Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wczasy pod grusza, ale są widełki i jak zarabiasz za dużo na osobę w rodzinie to nie dostajesz....
    A powiedzcie mi, czy jak skaldacie wniosek o wczasy to też musicie pokazywać PIT z zeszłego roku, czy to u mnie tylko takie zabiegi żeby nie oszukiwać?

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Ja mam wczasy pod grusza, ale są widełki i jak zarabiasz za dużo na osobę w rodzinie to nie dostajesz....
    A powiedzcie mi, czy jak skaldacie wniosek o wczasy to też musicie pokazywać PIT z zeszłego roku, czy to u mnie tylko takie zabiegi żeby nie oszukiwać?

U mnie patrza na zarobki z 3 miesiecy. Jesli chcesz wiecej kasy musze przyniesc od meza z pracy ile on ma tez z 3 miesiecy. A jak chce ta najnizsza to nie musze przynosic od meza nic. U nas dostaniesz wczasy jak skladasz wniosek tylko wybierasz czy jestes samotna matka wychowujaca dziecko czy mieszkasz sama czy z mezem. A na pit moze oni sami patrza, ja nic im nie musialam pokazywac

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełna inwigilacja ;p ale trochę się nie dziwię, jak lekarz pracujący jeszcze prywatnie wpisywał na oświadczeniu najniższa kwotę z widelek .

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    U mnie pełna inwigilacja ;p ale trochę się nie dziwię, jak lekarz pracujący jeszcze prywatnie wpisywał na oświadczeniu najniższa kwotę z widelek .
    hahaha :)
    No właśnie, zazwyczaj procedury zostają wprowadzone gdy są nadużycia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To u mnie 11 dc :
    Prawy jajnik -15,15,13,9,8
    Lewy jajnik- 19,16,16,14,13,8

Mam zwiększoną dawkę Gonal f z 150j na 225j. Krew na wirusowkę upuszczona.
    W poniedziałek ostatni podgląd i w środę punkcja.
    Bosko! Teraz kciuki coraz bardziej zaciśnięte :) będzie dobrze, zobaczysz <3

Flowwer lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/b8658b1bf4639.jpg.html
    ten mój mały pęcherzyk ale ciężko mi rozczytać ile on tak naprawde ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 15:31

Bunia86, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya ja byłam na pierwszym USG akurat w 5t1d, też miałam tylko pęcherzyk, nie było jeszcze zarodka. To normalne na tym etapie. Nic się nie martw. Trzeba cierpliwie czekać.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Malka zadowolona z segregatora? Obiecałam sobie kupić po ||, ale stchórzyłam. Potem miałam kupić po pierwszym usg z serduchem, ale zaczęłam krwawic i znów zamarłam. Teraz już muszę kupić, śmieszne to jest, że boje się takiej głupoty...

Pilik, chyba jestem zadowolona :) fajnie jest w nim wszytsko poukładane. Nic się nie zgubi. Chociaz jak dla mnie nie jest on najpiękniejszy. Nie przepadam za takim wzornictwem. Ale najważniejsze, że jest praktyczny. Po to go kupiłam. W teczce mi się już wszystko mieszało. A z zakupem też czekałam bo nie chciałam zapeszyć... Ale jak zobaczyłam serduszko to się zdecydowałam.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Ostatnio mało jestem aktywna, ale cały czas Was podczytuje. Mam pytanie z natury owulki. Skoro dzisiaj mam rozciągliwy śluz i kłucie jajnika to czy jeszcze dzisiaj wieczorem jest szansa połączenie, jak długo po pęknięciu pęcherzyka jest możliwość zapłodnienia?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne źródła różnie podają. Ja się najczęściej spotykam z info ze 12 godzin jajo jest zdolne do zapłodnienia.

Justya teraz trzymam kciuki za serducho :)

Flo piękne jajca :)

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Pilik, chyba jestem zadowolona :) fajnie jest w nim wszytsko poukładane. Nic się nie zgubi. Chociaz jak dla mnie nie jest on najpiękniejszy. Nie przepadam za takim wzornictwem. Ale najważniejsze, że jest praktyczny. Po to go kupiłam. W teczce mi się już wszystko mieszało. A z zakupem też czekałam bo nie chciałam zapeszyć... Ale jak zobaczyłam serduszko to się zdecydowałam.
    Ja jeszcze czkam z kupnem

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Dzień dobry dziewczyny,
    Ostatnio mało jestem aktywna, ale cały czas Was podczytuje. Mam pytanie z natury owulki. Skoro dzisiaj mam rozciągliwy śluz i kłucie jajnika to czy jeszcze dzisiaj wieczorem jest szansa połączenie, jak długo po pęknięciu pęcherzyka jest możliwość zapłodnienia?
    u mnie nigdy to nie zdawało egzaminu niestety, dopiero dzień przed tym kłuciem zaszłam w ciąże ale zbiegały się też inne czynniki. Ponoć mówią że plemniki poczekają na jajo, nigdy odwrotnie. ale żeby nie było czytałam też że komórka czeka ileś godzin na zapłodnienie, a kłucie wcale nie musi oznaczać że właśnie jajco pęka... ehhh za trudne to wszystko...

KateKum lubi tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wzięłam No spe cos mnie brzuch boli :/ lezymy, ale zmartwiło mnie to :/ wie, ze na początku tak lubi ciągnąć i wogole bo tam sie wszystko rozciąga

• KateKum Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też tak miałam, taki ból rozpierający, trochę nawet jakby udo ciągnęło. Też mnie to martwiło, bo z jednej strony człowiek nie chce panikować a z drugiej nie wie czy to normalne, czy może coś się dzieje

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja właśnie wzięłam No spe cos mnie brzuch boli :/ lezymy, ale zmartwiło mnie to :/ wie, ze na początku tak lubi ciągnąć i wogole bo tam sie wszystko rozciąga
    Mnie też boli i kłuje, wiec nie jesteś sama :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Agniechaaa mam tak samo! Teraz już trochę rzadziej niż na początku, ale praktycznie codziennie coś mnie kłuje i boli. Zdarzają się tez bóle jakby @ miała zaraz przyjść. Te mnie najbardziej stresują. Ale staram się nie panikować. Najbardziej mnie wkurza, ze codziennie mnie boli głowa. Ratuje się kawą, ale nie zawsze pomaga. Poszłabym na spacer się przewietrzyć, bo mam wrażenie ze to od siedzenia w domu cały czas, ale taki smog, że strach wychodzić!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam... Napiszcie o jakich paragrafach mam napisać w tej reklamacji :-D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam bóle i czasami są właśnie takie miesiączkowe, do których dochodzi ból pleców, więc może to normalne na tym etapie. Też się ratuję nospą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja też miewam bóle i czasami są właśnie takie miesiączkowe, do których dochodzi ból pleców, więc może to normalne na tym etapie. Też się ratuję nospą.

U mnie tez do tego plecy pobolewają. Ale nospy jeszcze nie brałam bo zazwyczaj szybko przechodzi.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ostatnio lekarka powiedział że nawet do 4 dni po owulce jest szansa, oczywiście in szybciej tym lepiej ;) ale to wiekowa pan o doktor byłam u niej tyllo na szybkim podjeździe w Lux medzie ;)

Lamka Ale Cię testują..

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ