Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 26 października 2017, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Dziewczyny jak myślicie kiedy mogła byc owulacja patrząc na testy owulacyjne ?
    [img]<a href=https://zapodaj.net/a8ff6d13757dd.jpg.html>IMG_8036.JPG</a>[\img][/img]

    Aaeem, ja z tymi testami paskowymi mam problem, na Facelle zawsze mi jednoznacznie wychodziła owu i nie musiałam robić kilka razy dziennie. Swoją drogą czemu robisz kilka razy dziennie? Rano w ogóle nie powinno się robić testów owu podobno.
    Na moje oko pozytyw był 25/26.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 października 2017, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Summer86, W listopadzie bedziesz miała bardzo dużo serduszek do wpisania :D <3

    summer86, Flowwer, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

  • Aaeemm Ekspertka
    Postów: 181 59

    Wysłany: 26 października 2017, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aaeem, ja z tymi testami paskowymi mam problem, na Facelle zawsze mi jednoznacznie wychodziła owu i nie musiałam robić kilka razy dziennie. Swoją drogą czemu robisz kilka razy dziennie? Rano w ogóle nie powinno się robić testów owu podobno.
    Na moje oko pozytyw był 25/26.
    Bo wydawało mi sie, ze jak zrobie rano a nie zrobie wieczorem to moge przeoczyć ten moment. Czy po owulacji paski sa od razu białe ? Czy sie robia co raz jaśniejsze ?

    oar8yx8d1pjoogg2.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 26 października 2017, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeem, liczy się pierwszy pozytywny test. Może zdarzyć się tak, że pozytywne będą wychodzić nawet 2-3 dni z rzędu, bo będzie się utrzymywał wysoki poziom LH, ale owu występuję w ciągu 24-48 h po pierwszym pozytywnym teście.
    Test najlepiej robić w godzinach popołudniowych, 2 godziny przed nie powinno się prawie nic pić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 18:47

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8561 7927

    Wysłany: 26 października 2017, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziękuje Summer86, W listopadzie bedziesz miała bardzo dużo serduszek do wpisania :D <3

    Już się doczekać nie mogę <3

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Aaeemm Ekspertka
    Postów: 181 59

    Wysłany: 26 października 2017, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aaeem, liczy się pierwszy pozytywny test. Może zdarzyć się tak, że pozytywne będą wychodzić nawet 2-3 dni z rzędu, bo będzie się utrzymywał wysoki poziom LH, ale owu występuję w ciągu 24-48 h po pierwszym pozytywnym teście.
    Test najlepiej robić w godzinach popołudniowych, 2 godziny przed nie powinno się prawie nic pić.
    Tylko ktory z moich wlasnie uznać za pozytywny ? Wczoraj czyli 25 miałam duży bol jajników wiec moze tak jak mowisz, owulacja była z 25/26... tylko w takiej sytuacji wyszłyby dzis takie kreski ?

    oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5409 6794

    Wysłany: 26 października 2017, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam. Nie zagladalam tu już od dłuższego czasu. Ale pamiętam i zgodnie z obietnicą wpadam odstąpić "brzuszek" testującym :-)
    FLOWWER mam nadzieję ,że w końcu Tobie się uda!!!

    25.10. Daria wg.3640 dl.53cm.


    Powodzenia dziewczyny :-*
    Gratulacje! <3
    Pozwolisz ze wpisze Cię na pierwszą stronę na październikowym testowaniu? :) bo jeszcze parę testujących w październiku zostało! ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 18:59

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 26 października 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas przerzucic sie powoli na ten watek bo listopad coraz blizej. Zrobilam sobie wlasnie drina z Gentelmena Jacka dbam dzis o siebie , nie o endo :)
    Mam takie pytanie do Was : wczoraj o 7 rano podalam sobie Ovitrelle to seksy wystarcza co dwa dni czy lepiej pomeczyc M. codziennie ?

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5409 6794

    Wysłany: 26 października 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Chyba czas przerzucic sie powoli na ten watek bo listopad coraz blizej. Zrobilam sobie wlasnie drina z Gentelmena Jacka dbam dzis o siebie , nie o endo :)
    Mam takie pytanie do Was : wczoraj o 7 rano podalam sobie Ovitrelle to seksy wystarcza co dwa dni czy lepiej pomeczyc M. codziennie ?
    Wystarczy co dwa dni ;) daj chłopu żyć :P a ja właśnie karmie swoje endo winkiem i migdałami :) mój standardowy zestaw na wieczory w I fazie cyklu ;)
    Trzymam za Was kciuki! :*

    Meśka, Rucola lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 26 października 2017, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bocku :* do mojego M chyba zaczelo docierać ze cos dlugo nam schodzi przy robocie tego dziecka... w sumie minelo 1.5 roku a on sie teraz zorientował ale lepiej pozno niz wcale. Zadaje mi pytania dlaczego tak jest i co mam mu powiedziec jak sama nie wiem....

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5409 6794

    Wysłany: 26 października 2017, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Dzieki Bocku :* do mojego M chyba zaczelo docierać ze cos dlugo nam schodzi przy robocie tego dziecka... w sumie minelo 1.5 roku a on sie teraz zorientował ale lepiej pozno niz wcale. Zadaje mi pytania dlaczego tak jest i co mam mu powiedziec jak sama nie wiem....
    Ech, do facetów wszystko dochodzi z opóźnieniem :P mój najpierw mówił żebyśmy dali sobie czas, ale zgodził się na badanie nasienia :) później jak usłyszał o moich wynikach to chyba doszło do niego ze to wszystko nie będzie takie proste... ale chyba caly czas ma nadzieje ze moje leczenie przyniesie jakies efekty... najgorsze jest to, że tak naprawdę to nie ma pewności ze to nie wszystkie przeszkody... ech, chyba w przyszłym miesiącu zdecyduje się jednak na badania na trombofilię...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 21:02

    laUgp2.png
    2. ICSI (OviKlinika): 22.01.2021 - 13 kumulusów, 10 komórek - 10 zarodków do 3. doby... po 7 dniach jedna blastka 3BC 💕❄💕 waleczny siłacz! 💪💪💪
    CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    02.2020 - diphereline 8 miesięcy (sztuczna menopauza, wyciszenie adeno)
    ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    1.ICSI (nOvum): lipiec 2019 - 10 kumulusów, 6 komórek, 3 zarodki słabej jakości (duża fragmentacja)
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 26 października 2017, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam. Nie zagladalam tu już od dłuższego czasu. Ale pamiętam i zgodnie z obietnicą wpadam odstąpić "brzuszek" testującym :-)
    FLOWWER mam nadzieję ,że w końcu Tobie się uda!!!

    25.10. Daria wg.3640 dl.53cm.


    Powodzenia dziewczyny :-*
    Kochana tak się cieszę !!! Dziekuję ze przekazujesz brzuszek ♡ życzę dużo dużo radości i zdrówka ♡
    A ja może kiedyś...

    Anuśka19 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 26 października 2017, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziękuje Summer86, W listopadzie bedziesz miała bardzo dużo serduszek do wpisania :D <3

    Będzie szaleństwo !!!

    -Monika-, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12947

    Wysłany: 26 października 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mam nadzieję, że z Maluszkami siostry wszystko ok <3

    Ja jak widać w stopce mam PAI, więc największe zagrożenie będzie między 8 a 10 tygodniem..

    Łobuzy że hej :)

    summer86 lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anuśka19 Autorytet
    Postów: 979 650

    Wysłany: 27 października 2017, 06:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Gratulacje! <3
    Pozwolisz ze wpisze Cię na pierwszą stronę na październikowym testowaniu? :) bo jeszcze parę testujących w październiku zostało! ;)
    Oczywiście ;-)

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    p19udqk3biqtk3ub.png
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1967 2211

    Wysłany: 27 października 2017, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie w klinice pojawiła się taka mała nadziejka i mam nadzieję że wkrótce urośnie do 9-miesięcznego oczekiwania :)

    Bocianiątko, Karolina90, KateHawke, lamka, Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 27 października 2017, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Po wczorajszej wizycie w klinice pojawiła się taka mała nadziejka i mam nadzieję że wkrótce urośnie do 9-miesięcznego oczekiwania :)

    Ooo! i takie wiadomości lubię! Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Bardzo się cieszę, że humor lepszy! A co lekarz Wam powiedział?

    *50 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 :(
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 października 2017, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na listopadowym wątku. Dziś mój 1dc. Proszę o wpisanie mnie na testowanie 23.11. Mam nadzieję, że zaciążona mateczka będzie nas tu mocno zarażać. Summer86 bardzo liczę na wiruski :-)

    Bocianiątko, lamka lubią tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • kahanka Autorytet
    Postów: 1605 1246

    Wysłany: 27 października 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki, mogę się przyłączyć? Dziś mój 6 dpo i spore szanse, że przytulanie wreszcie było w idealnym momencie, bo przy moich nieregularnych cyklach i wyjazdowej pracy męża jest dość trudne. Staram się nie nakręcać, ale po 2 latach starań z każdym kolejnym cyklem jest coraz trudniej. Dodam, że mam 33 lata, a w lutym skończę 34... Tak więc w oczekiwaniu na @ lub testowanie postanowiłam zagadać ;) Pozdrawiam Was :*

    Lunaris lubi tę wiadomość

    36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    II IVF (Artvimed) - długi protokół:
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2769 2667

    Wysłany: 27 października 2017, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) dobrze, że już dziś piątek :)

    Summer jak tam się czujesz? Przełożyłaś w końcu wizytę? :)

    Anuśka19 gratulację :)

    kahanka witamy :) i trzymamy kciuki! :) nasza gospodyni tutaj rozsiewa ciążowe wiruski, więc jest na pewno duża szansa :)

    Ja dziś w końcu będe miała wynik badania na p/ciała p/plemnikowe - tak się stresuję. Mam nadzieję, że do 14 wpiszą wynik w system.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 08:27

    ckai0dw43v69hml8.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego