Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Maja a ja czekam na relację z wizyty 9.11
A eMek już przebadał się ?
Uwierz mi będziesz pierwsza która się o tym dowie, bo to będzie Święto Narodowe!Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Karolina, też uwielbiam ryż z jabłkami! Mniam.. muszę zrobić sobie któregoś dnia.
Póki co piję sok z kapusty kiszonej.. w życiu by mi nie przyszło do głowy, że takie cuda są w butelkach i że można je pić z własnej woliMaja84, Karolina90, Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Malka chyba nie ma klasy tego helico IgM ja o IgM pisałam w kontekście cytomegali.
A helicobacter będę robiła z krwi w klasie IgG i IgA
Dlatego też napisałam, że IgM nic nie wnosi, ale wydaje mi się, że niektóre laby mają w ofercie to badanie. Ale pewna nie jestem.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Bocianiątko wrote:Czy to znaczy ze jeśli zrobiłam test z domowego laboratorium taki z kału i był negatywny to mogę mieć pewność że infekcji brak?
Niestety nie, możesz być tylko pewna że nie masz aktywnie toczącej się infekcji. Ale HP może być sobie uśpiony tymczasowo w błonie śluzowej żołądka. Dlatego najlepiej myślę zrobić do tego jeszcze przeciwciala igG z krwi. Ale z tego co się orientuję to jeśli nie ma objawów i test z kału jest ujemny to lekarze niechętnie przepisują leczenie bo jest dość obciążające dla organizmu.
-
summer86 wrote:Maja ja mam podobnie z moim M. Obiad bez mięsa to nie obiad, musi być konkretny kawał mięcha na talerzu, ale polędwiczki są akceptowalne :PP
Pamiętam jak na początku gdy zamieszkaliśmy razem zrobiłam naleśniki z serem bo miałam ochotę, mina była bezcennaMaja84, summer86 lubią tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Haha to mój na szczęscie nie jest taki wybredny i je "prawie" wszystko nie toleruje jedynie np. sałatek na obiad albo ryżu z jabłkiem, który ja kocham
Oooo a my dziś właśnie będziemy jeść wieczorkiem ryż z jabłkiem i śmietanką na desero-kolacjęKarolina90 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Mi po kilkunastu latach mieszkania razem z emkiem w końcu udało się go przekonać ze obiad może być bez mięsa. Ale obiadów na słodko oboje nie traktujemy poważnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 13:41
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Dlatego też napisałam, że IgM nic nie wnosi, ale wydaje mi się, że niektóre laby mają w ofercie to badanie. Ale pewna nie jestem.
No diagnostyka nie ma na pewnomalka lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
StaraczkaNika wrote:Też tak miałam! Podałam naleśniki, a małpolud do mnie, że zostawi sobie kilka na po obiedzie, bo przed to nie chce się opychać. A zjadł z 10
Mój M jest jedynakiem i niestety w związku z tym ze mieszkam na Śląsku jego rodzina ma taki typowy model- tata emerytowany górnik a mama całe życie w domu - ale już go trochę wyprostowałam i je już sporo, niestety na słodko nic nie przejdzie nadalKarolina90, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane masz jeszcze jeden pakiet tych bonów do Invimed Katowice. Chce ktoś?
To jest 1-sza wizyta za darmo i 50% zniżki na badanie nasienia. Ważne do 31.12.2017. Ja nie zużyję a szkoda wyrzucić -
Typowy model rodziny chyba zależy od danej rodziny w sumie
np. dla mnie typowy model rodziny to mąż pracuje, ja pracuję, oboje dzielimy obowiązki domowe na pół (choć u nas pranie i zmywarkę wstawia tylko mój mąż ), dzieci i zwierzątko mi brakuje jeszcze dzieckaStaraczkaNika, KateHawke, Anna Stesia, malka lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Przesiedziałabym tu z Wami cały dzień, bo cieplutko w tym listopadowym wątku ale muszę zwijać leniwy tyłek do pracy
summer86, Bocianiątko lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Przesiedziałabym tu z Wami cały dzień, bo cieplutko w tym listopadowym wątku ale muszę zwijać leniwy tyłek do pracy
ooo..współczuję ;/ ja wychodzę za 2 godziny do domu i jutro zamierzam się cały dzień obijać👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Lena21 wrote:Mój M jest jedynakiem i niestety w związku z tym ze mieszkam na Śląsku jego rodzina ma taki typowy model- tata emerytowany górnik a mama całe życie w domu - ale już go trochę wyprostowałam i je już sporo, niestety na słodko nic nie przejdzie nadal
Anna Stesia, Karolina90, lena7, Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Hopeless wrote:Ja bym powiedziała ze wczoraj była ovu
Dzięki za odpowiedź
Co prawdę idę dziś na wizyte, ale jednak WY TO WYKateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Co do obiadu , to u nas dziś gołąbkiHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kurcze mi to właśnie nie tylko podczas tych 5 dni brania cło występuje, bo i wczoraj, a to był 14 DC .
Ja po CLO miałam uderzenia gorąca cały bity cykl. Po Lametcie też miewam, ale znacznie krócej, co mnie cieszy
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
No moj jest troche wybredny, nie moze jesc wszystkiego wiec mam czasem duzy dylemat co ugotowac, ja mam ochote na to a on na tamto, wiec nie raz mam dwa obiady w domu.. Ale zupa u mnie obowiazkowo musi byc jakos nie wyobrazam sobie obiadu bez zupy
Wiadomo ze nie zawsze jest ta zupa ale jak cos to jest
Dzis chyba bedzie spagetii. Ale mam ochote na rizottoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jedna_z_Wielu wrote:Co do obiadu , to u nas dziś gołąbki
nie rob mi smaka, jadlam ostatnio ale bym znow zjadlamalka, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
StaraczkaNika wrote:Mój ma ze mną przechlapane, odkąd unikam mięsa (testosteron), słodyczy, ziemniaków i makaronu (IO) i pieczywa (mutacje). Mówi, że ma gorzej niż rezydenci, bo ze mną nie da się negocjować i końca głodówki nie widać. A nocami słyszę jak po kryjomu wsuwa ciastki!
he he bo jak go glodzisz to musi cos zjesc w nocy to je ciastkaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️