Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea @ jeszcze nie ma. Moje podejście - czekamy :) wiara czyni cuda- trzeba wierzyć że się uda ;) Może to za wcześnie na test, może 25dc to implantacja była? Może na @ też za wcześnie? chcesz wiedzieć na pewno zrób betę ale ja bym sobie jeszcze poczekała :) Nóż-widelec będzie Mikołajkowa niespodzianka :D

innamorata88 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tylko nie stchórz bo Cię znajdę! :-D powodzenia, będę myśleć o Tobie!

Bocianiątko, sorry, ale bladzioch + smęcenie forumowiczek = musisz iść dzisiaj na betę i nie ma, że boli, lecisz! "jak chcesz, to znajdziesz sposób, jak nie chcesz, to znajdziesz powód" ;-) a Ty przecież BARDZO CHCESZ i my też BARDZO CHCEMY Twojej pięknej fasolkowej bety :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:21

Bocianiątko, Lunaris, innamorata88, Anna Stesia, Amy333 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, dziewczyny! Kate namieszała mi pozytywnie w głowie i zasugerowała, że jej zdaniem owulację miałam 23/24 dc. Wcześniej na wykresie zaznaczałam tą owulację ręcznie na sobotę/ niedzielę, bo tak sugerował ginekolog (we wtorek o 10 rano na usg nie było ciałka żółtego ani płynu w Zatoce Douglasa). Jak teraz nad tym myślę, to w niedzielę jeszcze miałam jakieś kłucie po prawej stronie, więc w sumie owulacja mogłaby być w poniedziałek... W sumie - patrząc na <3 - pal sześć kiedy ta owulacja była, ale patrząc na temperaturę ten poniedziałek wydaje się bardziej optymistyczny. I znów jakieś nadzieje i uśmiech błąkający się na ustach.
    Mimo wszystko chyba lepiej zrobić progesteron w sobotę niż w poniedziałek, co?

Bociek - leć na betę, nie daj się prosić ;)

KateHawke lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek no właśnie leć na tą betę a nie wymiguj się nam. Co Ty tam robisz? Jakie spotkanie? Powiedz ze masz jelitowke i szybciutko do labo. :)

Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset ja idę z Tobą na proga wg mnie jestem 4-5dpo a OF świruje bo temp świruje i też nie wiem czy sob czy pon.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    reset ja idę z Tobą na proga wg mnie jestem 4-5dpo a OF świruje bo temp świruje i też nie wiem czy sob czy pon.

Lunaris - ja chyba też pójdę w sobotę. Nerwowo do poniedziałku nie wytrzymam ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje!
    Bocianiątko, trzymam kciuki zeby tym razem to bylo TO:)
    Amy, powodzenia na badaniu

Ja dzisiaj lecę wieczorem na wizytę. Jestem w 10dc, zobaczymy co tam się świeci u mnie. Generalnie nie jestem jakos optymistycznie nastawiona. Po laparo cykle mi sie skróciły, nie wiem czy przez to że bezowulacyjne chociaż wykres wskazuje przebytą owu, czy jest jakas inna przyczyna. Jesli w ostatnim cyklu byla owu, którą podejrzewam 15dc, to fl wyniosła u mnie 7 dni. Masakra.
    No nic, zobaczymy wieczorem. Mam tylko nadzieję, ze jakiś pęcherzyk sie hoduje.

Ania1003, Amy333 lubią tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko, piękny bladioch!!! <3 <3 Leć na betę i po Clexane :)

Amy powodzenia i trzymam kciuki!

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    by7mistake wrote:

Ja dzisiaj lecę wieczorem na wizytę. Jestem w 10dc, zobaczymy co tam się świeci u mnie. Generalnie nie jestem jakos optymistycznie nastawiona. Po laparo cykle mi sie skróciły, nie wiem czy przez to że bezowulacyjne chociaż wykres wskazuje przebytą owu, czy jest jakas inna przyczyna. Jesli w ostatnim cyklu byla owu, którą podejrzewam 15dc, to fl wyniosła u mnie 7 dni. Masakra.
    No nic, zobaczymy wieczorem. Mam tylko nadzieję, ze jakiś pęcherzyk sie hoduje.

A pijesz Inofem? Daj znać po wizycie, życzę ładnego pecherzyka !

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje!!!! Piękna kreska :)

Bociek ja też widzę 2 kreskę (miałam podobną w 9dpo). Ja bym jak najszycbiej poleciała na betę.

Amy kciuki!

Bea tulę

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko kochane, ja tam się nie chcę zbytnio odzywać, ale bladzioszek śliczny :-D :-D :-D Jak na 12 dpo wieeeelce zachęcający <3

Ania, piekne kreseczki, gratuluję!

Amy, trzymam kciuki za sono! Będzie dobrze!

Amy333 lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania piękna kreseczka <3

Bociątko bladzioch jak nic,ale albo leć na betę albo poczekaj jeszcze kilka dni <3 trzymam kciuki

Bea przykro mi ;(

Amy trzymam kciuki za sono !

A ja dzisiaj o 18 wizytuje i bedziemy podglądać naszą kruszynke. Jestem ciekawa ile urosła. :)
    A u nas jedna z grupowiczek na fb urodziła dzisiaj w 32 tygodniu zdrowego synka,ktory waży 2500 kg ! Szok jak duży chłopak. <3 czekam kiedy ja zwolnie brzuszek dla jednej z Was :*

KateHawke, Bocianiątko, Lunaris, Lejka, Agniechaaaa, lamka, Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    No może i jest nadzieja. I tak sobie myślę, mierzenie tempki teraz to nie ma żadnego sensu, nie? Zresztą robiłam test o czułości 25. Może kupić jakiś jeszcze i spróbować jutro. Jak myślicie?
    Plamienie może oznaczać nie tylko implantację może się też pojawić przy owulacji 12 dni po test o czulosci25 może jeszcze niczego nie pokazać beta powinna dać więcej informacji ,bez obserwacji cyklu można tylko gdybać

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ania piękna kreseczka <3

Bociątko bladzioch jak nic,ale albo leć na betę albo poczekaj jeszcze kilka dni <3 trzymam kciuki

Bea przykro mi ;(

Amy trzymam kciuki za sono !

A ja dzisiaj o 18 wizytuje i bedziemy podglądać naszą kruszynke. Jestem ciekawa ile urosła. :)
    A u nas jedna z grupowiczek na fb urodziła dzisiaj w 32 tygodniu zdrowego synka,ktory waży 2500 kg ! Szok jak duży chłopak. <3 czekam kiedy ja zwolnie brzuszek dla jednej z Was :*
    Chłopcy są zwykle więksi niż dziewczynki ja urodziłam w 37 tyg 3950 g

cf409fc7e7.png
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Plamienie może oznaczać nie tylko implantację może się też pojawić przy owulacji 12 dni po test o czulosci25 może jeszcze niczego nie pokazać beta powinna dać więcej informacji ,bez obserwacji cyklu można tylko gdybać
    Dobra dziewczyny, to ja nie przeżywam tylko czekamy jeszcze. Wiem, że bez obserwacji to tylko gdybania i dlatego obiecuję, że gdyby się nie udało teraz(chociaż nie chcę tak myśleć ) to biorę się za siebie i obserwację!

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dobra dziewczyny, to ja nie przeżywam tylko czekamy jeszcze. Wiem, że bez obserwacji to tylko gdybania i dlatego obiecuję, że gdyby się nie udało teraz(chociaż nie chcę tak myśleć ) to biorę się za siebie i obserwację!

Tu (https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji,9.html#63) OF podaje, że plamienie może być okołoowulacyjne, więc może ten 25 dc to była dopiero owulacja?
    W sumie u mnie owulacja zawsze jest tak późno, więc może i u Ciebie ten cykl taki z zawirowaniami...?

Bea25 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malwas Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko ja z daleka widzę tą drugą kreskę :). Może sonoHSG zrobiło swoje, oby! Czekamy na pozytywną betę :).

Bea25 dokładnie jak dziewczyny mówią - póki nie ma okresu zawsze jest nadzieja, zwłaszcza że nie wiesz kiedy dokładnie była owu. Chwilkę cierpliwości i wszystko się wyjaśni, trzymam kciuki :).

by7mistake czekamy na dorodny pęcherzyk lub pęcherzyki ;).

Amy, spokojnie, będzie dobrze. Trzeba być dzielnym :). HSG czyni cuda.

Ja jestem dopiero 7dpo, świra dostaję powoli. Już chciałabym wiedzieć, czy coś z tego będzie, czy w następnym cyklu się szykować na IVF. Wpatruję się nieustannie w sygnały ze swojego ciała, unikam dłuższej rozmowy z ludźmi, bo mam wrażenie, że na tych hormonach zaraz się z kimś pokłócę, codziennie tylko nie mogę się doczekać aż wrócę do domu i będę mieć święty spokój. A od wczoraj czuję kłucie jajnika z którego była owu i brzuch mnie trochę wczoraj pobolewał jak na okres. Można powiedzieć, że klasyczny PMS.

Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Chłopcy są zwykle więksi niż dziewczynki ja urodziłam w 37 tyg 3950 g
    Wow ładnie - mój chłopak wyjść nie chciał i zaledwie 3060 w 43 tyg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 11:36

madzia8lenka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :P ,niedawno wstawałam i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to test Bocianiątka,noż wspaniałe wieści moja droga ,ja ci już po cichu gratuluję :) ,tobie również Aniu :),Amy nie bój się,po wszystkim będziesz bliżej celu.Mnie organizm w dalszym ciągu zaskakuje,spodziewałam się jakiejś mega bolesnej i obfitej @ a tu dziś już czysto (4dc).Gdybym wiedziała tobym zmierzyła już dziś temp heheh.

KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dwa pytania

1) kiedy najlepiej zrobić krzywą cukrową i insulinową, ginka proponowała początek nowego cyklu, bo niby obciążające dla organizmu w razie fasolki
    2) mam brać duphaston od 17dc a nie od owulacji i to mnie zastanawia troche czemu nie od ovu

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ