Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flo sobie kupiłam :p wrzucę Wam fote jak Młody spać pójdzie bo laptopa okupuje dla mojego świętego spokoju. Ale normalnie jak tam weszłam to jak dziecko w sklepie z zabawkami!
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Bea25 wrote:Dziewczyny, wybaczcie mi głupie pytanie techniczne. Czy temp mierzona po poludniu o tej samej godzinie po godzinnym lezeniu może być wiarygodna? Czy to w ogóle nie ma sensu i znaczenia?
Temperaturę należy mierzyć codziennie, o podobnej porze. Dopuszczalna różnica czasu pomiędzy skrajnymi, rannymi pomiarami może wynosić półtorej godziny, jeżeli najpóźniejszy pomiar został wykonany do 7.30. Na karcie cyklu zapisuje się porę mierzenia (np. 5-6.30, 6-7.30). Wyniki pomiarów spoza przyjętego przedziału czasowego należy nanosić na kartę cyklu z adnotacją o porze mierzenia. Jeśli ich wartości odbiegają wyraźnie od pomiarów sąsiednich, należy je uznać za pomiary zakłócone.Miarodajne są też pomiary dokonywane o innej, nie rannej, ale stałej porze. Koniecznie musi je poprzedzać minimum godzinny bierny odpoczynek (nie trzeba spać). Można mierzyć temperaturę przez cały cykl np. o 20:00 po godzinnym, biernym odpoczynku w fotelu.Warto mierzyć temperaturę również wtedy, gdy nie ma możliwości zachowania stałej pory. Kobietom pracującym w trybie zmianowym również udaje się prowadzić czytelne wykresy temperatury. Podstawowa temperatura ciała osób, które są w stanie pracować na zmiany, dostosowuje się do ich trybu życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:59
-
Lamka uwielbia zabawy jak tylko się lepiej poczuje muszę go na wybieg zatargac bo mi żal bidoka
Flo charcia mordka bo to chart najkochańszy zresztą.
Lunaris kciuki za testowanie!!
Ja dzisiaj narobiłam zakupów internetowych
Wszystkim psiarzom polecam kalendarz - psie sucharki. Jest boski i codziennie z rana poprawia humor! Właśnie dwa zamówiłam, dla nas i dla przyjaciół poza tym kupiłam książki na prezenty. Mam prawie skompletowane prezenty i jakoś mi smutno że już!
Ale nic tam, w grudniu się wezmę za pieczenie i ozdabianie pierniczków. Uwielbiam to a nigdy czasu nie ma za wiele.staraczka1111, Lunaris, lamka, Bunia86, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Ja też kocham Święta, to dla mnie magiczny czas. W przyszłym roku dopiero będzie magicznie bo w 3 ❤❤❤.
A tak z innej beczki, pierwszy raz bolą mnie sutki??? Nie jest to fajne uczucie...gabi90 lubi tę wiadomość
-
A i zapomniałam się pochwalić dziś byłam na usg. Wyniki prawidłowe tylko nadal mam nieliczne bakterie w moczu i jakieś moczany bezpostaciowe -liczne, więc nadal mam brać żurawit. Dzidziuś waży już 290 gram a matka z 55-62 kg ułożony jest miednicowo, szyjka 4 cm, wszystkie parametry prawidłowe dziś był strasznie wstydliwy i się nam chował więc nie mam fotki żadnej. Nawet klejnoty schowane za pępowiną a zawsze tak pięknie je pokazywał łożysko mam na przedniej ścianie więc kopniaki będę trochę mniej czuć, ale ruchy maluszka już wyczuwam na samym dole od jakiegoś tygodnia regularnie. ( takie musnięcia i jak by mi ktoś tam banki puszczal i one pękały takie uczucie )
4 grudnia mam prenatalne to może i nawet sobie płytkę nagram na pamiątkę
I mam dać znać na następnej wizycie czy będę chciała zastrzyk w 28 tyg przeciw konfliktowi czy po porodzie dopiero.pilik, gabi90, Agniechaaaa, 91Ewela09, Lunaris, Emilkap11, lamka, summer86, KateHawke, Flowwer, Czrna 81, Anna Stesia, Yoselyn82, Selina, blue00 lubią tę wiadomość
-
Pilik- dzięki za cenne uwagi, teraz znów nic nie boli, zobaczymy później.
Lunaris- kiedy testujesz?
Lamka- też odkryłam, że mojego śluzu białego jest więcej i częściowo rozciągliwy. Na papierze został taki glut... (Sorry za dosłowność)
Co do śniadań- ja nie mam raczej IO,w zeszłym roku schudłam przez ponad rok 25 kg (5 wróciło, ale się pilnuje teraz po letnim szaleństwie;)) i na śniadania jadłam przez jakiś czas owsianki z owocami (własnej roboty, nie te z saszetki). Po czym odkryłam, że dużo lepiej funkcjonuje po śniadaniu na które jem jajecznicę z dwóch jajek i trzech plasterków boczku z Sokołowa (to ważne bo to jedyny cienki)- nie daje masła, nie jem chleba i jestem najedzona na ok cztery godziny,a kalorycznie to maks 300 kcal.
Wiem jak to brzmi, ale po jakimś czasie człowiek przyzwyczaja się do ciepłych śniadań- i to mówię ja, która od 15 do 30 roku życia do dwunastej żyła tylko o kawie!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
pilik wrote:Mój
Lamka ja piesła? Bardzo chętnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd92bcd1ac6.png
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Rozum i plan mówi żeby w sobotę ale te objawy... Nie wiem czy wytrzymam, mam 2 testy mnóstwo śluzu-nawet sprawdzałam czy to nie płodny tyle tego. Cycki bolą że hej, brzuch też no i odrzucilo mnie od słodyczy. Nie chce sie nakręcać ale jak tu żyć?
lamka, staraczka1111 lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Rozum i plan mówi żeby w sobotę ale te objawy... Nie wiem czy wytrzymam, mam 2 testy mnóstwo śluzu-nawet sprawdzałam czy to nie płodny tyle tego. Cycki bolą że hej, brzuch też no i odrzucilo mnie od słodyczy. Nie chce sie nakręcać ale jak tu żyć?
Lunaris lubi tę wiadomość
3 cs - udany
Beta-HCG 29.12.2017 - 209 mIU/ml, 02.01.2017 - 1995 mIU/ml
CLO + Ovitrelle
AMH - 9,13 ng/ml -
nick nieaktualnyPilik - a jaki to rodzaj charta? Jest przepiękny! My mamy ogromne szczęście, bo u nas na dzielnicy jest grupa entuzjastów psów, mamy nawet grupę na fb i codziennie się spotykamy o umówionej godzinie na psie zabawy - zwierzaki mogą się wybiegać i wyszaleć, że moja potem pada i śpi a jaka zadowolona ma super kolegów i koleżanki. Każdego dnia jest od trzech do nawet dwudziestu piesłów wszelkiej maści.
A psie sucharki uwielbiam!
Staraczka super, że wszystko idzie jak powinno ciocie czekają na foty.
Reset - oby był to zwiastun czegoś większegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 18:26
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy333 wrote:Tak,mamy taka troche lipe:\ na szczescie ilosc i ruch jest w normie. w sobote mamy androloga,a na razie bierze Salfazin,wit D3 i wcina orzechy brazylijskie.
U Was tez problem z armią?
Amy nie wiem czy pamiętasz, mój emek ma mega kiepskie wyniki. Zalecone ma fertilman plus i proxeed plus póki co.
Doatkowo wcoraj robił:
badania z krwi: LH, FSH, Prolaktyna, TSH, Testosteron, Estradiol, Insulina, Glukoza, Lipidogram, kwas moczowy
Oraz na grzyby i bakteria
- posiew z nasienia
- posiew z moczu
- wymaz z napletka
- wymaz z cewki moczowej - dodatkowo na ureaplasma mycoplasma chlamydia
Może coś pomogę w razie czegoAmy333 lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBea 25 ja prowadzę pomiar poranny jak i wieczorny.
Według mnie lepiej lepiej sprawdza się wieczorny, kładę się około 19:30 i leże tak do 21 o 21 mierze temp i jest spoko. Oto mój wykres:
https://zapodaj.net/f3d1146f1de27.jpg.htmlBea25 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Reset - oby był to zwiastun czegoś większego
Oby:)Masz jakieś inne objawy?
Lunaris wrote:Rozum i plan mówi żeby w sobotę ale te objawy... Nie wiem czy wytrzymam, mam 2 testy mnóstwo śluzu-nawet sprawdzałam czy to nie płodny tyle tego. Cycki bolą że hej, brzuch też no i odrzucilo mnie od słodyczy. Nie chce sie nakręcać ale jak tu żyć?
Toż to bez testu prawie można tu ciążę stwierdzać!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
No niee, strach się badać. Myślałam, że tarczycę mam ok, a tu TSH skoczyło na 2,10 i mam anty-TPO! 40 IU/ml przy normie 34. Ft4 chyba ok 1.34 ng/ml przy normie 1.7.Jeszcze muszę anty-TG i Ft3 dobadać, tak?
Witamina D na poziomie 30,4 przy codziennej suplementacji - zwiększyć, nie?
Progesteron w 9-7 dpo 19 - była owu, nie?
Co badanie to nowe załamanie. Skąd się te cholerne przeciwciała biorą? Najpierw ANA ++ teraz to?!
-
Yoselyn najszczersze życzenia aby się spełniło twoje największe marzenia i duuuuuuzo zdrowia
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny