Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika gratulacje
Dzień dla rodziny. Wieczorem będę nadrabiać. Miłej niedzieli!Flowwer lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:12 dpo dopiero. O matko, mogłam już 3 dni temu sikać! Wtedy co miałam sraczkę!
Jelitowka objawem ciąży ❤
U mnie tez dzień z parcelana nie wiem jak to przetrwam. -
Summer, całkiem nie wiem do kogo z tym iść. Dzisiaj lecę do jedynej przychodni, która działa w Gdańsku w niedzielę - gadałam z doktorem przez telefon - da mi clexane na pierwsze dni, ale bez refundacji, no nic, ważne, żeby dał. A jak wrócę to się zastanowię, co dalej. Wcześniej szukałam speców od niepłodności, teraz zmieniam profil poszukiwań na specjalistów od utrzymania. Mężyk w pracy, ale wątpię, żeby tak naprawdę pracował - ale wzruszył się pięknie.
Dziewczyny, kiedy ja mam iść na usg? Serce mówi - teraz! Rozum mówi - lekarz nie zbada cię przez mikroskop, głupku, czekaj.lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Aiwlys a co u Ciebie? Lepiej się czujesz psychicznie?
W międzyczasie Pan Pe. Napisał, że kocha i chce stworzyć pełną rodzinę, po czym znów poszedł pić z kolegami. Każdy ma swoje priorytety. Psycholog powiedział, że to nie jest moja wina, że nie wymagam niczego nadzwyczajnego, ale "z tej mąki chleba nie będzie". Więc wylaczylam telefon, zdezaktywowalam facebooka i jutro jadę dowiedzieć się o sprawy alimentacyjne itd. Staram się pozbierać do kupy.. I choć trochę wyciszyć. Dzięki, że pytasz.. ☺pilik, StaraczkaNika, KateHawke, Anna Stesia, blue00, Czrna 81, lamka, Jedna_z_Wielu, Meśka, justyna14, MamaFabianka, Flowwer, Lena21, mi88, Amy333, Aksamitna, by7mistake, bazylkove, JustynaG, Karma88, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika ja poszłam praktycznie od razu. Po poronieniu, głównym powodem było to czy pęcherzyk jest na właściwym miejscu, po drugie kwestia leków na podtrzymanie i skierowanie na badania krwi. jest wcześnie i dzidzi jeszcze nie zobaczysz, ale dla samego spokoju psychicznego bym poszła.
-
Nika, USG ma sens przy becie powyżej 1000. Ja jak zobaczyłam II kreski też chciałam od razu lecieć, ale tu trzeba zdać się na rozsądek. Czyli u Ciebie najlepiej byłoby ustawić wizytę tak za 1,5 tygodnia
ANkaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
91Ewela09 wrote:Czyli początek ciąży będziesz równie miło wspominala jak ja
Jelitowka objawem ciąży ❤
U mnie tez dzień z parcelana nie wiem jak to przetrwam.
A szeptania w porcelanowe ucho bardzo współczuję! Już wolę to drugie...Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
aiwlys wrote:Byłam u psychologa. Stwierdził, że cierpię na syndrom DDA i najlepszą będzie terapia.
W międzyczasie Pan Pe. Napisał, że kocha i chce stworzyć pełną rodzinę, po czym znów poszedł pić z kolegami. Każdy ma swoje priorytety. Psycholog powiedział, że to nie jest moja wina, że nie wymagam niczego nadzwyczajnego, ale "z tej mąki chleba nie będzie". Więc wylaczylam telefon, zdezaktywowalam facebooka i jutro jadę dowiedzieć się o sprawy alimentacyjne itd. Staram się pozbierać do kupy.. I choć trochę wyciszyć. Dzięki, że pytasz.. ☺aiwlys, Karma88 lubią tę wiadomość
-
O jaciebie Nika GRATULACJE
Nie zaglądałam na forum od piątku i natrzaskałyście tyle postów, że nadrobienie wszystkiego graniczy z cudem. Ale zajrzałam na 1 stronę i widzę, że przybyły nowe . GRATKI.
Kurcze tyle emocji mnie ominęło.
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
aiwlys wrote:Byłam u psychologa. Stwierdził, że cierpię na syndrom DDA i najlepszą będzie terapia.
W międzyczasie Pan Pe. Napisał, że kocha i chce stworzyć pełną rodzinę, po czym znów poszedł pić z kolegami. Każdy ma swoje priorytety. Psycholog powiedział, że to nie jest moja wina, że nie wymagam niczego nadzwyczajnego, ale "z tej mąki chleba nie będzie". Więc wylaczylam telefon, zdezaktywowalam facebooka i jutro jadę dowiedzieć się o sprawy alimentacyjne itd. Staram się pozbierać do kupy.. I choć trochę wyciszyć. Dzięki, że pytasz.. ☺Anna Stesia, Czrna 81, aiwlys lubią tę wiadomość
-
Zapomniałabym o najważniejszym! Co za nietakt!
_Hope_ baaardzo Ci dziękuję za czujność i wiarę! - jak bym się mogła nie zdać na opinię naszego speca od testowania
A że ten clexane trzeba zacząć jak najwcześniej, to ja naprawdę dużo Ci zawdzięczam. Wyświadczone dobro wraca z nawiązką (tak jak pozytyw Aksamitnej też dużo dla mnie znaczy i dał mi nadzieję w trudnej chwili, za co należy się jej szczęśliwy poród), to i u Ciebie będą niebawem dobre wiadomości. Daj znać, jak zjedziecie kiedyś do Gdańska, zabiorę Was na kawę bez kofeiny i laktozy, ciasto bez cukru i glutenu i zaoferuję się jako przewodnik po Wolnym MieścieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 12:44
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
Nika na usg masz jeszcze za wcześnie możesz sobie podejść do gin zapytać o leki jak masz brać i wogole on Ci dobrze powie kiedy usg wiem jak to jest ja przy becie 14.7 leciałam do gin na drugi dzień i byłam zrozpaczona że mi usg nie zrobiła hihi ale l4 wystawiła rozpiskę leków zrobiła porozmawiała ze mną i tak jakoś lepiej mi się później zrobiło
-
Nika
Bardzo dziękuję i na bank skorzystam z ofertyStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
W międzyczasie Pan Pe. Napisał, że kocha i chce stworzyć pełną rodzinę, po czym znów poszedł pić z kolegami. Każdy ma swoje priorytety. Psycholog powiedział, że to nie jest moja wina, że nie wymagam niczego nadzwyczajnego, ale "z tej mąki chleba nie będzie". Więc wylaczylam telefon, zdezaktywowalam facebooka i jutro jadę dowiedzieć się o sprawy alimentacyjne itd. Staram się pozbierać do kupy.. I choć trochę wyciszyć. Dzięki, że pytasz.. ☺
Brawo! Psycholog ma rację i dobrze, że jesteś pod jego opieką. Bądź silna!!!aiwlys lubi tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Nika na usg masz jeszcze za wcześnie możesz sobie podejść do gin zapytać o leki jak masz brać i wogole on Ci dobrze powie kiedy usg wiem jak to jest ja przy becie 14.7 leciałam do gin na drugi dzień i byłam zrozpaczona że mi usg nie zrobiła hihi ale l4 wystawiła rozpiskę leków zrobiła porozmawiała ze mną i tak jakoś lepiej mi się później zrobiło
-
Dziewczyny mogę mieć kilka pytań? Szukam cały czas odpowiedzi na to czemu nam się nie udaje...
1. Mam podczas miesiączki ogromne skrzepy krwi. Endometrium mam zwykle grubaśne i jak to lekarz mówi idealne na przyjęcie zarodka. Martwią mnie jednak te skrzepy. Wujek google mi podpowiada, że to normalne a na innych stronach info że to nie jest normalne i może być endometrioza...?
2. Ćwiczenia podczas starań. Tak, wiem, pytałam już o to i jestem upierdliwa, ale cały czas myślę czy dobrze robię. Poprzedni gin kazał mi zwolnić tempo w drugiej fazie. A może powinnam w ogóle odpuścić?
3. Kawa. Piję po dwie szklanki dziennie, do tego czasem jakaś cola. Kofeiny więc dostarczam sobie sporo. Rezygnujecie z kawy, czy nie?
Nie chcę mieć samych ograniczeń i dać się zwariować. Chcę żyć normalnie, ale z drugiej strony tak bardzo mi zależy na drugim bąbelku, że rozważam już wszystkie opcje... -
Nika, a ja Ci powiem tak. Na samym począteczku ciąży trafiła mi się infekcja i byłam 4+0 u gina, który przy okazji zrobił mi usg i sprawdził, czy pęcherzyk jest w macicy. To mnie uspokoiło i wykluczyło ciążę pozamaciczną. Dzień wcześniej miałam betę ponad 260. Na serdusio poszłam w 7 tygodniu.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość