Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Emilkap11 wrote:Karma pewnie coś w tym jest. Spina robi swoje. A jak starania liczy się nie w cyklach a w latach to już w ogóle psychika siada.
Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma88 wrote:Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.
A no o winku zapomniałam, a ja je na endometrium piłam cały czas do owu
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.Agniechaaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Nie eiem co bylo dalej w odp ale pisze na szybko ja zrobię wieczorem:)
Robisz teraz PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) i jak tam coś wyjdzie, to diagnozujesz dokładniej. A jak nic nie wyjdzie, tak jak u mnie, to znaczy że tak po prostu masz. Mi reumatolog powiedział że mam tak wysokie ANA na prawdopodobnie od Hashi...
No i oczywiście możesz zrobić tocznia i resztę przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego...
Dokładnie tak
Aga to tylko podświadomie lęki a zajączki bedą kicać !!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
reset wrote:Buniu kochana, z tymi objawami to pewnie sama wiesz jak jest... Mnie np. dziś kręci się w głowie, ale... ja mam niestabilność kręgosłupa na odcinku C1 - C7, więc u mnie zawroty głowy pojawiają się często np. pod wpływem zbyt długiego ślęczenia w jednej pozycji nad biurkiem. I weź tu utraf czy to wina pracy czy objaw ciąż Albo taki ból glowy - boli dziś i M., i koleżankę w pracy, i mnie - pierwsze dwie osoby na pewno w ciąż nie są, mnie też może boleć od pogody, a jak zaznaczę na wykresie to dostanę pewnie kolejne punkty i się wkręce, bo OF zacznie mi wróżyć ciążę
Z tymi wróżbami to jest tak jak z pytaniem niektórych klientów: Pani Mecenas, jak pani sądzi - wygramy czy nie? Odpowiadam, że może tak, może nie Więc może jestem w ciąży, może nie
A szczęście tego już niedługo się dowiemy trzymam kciuki oczywiście żeby to były pierwsze objawy
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualnyAksamitna wrote:Aga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.lamka, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:U mnie to nie w okresie owu, ale po. Odpowiadałam - pół żartem - na ten post:
"Bo spotkałam się gdzieś kiedyś z teorią, że po owulacji i zapłodnieniu mogą utrudniać zagnieżdżenie przez skurcze macicy przy orgazmie. Ale czy jest w tym chociaż ziarno prawdy nie wiem."
W okresie owu to go sama w dobry nastrój wprawiam, gotuję, kapcie i piwo podaję
U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
nick nieaktualnylamka wrote:Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
Zaczynam się bać, że to kolejny biochemBocianiątko, Amy333, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea25 wrote:Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?
Bea25, Karma88 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
Zaczynam się bać, że to kolejny biochemEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
lamka wrote:Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
Zaczynam się bać, że to kolejny biochem
Lamka, to wcale nie musi być biochem, a zwykła, zdrowa ciąża! Może zrób pojutrze betę?
Selina wrote:Achh no to źle zrozumiałam
U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba
My tak zrobiliśmy ostatnio i wyszło nam to na dobre jako małżeństwu, ciekawe czy efekt też przyniosłoSelina lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Zaczynam się bać, że to kolejny biochem
Lamka spokojie może ty razem to fasolka.. albo fasol -
Zaczynam się bać, że to kolejny biochemMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Reset nie chcę robić bety, chyba że @ mi się będzie spóźniać.
Dzięki Kochane za pocieszenie, jakiś taki gorszy dzień mam chyba dzisiaj.
Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś
Bunia86 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyreset wrote:Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś