Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower ja dostałam taka książeczkę do której wpisuje sie dane i zdjęcia, ale nie chciało mi się wypełniać i leży prawie pustka. Reset, to czas się zresetować, niestety taki przygnebiajacy dzień musi zdarzyć się raz w cyklu, najlepiej przespać. Ja coś czuję że mnie niebawem taki dopadnie. Za dużo stresu ostatnio...

• malka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zbieram zdjęcia USG, ale co z nimi zrobię później to się okaże :) teraz je trzymam w moim new segregatorze "jestem w ciąży" od mamaginekolog ;)

Bocianiątko, Flowwer, lamka, KateHawke lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam plan zrobić pudełko wspomnień :) bedzie tam test ciążowy album ze zdj usg, 1buciki smoczki śpiochy czapeczki itp i tak bede zbierac a potem bedą miec niespodziankę na 18 urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 23:18

Flowwer, Bocianiątko, Lejka, malka, lamka, olik321, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiem co czujesz, tez miałam plamienie w dniu w którym miałam mieć miesiączkę - moja lekarka przez telefon kazała mi wtedy zwiększyć dupka do 6 na dobę co 4 h jedna na trzy dni, później wróciłam do mniejszej dawki i już od tamtej pory jest ok. Trzymam mocno kciuki. Spróbuj się zdrzemnąć, delikatnie mówiac nie jestem wzorem katoliczki, ale mi wtedy pomagał zasnąć różaniec...

Ania1003 lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam album dla córki. Na początku zdjęcia moje i męża jak się poznaliśmy. Potem ślubne. Potem ciążowe. I usg. I jej zdjęcia. A pod każdym zdjęciem kilka słów ode mnie do niej.

Agniechaaaa, Jedna_z_Wielu, Flowwer, Bocianiątko, malka, summer86, pilik, olik321 lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wszystko będzie dobrze, tylko spokój Cię uratuje... Z tego co pamiętam z zaleceń również dupek 3x 1tabl., luteina dopochwowo, magnez i nospa, oszczędzać się.
    Agniechaa świetny pomysł :) też chyba zrobię kiedys taka skrytke :)

Agniechaaaa, Ania1003 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdybyśmy były na fb to bym Was zasypala fotami. Tu nie mam siły na bawię nie się z zapodaj.
    Wrzucanie tu zdjęć to jedna z tych rzeczy które wqrwiaja mnie na maxa ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Ania wszystko będzie dobrze, tylko spokój Cię uratuje... Z tego co pamiętam z zaleceń również dupek 3x 1tabl., luteina dopochwowo, magnez i nospa, oszczędzać się.
    Agniechaa świetny pomysł :) też chyba zrobię kiedys taka skrytke :)
    Bedą miec pamiątkę :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bedą miec pamiątkę :)
    Dokładnie! O ile tego nie wysmieja :D, ale zostawić można. Ja też jestem taka sentymentalna. Chociaż pamiętam jak mi moja mama pokazała kawałek mojej pepowiny, to patrzyłam z obrzydzeniem hehe.

Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Dokładnie! O ile tego nie wysmieja :D, ale zostawić można. Ja też jestem taka sentymentalna. Chociaż pamiętam jak mi moja mama pokazała kawałek mojej pepowiny, to patrzyłam z obrzydzeniem hehe.
    Jak wyśmieją to schowam i dam hak bedą miec własne dzieci wtedy zrozumieją :D

Malwas lubi tę wiadomość

• Malwas Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Aniu, pewnie sama znasz multum historii z plamieniem w tle, które kończyły się dobrze. I u Ciebie tak będzie!

Lamka, czekam z Tobą na wyniki. Mąż śpi, ja mimo zmęczenia nie mogę, więc czuwam na forum.

A mnie dopadł dół...I mi dziś strasznie smutno i źle:(
    Ja polecam gorąca kąpiel z jakimiś aromatami, maseczka, dobry film i coś pysznego :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie mogę spać :/ gdzieś w środku mimo tego ze3 jest bardzo kiepska sytuacja wierze że się uda. Jakbyście widziały jaką te maluchy mają wolę życia. Wszyscy lekarze każą mi się przygotować na najgorsze, a ja nie potrafię odpuścić, zrezygnować z Misiów. Potrzebuje tego cudu, tych 74 dni jak niczego na świecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Hej, nie mogę spać :/ gdzieś w środku mimo tego ze3 jest bardzo kiepska sytuacja wierze że się uda. Jakbyście widziały jaką te maluchy mają wolę życia. Wszyscy lekarze każą mi się przygotować na najgorsze, a ja nie potrafię odpuścić, zrezygnować z Misiów. Potrzebuje tego cudu, tych 74 dni jak niczego na świecie
    Bo ten cud sie wydarzy!!!! A malce waleczne po mamusi!! <3

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:

Kochana ja się modlę o cud dla Ciebie choć modlitwa na tym etapie mojego życia mi nie wychodzi :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, tulę Cię mocno i codziennie się modlę za Was, choć zwykle robię to rzadko.
    Kiedy będą znów sprawdzać szyjkę?

Flowwer, kciuki za dzisiejsze podglądanie kurnika <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczne po mamusi. Wytrzymacie!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna różne rzeczy dzieją się na świecie, dobre też i całe nie tak rzadko więc uważam że musi być dobrze skoro dzieci walczą to twój organizm też będzie walczył o utrzymanie ciąży innej opcji nie widzę
    Trzymajcie się ciepło <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna bądź silna, jesteśmy z Tobą!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, zobacz tylko, ile dziewczyn zaczęło się dzięki Tobie i Misiaczkom modlić - nie sposób nie policzyć Wam tego jako wielkie zasługi. Wierzę, że będzie to dostrzeżone i wynagrodzone!
    Nie tracimy wiary i nadzieji, choćby nie wiem co, a będzie dobrze

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Was dziewczynki o kciuki jadę do szpitala do mojego lekarza, wczoraj delikatne śluz brązowy dzisiaj rano troszkę więcej jakby krwi wyleciało :( wczesna ciąża, we wtorek był pęcherzyk...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ