Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy pre test paskowy jest coś warty? Jest u mnie w promocji 2 w cenie 1 i nie wiem, czy warto kupować na zapas:)

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Albo zajobareset wrote:Toż to bez testu prawie można tu ciążę stwierdzać!

od tego czekania na brzuch!
Lamka tak właśnie myślę- u mnie 12dpo w sobotę i to mi się wydaje zbyt wcześnie ale już dłużej nie wytrzymam! najwyżej powtórzę w dniu @ czyli we wtorek. Nie chcę zobaczyć bieli i się rozczarować- wolę do końca mieć złudzenia! może to hormony szaleją? Biorę Ovarin od tego cyklu może mi się wszystko na maxa podkręciło? chociaż proga nie miałam jakiegoś gigantycznego...
Bea25 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję_Hope_ wrote:Wg metody rotzera można. Musisz godzinę wcześniej leżeć i robić nic.
Temperaturę należy mierzyć codziennie, o podobnej porze. Dopuszczalna różnica czasu pomiędzy skrajnymi, rannymi pomiarami może wynosić półtorej godziny, jeżeli najpóźniejszy pomiar został wykonany do 7.30. Na karcie cyklu zapisuje się porę mierzenia (np. 5-6.30, 6-7.30). Wyniki pomiarów spoza przyjętego przedziału czasowego należy nanosić na kartę cyklu z adnotacją o porze mierzenia. Jeśli ich wartości odbiegają wyraźnie od pomiarów sąsiednich, należy je uznać za pomiary zakłócone.Miarodajne są też pomiary dokonywane o innej, nie rannej, ale stałej porze. Koniecznie musi je poprzedzać minimum godzinny bierny odpoczynek (nie trzeba spać). Można mierzyć temperaturę przez cały cykl np. o 20:00 po godzinnym, biernym odpoczynku w fotelu.Warto mierzyć temperaturę również wtedy, gdy nie ma możliwości zachowania stałej pory. Kobietom pracującym w trybie zmianowym również udaje się prowadzić czytelne wykresy temperatury. Podstawowa temperatura ciała osób, które są w stanie pracować na zmiany, dostosowuje się do ich trybu życia.
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek
01.2018 -
NO WAY !!!Bea25 wrote:Lunaris Testuj czym prędzej

będę twarda! zobaczymy czy jutro się po czymś porzygam
to może na czwartek się skuszę ale NAPRAWDĘ nie chcę zobaczyć tej bieli- wolę zobaczyć @ :]
-
nick nieaktualnyNika - nie przesadzaj, przeciwciała nie są takie tragiczne, tak samo TSH. Mam pacjentki co mają kilkadziesiąt tysięcy anty-tpo
Ile teraz bierzesz d3?
Reset nie doszukuję się, bo ja mam zawsze przed okresem mnóstwo różnych objawów niespecyficznych.
Lunaris tuptam nogami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:07
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To życzę porzygania ale tego zwiastujacego dobre wieści.Lunaris wrote:NO WAY !!!
będę twarda! zobaczymy czy jutro się po czymś porzygam
to może na czwartek się skuszę ale NAPRAWDĘ nie chcę zobaczyć tej bieli- wolę zobaczyć @ :]
Kto jeszcze będzie testować?
Troche Was dzisiaj zaniedbalam bo mnie córa do zabawy zaciagnela.
A ja dalej nie mam @ za to dzisiaj piersi znowu bolą i brzuch delikatnie na dole. Oby już przyszła ta @ bo się wykoncze.
Lunaris lubi tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek
01.2018 -
lamka wrote:Lunaris możesz testować ze mną w czwarteczek

Szykuje się zielony czwartek
Lunaris, malka lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
:* thx wolę w Wigilięlamka wrote:Lunaris możesz testować ze mną w czwarteczek

:* czary mary żadna z nas nie zatestuje w grudniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:09
Bea25, lamka, reset, Bunia86, Izolda90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaraz nadrobie wszystkie strony, teraz chcę zakomunikować, że jestem po podgladzie i...była owu! Endometrium 12mm, bardzo ładne ciałko żółte
Była owu - to już połowa sukcesu
reset, lamka, pilik, Agniechaaaa, Bunia86, Bea25, olik321, Flowwer, Izolda90, -Monika-, Bocianiątko, Emilkap11, 91Ewela09, Meśka, MOJE, Lunaris, Czrna 81, innamorata88, Anna Stesia, Yoselyn82, KateHawke, Aksamitna, Lena21, Amy333, blue00 lubią tę wiadomość

Aniołek
[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek
[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Lamka zazdroszczę takiej grupy! Ja mieszkam na uboczu i tu same psy „ogrodowe”. Mamy dwa inne zaprzyjaźnione whippety i czasami do nich jeździmy, ale właśnie dawno nie byliśmy i muszę się w końcu wybrać!
A to jest Whippet - chart angielski
lamka, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Aga a może na prezent strzelnica? Na pasterniku jest fajna
Albo coś w styu przejażdżką ferrari czy coś 
Mój emek ostatnio na urodziny dostał między innymi głośnik przenośny, jest suoer zadowolony z niego
Pilik pięna psina

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
Lamka, czekam na Twoje II, nie może być inaczej

Ja już po wizycie. Ciałko żółte piękne w prawym jajniku, w lewym też widziała jakieś ukrwienie. Albo była owu z obydwu, albo to jakaś pozostałość z poprzedniego cyklu. Endometrium 8 z hakiem. Na razie mam sobie odpuścić głowę. W przyszłym cyklu, jak będzie ;p, to mam zgłosić się na monitoring żeby ocenić jeszcze lepiej jamę macicy po poronieniu. A tak to na konsultacje mam zgłosić się po nowym roku jak nie wyjdzie. W końcu to mój dopiero drugi cykl po poronieniu. Ale jak ja bym chciała juuuzz....
Dobra, nie mam się co nakręcać. Na razie wygląda wszystko ok i przy tym się trzymajmy
Bea25, lamka, Agniechaaaa, Lunaris, Flowwer, KateHawke, Zośkaaa, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Zośka ale endo wyhodowałaś
Super
Zośkaaa lubi tę wiadomość

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Zośka ale endo wyhodowałaś
Super 
Lampka winka od początku cyklu raz po raz i jakoś jest
pilik, Bunia86 lubią tę wiadomość

Aniołek
[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek
[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Lampka winka od początku cyklu raz po raz i jakoś jest

Ja w tym cyklu prawie wpadłam w alkoholizm, a i tak dzień po owulacji endometrium miało tylko 6.1 mam:(
Anna Stesia lubi tę wiadomość

nick nieaktualny