Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim!
Krew na proga puszczona! Mam nadzieję, że nie będę czekać na wynik tyle co lamka. W ogóle popatrzyłam po wykresach wczoraj to sporo nas w tym samym czasie cyklu 4-7dc
Aksamitna, Justyna trzymam kciuki, wierzę że wszystko się ułoży.
StaraczkaNikaCUDOWNY avatarek
Co do pamiątek to ja mam ręcznie robiony album gdzie wklejałam wszystko od pozytywnego testu (USG, badania, książeczkę ciąży, zdjęcia brzucha) aż do porodu, do tego odcisk stópek i pamiętnik pisałam dla dzidziusia jak dorośnie. Nie wiem czy syn to doceni ale mam podejscie jak Agniecha- kiedyś dojrzeje to doceni a ja mogę przechować
W ogóle lubię takie rzeczy- robię dużo zdjęć, albumy zawsze wyklejam statymi biletami, widokówkami z różnych miejsc, suszonymi kwiatami. Strasznie sentymentalna jestemCzrna 81, nowa na dzielni, lamka lubią tę wiadomość
-
Kurde to niby dużo kasy ale jak oglądam sprzęty to jednak mało
Chyba pojadę i coś wybiorę na spontanie.
Maszynę do szycia mam, szczoteczki mamy, o wyciskarce myślę tylko nie wiem czy w tej kwocie kupie coś sensownego, lokowke i prostownice mam, suszarkę mam starą ale i tak używam tylko obrotowej rowenty. O depilatorze wypasionym myślałam ale miałam taki stary i szczerze to qrewsko mnie bolało depilowanie a i tak cieniutkie blond włosy mi zostawaly.
No nie wiem. Mam dylemata -
pilikbyłam wczoraj na Listach 3 -szczerze to uważam że były inne niż te do tej pory- nie gorsze ale czasami akcja się dłużyła i chyba mniej śmiesznych tekstów. Ogólnie -jak zawsze, Listy do M są na mojej liście najulubieńszych filmów i nie mogę się doczekać aż pojawią się w sprzedaży trójpaki. Już widzę jak leże w pidżamie pod choinką ze słodyczami i oglądam maraton listowy (zamiast Kevina ). Jest jedna końcowa scena która wymiata
pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hope ja bym cały kupon na płyty wydała Ale ja to taka muzyczna jestem chce mieć kiedyś całą ścianę w płytach, a już trochę ich mam
kiedyś chciałam jedną płytę patrzę a w empiku pokazuje że tylko w Gdańsku dostępna. To wsiadamy w auto 3 rano i nad morze płytę kupiłam, zresztą nie jedna i fajny weekendzik przy okazjiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 09:52
Lunaris, olik321, Bea25, KateHawke, Bocianiątko, Flowwer, nowa na dzielni, blue00, Lena21 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Hope polecam myjkę do okien, super sprawa, jeśli masz dom i dużą ilość okien to rach ciach i po bólu umyte.
My bylismy tydzien temu na listach. Mnie sie podobało, ale tak jak Lunaris mogłabym oglądac i oglądać. Jak to zawsze 3 troche gorsza od 1, ale warto iść
Relaksująca sielanka
M się troche nudziło
Lamka masz wyniki?
kurde zatłuke dziś mojego M, oboje mamy kaca a on rodziców na obiad zaprosił... kaczkę szybko w przyprawy wrzucam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:08
-
Myjka do okien tez fajny pomysł Mi się marzy iRobot roomba, ale póki co raczej się nie spełni
Byłam wykupić receptę i z jednej strony lekarz mówił, żeby nie martwić się spadającym progiem, bo i tak jest na dobrym poziomie, no ale mimo tego oprócz dołożenia lutki 2x100mg zwiększył mi dawkowanie dupka z 2 do 3 razy dziennie.
Orientujecie się może czy progesteron bierze się całą ciążę czy w którymś momencie się odstawia?Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:kurde zatłuke dziś mojego M, oboje mamy kaca a on rodziców na obiad zaprosił... kaczkę szybko w przyprawy wrzucam..
Mój już by nie żył! I jako prawnik powiem Ci, że miałabyś szansę na uniewinnieniepilik, olik321, Amy333 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
summer86 wrote:Myjka do okien tez fajny pomysł Mi się marzy iRobot roomba, ale póki co raczej się nie spełni
Byłam wykupić receptę i z jednej strony lekarz mówił, żeby nie martwić się spadającym progiem, bo i tak jest na dobrym poziomie, no ale mimo tego oprócz dołożenia lutki 2x100mg zwiększył mi dawkowanie dupka z 2 do 3 razy dziennie.
Orientujecie się może czy progesteron bierze się całą ciążę czy w którymś momencie się odstawia?summer86 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Bocianiątko wrote:Dlaczego mówisz, że nie pomoże? Wiem, że masz straszne combo tych mutacji, ja mam "tylko" pai ale czy widziałaś gdzieś jakieś info ze komuś zastrzyki pomogły w implantacji?
Zresztą u mnie nie chodzi tylko o mutacje. Przy samym PCOS ok 40% ciąż obumiera. Mutacje podnoszą to ryzyko jeszcze bardziej. Nie wiem, czy mam siłę przechodzić przez takie coś. Odwalam teraz te badania, cośtam będę robić, ale poprostu nie wierzę, że się uda.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Bunia86 wrote:Hope ja bym cały kupon na płyty wydała Ale ja to taka muzyczna jestem chce mieć kiedyś całą ścianę w płytach, a już trochę ich mam
kiedyś chciałam jedną płytę patrzę a w empiku pokazuje że tylko w Gdańsku dostępna. To wsiadamy w auto 3 rano i nad morze płytę kupiłam, zresztą nie jedna i fajny weekendzik przy okazjiBunia86 lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Prog jest wyrzucany z organizmu pulsacyjne i tak naprawdę ciężko jest określić jego poziom. Ja luteinę mam zażywać do 35tc, bo ponoć dobrze ,,trzyma" szyjkę.
Dziękuję Inna gdy patrzę na Twój suwaczek jestem w szoku jak czas zasuwam wszystko ok już u Was? -
StaraczkaNika wrote:Nie ja mówię, tylko lekarze. Dlatego prawie nikt nie chce już zapisywać clexane od owu. Mówią, że mutacje odpowiadają, za problemy z donoszeniem, a nie zaciążeniem. Podobno heparyna pomaga zaciążyć dziswczynom z np. V Leiden. Zapisują to tylko jak się strasznie uprzesz i chcesz ryzykować branie silnych leków na własne życzenie. Może ja też spróbuję kilka miesięch, jeśli mi się uda dostać od kogoś recepty, ale to tak, żeby mieć poczucie, że spróbowałam.
Zresztą u mnie nie chodzi tylko o mutacje. Przy samym PCOS ok 40% ciąż obumiera. Mutacje podnoszą to ryzyko jeszcze bardziej. Nie wiem, czy mam siłę przechodzić przez takie coś. Odwalam teraz te badania, cośtam będę robić, ale poprostu nie wierzę, że się uda. -
summer86 wrote:Myjka do okien tez fajny pomysł Mi się marzy iRobot roomba, ale póki co raczej się nie spełni
Orientujecie się może czy progesteron bierze się całą ciążę czy w którymś momencie się odstawia?summer86 lubi tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Summer bardzo często proga się odstawia kolo 16 tc kiedy łożysko pracuje pełną parą.
summer86 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Flower daj znac jak jajaca
Justyna wszystko będzie dobrze, ale tak jak flo pisze sprawdzić trzeba
ja dziś lecze... kaca.. zdałam wczoraj egzamin i troche mnie poniosło ;p
Gratuluję!!! Ale kaca nie
olik321 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
_Hope_ wrote:Nika ale zobacz ja mam mutacje, io, hashi, niedoczynność, działający jeden jajnik i owszem ronie dzieci jak wariat ale z zajściem do tej pory nie miałam problemu. Może faktycznie jest jakiś inny czynnik który Wam przeszkadza? Może przedmuchanie jajcow przyniesie skutek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:38
-
nick nieaktualnyOlik gratki! Nie mam jeszcze wyników, idę właśnie do labu ich tam ochrzanić. W razie czego Nika pomóż mi reklamację wysmarować za to nadmierne oczekiwanie
Flower czekam na info z podglądu
A jeśli chodzi o sprzęt, to ja bym sobie kupiła chyba prasowacz parowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 10:38
olik321 lubi tę wiadomość
-
To u mnie 11 dc :
Prawy jajnik -15,15,13,9,8
Lewy jajnik- 19,16,16,14,13,8
Mam zwiększoną dawkę Gonal f z 150j na 225j. Krew na wirusowkę upuszczona.
W poniedziałek ostatni podgląd i w środę punkcja.lamka, Bunia86, Bocianiątko, staraczka1111, Barbarka1984, Agniechaaaa, Aksamitna, olik321, Kargo31, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Lunaris, pawojoszka, KateHawke, Bajkaaa, Lena21, Meśka, Amy333, MamaFabianka, Karma88, kolka, Lejka, Maja84, emi2016 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄