Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yosel i to jest doskonały pomysł !!! ciepłe kraje, d3, leżing, smażing, plażing !!!!
Ja niestety nie mogę teraz przez 6 mies ruszyć się z domu bo w styczniu będę dzieci w domu bawić ( te uszate )
JustynaG dc przy badaniach tarczycy nie ma znaczenia a lepiej już mieć pełen pakiet przed pujściem do endokrynologa. Prolaktyne badałaś ?Yoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Mam 26 dni urlopu a od stycznia kolejne 26 dni wiec w grudniu biore 2 tygodnie zeby miec wczasy pod grusza, juz zlozylam wniosek i dodatki swiateczne
Dziewczyny u was tez dostajecie na swieta kase i macie wczasy pod grusza?
w ogole jakos owulka mi sie szykuje na wyjazd wiec moze moze przyjedziemy w trojke
Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
JustynaG ja bym robila caly pakiet tarczywocy i z wynikami szla do lekarza
A wymazy mozna robic 1 fazie? tzn po @? czy lepiej po owulce?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:Yosel i to jest doskonały pomysł !!! ciepłe kraje, d3, leżing, smażing, plażing !!!!
Ja niestety nie mogę teraz przez 6 mies ruszyć się z domu bo w styczniu będę dzieci w domu bawić ( te uszate )
JustynaG dc przy badaniach tarczycy nie ma znaczenia a lepiej już mieć pełen pakiet przed pujściem do endokrynologa. Prolaktyne badałaś ?
no lezing, plazing bedzie ale tez zwiedzanie nastawiamy sie na to..zawsze duzo zwiedzamy jak lecimy gdziesMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Aksamitna wszystko co można było to dziewczyny już napisały, ja też się za Was modlęHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Flowwer pięknie
Za całą resztę oczywiście też trzymam kciuki za wizyty, testy itp, tylko niestety pamięć (a raczej jej brak hahaha) nie pozwala mi się odnieść do każdej z osobna.
Ja z małą chora, więc kiepsko z zaglądaniem tutaj, ale myślami cały czas z WamiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 13:30
Flowwer lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:JustynaG ja bym robila caly pakiet tarczywocy i z wynikami szla do lekarza
A wymazy mozna robic 1 fazie? tzn po @? czy lepiej po owulce?
Tak też zrobię dzięki.
Yoselyn82 wrote:Mam 26 dni urlopu a od stycznia kolejne 26 dni wiec w grudniu biore 2 tygodnie zeby miec wczasy pod grusza, juz zlozylam wniosek i dodatki swiateczne
Dziewczyny u was tez dostajecie na swieta kase i macie wczasy pod grusza?
w ogole jakos owulka mi sie szykuje na wyjazd wiec moze moze przyjedziemy w trojke
U nas nie ma wczasów pod gruszą. Na święta dostawaliśmy jakąś paczkę albo bon sodexo. Symbolicznie ale było to bardzo miłe.
A teraz już czas na rozglądanie się za prezentami świątecznymi dla bliskich
Już robię listę z pomysłami, do dla kogo moglibyśmy dać
Lista tym razem nie w excelu a w wordzie -
Flowwer wrote:
JustynaG dc przy badaniach tarczycy nie ma znaczenia a lepiej już mieć pełen pakiet przed pujściem do endokrynologa. Prolaktyne badałaś ?
Wyniki z 10.10.2017 (był to 57dc)
TSH: 3,21
Prolaktyna: 13,4 ng/m; [norma: 4,8-23,3] -
kurcze napisałam całego posta i mi się skasował.
Flower super, trzymamy kciuki za poniedziałkowy podgląd i środową punkcję . Kupowałaś hodowlę zarodków? Pytam, bo ostatnio lekarz mi tłumaczył, że za to jest dopłata 1000zł, a czy to potrzebne?
Panan gratulację wzrostu bety:)
Oj, pojechałoby się gdzieś. Ja sobie tymczasem zarezerwowałam urlop międzyświąteczny, w zeszłym roku tak zrobiłam i sobie naprawdę odpoczęłam. Dzisiaj jestem mega zmęczona, przyjechałam po pracy do domu, już zdążyłam fuknąć na M, brzuch mnie boli trochę i krzyż strasznie, zbiera się na okres .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 13:56
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
olik321 wrote:Justyna 57 dzień cyklu? Bierzesz cos na regulacje cykli?
TSH lepiej zeby było koło 2
No jeden cykl mi się tak długi trafił, bezowulacyjny.
Ale już kolejny (obecny) był obiecujący, choć też dłuższy.
A właśnie przez tamten długi cykl - poszłam do gin i dostałam skierowanie do endo. -
JustynaG za wysokie tsh, moja kuzynka przy tsh powyzej 3 przez rok zajsc w ciaze nie mogła, endo dobrała jej dawke eutpryxu i sie smieemy ze po 3 tabletkach w ciąze zaszła:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Dziewczyny dzięki za kciuki, wróciłam usg ok pęcherzyk jest bez zarodka (jest 5tydz1dzień) nic nigdzie nie widać, narazie delikatne plamienie jakby pozostałości. zalecenia dużo magnezu nospa i jeszcze lutka (biorę dupka, acard i clexane) no i leżenie. Jutro chyba się przeniose do mamy bo z moją prawie 5 latką ciężko a niestety mąż ma "gorączke" i umiera. Lekarz mnie uspokoił mówił żeby nie panikować bo i tak już nic więcej nie zrobimy, więcej leków nie damy musi się tam wszystko dobrze podzielić jak należy. Ehhhh to jest chyba moja ostatnia ciąża. Przepraszam że nie przeczytam Was ale mam ochote poprostu się skryć przed światem pod kołdrą i przekoczować do połowy stycznia conajmniej...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Lamka to dziś razem psujemy klawisze ja już oczywiście sprawdzałam chociaż wiem że do jakiejś 16-17 nie ma to chyba sensu
Flower pięknie a niedługo... :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/943c579c13b6.jpgCzrna 81 lubi tę wiadomość
-
Malwas wrote:Flower super, trzymamy kciuki za poniedziałkowy podgląd i środową punkcję . Kupowałaś hodowlę zarodków? Pytam, bo ostatnio lekarz mi tłumaczył, że za to jest dopłata 1000zł, a czy to potrzebne?
A co to jest ? pierwsze słyszę taki termin.
Yosel ja biorę wczasy pod gruszą
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Justya85 wrote:Dziewczyny dzięki za kciuki, wróciłam usg ok pęcherzyk jest bez zarodka (jest 5tydz1dzień) nic nigdzie nie widać, narazie delikatne plamienie jakby pozostałości. zalecenia dużo magnezu nospa i jeszcze lutka (biorę dupka, acard i clexane) no i leżenie. Jutro chyba się przeniose do mamy bo z moją prawie 5 latką ciężko a niestety mąż ma "gorączke" i umiera. Lekarz mnie uspokoił mówił żeby nie panikować bo i tak już nic więcej nie zrobimy, więcej leków nie damy musi się tam wszystko dobrze podzielić jak należy. Ehhhh to jest chyba moja ostatnia ciąża. Przepraszam że nie przeczytam Was ale mam ochote poprostu się skryć przed światem pod kołdrą i przekoczować do połowy stycznia conajmniej...
Wiesz że plamienie może być spowodowane clexane a na serducho jest jeszcze czas, często dopiero w 7 tc widać.
Ale najlepiej odpoczywaj i M wyślij do szpitala
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
panan12 wrote:Beta z dziś 37,5 progesteron 26,17 ng/ml
Wzrosła o 206 %
Gratuluję !!!
JustynaG wrote:Wyniki z 10.10.2017 (był to 57dc)
TSH: 3,21
Prolaktyna: 13,4 ng/m; [norma: 4,8-23,3]
Profil tarczycy się przyda jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 14:20
Provita-Paliga
⛄⛄⛄