Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Szkoda. Sytuację pamiętam. Ciekawe czy się dalej starają? Ona miała takie mutacje jak ja.
Ja mam mutację PAI1 homo, Mthfr hetero do tego Ana1 i 2 pozytywne, mam zrobić jeszcze Ana3Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 16:31
-
nick nieaktualny
-
Kochane, witam się po intensywnym dniu pracy. Przyznaję się bez bicia, ze nie miałam dziś tu czasu zaglądać. Podglądałam tylko dziś jeden wykres za który z całych sił trzymam od kilku dni kciuki.
Nika, piękne wyniki i cieszę się, że Twoja immuno jest przyjazna fasolkom
Cały dzień w pracy myślałam o pajdzie ze smalcem.. wracając z pracy poszłam po wiejski chleb, smalec i ogórki kiszone. Dobrze mi terazlamka, reset, olik321, Karolina90, Lunaris, KateHawke, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Aniu mam wyniki ft4=1,75 a norma 0,9-17 przy TSH 6,5 dawnka Eutyroks 175mg zamiana od 5 dni na 150mg
poprzednie wyniki ft4= 1,81 przy TSH 0,266 z 13 października 2017 dawka Letrox 200mg
prolaktyna tak jak wcześniej pisałam w normie
Masz normę do 17? Czy do 1,7? Jak do 1,7 no to ciągle troszkę za wysoko. Czy lekarz ostatnio Ci powiedział, z czego wynika u Ciebie to podwyższone ft4? Miałaś robione usg tarczycy? Mówi się, że podwyższone ft4 raczej wskazuje na nadczynność (pewnie polekową) i to poprzednie TSH (0,266) również na to by wskazywało, ale teraz Ci podskoczyło do 2,9, więc ft4 też powinno się powolutku wyrównywać. Powiem Ci, co ja bym zrobiła - pobrałabym zmniejszoną dawkę eurhytoksu jeszcze przez niecałe 4 tygodnie, potem poszła na badanie TSH i ft4 i dopiero wtedy do lekarza. Po odstawieniu hormonów potrafią dziać się dziwne rzeczy, ale tak naprawdę będziesz miała obraz swoich problemów gdy upłynie właściwy czas pozwalający na ich miarodajną ocenę.olik321 lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Kochane wróciłam! Mąż kupił mi botki (CCC, nie lubię bardzo, ale te mi się spodobały i jest szansa że nie będą masakrycznie niewygodne), szalik i kalosze na wypady z sunią. Kto zgadnie jakie są moje ulubione kolory? Odebrałam również ciuszki dla piesła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59293ad34992.jpg
Lamka powiedz gdzie kupilaś kalosze? Własnie o takich marzę Również na pise wypady
Też uwielbiam szarości! I brązy Super zakupki a czarne botki mam prawie indentyczne kupione 2 sezony temu w venezii ale super się trzeymająWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 16:50
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Anna Stesia wrote:Masz normę do 17? Czy do 1,7? Jak do 1,7 no to ciągle troszkę za wysoko. Czy lekarz ostatnio Ci powiedział, z czego wynika u Ciebie to podwyższone ft4? Miałaś robione usg tarczycy? Mówi się, że podwyższone ft4 raczej wskazuje na nadczynność (pewnie polekową) i to poprzednie TSH (0,266) również na to by wskazywało, ale teraz Ci podskoczyło do 2,9, więc ft4 też powinno się powolutku wyrównywać. Powiem Ci, co ja bym zrobiła - pobrałabym zmniejszoną dawkę eurhytoksu jeszcze przez niecałe 4 tygodnie, potem poszła na badanie TSH i ft4 i dopiero wtedy do lekarza. Po odstawieniu hormonów potrafią dziać się dziwne rzeczy, ale tak naprawdę będziesz miała obraz swoich problemów gdy upłynie właściwy czas pozwalający na ich miarodajną ocenę.
Normę ft4 mam do 1,7
usg tarczycy miałam, wszytsko ok jak na Hashimoto
tez mówił, że to polekowa nadczynność
Dziękuję Aniu za odpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 16:49
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Kurde ja z tym samym kojarzę. A może to była inna dziewczyna...
KateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
W tych zwykłych crocsach to ja tylko po działce chodzę
Mam takie i one super wyglądają na stopie i to jest wg mnie najwygodniejszy model crocsow
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d29ba86c98.pngpilik, Lunaris, summer86, Jedna_z_Wielu, Yoselyn82, lamka, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Summer ja jak napisałam na innym wątku o wodzionce to takiego smaka sobie narobiłam że muszę dzisiaj w końcu ją zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 16:57
summer86, Flowwer, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Myślę że się nie poddała, bo raczej parła do celu.
Ja mam mutację PAI1 homo, Mthfr hetero do tego Ana1 i 2 pozytywne, mam zrobić jeszcze Ana3 -
_Hope_ wrote:W tych zwykłych crocsach to ja tylko po działce chodzę
Mam takie i one super wyglądają na stopie i to jest wg mnie najwygodniejszy model crocsow
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22d29ba86c98.png
O to to! Najlepsze! Uwielbiamreset, _Hope_ lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Kate, jesteś ze Sląska? Ja się dopiero niedawno dowiedziałam, co to jest wodzionka
Anna Stesia, malka lubią tę wiadomość
-
Hallo kobietki W końcu nadrobiłam.
Ewela trzymam kciuki za wysoką betę! Napewno taka będzie
Bunia kochana, u Ciebie wprost przeciwnie, mam nadzieję że będzie w końcu niska.
Lamka przykro mi ze wzgledu na @ Za to zakupy Ci się udały
Karma nie wiem jak Cię pocieszyć... Wiem że dzisiaj wszystko jest do dupy I wiem jeszcze że jeśli teraz odpuścisz to kiedyś będziesz żałowała tej decyzji. Żeby to szło odpuścić tak w połowie... Wyłączyć się psychicznie przy jednoczesnym staraniu. Trzymam za Ciebie kciukiAnna Stesia, lamka lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
KateHawke wrote:Z samego serca Śląska wodzionkę znam od dziecka, mamę zawsze torturowałam robieniem tego na kolację
A możesz podac jakiś fajny przepis? Chętnie bym spróbowała, ale znalazłam kilka przepisów na sieci i jakoś nie brzmią zachęcająco -
Czrna 81 wrote:Hallo kobietki W końcu nadrobiłam.
Ewela trzymam kciuki za wysoką betę! Napewno taka będzie
Bunia kochana, u Ciebie wprost przeciwnie, mam nadzieję że będzie w końcu niska.
Lamka przykro mi ze wzgledu na @ Za to zakupy Ci się udały
Karma nie wiem jak Cię pocieszyć... Wiem że dzisiaj wszystko jest do dupy I wiem jeszcze że jeśli teraz odpuścisz to kiedyś będziesz żałowała tej decyzji. Żeby to szło odpuścić tak w połowie... Wyłączyć się psychicznie przy jednoczesnym staraniu. Trzymam za Ciebie kciuki
Karmisiu, słuchaj się Czarnej, bo to bardzo mądra dziewczyna. Pamiętaj, że po najciemniejszej nocy wychodzi słońce. Dla Ciebie też wyjdzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 17:33
Czrna 81, Karma88 lubią tę wiadomość