Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Phnappy <3 Popieram w całej rozciągłości. Tak się zastanawiam, czy jakbyśmy tu wszystkie zaczęły pisać, że mamy takie zajebiste choroby weneryczne, to też by poszła reakcja typu "ja też ja też, patrzcie na mnie". To kto chce nam wyznać jakąś straszną tajemnicę?

Bunia86, Bociek - trzymam kciuki, żeby skończyło się na "i niepotrzebnie się zamartwiałam.

Rucola - ja mam już labofobię. Wyniki ANA i ASA czekają od tygodnia, a mi jakoś tam nie po drodze... Mimo że po drodze z pracy.
    Ja wszystko sprawdzam przez neta, bo większośc badań tu na miejscu robię w alabie. W przeciągu ostatniego miesiąca oddałam 9 takich dużych zbiorniczków (4 czy 5 ml pełniutkich), 5 w Łodzi, cztery w Rzeszowie a to jeszcze nie koniec, miesiąc zamknę za tydzień a do tego czasu jeszcze 2 razy progesteron, testy na alergię pokarmową i kilka innych...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Miałam owsiki w wieku 18 lat Hahahaha :D i nazwałam je Dżesika i cała rodzinka miała ze mnie polew i pytała czy Dżesika sie juz skończyła ;D oto moja mroczna tajemnica!!!
    A mój ex mówił Dżesika i Dżony o same wiecie czym. I zaraził mnie opryszczką (taką na wardze, ale zawsze...)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, może to głupie ale chciałabym żeby beta wyniosła chociaż kilka jednostek... bo to by znaczyło cb, czyli że coś tam zaczyna się dziać...

Anna Stesia lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf nareszcie to z siebie wyrzuciłam :D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, tą krew co im została po badaniach to do punktu krwidawstwa mogliby oddawać ;)

Bocianiątko, StaraczkaNika, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Wiecie, może to głupie ale chciałabym żeby beta wyniosła chociaż kilka jednostek... bo to by znaczyło cb, czyli że coś tam zaczyna się dziać...

Bociuś, to wcale nie jest głupie... Ja miałam też ostatnio taką myśl, że chciałabym jeszcze raz mieć cb, żeby upewnić się, że ja po prostu mogę chociaż przez chwile być w ciąży :( Przytulam <3

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja wszystko sprawdzam przez neta, bo większośc badań tu na miejscu robię w alabie. W przeciągu ostatniego miesiąca oddałam 9 takich dużych zbiorniczków (4 czy 5 ml pełniutkich), 5 w Łodzi, cztery w Rzeszowie a to jeszcze nie koniec, miesiąc zamknę za tydzień a do tego czasu jeszcze 2 razy progesteron, testy na alergię pokarmową i kilka innych...
    Rany, aż strach pomyśleć, jakie to koszty. Ja mam wielkie plany na za tydzień - będę wtedy kilka dni przed @ a to najlepsza pora na badanie przeciwciał, cały czas rozmyślam co wybrać tak na pierwszy rzut. Ratuje mnie myśl, że kupię sobie czekoladę na wzmocnienie :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A mój ex mówił Dżesika i Dżony o same wiecie czym. I zaraził mnie opryszczką (taką na wardze, ale zawsze...)
    z Dżonym to nie odosobniony przypadek. Na szczęscie mój emek w ogóle "go" nie nazywa. Strasznie mnie irytują takie nazwy

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Uf nareszcie to z siebie wyrzuciłam :D
    Załóżmy tu klub anonimowych syficielek!

Agniechaaaa, Lunaris, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko już nie długo będą wyniki. Trzymam kciuki i tak

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    z Dżonym to nie odosobniony przypadek. Na szczęscie mój emek w ogóle "go" nie nazywa. Strasznie mnie irytują takie nazwy
    Mój mówi o swoim "to" a o moich "tam" - szczyt romantyzmu, mie uważacie?

Rucola, Agniechaaaa, reset, Amy333, Phnappy, Meśka, KateHawke, bazylkove lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Boćku i w tym też doskonale Cię rozumiem. U mnie odkąd się staramy nie miałam nawet jednego złamanego bladziocha. To jest mega dołujące.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mój mówi o swoim "to" a o moich "tam" - szczyt romantyzmu, mie uważacie?
    Mi się podoba. U nas na szczęscie to podobnie wygląda ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia serce mi się kroi jak to czytam <3 tak bardzo Ci kibicowałam od poczatku, a tu jeszcze takie coś... brak mi słów, tule mocno

Boćku kochany ja miałam takie przygody z betą - wynik dostałam 0, a kontrolne pobranie wyszło 153 tego samego dnia. Nie odstawiaj dupka, nie wiem ile bierzesz ale może warto telefonicznie skonsultować z lekarzem zwiększenie dawki? Czekamy na betę pełni nadziei <3

Panan - jesteś najbardziej nakręcona ze wszystkich a później ukrywasz bladziocha? Wiesz mam koleżankę która kiedyś na pytanie jak jej wyszedł test powiedziała, na szczęście nie jestem w ciąży bo mi wyszło tylko 1,5 kreski. No ale nie spodziewam się takiej niewiedzy po kimś kto jest tutaj z nami ?

Co do avatarow mi na belly tez zniknął i nie mogę go ponownie dodać, bo pisze ze nie mam uprawnień czy coś w tym guście.

Myśle dużo o Aksamitnej, mam nadzieję, że udało się załatwić transport do Bytomia, Inna wiesz cokolwiek? Przekaz jej, że ciagle jesteśmy z nią !

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mój na szczęście tez nie nazwał swojego :D chyba bym padła ze smiechu jak by mi wlaL do łóżka i powiedział Zw jego Dzony jest gotowy :D

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mój na szczęście tez nie nazwał swojego :D chyba bym padła ze smiechu jak by mi wlaL do łóżka i powiedział Zw jego Dzony jest gotowy :D
    A jakby Ci powiedział, że jego Dżony chce się pobawić z Twoją Dżesiką to dopiero byś miała zagwostkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 16:23

91Ewela09, Phnappy, Lunaris, Rucola, blue00, JustynaG lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja marze by już nigdy nie zobaczyć bladziocha, żeby od razu były 2 piękne kreski, nie mówiąc już o cb :/

Swoją drogą to jak zobaczyłam ten wynik teraz to myślałam że to jakaś pomyłka, więc kontrolnie sinknęłam na test i od razu wyszły mega grube krechy.. I korzustając z okazji wykorzystała test owu żey sprawdzić czy to prawda że wychodzą w ciąży i te niebieskie z alegro pokzały takie mega grube krechy, kontolna cieniejsza niż testowa, czyli jednak te allegrowe potrafią zadziałać ;)

mi88 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aksamitnej to inna jeżeli będziesz z nią rozmawiać to powiedz ze rano i wieczor składam moje modły za nią to Boga, Sw Rity, Sw Jana Pawła II i Sw Dominika :)
    Wybrałam sobie taką oto opcje modlitwy :) i ma to swoje drugie dno :) juz Wam powiem jakie :) w mojej rodzinie drugie imie dziecku daje sie po rodzicach :) jeżeli mielibyśmy parke to żaden problem córka po mnie synek po mężu ale z racji zw możemy miec dzieci jedne płci to juz ustaliłam sobie w głowie, ze straszę bedzie miała po rodzicu a młodsze po patronie z modlitwy :) dziewczynka Rita i chłopczyk Dominik :) ale sie rozpisałam :)

lamka, Lunaris, Amy333, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A jakby Ci powiedział, że jego Dżony chce się pobawić z Twoją Dżesiką to dopiero byś miała zagwostkę
    Hehe u mnie jest Jerzy i Grażyna ;)

Emilkap11 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To chyba na ten dzien było by po balu bo miała bym ubaw do rana :D szczerze ja jestem trochę chyba perwersyjna i juz wole jak mi brzydko szepcze do ucha-niestety robi to tylko po %%% bo chyba mysli, ze to nie romantycznie :p Hahahah jestem zbokiem :D

Lejka, lamka, Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ