luteiny mialam wyraznie dwie fazy. Zobacze jutro. Moze podskoczy. Moze jestem oslabiona? Najwyzej wstrzymam sie do wtorku/srody i wydluze sobie cykl...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Staraniowa, a prowadzisz wykres? Będę jutro trzymać kciuki za betę!

Nie smuć się, zróbcie dziś z M coś miłego, żeby zająć myśli - spacer, kino, wyjście na obiad?

Właśnie nie prowadziłam od początku cyklu i teraz żałuję, bo bym wiedziała więcej. Inna rzecz, jak to mówi mój M: "po co mierzysz tą temperaturę? toć i tak nie masz już na nic wpływu" - i ma rację, bo tylko dodaje to mi świadomości o tym co się dzieje, ale ta wiedza nie da mi zupełnie nic w kontekście działania.

Powiem Ci, jestem tak zmęczona, że nawet nie chce mi się nigdzie wychodzić :D Wczoraj byliśmy na urodzino-imieninach i mój M już chyba widział po 2,5 godziny, że ledwo siedzę i wróciliśmy do domu, pod kocyk :)

Jutro betę będę robić w Inviccie, więc sądzę, że koło 12-14 będę mieć już wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2017, 09:05

Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielny poranek :-)

Zaraz dopiero wychodzę z łóżka, a za 2 h spodziewam się gości :-P

Czy u Was też tak pochmurno? U nas dziś szaro buro :-( aż się nie chce wychodzić na dwór. Wczoraj miałam pracowity dzień bo w końcu udało mi się zebrać i umylam wszystkie okna przez zima :-) wiec jestem z siebie dumna!

Milej Niedzieli Kochane! <3

summer86 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, na Dolnym Śląsku słonecznie :) po obiedzie lecimy na spacerek, mam nadzieję, że do 13 pogoda się nie popsuje.

Szacun za umycie okien, będziesz już miała spokój na święta :) Nas w tym roku chyba czekają święta przy brudnych oknach, chyba że M się za to zabierze pierwszy raz w życiu :)

Również życzę Ci miłej niedzieli i miłego spotkania z gośćmi <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Trójmieście i okolicach za to pogoda się zdecydować nie może: świeci słońce i pada :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie Panie :) ,temp niższa więc wiadomo jaki finał.Monika ja się tu spodziewałam testu heheh,Hopepięknie rozpoczełaś nowy wątek :) .

_Hope_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie dziś 9dpo i cisza jak nigdy :D
    Jedynym plusem z tych nieudanych starań jest to, że można się przyjrzeć swojemu ciału jak się zachowuje, co cykl to inaczej :) czasami różne objawy są a czasem ich nie ma, dopoki się nie staraliśmy to myślałam że każdy cykl wygląda tak samo :D

• Helenka_mała Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny, czy moj wykres moze sie zepsuc? Pierwszy cykl gdy mierze i nie wiem :(
    Bardzo bym tego nie chciala :)

rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - poród SN, dziewczynka <3
    18.07.2023 - kriotransfer 4BB, 24.07. bHCG <0,2 :(
    18.08.2023 - kriotransfer ostatniej blastki 2BB na cyklu naturalnym
    23.08.2023 - pozytywne testy, bHCG- 29,77
    24.08.2023 - bHCG- 63,90
    28.08.2023 - bHCG - 571,00 <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Witajcie moje drogie Panie :) ,temp niższa więc wiadomo jaki finał.Monika ja się tu spodziewałam testu heheh,Hopepięknie rozpoczełaś nowy wątek :) .
    Dziękuję <3

summer86 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Hej! Dziewczyny, czy moj wykres moze sie zepsuc? Pierwszy cykl gdy mierze i nie wiem :(
    Bardzo bym tego nie chciala :)

Wygląda pięknie, jest bardzo obiecujący :)

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ