WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Karma pewnie coś w tym jest. Spina robi swoje. A jak starania liczy się nie w cyklach a w latach to już w ogóle psychika siada.

Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dlatego to w połączeniu dziś z testem negatywnym i z kłopotami w pracy skutkuje winkiem.

A no o winku zapomniałam, a ja je na endometrium piłam cały czas do owu :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
    Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.

Agniechaaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nie eiem co bylo dalej w odp ale pisze na szybko :) ja zrobię wieczorem:)
    Robisz teraz PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) i jak tam coś wyjdzie, to diagnozujesz dokładniej. A jak nic nie wyjdzie, tak jak u mnie, to znaczy że tak po prostu masz. Mi reumatolog powiedział że mam tak wysokie ANA na prawdopodobnie od Hashi...

No i oczywiście możesz zrobić tocznia i resztę przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego...

Dokładnie tak ;)

Aga to tylko podświadomie lęki a zajączki bedą kicać !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Buniu kochana, z tymi objawami to pewnie sama wiesz jak jest... Mnie np. dziś kręci się w głowie, ale... ja mam niestabilność kręgosłupa na odcinku C1 - C7, więc u mnie zawroty głowy pojawiają się często np. pod wpływem zbyt długiego ślęczenia w jednej pozycji nad biurkiem. I weź tu utraf czy to wina pracy czy objaw ciąż :P Albo taki ból glowy - boli dziś i M., i koleżankę w pracy, i mnie - pierwsze dwie osoby na pewno w ciąż nie są, mnie też może boleć od pogody, a jak zaznaczę na wykresie to dostanę pewnie kolejne punkty i się wkręce, bo OF zacznie mi wróżyć ciążę :D

Z tymi wróżbami to jest tak jak z pytaniem niektórych klientów: Pani Mecenas, jak pani sądzi - wygramy czy nie? Odpowiadam, że może tak, może nie :P Więc może jestem w ciąży, może nie ;)

A szczęście tego już niedługo się dowiemy :) trzymam kciuki oczywiście żeby to były pierwsze objawy :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Aga tak jak Ci pisałam przed Twoim testowaniem, w ciąży stres rośnie wprost proporcjonalnie do jej wysokości.
    Ale musisz wierzyć, nie ze będzie dobrze tylko że juz jest. Jesteś mamą i Twoje zające czują Twoje emocje.
    Dlatego przedchwilą ogarnelam kuchnie zaraz złorze pranie i włączę jakiś głupi film zeby zabić mysli <3

lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U mnie to nie w okresie owu, ale po. Odpowiadałam - pół żartem - na ten post:
    "Bo spotkałam się gdzieś kiedyś z teorią, że <3 po owulacji i zapłodnieniu mogą utrudniać zagnieżdżenie przez skurcze macicy przy orgazmie. Ale czy jest w tym chociaż ziarno prawdy nie wiem."

W okresie owu to go sama w dobry nastrój wprawiam, gotuję, kapcie i piwo podaję :P
    Achh no to źle zrozumiałam ;)
    U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu :/ Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej :-( mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
    Zaczynam się bać, że to kolejny biochem :-(

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny chyba się wkręcam coraz bardziej :-( mam biały ciągnący śluz, dzisiaj 11 dpo, dokładnie taki miałam w 10 dpo w cyklu z cb.
    Prędzej to groszek sie umościł na cacy a nie żaden biochem!

Bocianiątko, Amy333, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?
    Nie ma sensu mierzyć popołudniu

Bea25, Karma88 lubią tę wiadomość

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Tylko spokój Cie może uratować ;)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nie ma sensu mierzyć popołudniu
    Tak myślałam ale wolałam się upewnić :)

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka, to wcale nie musi być biochem, a zwykła, zdrowa ciąża! Może zrób pojutrze betę?
    Selina wrote:
    Achh no to źle zrozumiałam ;)
    U mnie tak jak u Emilkap, wszystko będzie mnie wkurza w okresie owu :/ Najlepiej by mi było chyba gdzieś wyjechać wtedy z mężem na parę dni chyba

My tak zrobiliśmy ostatnio i wyszło nam to na dobre jako małżeństwu, ciekawe czy efekt też przyniosło ;)

Selina lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Lamka spokojie może ty razem to fasolka.. albo fasol :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kiedy testujesz? :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Kiedy testujesz? :)
    Inna, wg rozpiski 23.11, a w praktyce pewnie jutro, pojutrze itd...

Reset nie chcę robić bety, chyba że @ mi się będzie spóźniać.

Dzięki Kochane za pocieszenie, jakiś taki gorszy dzień mam chyba dzisiaj.

• Meśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gg a jak na Twojej wizycie?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset nie chcę robić bety, chyba że @ mi się będzie spóźniać.

Dzięki Kochane za pocieszenie, jakiś taki gorszy dzień mam chyba dzisiaj.

Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
    A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś ;)

Bunia86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Wiem, beta jest taka "ostateczna"... zabija nadzieję w razie czego, też jej nie lubię robić!
    A na gorszy dzień to kup sobie coś dobrego, wróć do domu pod koc, weź książkę lub serial i resztę świata miej gdzieś ;)
    To jest zawsze dobra opcja :)

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ