Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoje wyniki proga i estradiolu mają być po południu, już zaczynam odświeżać stronę...
Malka, Bunia - piękne zwierzaczki. Bunia trzymam kciuki żeby beta spadła, przykro mi, że się tak męczysz.
Izolda - współczuję Ci ogromnie takiej sytuacji. Ludzie nie wiedzą, jak się zachować czasami. Przykro
Aksamitna - myślę o Tobie i nie poddawaj się!malka lubi tę wiadomość
-
Emilka, w rodzinie staram się tak nie użalać nad tym problemem i zachowywać się pozytywnie. Ale zdaje sobie sprawę że mogla nie wiedzieć jak mi o tym powiedzieć, zwłaszcza jak się dowiedziała 3 miesiące po moim poronieniu
Karolina90 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie? Możecie mi polecić jakiegoś lekarza?
Ja tam nie chodzę, ale moja znajoma lekarz która musiała skorzystać z pomocy tejże kliniki i aktualnie w niej pracuję, bardzo sobie chwali Piotra ZamoręKarolina90 lubi tę wiadomość
-
Ja osobiście pracowałam chwilkę z dr Goncikowska z Fertimedica i idę do niej we wtorek na wizytę żeby ustalić co dalej ze mną możemy zrobić. Wg mnie ma rzetelna wiedzę medyczną.
-
Aksamitna wrote:Jest bardzo źle szyjka 3 mm. Mam sie modlić o cud.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Aksamitna musi byc Dobrze! Cały czas w to wierzę I mocno trzymam kciuki!
Emilka odnośnie homocysteiny to nie pomogę z tymi normami, jedynie z tego co wyczytałam kiedyś powinno się ja robić w miejscu w którym od razu jest badana, A nie wysyłana gdzieś dalej bo podobno wynik nie jest wiarygodny i często jest zawyżonyEmilkap11, Zośkaaa lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia dzięki za info. Dobrze wiedzieć. W tej sytuacji chyba najlepiej będzie powtórzyć już bezpośrednio w DiagnostyceEndometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Meśka wrote:Też się nad tym zastanawiam. Moje miesiączki z miesiąca na miesiąc mam wrażenie że są mniej obfite i bez żadnych bóli, zero kompletnie nic.
Ta @ co teraz była do konkretnie lało się 2 dni a potem już tak ledwo ledwo... kiedyś potrafiła trwać tydzień i brzuch napieprzał że na oczy nie widziałam.
Menopauza się zbliża czy co ?Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Karolina90 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was leczy się w Novum w Warszawie? Możecie mi polecić jakiegoś lekarza?
jedyne co - to w novum nie skupiaja sie na immunologii, wiec jesli chcesz zglebic immunologie to gdzie indziej po zalecenia i z nimi do novum - i wtedy je respektuja.
Fajny jest Wojewodzki - robil mi punkcje i biopsje endometrium i transfer. fajny i sympatyczny, polecam.
wiecej nie znam.
PS. tylko ze ja tam trafilam strikte zeby zrobic in vitro, wiec nie wiem jak z ich podejsciem do innych metod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:28
Karolina90 lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Bunia86 wrote:Aksamitna musi byc Dobrze! Cały czas w to wierzę I mocno trzymam kciuki!
Emilka odnośnie homocysteiny to nie pomogę z tymi normami, jedynie z tego co wyczytałam kiedyś powinno się ja robić w miejscu w którym od razu jest badana, A nie wysyłana gdzieś dalej bo podobno wynik nie jest wiarygodny i często jest zawyżony
To samo mi powiedzialy pielęgniarki u mnie w labie, ze nie ma sensu tego robić, w miejscu gdzie od razu tego nie badają, bo to musi być świeża krew od razu badana a nie wysyłana gdzieś na badanie.
Bunia, trzymam kciuki za Ciebie i za to by beta spadła...
Aksamitna trzymajcie sie mocno!Emilkap11 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?
Czy któraś z Was miała negatywny test a mimo to była w ciąży?
Przepraszam że Wam tak smęcę ale jestem skołowana
Wiem,że macie większe problemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 14:45
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
No nieźle. To zastanawiam się po co mają w swojej ofercie to badanie skoro nie są w stanie go wykonać we własnym zakresie. Nie dość, że człowiek traci kasę to jeszcze może niepotrzebnie stresuje się nieprawidłowym wynikiem. EchhhEndometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
<1,2 😢
Bea25 wrote:Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?
Wiem,że macie większe problemy...
A wiesz kiedy mogła być owulacja? Jakieś przypuszczenia ? Ja w ostatnim cyklu miałam właśnie plamke krwi w dniu kiedy miałam potwierdzona owu.
Jak na teście nic nie wyszło to albo nie jesteś w ciąży albo było za wcześnie. Ciężko gdybac jeśli nie prowadzisz żadnych obserwacji, zawsze możesz zrobić test, uspokoi Cię trochę
Bea25 lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyBea25 wrote:Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?
Ja miałam raz, byłam pewna że jestem w ciąży, wiele objawów, a nie byłam. -
Bea25 wrote:Dziewczyny, dzisiaj przez dzień trochę mnie mdli po jedzeniu. Myślicie, że kupić test czy poczekać do poniedziałku i zrobić bete jakby @ nie przyszła?
Chyba lepiej poczekać do bety. Będzie bardziej wiarygodna... Jeśli nie wiesz, kiedy miałaś owulację, to testy sikane wciąż mogą być negatywne, bo będzie na nie za wcześnie.
Z drugiej strony i ja, i wiele dziewczyn miało już takie cykle, gdzie miało pełno ciążowych objawów, a to nie była ciąża.
Wiem, jak trudno się czeka, zwłaszcza przy długich i nieregularnych cyklach (u mnie są między 35 a 50 dni!).W ostatnim miesiącu też już sikałam na testy, miałam iść na betę w poniedziałek, a w sobotę przyszła @. Czego oczywiście Tobie nie życzę!Bea25 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bunia86 wrote:A wiesz kiedy mogła być owulacja? Jakieś przypuszczenia ? Ja w ostatnim cyklu miałam właśnie plamke krwi w dniu kiedy miałam potwierdzona owu.
Jak na teście nic nie wyszło to albo nie jesteś w ciąży albo było za wcześnie. Ciężko gdybac jeśli nie prowadzisz żadnych obserwacji, zawsze możesz zrobić test, uspokoi Cię trochę
Co do Owu to nie wiem, bo ja zawsze mam śluz i zawsze -wybaczcie za kolokwializm- mokro, a temperatury nie mierzę więc nie wiem tak naprawdę nic.
Jeżeli za bardzo spamuję to kopnijcie w dupsko i powiedzcie,żebym się ogarnęłaEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Wiem,że macie większe problemy...Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
<1,2 😢
Aksamitna - trzymamy kciuki, jak będziesz mogła to napisz nam, co u Ciebie!
Lamka, Bunia - czekamy na Wasze wyniki. Oby były takie, jakich oczekujecie!
Pół dnia o Was wszystkich myślę!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jestem po wizycie mam jedno jajeczko 9mm właśnie w prawym jajniku (ale lekarz powiedział że to raczej nie ma powiązania z moimi bólami). Kazał powtórzyć TSH w poniedziałek i na razie nie myśleć o prolaktynie, bo mogła być za wysoko właśnie przez tarczycę. Kolejne podglądanie czy coś tam urosło w środę
Martwię się bo jakiś taki mały mi się wydaje ten pęcherzyk, chociaż to dopiero 9dc, ale liczyłam że po tym clo coś tam się zadzieje bardziej
I pytanie mam ile najlepiej żeby miał pęcherzyk żeby możliwa była owulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 15:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny