Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Aksamitna bądź dzielna.. wszytskie tu o cud dla Was się postaramy

Buniaa nawet nie wiem co napisać... trzymaj się

dziewczyny ładne macie zwierzaki.. ja ostatnio M namawiam na psa ze schroniska, ale mamy już kota i no nie wiemy czy da sie pogodzić..

mam jeszcze pytanie do testów ovu.. ostatnio pozystwne wychodziły mi 3 dni, ale rozumiem, że od pierwszego pozytywnego zacząć działać?
    Ja mam psa i kota :) kumple na 102!! :)

olik321 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, jesteśmy przy Tobie!!!

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna Jesteśmy z Tobą. Modlimy się <3

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • myssss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze!

gyxwqps6hogdm1kg.png

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja z pytaniem do Was: Mój okres trwał dobę,do wczoraj popołudnia plamienie, że na pół wkładki by wystarczyło. Mam się czym martwić?

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina – Też dużo dobrego słyszałam o Novum. Zrobić te badania dodatkowe, może coś nowego wykażą, a nowy doktor świeżym okiem sprawdzi i może coś doradzi.

Aksamitna – Wierzymy głęboko, że to wszystko minie. Trzymaj się mocno!

Agniechaa – też chciałabym mieć psa :(, ale nie ma nas od rana do wieczora w domu…

Jedna z wielu- Ja tak czasami mam, w ostatnim cyklu miałam plamienie jeden dzień, a potem cisza i okres po 3 dniach przyszedł normalnie. Ale zawsze może być to też objaw implantacji w zależności od dnia cyklu ;).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochane ja z pytaniem do Was: Mój okres trwał dobę,do wczoraj popołudnia plamienie, że na pół wkładki by wystarczyło. Mam się czym martwić?

łoo matko, a może to nie okres??!

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wierzę w ten cud <3

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna z całej siły trzymam za Was kciuki:*
    Buniu za Ciebie także:*

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna - z całych sił trzymam kciuki ! Mam nadzieję, że dają Ci coś na uspokojenie ? Jeśli będziesz się denerwować to raczej nie pomoże.... Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć do końca, że wszystko będzie dobrze !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:

Jedna z wielu- Ja tak czasami mam, w ostatnim cyklu miałam plamienie jeden dzień, a potem cisza i okres po 3 dniach przyszedł normalnie. Ale zawsze może być to też objaw implantacji w zależności od dnia cyklu ;).

Po ilości w pierwszym (imostatnim póki co ) dniu nie wskazuje to na implantację, więc odpada ta opcja ;)
    Co cykl to mam krócej,hmmmmm

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    łoo matko, a może to nie okres??!
    Marzenia :) <3

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwszy raz potrzebuje wsparcia psychicznego i ojojania.... I po prostu muszę się komuś wyżalić.
    Właśnie się dowiedziałam od starszej siostry ze młodsza jest w drugiej ciąży, w 12 tygodniu i dzwoni, starsza a nie młodsza, z prośbą żebym zapisała do mojego ginekologa bo jej gin na wsi nie może zmierzyć przezierności.

Ja pie**** ! Mówiłam jej że może na mnie liczyć i w ogóle. Jakby nie potrzebowała dobrego lekarza od USG to nie wiem kiedy bym się dowiedziała....

Jest mi przykro że dopiero się dowiaduje i to jeszcze nie od niej samej. I jest mi źle że ja się staram tyle czasu a ona zachodzi bez problemu!

Normalnie lecą mi krokodyle lzy w robocie :/

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Dziewczyny, pierwszy raz potrzebuje wsparcia psychicznego i ojojania.... I po prostu muszę się komuś wyżalić.
    Właśnie się dowiedziałam od starszej siostry ze młodsza jest w drugiej ciąży, w 12 tygodniu i dzwoni, starsza a nie młodsza, z prośbą żebym zapisała do mojego ginekologa bo jej gin na wsi nie może zmierzyć przezierności.

Ja pie**** ! Mówiłam jej że może na mnie liczyć i w ogóle. Jakby nie potrzebowała dobrego lekarza od USG to nie wiem kiedy bym się dowiedziała....

Jest mi przykro że dopiero się dowiadujeam sie nie i to jeszcze nie od niej samej. I jest mi źle że ja się staram tyle czasu a ona zachodzi bez problemu!

Znam ten ból ja tez dowiadywałam sie nie od tego od koło powinnam to taki strzał w twarz... ale słuchaj kochana teraz sie wypłaci to pomaga a potrm pokaz jaką masz klasę!!! To najlepiej pokazuje ludzią jak chamsko sie zachowali! Jestes twarda i sie nie przejmuj!

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:

Jest mi przykro że dopiero się dowiaduje i to jeszcze nie od niej samej. I jest mi źle że ja się staram tyle czasu a ona zachodzi bez problemu!

Moja Siostra zaszła w 2 cs i teraz ciągle się mnie pyta kiedy ja będę miała drugie, bo już chyba czas... :/

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, też zawsze dla sióstr jestem jak czegoś im trzeba, a ja nawet nie mam się do kogo odezwać i wyżalić.
    Przytulam :)

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

Też się nad tym zastanawiam. Moje miesiączki z miesiąca na miesiąc mam wrażenie że są mniej obfite i bez żadnych bóli, zero kompletnie nic.
    Ta @ co teraz była do konkretnie lało się 2 dni a potem już tak ledwo ledwo... kiedyś potrafiła trwać tydzień i brzuch napieprzał że na oczy nie widziałam.
    Menopauza się zbliża czy co ?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna trzymaj się Kochana. wierzę, że będzie mały wielki cud i dacie radę. Trzymaj się i walcz! :(

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za otuchę. Od razu jest lepiej na serduszku:)

Aksamitna, trzymam kciuki. Znam historie z oddziału patologii o różnych cudach, więc w medycynie jest wszystko możliwe ;*

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda może siostra mając na uwadze Twoją historię nie chciała ci sprawiać bólu. Wiem, że to nie najlepszy pomysł, bo przecież kiedyś i tak byś się dowiedziała, ale myślę że nasi bliscy też nie mają łatwo. Może trudno im epatować własnym szczęściem wiedząc, że bliska osoba cierpi. Często ludzie gdy nie bardzo wiedzą jak się w danej sytuacji zachować, starają się unikać spotkania, rozmowy..

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie? Możecie mi polecić jakiegoś lekarza? :)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ