Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy pre test paskowy jest coś warty? Jest u mnie w promocji 2 w cenie 1 i nie wiem, czy warto kupować na zapas:)
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Toż to bez testu prawie można tu ciążę stwierdzać!
Lamka tak właśnie myślę- u mnie 12dpo w sobotę i to mi się wydaje zbyt wcześnie ale już dłużej nie wytrzymam! najwyżej powtórzę w dniu @ czyli we wtorek. Nie chcę zobaczyć bieli i się rozczarować- wolę do końca mieć złudzenia! może to hormony szaleją? Biorę Ovarin od tego cyklu może mi się wszystko na maxa podkręciło? chociaż proga nie miałam jakiegoś gigantycznego...Bea25 lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Wg metody rotzera można. Musisz godzinę wcześniej leżeć i robić nic.
Temperaturę należy mierzyć codziennie, o podobnej porze. Dopuszczalna różnica czasu pomiędzy skrajnymi, rannymi pomiarami może wynosić półtorej godziny, jeżeli najpóźniejszy pomiar został wykonany do 7.30. Na karcie cyklu zapisuje się porę mierzenia (np. 5-6.30, 6-7.30). Wyniki pomiarów spoza przyjętego przedziału czasowego należy nanosić na kartę cyklu z adnotacją o porze mierzenia. Jeśli ich wartości odbiegają wyraźnie od pomiarów sąsiednich, należy je uznać za pomiary zakłócone.Miarodajne są też pomiary dokonywane o innej, nie rannej, ale stałej porze. Koniecznie musi je poprzedzać minimum godzinny bierny odpoczynek (nie trzeba spać). Można mierzyć temperaturę przez cały cykl np. o 20:00 po godzinnym, biernym odpoczynku w fotelu.Warto mierzyć temperaturę również wtedy, gdy nie ma możliwości zachowania stałej pory. Kobietom pracującym w trybie zmianowym również udaje się prowadzić czytelne wykresy temperatury. Podstawowa temperatura ciała osób, które są w stanie pracować na zmiany, dostosowuje się do ich trybu życia.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Bea25 wrote:Lunaris Testuj czym prędzej
-
nick nieaktualnyNika - nie przesadzaj, przeciwciała nie są takie tragiczne, tak samo TSH. Mam pacjentki co mają kilkadziesiąt tysięcy anty-tpo
Ile teraz bierzesz d3?
Reset nie doszukuję się, bo ja mam zawsze przed okresem mnóstwo różnych objawów niespecyficznych.
Lunaris tuptam nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:07
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunaris wrote:NO WAY !!! będę twarda! zobaczymy czy jutro się po czymś porzygam to może na czwartek się skuszę ale NAPRAWDĘ nie chcę zobaczyć tej bieli- wolę zobaczyć @ :]
Kto jeszcze będzie testować?
Troche Was dzisiaj zaniedbalam bo mnie córa do zabawy zaciagnela.
A ja dalej nie mam @ za to dzisiaj piersi znowu bolą i brzuch delikatnie na dole. Oby już przyszła ta @ bo się wykoncze.Lunaris lubi tę wiadomość
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
lamka wrote:Lunaris możesz testować ze mną w czwarteczek
Szykuje się zielony czwartekLunaris, malka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
lamka wrote:Lunaris możesz testować ze mną w czwarteczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 19:09
Bea25, lamka, reset, Bunia86, Izolda90, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaraz nadrobie wszystkie strony, teraz chcę zakomunikować, że jestem po podgladzie i...była owu! Endometrium 12mm, bardzo ładne ciałko żółte Była owu - to już połowa sukcesu
reset, lamka, pilik, Agniechaaaa, Bunia86, Bea25, olik321, Flowwer, Izolda90, -Monika-, Bocianiątko, Emilkap11, 91Ewela09, Meśka, MOJE, Lunaris, Czrna 81, innamorata88, Anna Stesia, Yoselyn82, KateHawke, Aksamitna, Lena21, Amy333, blue00 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Lamka zazdroszczę takiej grupy! Ja mieszkam na uboczu i tu same psy „ogrodowe”. Mamy dwa inne zaprzyjaźnione whippety i czasami do nich jeździmy, ale właśnie dawno nie byliśmy i muszę się w końcu wybrać!
A to jest Whippet - chart angielskilamka, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Aga a może na prezent strzelnica? Na pasterniku jest fajna Albo coś w styu przejażdżką ferrari czy coś
Mój emek ostatnio na urodziny dostał między innymi głośnik przenośny, jest suoer zadowolony z niego
Pilik pięna psina
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
Lamka, czekam na Twoje II, nie może być inaczej
Ja już po wizycie. Ciałko żółte piękne w prawym jajniku, w lewym też widziała jakieś ukrwienie. Albo była owu z obydwu, albo to jakaś pozostałość z poprzedniego cyklu. Endometrium 8 z hakiem. Na razie mam sobie odpuścić głowę. W przyszłym cyklu, jak będzie ;p, to mam zgłosić się na monitoring żeby ocenić jeszcze lepiej jamę macicy po poronieniu. A tak to na konsultacje mam zgłosić się po nowym roku jak nie wyjdzie. W końcu to mój dopiero drugi cykl po poronieniu. Ale jak ja bym chciała juuuzz....
Dobra, nie mam się co nakręcać. Na razie wygląda wszystko ok i przy tym się trzymajmyBea25, lamka, Agniechaaaa, Lunaris, Flowwer, KateHawke, Zośkaaa, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Zośka ale endo wyhodowałaś Super
Zośkaaa lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 wrote:Zośka ale endo wyhodowałaś Super
Lampka winka od początku cyklu raz po raz i jakoś jestpilik, Bunia86 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Lampka winka od początku cyklu raz po raz i jakoś jest
Ja w tym cyklu prawie wpadłam w alkoholizm, a i tak dzień po owulacji endometrium miało tylko 6.1 mam:(
Anna Stesia lubi tę wiadomość
nick nieaktualny