X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Karma pewnie coś w tym jest. Spina robi swoje. A jak starania liczy się nie w cyklach a w latach to już w ogóle psychika siada.

Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.

A no o winku zapomniałam, a ja je na endometrium piłam cały czas do owu :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
    Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.

Agniechaaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nie eiem co bylo dalej w odp ale pisze na szybko :) ja zrobię wieczorem:)
    Robisz teraz PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) i jak tam coś wyjdzie, to diagnozujesz dokładniej. A jak nic nie wyjdzie, tak jak u mnie, to znaczy że tak po prostu masz. Mi reumatolog powiedział że mam tak wysokie ANA na prawdopodobnie od Hashi...

No i oczywiście możesz zrobić tocznia i resztę przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego...

Dokładnie tak ;)

Aga to tylko podświadomie lęki a zajączki bedą kicać !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Buniu kochana, z tymi objawami to pewnie sama wiesz jak jest... Mnie np. dziś kręci się w głowie, ale... ja mam niestabilność kręgosłupa na odcinku C1 - C7, więc u mnie zawroty głowy pojawiają się często np. pod wpływem zbyt długiego ślęczenia w jednej pozycji nad biurkiem. I weź tu utraf czy to wina pracy czy objaw ciąż :P Albo taki ból glowy - boli dziś i M., i koleżankę w pracy, i mnie - pierwsze dwie osoby na pewno w ciąż nie są, mnie też może boleć od pogody, a jak zaznaczę na wykresie to dostanę pewnie kolejne punkty i się wkręce, bo OF zacznie mi wróżyć ciążę :D

Z tymi wróżbami to jest tak jak z pytaniem niektórych klientów: Pani Mecenas, jak pani sądzi - wygramy czy nie? Odpowiadam, że może tak, może nie :P Więc może jestem w ciąży, może nie ;)

A szczęście tego już niedługo się dowiemy :) trzymam kciuki oczywiście żeby to były pierwsze objawy :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Aga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
    Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.
    Dlatego przedchwilą ogarnelam kuchnie zaraz złorze pranie i włączę jakiś głupi film zeby zabić mysli <3

lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U mnie to nie w okresie owu, ale po. Odpowiadałam - pół żartem - na ten post:
    "Bo spotkałam się gdzieś kiedyś z teorią, że <3 po owulacji i zapłodnieniu mogą utrudniać zagnieżdżenie przez skurcze macicy przy orgazmie. Ale czy jest w tym chociaż ziarno prawdy nie wiem."

W okresie owu to go sama w dobry nastrój wprawiam, gotuję, kapcie i piwo podaję :P
    Achh no to źle zrozumiałam ;)
    U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu :/ Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej :-( mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
    Zaczynam się bać, że to kolejny biochem :-(

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej :-( mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
    Prędzej to groszek sie umościł na cacy a nie żaden biochem!

Bocianiątko, Amy333, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?
    Nie ma sensu mierzyć popołudniu

Bea25, Karma88 lubią tę wiadomość

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Tylko spokój Cie może uratować ;)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nie ma sensu mierzyć popołudniu
    Tak myślałam ale wolałam się upewnić :)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka, to wcale nie musi być biochem, a zwykła, zdrowa ciąża! Może zrób pojutrze betę?
    Selina wrote:
    Achh no to źle zrozumiałam ;)
    U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu :/ Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba

My tak zrobiliśmy ostatnio i wyszło nam to na dobre jako małżeństwu, ciekawe czy efekt też przyniosło ;)

Selina lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka spokojie może ty razem to fasolka.. albo fasol :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kiedy testujesz? :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Kiedy testujesz? :)
    Inna, wg rozpiski 23.11, a w praktyce pewnie jutro, pojutrze itd...

Reset nie chcę robić bety, chyba że @ mi się będzie spóźniać.

Dzięki Kochane za pocieszenie, jakiś taki gorszy dzień mam chyba dzisiaj.

• Meśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg a jak na Twojej wizycie?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset nie chcę robić bety, chyba że @ mi się będzie spóźniać.

Dzięki Kochane za pocieszenie, jakiś taki gorszy dzień mam chyba dzisiaj.

Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
    A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś ;)

Bunia86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
    A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś ;)
    To jest zawsze dobra opcja :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ