Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 25 października 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    czesc! jestem tu nowa.
    pierwsze testowanie 05.11.

    Macie może jakieś objawy? Kłucie w jajniku? Opuchnięte piersi? (brzmi to trochę jak paranoja... )

    Witaj, kłucie to normalne bo ciałko złółte pracuje a piersi
    gabss wrote:
    Witam! Jest to mój pierwszy wpis na forum w życiu :) Zaczęliśmy się starać od sierpnia 2017. Aktualnie jest @ więc z niecierpliwością czekam na koniec, mam nadzieję że listopad przyniesie szczęscie - testowanie 26.11 ;) Pozdrawiam


    Zobaczysz będzie się dziać !!! a na razie winko i migdały :D

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 25 października 2017, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiasta testujemy w ten sam dzień ;-)
    Ja z objawów to mam od paru dni mocne pobolewanie w dole brzucha z lewej strony tak jakby jajnik. Mam nadzieję że będzie z tego dzidzia. Trzymam kciuki żeby nam się teraz udało!

    Za pozostałe dziewczyny też trzymam kciuki!

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 25 października 2017, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Jutro pierwsza wizyta w klinice tak się jakoś stresuję, nie mogę przestać myśleć o tym jak to się potoczy, co dalej. Ciekawa jestem co na USG wyjdzie, niby program wyznaczył mi już owu ale myślę że to jakaś bzdura. Liczę że pokaże się jutro jakiś pęcherzyk

    Strasznie dziwnie Ci program wyznaczył owu. Bo dopiero po niej masz śluz płodny? Bez sensu to. Nie wiem czym się zasugerował. Spokojnie, jesteś o krok do przodu idąc do kliniki :) trzymam kciuki żeby wszystko dobrze bylo :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 25 października 2017, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już wyniki badań z poranka. Nie wiem, czy przyjąć, że mam dziś 4 czy 5 dc (lekkie krwawienie zaczęło się w sobotę ok. 23, więc de facto @ trwa od niedzieli, więc byłby to 4 dc).
    Wklejam wyniki wraz z normami:
    Tyreotropina (TSH) 4,080 µIU/ml 0,27 — 4,20
    Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 3,48 pg/ml 2,42 — 4,36
    Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 1,42 ng/dl 1,00 — 1,60
    Prolaktyna (PRL) (N59) 22,4 ng/ml 4,8 — 23,3
    Folikulotropina (FSH) (L65) 7,9 mIU/ml
    3,5 - 12,5 Faza folikularna
    4,7 - 21,5 Faza owulacji
    1,7 - 7,7 Faza lutealna
    25,8 - 134,8 Po menopauzie

    Estradiol (E2) (K99) 21,87 pg/ml
    Faza folikularna: 12,5 - 166
    Faza owulacji: 85,8 - 498
    Faza lutealna: 43,8 - 211
    Po menopauzie: 0,0 - 54,7
    Luteotropina (LH) (L67) 7,4 mIU/ml
    faza folikularna
    2,4 -12,6 mIU/ml

    Testosteron 0,42 ng/ml 0,14 — 0,76

    Gołym okiem widzę, że TSH jest za wysokie (w kwietniu było 2,6 i ginekolog nie widział potrzeby zlecać teraz ponownie... wrr!).
    Drugie pytanie mam dot. prolaktyny - jest niby w normie, ale w górnej granicy. Czy to ok? Robiłam też badanie prolaktyny w poprzednim cyklu i w 33 dc wynosiła 17,4 ng/ml przy normie do 23,3). Wiem, że prolaktyna bywa "kapryśna", czy fakt, że wczoraj miałam mocno stresujący dzień z powodu ważnego egzaminu oraz że nie udało mi się dziś w nocy z powodu stresu przespać 8 godzin (spałam ok 7 godzin) może mieć wplyw na jej podwyższenie? Kiedyś z powodu za wysokiej prolaktyny po obciążeniu brałam Dostinex i stąd ta niepewność, czy teraz jest ok.

    W piątek mam endokrynologa, ale już wiem -po doświadczeniach z ginekologiem - że muszę iść sama przygotowana na wizytę, a nie liczyć na lekarza w tej kwestii.

    Policzyłam w kalkulatorze online stosunek FT4 do FT 3 i wyszło mi, że FT4 mam 70%, a FT3 ok. 54%. Gdzieś czytałam, że oba powinny być a tym samym procentowym poziomie... Faktycznie tak powinno być?

    Glukozę i insulinę mam w normie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:52

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 25 października 2017, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Kargo widzę znajomy nick na wątku listopadowym ;)
    Trzymam bardzo mocno kciuki że jednak na fasolkę te objawy
    Ja sobie miejsca znaleźć nie mogę no ale tak będzie jeszcze jutro do wizyty. A po wizycie może być gorzej :/

    nie nastawiaj się tak!! Będzie dobrze! Chociaż doskonale rozumiem Twoje nerwy i milion myśli w głowie. Ale pamiętaj, że to kolejny krok do wymarzonego bobasa !!!! :)

    Ja z jednej strony staram sie nie nastawiać, bo na jednym jajniku urósł aż 30mm, więc to już właściwie torbiel, ale z drugiego była owu i super endo, bo aż 15 mm. No i jeszcze możliwe spóźnienie z <3 i w ogóle nie wiem co o tym myśleć.

    Cheresta lubi tę wiadomość

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wiem że łatwo się mówi ale postaraj sie nie stresować wizyta napewno dowiesz sie czegoś

    Cheresta lubi tę wiadomość

  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1966 2210

    Wysłany: 25 października 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny może też dlatego tak mam że mój mąż nie jest dobrze nastawiony do inseminacji ani tym bardziej in vitro. Już mi powiedział że jeśli ktoś będzie chciał tylko kasę z niego ciągnąć i nie da mu gwarancji że się uda to się na to nie pisze. Próbowałam mu wytłumaczyć że nikt nigdy nie zagwarantuje mu powodzenia zabiegu, tak jak i przy metodzie naturalnej nie ma gwarancji że się uda mimo że się trafi idealnie w owulację i to nawet dobrym żołnierzykiem. Ale facet jak to facet nie do końca ogarnia takie rzeczy ile czynników ma na to wpływ. Może jak jutro będzie ze mną na tej wizycie to lekarz mu to wszystko wyjaśni

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • myssss Autorytet
    Postów: 499 218

    Wysłany: 25 października 2017, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety powitałam dzisiaj @ :( W związku z tym proszę o wpisanie mnie na testowanie 24.11. (moje urodziny...)

    gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 25 października 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przy okazji zbadaj anty-tpo a co do prolaktyny to możesz wykonać z obciążeniem test z metrokloplamidem czy przysadka dobrze reaguje.
    Jedno i drugie badanie możesz wykonać w dowolnym dc.
    Masz własne ovu ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 25 października 2017, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Dzięki dziewczyny może też dlatego tak mam że mój mąż nie jest dobrze nastawiony do inseminacji ani tym bardziej in vitro. Już mi powiedział że jeśli ktoś będzie chciał tylko kasę z niego ciągnąć i nie da mu gwarancji że się uda to się na to nie pisze. Próbowałam mu wytłumaczyć że nikt nigdy nie zagwarantuje mu powodzenia zabiegu, tak jak i przy metodzie naturalnej nie ma gwarancji że się uda mimo że się trafi idealnie w owulację i to nawet dobrym żołnierzykiem. Ale facet jak to facet nie do końca ogarnia takie rzeczy ile czynników ma na to wpływ. Może jak jutro będzie ze mną na tej wizycie to lekarz mu to wszystko wyjaśni

    Najlepiej takich opornych M zaciągnąć na wizyty bo w tedy widzi powagę sytuacji.
    Mój M dorastał 10 lat bo uważał że inno mają dzieci to u nas kwestia czasu. Walczyłam sama praktycznie ale oporów przed własny badaniem nie ma ( choć tyle).

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 25 października 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Niestety powitałam dzisiaj @ :( W związku z tym proszę o wpisanie mnie na testowanie 24.11. (moje urodziny...)
    Walczymy!! Fasolka kiedyś zawita w brzuszku <3

    myssss lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • MamaFabianka Ekspertka
    Postów: 222 156

    Wysłany: 25 października 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do gry. Proszę o wpisanie na 11go

    Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5292 7191

    Wysłany: 25 października 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Walczymy!! Fasolka kiedyś zawita w brzuszku <3
    U niektórych może zawitać tak z zaskoczenia :P ;)

    Flowwer lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 25 października 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset przy okazji zbadaj anty-tpo a co do prolaktyny to możesz wykonać z obciążeniem test z metrokloplamidem czy przysadka dobrze reaguje.
    Jedno i drugie badanie możesz wykonać w dowolnym dc.
    Masz własne ovu ?

    Flo, anty tpo i anty tg robiłam w poprzednim cyklu i takie miałam wyniki:
    P/c antytyreoglobulinowe (ATG) 17,43 U/mL 0,0 — 115,0
    P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) 16,4 U/ml 0 — 34

    Te badania, które zrobiłam teraz to dlatego, że sama je sobie wyżebrałam pokazując rodzinnemu, na co ma wystawić skierowanie (po lekturze forum;)). Ginekolog dwa tygodnie temu uznał, że nawet tsh mi nie zleci. O test po obciążeniu prolaktyny poproszę w piątek endokrynologa.

    Czy pisząc o własnym ovu masz na myśli wykres? Dopiero zacznę mierzyć temperaturę, bo na forum jestem od jakichś dwóch tygodni i chciałam zacząć od tego cyklu, po czym się zorientowałam, że mam zepsuty termometr. Dziś jednak biorę od mamy stary, poczciwy rtęciowy i od jutra będę mierzyć, więc wtedy też udostępnię wykresy.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 25 października 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a dlaczego bierzesz colostrum ?
    A czy masz na monitoringu potwierdzoną ovu czy masz pęcherzyki które pękają bo wykres wykresem możesz mieć ładne temp ze skokiem, śluz a ovu brak.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • FraniowaMamula Ekspertka
    Postów: 129 89

    Wysłany: 25 października 2017, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od którego dnia cyklu najlepiej brac ACC?

    w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

    h84f2n0a15r1d7q0.png

    9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 25 października 2017, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset a dlaczego bierzesz colostrum ?
    A czy masz na monitoringu potwierdzoną ovu czy masz pęcherzyki które pękają bo wykres wykresem możesz mieć ładne temp ze skokiem, śluz a ovu brak.

    Colostrum biorę, ponieważ po zeszłorocznej (niezdiagnozowanej i źle leczonej) mononukleozie mam stwierdzone zaburzenia odporności (samo zapalenie krtani w ciągu roku miałam 14 razy, do tego antybiotyki, sterydy, leki p/astmatyczne itp). Z powodu osłabienia po mononukleozie mam też niedobory kwasu foliowego czy b12, ale suplementuję i jest coraz lepiej (na wyniki kwasu czekam obecnie).

    W poprzednim miesiącu nie miałam typowego monitoringu, ale po usg lekarz stwierdził, że owulacja była (było ciałko żółte, był ślad wolnego płynu, progesteron 10 itp.). W tym miesiącu zaczynam monitoring, więc będzie coś więcej wiadomo.

    Mimo, że to 5 cs, to pierwsze trzy z uwagi na ślub, podróż poślubną itp. były całkiem na luzie. Poza tym były to cykle po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej, więc traktowaliśmy je nieco lżej niż obecne starania.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 25 października 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FraniowaMamula wrote:
    Dziewczyny a od którego dnia cyklu najlepiej brac ACC?
    Ja brałam od 10 dnia bo owulacja 14dc mam zazwyczaj i do 15 dc po jednej tabletce.
    Byłam bardzo zadowolona ze śluzu

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2017, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Pasiasta testujemy w ten sam dzień ;-)
    Ja z objawów to mam od paru dni mocne pobolewanie w dole brzucha z lewej strony tak jakby jajnik. Mam nadzieję że będzie z tego dzidzia. Trzymam kciuki żeby nam się teraz udało!

    Za pozostałe dziewczyny też trzymam kciuki!


    Taaaaaak, kłucie jajnika, ból w dole i nabrzmiałe piersi. Nie wiem czy wytrzymam do testowania

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8559 7926

    Wysłany: 25 października 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lista zaktualizowana. Jeśli kogoś pominęłam, prośba o informację.
    Mysss, przykro mi z powodu @, ale życzę żeby listopad przyniósł szczęście <3

    Cheresta, mój był anty IUI i anty IVF, ale przez jeżdżenie na wizyty, tony leków które brałam i uświadomienie sobie jak bardzo zależy mi na dziecku zmienił zdanie i chciał do IVF podchodzić. Starania to niestety taki etapowy proces, gdzie granice przesuwane są stopniowo.
    Życzę jednak, żeby ani IUI ani IVF nie było potrzebne.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego