Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea @ jeszcze nie ma. Moje podejście - czekamy wiara czyni cuda- trzeba wierzyć że się uda Może to za wcześnie na test, może 25dc to implantacja była? Może na @ też za wcześnie? chcesz wiedzieć na pewno zrób betę ale ja bym sobie jeszcze poczekała Nóż-widelec będzie Mikołajkowa niespodzianka
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy tylko nie stchórz bo Cię znajdę! powodzenia, będę myśleć o Tobie!
Bocianiątko, sorry, ale bladzioch + smęcenie forumowiczek = musisz iść dzisiaj na betę i nie ma, że boli, lecisz! "jak chcesz, to znajdziesz sposób, jak nie chcesz, to znajdziesz powód" a Ty przecież BARDZO CHCESZ i my też BARDZO CHCEMY Twojej pięknej fasolkowej bety :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:21
Bocianiątko, Lunaris, innamorata88, Anna Stesia, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Aaa, dziewczyny! Kate namieszała mi pozytywnie w głowie i zasugerowała, że jej zdaniem owulację miałam 23/24 dc. Wcześniej na wykresie zaznaczałam tą owulację ręcznie na sobotę/ niedzielę, bo tak sugerował ginekolog (we wtorek o 10 rano na usg nie było ciałka żółtego ani płynu w Zatoce Douglasa). Jak teraz nad tym myślę, to w niedzielę jeszcze miałam jakieś kłucie po prawej stronie, więc w sumie owulacja mogłaby być w poniedziałek... W sumie - patrząc na - pal sześć kiedy ta owulacja była, ale patrząc na temperaturę ten poniedziałek wydaje się bardziej optymistyczny. I znów jakieś nadzieje i uśmiech błąkający się na ustach.
Mimo wszystko chyba lepiej zrobić progesteron w sobotę niż w poniedziałek, co?
Bociek - leć na betę, nie daj się prosićKateHawke lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bociek no właśnie leć na tą betę a nie wymiguj się nam. Co Ty tam robisz? Jakie spotkanie? Powiedz ze masz jelitowke i szybciutko do labo.
Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
-
reset ja idę z Tobą na proga wg mnie jestem 4-5dpo a OF świruje bo temp świruje i też nie wiem czy sob czy pon.
-
Lunaris wrote:reset ja idę z Tobą na proga wg mnie jestem 4-5dpo a OF świruje bo temp świruje i też nie wiem czy sob czy pon.
Lunaris - ja chyba też pójdę w sobotę. Nerwowo do poniedziałku nie wytrzymam
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ania, gratulacje!
Bocianiątko, trzymam kciuki zeby tym razem to bylo TO:)
Amy, powodzenia na badaniu
Ja dzisiaj lecę wieczorem na wizytę. Jestem w 10dc, zobaczymy co tam się świeci u mnie. Generalnie nie jestem jakos optymistycznie nastawiona. Po laparo cykle mi sie skróciły, nie wiem czy przez to że bezowulacyjne chociaż wykres wskazuje przebytą owu, czy jest jakas inna przyczyna. Jesli w ostatnim cyklu byla owu, którą podejrzewam 15dc, to fl wyniosła u mnie 7 dni. Masakra.
No nic, zobaczymy wieczorem. Mam tylko nadzieję, ze jakiś pęcherzyk sie hoduje.Ania1003, Amy333 lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Bocianiątko, piękny bladioch!!! Leć na betę i po Clexane
Amy powodzenia i trzymam kciuki!Amy333 lubi tę wiadomość
-
by7mistake wrote:
Ja dzisiaj lecę wieczorem na wizytę. Jestem w 10dc, zobaczymy co tam się świeci u mnie. Generalnie nie jestem jakos optymistycznie nastawiona. Po laparo cykle mi sie skróciły, nie wiem czy przez to że bezowulacyjne chociaż wykres wskazuje przebytą owu, czy jest jakas inna przyczyna. Jesli w ostatnim cyklu byla owu, którą podejrzewam 15dc, to fl wyniosła u mnie 7 dni. Masakra.
No nic, zobaczymy wieczorem. Mam tylko nadzieję, ze jakiś pęcherzyk sie hoduje.
A pijesz Inofem? Daj znać po wizycie, życzę ładnego pecherzyka !
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ania piękna kreseczka
Bociątko bladzioch jak nic,ale albo leć na betę albo poczekaj jeszcze kilka dni trzymam kciuki
Bea przykro mi ;(
Amy trzymam kciuki za sono !
A ja dzisiaj o 18 wizytuje i bedziemy podglądać naszą kruszynke. Jestem ciekawa ile urosła.
A u nas jedna z grupowiczek na fb urodziła dzisiaj w 32 tygodniu zdrowego synka,ktory waży 2500 kg ! Szok jak duży chłopak. czekam kiedy ja zwolnie brzuszek dla jednej z Was :*
KateHawke, Bocianiątko, Lunaris, Lejka, Agniechaaaa, lamka, Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Bea25 wrote:No może i jest nadzieja. I tak sobie myślę, mierzenie tempki teraz to nie ma żadnego sensu, nie? Zresztą robiłam test o czułości 25. Może kupić jakiś jeszcze i spróbować jutro. Jak myślicie?
-
madzia8lenka wrote:Ania piękna kreseczka
Bociątko bladzioch jak nic,ale albo leć na betę albo poczekaj jeszcze kilka dni trzymam kciuki
Bea przykro mi ;(
Amy trzymam kciuki za sono !
A ja dzisiaj o 18 wizytuje i bedziemy podglądać naszą kruszynke. Jestem ciekawa ile urosła.
A u nas jedna z grupowiczek na fb urodziła dzisiaj w 32 tygodniu zdrowego synka,ktory waży 2500 kg ! Szok jak duży chłopak. czekam kiedy ja zwolnie brzuszek dla jednej z Was :* -
pawojoszka wrote:Plamienie może oznaczać nie tylko implantację może się też pojawić przy owulacji 12 dni po test o czulosci25 może jeszcze niczego nie pokazać beta powinna dać więcej informacji ,bez obserwacji cyklu można tylko gdybaćEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Bea25 wrote:Dobra dziewczyny, to ja nie przeżywam tylko czekamy jeszcze. Wiem, że bez obserwacji to tylko gdybania i dlatego obiecuję, że gdyby się nie udało teraz(chociaż nie chcę tak myśleć ) to biorę się za siebie i obserwację!
Tu (https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji,9.html#63) OF podaje, że plamienie może być okołoowulacyjne, więc może ten 25 dc to była dopiero owulacja?
W sumie u mnie owulacja zawsze jest tak późno, więc może i u Ciebie ten cykl taki z zawirowaniami...?Bea25 lubi tę wiadomość
Bocianiątko ja z daleka widzę tą drugą kreskę . Może sonoHSG zrobiło swoje, oby! Czekamy na pozytywną betę .
Bea25 dokładnie jak dziewczyny mówią - póki nie ma okresu zawsze jest nadzieja, zwłaszcza że nie wiesz kiedy dokładnie była owu. Chwilkę cierpliwości i wszystko się wyjaśni, trzymam kciuki .
by7mistake czekamy na dorodny pęcherzyk lub pęcherzyki .
Amy, spokojnie, będzie dobrze. Trzeba być dzielnym . HSG czyni cuda.
Ja jestem dopiero 7dpo, świra dostaję powoli. Już chciałabym wiedzieć, czy coś z tego będzie, czy w następnym cyklu się szykować na IVF. Wpatruję się nieustannie w sygnały ze swojego ciała, unikam dłuższej rozmowy z ludźmi, bo mam wrażenie, że na tych hormonach zaraz się z kimś pokłócę, codziennie tylko nie mogę się doczekać aż wrócę do domu i będę mieć święty spokój. A od wczoraj czuję kłucie jajnika z którego była owu i brzuch mnie trochę wczoraj pobolewał jak na okres. Można powiedzieć, że klasyczny PMS.Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
pawojoszka wrote:Chłopcy są zwykle więksi niż dziewczynki ja urodziłam w 37 tyg 3950 g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 11:36
madzia8lenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewuszki ,niedawno wstawałam i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to test Bocianiątka,noż wspaniałe wieści moja droga ,ja ci już po cichu gratuluję ,tobie również Aniu ,Amy nie bój się,po wszystkim będziesz bliżej celu.Mnie organizm w dalszym ciągu zaskakuje,spodziewałam się jakiejś mega bolesnej i obfitej @ a tu dziś już czysto (4dc).Gdybym wiedziała tobym zmierzyła już dziś temp heheh.
KateHawke, Amy333 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mam dwa pytania
1) kiedy najlepiej zrobić krzywą cukrową i insulinową, ginka proponowała początek nowego cyklu, bo niby obciążające dla organizmu w razie fasolki
2) mam brać duphaston od 17dc a nie od owulacji i to mnie zastanawia troche czemu nie od ovu