Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Krew na proga puszczona! Mam nadzieję, że nie będę czekać na wynik tyle co lamka. W ogóle popatrzyłam po wykresach wczoraj to sporo nas w tym samym czasie cyklu 4-7dc :)

Aksamitna, Justyna trzymam kciuki, wierzę że wszystko się ułoży.

StaraczkaNikaCUDOWNY avatarek :D <3

Co do pamiątek to ja mam ręcznie robiony album gdzie wklejałam wszystko od pozytywnego testu (USG, badania, książeczkę ciąży, zdjęcia brzucha) aż do porodu, do tego odcisk stópek i pamiętnik pisałam dla dzidziusia :) jak dorośnie. Nie wiem czy syn to doceni ale mam podejscie jak Agniecha- kiedyś dojrzeje to doceni a ja mogę przechować ;)

W ogóle lubię takie rzeczy- robię dużo zdjęć, albumy zawsze wyklejam statymi biletami, widokówkami z różnych miejsc, suszonymi kwiatami. Strasznie sentymentalna jestem :P

Czrna 81, nowa na dzielni, lamka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to niby dużo kasy ale jak oglądam sprzęty to jednak mało :D
    Chyba pojadę i coś wybiorę na spontanie.
    Maszynę do szycia mam, szczoteczki mamy, o wyciskarce myślę tylko nie wiem czy w tej kwocie kupie coś sensownego, lokowke i prostownice mam, suszarkę mam starą ale i tak używam tylko obrotowej rowenty. O depilatorze wypasionym myślałam ale miałam taki stary i szczerze to qrewsko mnie bolało depilowanie a i tak cieniutkie blond włosy mi zostawaly.
    No nie wiem. Mam dylemata :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilikbyłam wczoraj na Listach 3 -szczerze to uważam że były inne niż te do tej pory- nie gorsze ale czasami akcja się dłużyła i chyba mniej śmiesznych tekstów. Ogólnie -jak zawsze, Listy do M są na mojej liście najulubieńszych filmów i nie mogę się doczekać aż pojawią się w sprzedaży trójpaki. Już widzę jak leże w pidżamie pod choinką ze słodyczami i oglądam maraton listowy (zamiast Kevina :P). Jest jedna końcowa scena która wymiata :)

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze listow do M. Chetnie bym sie przeszla. Ja 25.12bede w Pl, mam badzieje ze jeszcze bedzie w kinach.

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja bym cały kupon na płyty wydała :D Ale ja to taka muzyczna jestem :) chce mieć kiedyś całą ścianę w płytach, a już trochę ich mam :)
    kiedyś chciałam jedną płytę patrzę a w empiku pokazuje że tylko w Gdańsku dostępna. To wsiadamy w auto 3 rano i nad morze :D płytę kupiłam, zresztą nie jedna i fajny weekendzik przy okazji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 09:52

Lunaris, olik321, Bea25, KateHawke, Bocianiątko, Flowwer, nowa na dzielni, blue00, Lena21 lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope polecam myjkę do okien, super sprawa, jeśli masz dom i dużą ilość okien to rach ciach i po bólu umyte.

My bylismy tydzien temu na listach. Mnie sie podobało, ale tak jak Lunaris mogłabym oglądac i oglądać. Jak to zawsze 3 troche gorsza od 1, ale warto iść :)
    Relaksująca sielanka :)

M się troche nudziło

Lamka masz wyniki?

kurde zatłuke dziś mojego M, oboje mamy kaca a on rodziców na obiad zaprosił... kaczkę szybko w przyprawy wrzucam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:08

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myjka do okien tez fajny pomysł :) Mi się marzy iRobot roomba, ale póki co raczej się nie spełni ;)

Byłam wykupić receptę i z jednej strony lekarz mówił, żeby nie martwić się spadającym progiem, bo i tak jest na dobrym poziomie, no ale mimo tego oprócz dołożenia lutki 2x100mg zwiększył mi dawkowanie dupka z 2 do 3 razy dziennie.

Orientujecie się może czy progesteron bierze się całą ciążę czy w którymś momencie się odstawia?

Czrna 81 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    kurde zatłuke dziś mojego M, oboje mamy kaca a on rodziców na obiad zaprosił... kaczkę szybko w przyprawy wrzucam..

Mój już by nie żył! I jako prawnik powiem Ci, że miałabyś szansę na uniewinnienie

pilik, olik321, Amy333 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Myjka do okien tez fajny pomysł :) Mi się marzy iRobot roomba, ale póki co raczej się nie spełni ;)

Byłam wykupić receptę i z jednej strony lekarz mówił, żeby nie martwić się spadającym progiem, bo i tak jest na dobrym poziomie, no ale mimo tego oprócz dołożenia lutki 2x100mg zwiększył mi dawkowanie dupka z 2 do 3 razy dziennie.

Orientujecie się może czy progesteron bierze się całą ciążę czy w którymś momencie się odstawia?
    Prog jest wyrzucany z organizmu pulsacyjne i tak naprawdę ciężko jest określić jego poziom. :) Ja luteinę mam zażywać do 35tc, bo ponoć dobrze ,,trzyma" szyjkę. :)

summer86 lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dlaczego mówisz, że nie pomoże? Wiem, że masz straszne combo tych mutacji, ja mam "tylko" pai ale czy widziałaś gdzieś jakieś info ze komuś zastrzyki pomogły w implantacji?
    Nie ja mówię, tylko lekarze. Dlatego prawie nikt nie chce już zapisywać clexane od owu. Mówią, że mutacje odpowiadają, za problemy z donoszeniem, a nie zaciążeniem. Podobno heparyna pomaga zaciążyć dziswczynom z np. V Leiden. Zapisują to tylko jak się strasznie uprzesz i chcesz ryzykować branie silnych leków na własne życzenie. Może ja też spróbuję kilka miesięch, jeśli mi się uda dostać od kogoś recepty, ale to tak, żeby mieć poczucie, że spróbowałam.
    Zresztą u mnie nie chodzi tylko o mutacje. Przy samym PCOS ok 40% ciąż obumiera. Mutacje podnoszą to ryzyko jeszcze bardziej. Nie wiem, czy mam siłę przechodzić przez takie coś. Odwalam teraz te badania, cośtam będę robić, ale poprostu nie wierzę, że się uda.

mi88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Hope ja bym cały kupon na płyty wydała :D Ale ja to taka muzyczna jestem :) chce mieć kiedyś całą ścianę w płytach, a już trochę ich mam :)
    kiedyś chciałam jedną płytę patrzę a w empiku pokazuje że tylko w Gdańsku dostępna. To wsiadamy w auto 3 rano i nad morze :D płytę kupiłam, zresztą nie jedna i fajny weekendzik przy okazji :)
    Następnym razdm daj znać, to Ci kupię i wyślę ;)

Bunia86 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Prog jest wyrzucany z organizmu pulsacyjne i tak naprawdę ciężko jest określić jego poziom. :) Ja luteinę mam zażywać do 35tc, bo ponoć dobrze ,,trzyma" szyjkę. :)

Dziękuję Inna <3 gdy patrzę na Twój suwaczek jestem w szoku jak czas zasuwam ;) wszystko ok już u Was?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nie ja mówię, tylko lekarze. Dlatego prawie nikt nie chce już zapisywać clexane od owu. Mówią, że mutacje odpowiadają, za problemy z donoszeniem, a nie zaciążeniem. Podobno heparyna pomaga zaciążyć dziswczynom z np. V Leiden. Zapisują to tylko jak się strasznie uprzesz i chcesz ryzykować branie silnych leków na własne życzenie. Może ja też spróbuję kilka miesięch, jeśli mi się uda dostać od kogoś recepty, ale to tak, żeby mieć poczucie, że spróbowałam.
    Zresztą u mnie nie chodzi tylko o mutacje. Przy samym PCOS ok 40% ciąż obumiera. Mutacje podnoszą to ryzyko jeszcze bardziej. Nie wiem, czy mam siłę przechodzić przez takie coś. Odwalam teraz te badania, cośtam będę robić, ale poprostu nie wierzę, że się uda.
    Nika ale zobacz ja mam mutacje, io, hashi, niedoczynność, działający jeden jajnik i owszem ronie dzieci jak wariat ale z zajściem do tej pory nie miałam problemu. Może faktycznie jest jakiś inny czynnik który Wam przeszkadza? Może przedmuchanie jajcow przyniesie skutek.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Ja z młodym w ciąży brałam bardzo długo luteinę podjęzykową, ale dokładnie nie pamiętam do kiedy... Coś mi się majaczy siódmy miesiąc, ale też pewna nie jestem, toż to już 10 lat :-)

Czarna81
    22 cs.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bardzo często proga się odstawia kolo 16 tc kiedy łożysko pracuje pełną parą.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Flower daj znac jak jajaca :)

Justyna wszystko będzie dobrze, ale tak jak flo pisze sprawdzić trzeba

ja dziś lecze... kaca.. zdałam wczoraj egzamin i troche mnie poniosło ;p

Gratuluję!!! Ale kaca nie :P

olik321 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nika ale zobacz ja mam mutacje, io, hashi, niedoczynność, działający jeden jajnik i owszem ronie dzieci jak wariat ale z zajściem do tej pory nie miałam problemu. Może faktycznie jest jakiś inny czynnik który Wam przeszkadza? Może przedmuchanie jajcow przyniesie skutek.
    Boję się, że jeśli jakimś cudem zajdę i się nie powiedzie, a jest tak wysokie prawdopodobieństwo, że tak będzie, to mnie to zniszczy. Nie jestem silna. Jeśli jest coś innego, to pewnie gdzieś w przeciwciałach, a zanim przebadam wszystkie 20, które mogą mieć wpływ to zejdzie conajmniej do menopauzy. Jeśli to nk, to raczej mnie nie stać na leczenie supresyjne (ok 15 tysięcy) + in vitro + wizyty (cholerne powołanie!). A HSG też nie pomoże, skoro wszystko było drożne - nawet nie zabolało, przy wpuszczaniu kontrastu. Póki co jest mi ciężko tak całkiem zrezygnować ze względu na męża, ale skoro potrafiłam przez 10 lat kodować sobie, że jest mi bardzo dobrze bez dzieci, to za jakiś czas znowu zapuszczę "no-baby mode on" i trudno, przygarnę więcej kotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:38

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratki! Nie mam jeszcze wyników, idę właśnie do labu ich tam ochrzanić. W razie czego Nika pomóż mi reklamację wysmarować za to nadmierne oczekiwanie :-P

Flower czekam na info z podglądu :-)

A jeśli chodzi o sprzęt, to ja bym sobie kupiła chyba prasowacz parowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:38

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie 11 dc :
    Prawy jajnik -15,15,13,9,8
    Lewy jajnik- 19,16,16,14,13,8

Mam zwiększoną dawkę Gonal f z 150j na 225j. Krew na wirusowkę upuszczona.
    W poniedziałek ostatni podgląd i w środę punkcja.

lamka, Bunia86, Bocianiątko, staraczka1111, Barbarka1984, Agniechaaaa, Aksamitna, olik321, Kargo31, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Lunaris, pawojoszka, KateHawke, Bajkaaa, Lena21, Meśka, Amy333, MamaFabianka, Karma88, kolka, Lejka, Maja84, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, gratulacje!

Flowwer, mów jak podgląd :)

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ