X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny mogę mieć kilka pytań? Szukam cały czas odpowiedzi na to czemu nam się nie udaje...

1. Mam podczas miesiączki ogromne skrzepy krwi. Endometrium mam zwykle grubaśne i jak to lekarz mówi idealne na przyjęcie zarodka. Martwią mnie jednak te skrzepy. Wujek google mi podpowiada, że to normalne a na innych stronach info że to nie jest normalne i może być endometrioza...?

2. Ćwiczenia podczas starań. Tak, wiem, pytałam już o to i jestem upierdliwa, ale cały czas myślę czy dobrze robię. Poprzedni gin kazał mi zwolnić tempo w drugiej fazie. A może powinnam w ogóle odpuścić?

3. Kawa. Piję po dwie szklanki dziennie, do tego czasem jakaś cola. Kofeiny więc dostarczam sobie sporo. Rezygnujecie z kawy, czy nie?

Nie chcę mieć samych ograniczeń i dać się zwariować. Chcę żyć normalnie, ale z drugiej strony tak bardzo mi zależy na drugim bąbelku, że rozważam już wszystkie opcje...

Mysss, odpowiem Ci następująco:

ad. 1 - nie wiem, czy to endometrioza, to musi ocenic lekarz, ale pwoiem Ci, jak to było u mnie. Moje okresy to zawsze było przjeście przez Morze Czerwone. Pierwsze 4 dni nie nadążałam z wymianą zabepieczenia, co było koszmarem w pracy czy w podróży. W nocy wstawałam po 3 razy. Do tego kosmiczne skrzepy etc. Okazało się, że takie endometrium jest superanckie dla zarodka, bo maluch ma w nim jak w pierzynie.

ad. 2 - nie powinnaś rezygnować z ćwiczeń, ćwiczenia pomagają w zaciążeniu (w zdrowym ciele zdrowy duch). Chyba że masz jakieś profesjonalne treningi po 3 godziny dziennie, to wtedy warto przystopować, ale też całkiem nie rezygnować.

ad. 3 - dwie kawy to nie jest dużo. Zresztą gdy zajdzieś w ciąże przypuszczalnie dziecko samo Ci powie, żebyś przestała ją pić (tak było u mnie). Coli nie pij, bo to syf.

• malka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jeśli usatysfakcjonuje Cię tylko pęcherzyk to mi gin cały czas powtarzał ze jak się uda to mam przyjść tydzień po terminie @. Wtedy już jest duża szansa ze coś zobaczy, a wcześniej to loteria.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika my akurat z całym Majdanem jesteśmy w drodze do Gdańska :) chętnie skorzystałabym z zaproszenia na kawe, ale jedziemy na szybkie zakupy do Ikei (trzeba już młodego wyeksmitować do własnego powodu, bo za niecałe 1,5 miesiąca nowy lokator zajmie jego łóżeczko) i do znajomej z prezentem niespodzianka, bo ma urodziny :) ale naprawdę chętnie bym Ci pogratulowała osobiście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:13

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Tez mam skrzepy i tez zawsze ładne endo. Wg mnie to normalne. Z drugiej strony nigdy nie miałam laparo czy histero a to chyba tak można jednoznacznie wykluczyć endomende. Mam problem z torbielami na jednym jajniku wiec kto wie.
    2. Ćwicz normalnie. W 2 ciąży chodziłam 3x w tyg na zumbe. Zarodek zagniezdzil się prawidłowo.
    3. Pij kawę na zdrowie. W ciąży tez można pić do 2 filiżanek dziennie.

ANkaG lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • AlicjaJ Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika z całego serca gratuluję <3 Mam do Ciebie prośbę, pisałaś, że mogło się tu przyczynić obniżenie homocysteiny, mogłabyś napisać z jakiej do jakiej wysokości udało Ci się zbić i co w tym celu brałaś?

cb7w90bv95yvg0mo.png
    5 c.s. o pierwsze maleństwo - szczęśliwy <3
    7 lutego - jest serduszko! <3
    MTHFR 677C-T homo, PAI-1 4G homo -> Clexane, Acard
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika u mnie teź objawem ciąży była jelotówka..... chyba coś w tym jest :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja w 5tc+0 miałam betę 416 i nie bylo nic widac a w 6tc 1600 beta i
    Był pęcherzyk tyle że w 10tc okazało się że bezzarodkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:19

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nika no to pięknie, gratki ogromne :)
    U mnie @ według planu wiec nie musuałam testować :0
    Miłego dnia Dziewczyny !!
    Rukola to możemy złapać się za łapki i maszerować na grudzień. Mój negatywny test przywołał @ dwa dni przed czasem.

Czarna81
    22 cs.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkowe wszystkiego naj, dużo zdrowia i dzidziusia <3

Nika tak się udarłam, że mój nie wiedział o co chodzi :) gratuluję

Aga gratuluję zdania :)

czarna <3 i reszta dziewczynek z negatywami ogromnie mocno tulę <3 <3

Ja dziś byłam na badaniach proga i estradiolu - nie wiem czy coś to da, ale nie pamiętam skąd wiem że miałam skontrolować 3 razy w cyklu.

Czrna 81, StaraczkaNika, bazylkove lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Nika z całego serca gratuluję <3 Mam do Ciebie prośbę, pisałaś, że mogło się tu przyczynić obniżenie homocysteiny, mogłabyś napisać z jakiej do jakiej wysokości udało Ci się zbić i co w tym celu brałaś?
    Homocysteina do starań ma być między 6 a 8. Obniżamy ją lykaniem metylowanego kwasu foliowego I wit z grupy B.
    Twoja jest zdecydowanie za wysoka żeby się starać.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika pedem bieglam do.telefomu jak sie zorientowalam ze juz po 13 tej zanim sie dokopalam to postu to juz w stopce zauwazylam :) pieknie :)

Bazylku sto lat i spelnienia wszystkich najskrytszych marzen ❤

Dziewczynki z biela wizira tule z calych sil :*

Wiecie moze jak zmienic tlo w przegladarce na telefonie ? Moj syn bawil sie i zrobil mi czarne tlo, wyglada to jakby jakas zaloba panowala na ovu :)

StaraczkaNika, bazylkove lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika aaaaaaa!!!!!!! Tak sie cieszę ;D !!!!! Aaaaaaa!!!!!! Gratuluje!!!!!!!! Aaaaaaa!!!!!!

Bazylkove :) wszystkiego czego tylko sobie pragniesz niech sie spełni <3 <3

StaraczkaNika, bazylkove lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest

Anna Stesia, KateHawke, justyna14, Czrna 81, Flowwer, MamaFabianka, lamka, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, StaraczkaNika, PodwojnaMamaWdwupaku, Emilkap11, Kaczorka, Sarna84, Lena21, pilik, malka, Amy333, aiwlys, Bocianiątko, pawojoszka, by7mistake, Lunaris, beatka_c, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest

Wspaniale! Nieśmiało gratuluję! Piękna nam się niedziela zrobiła. Masz zdjęcie? Kochamy patrzeć na bladziochy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Super :-) to jutro na bete :-)

Nika piekna beta, u mnie 11 dpo byla 46 :-) idziemy rowno :-) a ktorego zaczal ci sie ten cykl? Mi 1.11. I termin porodu wylicza mi na 8.8.18

StaraczkaNika, Bocianiątko, by7mistake lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Gratuluję! Wstaw zdjęcie i daj nacieszyć oczy :-D bo ja dziś ujrzałam biel.

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już padł rekord stron :-)

justyna14, Anna Stesia, Agniechaaaa, KateHawke, innamorata88, lamka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dawaj fotę! Co za niedziela!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Nika my akurat z całym Majdanem jesteśmy w drodze do Gdańska :) chętnie skorzystałabym z zaproszenia na kawe, ale jedziemy na szybkie zakupy do Ikei (trzeba już młodego wyeksmitować do własnego powodu, bo za niecałe 1,5 miesiąca nowy lokator zajmie jego łóżeczko) i do znajomej z prezentem niespodzianka, bo ma urodziny :) ale naprawdę chętnie bym Ci pogratulowała osobiście!
    To uważajcie na siebie - w niedziele tam są jakieś dzikie tłumy, strach manewrować między ludźmi, żeby czegoś nie potrącić! A Ty jako ciężarna to już musisz tam bardzo uważać! Powodzenia w zakupach i wspaniałych promocji! A jak będziecie na wjeździe do centrum handlowego mijać laboratorium brussa po lewej, to tam dziś rano byłam!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaJ wrote:
    Miałam 11,17, czyli niby w normie (norma do 12) ale dla staraczek musi byc 7-8. Brałam b-complex firmy aliness z metylokobakalaminą, p-5-p i quaterfolikiem, a do tego TMG. Chyba pomogło :)
    Nie wiem, do ilu zeszłam, bo badania mam powtórzyć po 6 tygodniach, czyli za tydzień, ale jak się dowiem, to napiszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:49

innamorata88 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ