Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kochane za odpowiedzi. Jeszcze powiedzcie cos na temat Acardu, bo nowej ginki oczywiscie zapomnialam zapytac, a stary gin kazal brac od pozytywnego testu (glownie ze wzgledu na to ze w ciazy mialam nadcisnienie, malowodzie i wiele innych problemow, o ktore podejrzewa niewydolnoac lozyska). Widze ze wiekszosc staraczek bierze Acard caly cykl, albo od owulacji.
-
justyna14 wrote:Super to jutro na bete
Nika piekna beta, u mnie 11 dpo byla 46 idziemy rowno a ktorego zaczal ci sie ten cykl? Mi 1.11. I termin porodu wylicza mi na 8.8.18 -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest
Bylysmy razem na Majowkach gratuluje Ci z calego ❤ :*
Nika Tobie rowniez ❤
Kwiatuszku za Ciebie nieustajaco mega kciuki. Bedzie tyle emocji ze trudno mi sobie to wyobrazic :* ❤Existenz, Flowwer lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Homocysteina do starań ma być między 6 a 8. Obniżamy ją lykaniem metylowanego kwasu foliowego I wit z grupy B.
Twoja jest zdecydowanie za wysoka żeby się starać. -
olik321 wrote:Nike a ile dni od tej jelitowki robilas test? Pytam bo tez mialam i sie ludze haha
-
StaraczkaNika wrote:Miałam 11,17, czyli niby w normie (norma do 12) ale dla staraczek musi byc 7-8. Brałam b-complex firmy aliness z metylokobakalaminą, p-5-p i quaterfolikiem, a do tego TMG. Chyba pomogło
Nie wiem, do ilu zeszłam, bo badania mam powtórzyć po 6 tygodniach, czyli za tydzień, ale jak się dowiem, to napiszę
Jeszcze jedno, jaką dzienną dawkę TMG bierzesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 14:09
-
Sarna84 wrote:Inna a jak to było, o tym, że Maja jest Michasiem dowiedziałas się z Harmony czy usg?
Nika
Existenz gratuluję!!Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
myssss wrote:Dziękuję Kochane za odpowiedzi. Jeszcze powiedzcie cos na temat Acardu, bo nowej ginki oczywiscie zapomnialam zapytac, a stary gin kazal brac od pozytywnego testu (glownie ze wzgledu na to ze w ciazy mialam nadcisnienie, malowodzie i wiele innych problemow, o ktore podejrzewa niewydolnoac lozyska). Widze ze wiekszosc staraczek bierze Acard caly cykl, albo od owulacji.
-
StaraczkaNika wrote:Ja miałam @ 24.10, ale owu chyba dopiero 14.11, w ok 20 dniu cyklu. Byłam u lekarza po receptę i na wstępie mi powiedział, że niska ta beta jak na 32 dc, ale ja się pocieszam, że to przez późną owulację. Niemniej, we wtorek znowu nerwy. A badanie będę musiała powtarzać w innym labie, bo to gdzie dzisiaj byłam jest daleko za cywilizacją
Czarna w grudniu albo styczniu planuje zobaczyć dwie kreski wiec sie do mnie przyłącz : ) nie testuje, ale jak @ sie spóźni No to naturalnie sikne. W grudniu mniej liczę na sukces bo bardzo odpuściłam,serduszka byly dzień przed owulacja, a przy naszym nasieniu to nie wiem czy coś z tego bedzie, ale cuda sie zdarzają chyba czasem ... ; )Czrna 81, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
StaraczkaNika wrote:Ja miałam @ 24.10, ale owu chyba dopiero 14.11, w ok 20 dniu cyklu. Byłam u lekarza po receptę i na wstępie mi powiedział, że niska ta beta jak na 32 dc, ale ja się pocieszam, że to przez późną owulację. Niemniej, we wtorek znowu nerwy. A badanie będę musiała powtarzać w innym labie, bo to gdzie dzisiaj byłam jest daleko za cywilizacją
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
AlicjaJ wrote:Tyle że kwas foliowy wyszedł mi powyżej normy. Ale przed badaniem brałam go jeszcze w zwykłej niezmetylowanej formie, może to dlatego. Orientujesz się może jak szybko spada homocysteina przy odpowiedniej suplementacji, kiedy jest sens robić ponowne badanie?
-
StaraczkaNika wrote:Mi immunolożka zaleciła powtórzyć po 6 tyg. Ale myślę, że u mnie zeszło do dobrego poziomu szybciej - biorę b-complex od 4 tyg,
-
StaraczkaNika wrote:Miałam 11,17, czyli niby w normie (norma do 12) ale dla staraczek musi byc 7-8. Brałam b-complex firmy aliness z metylokobakalaminą, p-5-p i quaterfolikiem, a do tego TMG. Chyba pomogło
Nie wiem, do ilu zeszłam, bo badania mam powtórzyć po 6 tygodniach, czyli za tydzień, ale jak się dowiem, to napiszę
Nika ponieważ w tym gąszczu postów ciężko cokolwiek odszukać przypomnij, jesli możesz jak u Ciebie wyszły B12 i kwas foliowy. Bo u mnie homocysteina 10,5 więc też za wysoka. Z tym, ze ja robiłam w labie, który nie bada krwi na miejscu ale zleca Diagnostyce. I dziewczyny mnie tu uświadomiły, że wynik może być niemiarodajny.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
AlicjaJ wrote:Tyle że kwas foliowy wyszedł mi powyżej normy. Ale przed badaniem brałam go jeszcze w zwykłej niezmetylowanej formie, może to dlatego. Orientujesz się może jak szybko spada homocysteina przy odpowiedniej suplementacji, kiedy jest sens robić ponowne badanie?
To jak homocysteina spada zależy od organizmu. Ja bym sprawdziła na początku kolejnego cyklu co i jak. -
Ja acard biorę cały cykl. Poprawia ukrwienie macicy i rozpuszcza ewentualne mikroskrzepy w macicy wiec ułatwia zagnieżdżenie.