Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki proga i estradiolu mają być po południu, już zaczynam odświeżać stronę...

Malka, Bunia - piękne zwierzaczki. Bunia trzymam kciuki żeby beta spadła, przykro mi, że się tak męczysz.

Izolda - współczuję Ci ogromnie takiej sytuacji. Ludzie nie wiedzą, jak się zachować czasami. Przykro :-(

Aksamitna - myślę o Tobie i nie poddawaj się!

malka lubi tę wiadomość

• Izolda90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, w rodzinie staram się tak nie użalać nad tym problemem i zachowywać się pozytywnie. Ale zdaje sobie sprawę że mogla nie wiedzieć jak mi o tym powiedzieć, zwłaszcza jak się dowiedziała 3 miesiące po moim poronieniu :/
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie? Możecie mi polecić jakiegoś lekarza? :)

Ja tam nie chodzę, ale moja znajoma lekarz która musiała skorzystać z pomocy tejże kliniki i aktualnie w niej pracuję, bardzo sobie chwali Piotra Zamorę

Karolina90 lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście pracowałam chwilkę z dr Goncikowska z Fertimedica i idę do niej we wtorek na wizytę żeby ustalić co dalej ze mną możemy zrobić. Wg mnie ma rzetelna wiedzę medyczną.

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Jest bardzo źle szyjka 3 mm. Mam sie modlić o cud.
    O cholera :( rozumiem, że to USG wybiło im z głów idiotyczny pomysł z puszczeniem Cię do domu?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna musi byc Dobrze! Cały czas w to wierzę I mocno trzymam kciuki!

Emilka odnośnie homocysteiny to nie pomogę z tymi normami, jedynie z tego co wyczytałam kiedyś powinno się ja robić w miejscu w którym od razu jest badana, A nie wysyłana gdzieś dalej bo podobno wynik nie jest wiarygodny i często jest zawyżony

Emilkap11, Zośkaaa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia dzięki za info. Dobrze wiedzieć. W tej sytuacji chyba najlepiej będzie powtórzyć już bezpośrednio w Diagnostyce

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Też się nad tym zastanawiam. Moje miesiączki z miesiąca na miesiąc mam wrażenie że są mniej obfite i bez żadnych bóli, zero kompletnie nic.
    Ta @ co teraz była do konkretnie lało się 2 dni a potem już tak ledwo ledwo... kiedyś potrafiła trwać tydzień i brzuch napieprzał że na oczy nie widziałam.
    Menopauza się zbliża czy co ?
    No właśnie tego się boję.

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • bertha Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie? Możecie mi polecić jakiegoś lekarza? :)
    Ja. jestem u Lewandowskiego. polecam. troche w pospiechu dziala, bo ma mase roboty, ale ma czlowiek wiedze i doswiadczenie.
    jedyne co - to w novum nie skupiaja sie na immunologii, wiec jesli chcesz zglebic immunologie to gdzie indziej po zalecenia i z nimi do novum - i wtedy je respektuja.
    Fajny jest Wojewodzki - robil mi punkcje i biopsje endometrium i transfer. fajny i sympatyczny, polecam.

wiecej nie znam.

PS. tylko ze ja tam trafilam strikte zeby zrobic in vitro, wiec nie wiem jak z ich podejsciem do innych metod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:28

Karolina90 lubi tę wiadomość

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Aksamitna musi byc Dobrze! Cały czas w to wierzę I mocno trzymam kciuki!

Emilka odnośnie homocysteiny to nie pomogę z tymi normami, jedynie z tego co wyczytałam kiedyś powinno się ja robić w miejscu w którym od razu jest badana, A nie wysyłana gdzieś dalej bo podobno wynik nie jest wiarygodny i często jest zawyżony

To samo mi powiedzialy pielęgniarki u mnie w labie, ze nie ma sensu tego robić, w miejscu gdzie od razu tego nie badają, bo to musi być świeża krew od razu badana a nie wysyłana gdzieś na badanie.

Bunia, trzymam kciuki za Ciebie i za to by beta spadła...

Aksamitna trzymajcie sie mocno!

Emilkap11 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?
    Czy któraś z Was miała negatywny test a mimo to była w ciąży?
    Przepraszam że Wam tak smęcę ale jestem skołowana :(
    Wiem,że macie większe problemy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:45

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle. To zastanawiam się po co mają w swojej ofercie to badanie skoro nie są w stanie go wykonać we własnym zakresie. Nie dość, że człowiek traci kasę to jeszcze może niepotrzebnie stresuje się nieprawidłowym wynikiem. Echhh

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    <1,2 😢
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?

A wiesz kiedy mogła być owulacja? Jakieś przypuszczenia ? Ja w ostatnim cyklu miałam właśnie plamke krwi w dniu kiedy miałam potwierdzona owu.

Jak na teście nic nie wyszło to albo nie jesteś w ciąży albo było za wcześnie. Ciężko gdybac jeśli nie prowadzisz żadnych obserwacji, zawsze możesz zrobić test, uspokoi Cię trochę :)

Bea25 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:

Ja miałam raz, byłam pewna że jestem w ciąży, wiele objawów, a nie byłam.

• reset Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:

Chyba lepiej poczekać do bety. Będzie bardziej wiarygodna... Jeśli nie wiesz, kiedy miałaś owulację, to testy sikane wciąż mogą być negatywne, bo będzie na nie za wcześnie.
    Z drugiej strony i ja, i wiele dziewczyn miało już takie cykle, gdzie miało pełno ciążowych objawów, a to nie była ciąża.

Wiem, jak trudno się czeka, zwłaszcza przy długich i nieregularnych cyklach (u mnie są między 35 a 50 dni!).W ostatnim miesiącu też już sikałam na testy, miałam iść na betę w poniedziałek, a w sobotę przyszła @. Czego oczywiście Tobie nie życzę!

Bea25 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    A wiesz kiedy mogła być owulacja? Jakieś przypuszczenia ? Ja w ostatnim cyklu miałam właśnie plamke krwi w dniu kiedy miałam potwierdzona owu.

Jak na teście nic nie wyszło to albo nie jesteś w ciąży albo było za wcześnie. Ciężko gdybac jeśli nie prowadzisz żadnych obserwacji, zawsze możesz zrobić test, uspokoi Cię trochę :)
    Wiem że bez sensu do tego podchodzę bo żadnych obserwacji nie prowadzę ale obiecuję że to zmienię.Nie wiem kurcze, niby nie nastawiam się już na tą ciążę ale z drugiej strony, piersi bolały, brzuch bolał, wszystko jak na okres i nagle ucichło (tak miałam w ciąży z córką),więc jakaś tam nadzieja jeszcze jest.
    Co do Owu to nie wiem, bo ja zawsze mam śluz i zawsze -wybaczcie za kolokwializm- mokro, a temperatury nie mierzę więc nie wiem tak naprawdę nic.
    Jeżeli za bardzo spamuję to kopnijcie w dupsko i powiedzcie,żebym się ogarnęła ;)

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Emilkap11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Jeżeli jesteś co najmniej 12-13 dni po owu możesz zatestować, Jeżeli wcześniej to moim zdaniem nie ma sensu.

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    <1,2 😢
  • reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna - trzymamy kciuki, jak będziesz mogła to napisz nam, co u Ciebie!
    Lamka, Bunia - czekamy na Wasze wyniki. Oby były takie, jakich oczekujecie!

Pół dnia o Was wszystkich myślę!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie mam jedno jajeczko 9mm właśnie w prawym jajniku (ale lekarz powiedział że to raczej nie ma powiązania z moimi bólami). Kazał powtórzyć TSH w poniedziałek i na razie nie myśleć o prolaktynie, bo mogła być za wysoko właśnie przez tarczycę. Kolejne podglądanie czy coś tam urosło w środę
    Martwię się bo jakiś taki mały mi się wydaje ten pęcherzyk, chociaż to dopiero 9dc, ale liczyłam że po tym clo coś tam się zadzieje bardziej
    I pytanie mam ile najlepiej żeby miał pęcherzyk żeby możliwa była owulacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 15:18

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    O cholera :( rozumiem, że to USG wybiło im z głów idiotyczny pomysł z puszczeniem Cię do domu?
    Tak zostaje tam do 26 tygodnia, a potem do szpitala 3go stopnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Tak zostaje tam do 26 tygodnia, a potem do szpitala 3go stopnia
    No to teraz trzymamy kciuki do etapu 26tc, potem za przeniesienie i zeby maluchy jeszcze siedziLy chwilkę w brzuszku <3

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ