X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcecie wiedzieć ile ja mam testów ciążowych :D :D :D

olik321, reset, Bocianiątko, summer86, Jedna_z_Wielu, Karma88, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Dżizzzzz... ja nakupiłam ostatnio tyyyyyyle testów, że nie wiem kiedy ja to zużyję! Mam jeszcze chyba 5 allegrowych i 2 zachomikowane pre-testy ktore były szczęśliwe dla kojej przyjaciółki :) przy okazji zakupów w Gemini kupiłam 5 nordtestów które chwaliła Ania i jeszcze dzisiaj dokupiłam bobo i pinka bo były w promocji w rossmannie! Głupia ja!

Dziś w almie widziałam pretest w promocji dwa za jeden, ale uznałam, że jak kupie to jutro zrobię, a to dopiero 9 dpo. Coś czuję, że i tak zrobię;) a potem jak kupie Bobo test na zapas, to będę walczyć z sobą, by nie sikać wieczorem. No chyba że mnie temperatura jutro złudzeń pozbawi:/

Ale uśmiałam się szczerze z tych zapasów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 22:59

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ale przzecież Twój wykres tez jest ładny, tem cały czas wyższa niz w I fazie chyba ze coś nie kumam do końca..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Lamka to za CIebie jutro tez kciukasy <3 daj koniecznie rano znac

Ewela na Twoje wyniki tez czekamy :)

Reset i Lunaris nie kusi Was jutro siknąć? ;p
    NIEEEEEEEEEE -jestem tchórzem i dalej myślę że to szaleństwo hormonów. Testuję w sobotę! Wolę @ niż białość białości i jeszcze bielsza biel Vizira :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Reset ale przzecież Twój wykres tez jest ładny, tem cały czas wyższa niz w I fazie chyba ze coś nie kumam do końca..

Ja wiem że niby wyższa, ale u Was tak ładnie rośnie w górę, wyraźnie się pnie,a u mnie tak ledwo co... Pocieszam się jeszcze tym, że ostatnie dwa pomiary robiłam o pół godziny wcześniej niż zwykle z uwagi na obowiązki zawodowe.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    NIEEEEEEEEEE -jestem tchórzem i dalej myślę że to szaleństwo hormonów. Testuję w sobotę! Wolę @ niż białość białości i jeszcze bielsza biel Vizira :P

Ja za to jestem w gorącej wodzie kąpana i podziwiam te z Was, które potrafią czekać... Inna sprawa że u mnie ten cykl jest dziwny i chyba się przez to nakręciłam.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja uciekam spać! Wszystko mi dziś dolega więc najlepiej to przespać :P jutro będzie lepiej i byle do soboty! Dobrej nocy i do jutra :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja za to jestem w gorącej wodzie kąpana i podziwiam te z Was, które potrafią czekać... Inna sprawa że u mnie ten cykl jest dziwny i chyba się przez to nakręciłam.
    mnie przeszło po 7 latach starania o syna :P teraz wolę miłą niespodziankę niż mega rozczarowanie :P ja te testy bardzo przeżywam.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez uciekam.. moze jeszcze poczytam troche, ale pewnie usnę z książka na głowie <standard>
    Dobrej nocy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Amy nie wiem czy pamiętasz, mój emek ma mega kiepskie wyniki. Zalecone ma fertilman plus i proxeed plus póki co.

Doatkowo wcoraj robił:
    badania z krwi: LH, FSH, Prolaktyna, TSH, Testosteron, Estradiol, Insulina, Glukoza, Lipidogram, kwas moczowy
    Oraz na grzyby i bakteria
    - posiew z nasienia
    - posiew z moczu
    - wymaz z napletka
    - wymaz z cewki moczowej - dodatkowo na ureaplasma mycoplasma chlamydia

Może coś pomogę w razie czego :)

Dzięki Kochana:*
    My hormony zrobilismy, ma w normie wszystko poza testosteronem- ktorego ma za duzo?!
    Wymazow jeszcze nie robilismy, ale moze nam zleci lekarz w sobote. No i licze na jakies dopalacze;-)
    A powiedz, mowil Wam cos lakarz o czestotliwosci stosunkow w czasie okołoowulacyjnym, cos sugerowal?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Anna Stesia, dzięki za informacje :)

Nika, a w jakim wieku uczysz dzieciaki?
    I czego uczysz?
    Jestem językowcem głównie w LO, trochę NKJO. Kiedyś pracowałam z mniejszymi dziećmi, ale psychika mi siadała, więc stopniowo przerzucam się na coraz starszych ;)

pilik lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam Korteza u Kuby i muszę powiedzieć, że go uwielbiam :)

Może jutro wreszcie wstanę na czas żeby podjechać do labu zrobić badania ciążowe, nurtuje mnie tylko pierwszy poranny mocz bo teraz w ciąży sikam ok 4 razy w nocy i nie wiem, który to będzie :):) chyba ten nad ranem... jeden kij

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A masz możliwość zbadania prog ? bo jak będzie więcej niż 2 to możesz już brać dupka jęśli nie to możesz zachamować ovu
    Czas za szybko ucieka. A nie dawno taki malutki byl ;-) A teraz kawal chlopa z niego. Nie tylko taty. :-) Cala rodzina oszlala na jego punkcie.

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja oglądałam Korteza u Kuby i muszę powiedzieć, że go uwielbiam :)

Może jutro wreszcie wstanę na czas żeby podjechać do labu zrobić badania ciążowe, nurtuje mnie tylko pierwszy poranny mocz bo teraz w ciąży sikam ok 4 razy w nocy i nie wiem, który to będzie :):) chyba ten nad ranem... jeden kij
    Ja zawsze robilam z tego ostatniego czyli krotko przed badaniem.

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nie chcecie wiedzieć ile ja mam testów ciążowych :D :D :D
    A właśnie, że chcę ;)

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki kciukam za jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 23:44

Bocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapas jeszcze 3 Pinków i chyba ich już na razię nie zużyję :D

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziwadłem - nie mam żadnego testu, jakoś mnie te moje wyniki do zakupów podobnych artykułów nie zachęcają. Termometr przestawił mi się na fehrenheity, nie ma to jak zacząć dzień z kalkulatorem i przeliczaniem jednostek. Działa bardzo ożywczo! Mam pytanie - obudziłam się godzinę przed czasem - zadziałał odruch, zmierzyłam, potem już nie zasnęłam, ale zmierzyłam temp. O mojej normalnej porze - z dwojga złego - co lepsze: temp. mierzona 1h za wcześnie, czy mierzona po godzinie wiercenia się w łóżku?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jestem dziwadłem - nie mam żadnego testu, jakoś mnie te moje wyniki do zakupów podobnych artykułów nie zachęcają. Termometr przestawił mi się na fehrenheity, nie ma to jak zacząć dzień z kalkulatorem i przeliczaniem jednostek. Działa bardzo ożywczo! Mam pytanie - obudziłam się godzinę przed czasem - zadziałał odruch, zmierzyłam, potem już nie zasnęłam, ale zmierzyłam temp. O mojej normalnej porze - z dwojga złego - co lepsze: temp. mierzona 1h za wcześnie, czy mierzona po godzinie wiercenia się w łóżku?

Ja tam mierzyłam i po godzinie ;) Najważniejsze to nie schizować przy każdym pomiarze :D
    Jak chcesz, to dodaj do tej pierwszej tempki 0,10 i możesz zaznaczyć wtedy temp. o stałej porze.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 listopada 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko o której wizyta? Czekam na obszerną relację! Ja idę w piątek do immunolożki z invimedu, ale nic o niej nie słychać na mieście, młoda jest i w ogóle. Ale miała szybkie terminy, a te większe sławy każą na siebie czekać 2 miesiące! Lepszy rydz niż nic... A dzisiaj muszę zawieźć moje skierowania do centrum klinicznego i upuścić krew w ramach reklamacji. Trzymajcie kciuczki!
    Ja trzymam kciuki za poranny mocz - oby miał moc!
    Miłego dnia, dziewczyny, nie zapomnijcie czapek!
    Aksamitna, jak tam się trzymacie, kobietki? Dobrze zniosłaś przeniesienie do własnego łóżka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 05:45

summer86, Bocianiątko, Zośkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ