Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
myssss wrote:Dziewczyny mogę mieć kilka pytań? Szukam cały czas odpowiedzi na to czemu nam się nie udaje...
1. Mam podczas miesiączki ogromne skrzepy krwi. Endometrium mam zwykle grubaśne i jak to lekarz mówi idealne na przyjęcie zarodka. Martwią mnie jednak te skrzepy. Wujek google mi podpowiada, że to normalne a na innych stronach info że to nie jest normalne i może być endometrioza...?
2. Ćwiczenia podczas starań. Tak, wiem, pytałam już o to i jestem upierdliwa, ale cały czas myślę czy dobrze robię. Poprzedni gin kazał mi zwolnić tempo w drugiej fazie. A może powinnam w ogóle odpuścić?
3. Kawa. Piję po dwie szklanki dziennie, do tego czasem jakaś cola. Kofeiny więc dostarczam sobie sporo. Rezygnujecie z kawy, czy nie?
Nie chcę mieć samych ograniczeń i dać się zwariować. Chcę żyć normalnie, ale z drugiej strony tak bardzo mi zależy na drugim bąbelku, że rozważam już wszystkie opcje...
Mysss, odpowiem Ci następująco:
ad. 1 - nie wiem, czy to endometrioza, to musi ocenic lekarz, ale pwoiem Ci, jak to było u mnie. Moje okresy to zawsze było przjeście przez Morze Czerwone. Pierwsze 4 dni nie nadążałam z wymianą zabepieczenia, co było koszmarem w pracy czy w podróży. W nocy wstawałam po 3 razy. Do tego kosmiczne skrzepy etc. Okazało się, że takie endometrium jest superanckie dla zarodka, bo maluch ma w nim jak w pierzynie.
ad. 2 - nie powinnaś rezygnować z ćwiczeń, ćwiczenia pomagają w zaciążeniu (w zdrowym ciele zdrowy duch). Chyba że masz jakieś profesjonalne treningi po 3 godziny dziennie, to wtedy warto przystopować, ale też całkiem nie rezygnować.
ad. 3 - dwie kawy to nie jest dużo. Zresztą gdy zajdzieś w ciąże przypuszczalnie dziecko samo Ci powie, żebyś przestała ją pić (tak było u mnie). Coli nie pij, bo to syf. -
Nika my akurat z całym Majdanem jesteśmy w drodze do Gdańska chętnie skorzystałabym z zaproszenia na kawe, ale jedziemy na szybkie zakupy do Ikei (trzeba już młodego wyeksmitować do własnego powodu, bo za niecałe 1,5 miesiąca nowy lokator zajmie jego łóżeczko) i do znajomej z prezentem niespodzianka, bo ma urodziny ale naprawdę chętnie bym Ci pogratulowała osobiście!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:13
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
1. Tez mam skrzepy i tez zawsze ładne endo. Wg mnie to normalne. Z drugiej strony nigdy nie miałam laparo czy histero a to chyba tak można jednoznacznie wykluczyć endomende. Mam problem z torbielami na jednym jajniku wiec kto wie.
2. Ćwicz normalnie. W 2 ciąży chodziłam 3x w tyg na zumbe. Zarodek zagniezdzil się prawidłowo.
3. Pij kawę na zdrowie. W ciąży tez można pić do 2 filiżanek dziennie.ANkaG lubi tę wiadomość
-
Nika z całego serca gratuluję Mam do Ciebie prośbę, pisałaś, że mogło się tu przyczynić obniżenie homocysteiny, mogłabyś napisać z jakiej do jakiej wysokości udało Ci się zbić i co w tym celu brałaś?
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:Nika no to pięknie, gratki ogromne
U mnie @ według planu wiec nie musuałam testować :0
Miłego dnia Dziewczyny !!Czarna81
22 cs. -
bazylkowe wszystkiego naj, dużo zdrowia i dzidziusia
Nika tak się udarłam, że mój nie wiedział o co chodzi gratuluję
Aga gratuluję zdania
czarna i reszta dziewczynek z negatywami ogromnie mocno tulę
Ja dziś byłam na badaniach proga i estradiolu - nie wiem czy coś to da, ale nie pamiętam skąd wiem że miałam skontrolować 3 razy w cyklu.Czrna 81, StaraczkaNika, bazylkove lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
AlicjaJ wrote:Nika z całego serca gratuluję Mam do Ciebie prośbę, pisałaś, że mogło się tu przyczynić obniżenie homocysteiny, mogłabyś napisać z jakiej do jakiej wysokości udało Ci się zbić i co w tym celu brałaś?
Twoja jest zdecydowanie za wysoka żeby się starać. -
Nika pedem bieglam do.telefomu jak sie zorientowalam ze juz po 13 tej zanim sie dokopalam to postu to juz w stopce zauwazylam pieknie
Bazylku sto lat i spelnienia wszystkich najskrytszych marzen ❤
Dziewczynki z biela wizira tule z calych sil :*
Wiecie moze jak zmienic tlo w przegladarce na telefonie ? Moj syn bawil sie i zrobil mi czarne tlo, wyglada to jakby jakas zaloba panowala na ovuStaraczkaNika, bazylkove lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest
Anna Stesia, KateHawke, justyna14, Czrna 81, Flowwer, MamaFabianka, lamka, Jedna_z_Wielu, Agniechaaaa, StaraczkaNika, PodwojnaMamaWdwupaku, Emilkap11, Kaczorka, Sarna84, Lena21, pilik, malka, Amy333, aiwlys, Bocianiątko, pawojoszka, by7mistake, Lunaris, beatka_c, blue00, Karma88 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest
Nika piekna beta, u mnie 11 dpo byla 46 idziemy rowno a ktorego zaczal ci sie ten cykl? Mi 1.11. I termin porodu wylicza mi na 8.8.18StaraczkaNika, Bocianiątko, by7mistake lubią tę wiadomość
-
Existenz wrote:Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest
-
Melevis wrote:Nika my akurat z całym Majdanem jesteśmy w drodze do Gdańska chętnie skorzystałabym z zaproszenia na kawe, ale jedziemy na szybkie zakupy do Ikei (trzeba już młodego wyeksmitować do własnego powodu, bo za niecałe 1,5 miesiąca nowy lokator zajmie jego łóżeczko) i do znajomej z prezentem niespodzianka, bo ma urodziny ale naprawdę chętnie bym Ci pogratulowała osobiście!
-
AlicjaJ wrote:Nika z całego serca gratuluję Mam do Ciebie prośbę, pisałaś, że mogło się tu przyczynić obniżenie homocysteiny, mogłabyś napisać z jakiej do jakiej wysokości udało Ci się zbić i co w tym celu brałaś?
Nie wiem, do ilu zeszłam, bo badania mam powtórzyć po 6 tygodniach, czyli za tydzień, ale jak się dowiem, to napiszęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 13:49
innamorata88 lubi tę wiadomość