Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AlicjaJ wrote:Dzięki Nika
Jak to w ogóle jest z tą homocysteiną, za wysoka uniemożliwia samo zapłodnienie/zagnieżdżenie czy jest po prostu niebezpieczna kiedy już jest się w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:26
-
Flowwer wrote:Mnie też boli mam tą samą dawkę. Ale głowa do góry z czasem do tego bólu się przyzwyczaisz
-
Dzieki Kochane jestescie niezastapione bede brala zatem Acard. Jeszcze zapytam na monitoringu tej nowej lekarki ale i tak wezme. Zaczelam sie nad tym zastanawiac, bo mam wrazenie ze u mnie moze byc problem z zagniezdzeniem. A w tym cyklu to bylam pewna ze cos sie tam wierci tylko wypieralam te mysli, ale nadzieje byly ogromne i niestety nie udalo sie. Skoro cos.moze pomoc a nie zaszkodzi to czemu by nie sprobowac
-
Mysss ja tez acard cały cykl. Moja gin mówiła żeby jakby okresy były bardzo obfite wtedy brać poza @.
Nika ja mam 0,4 z założeniem przejścia na 0,6 ale to wszystko w zależności od wyników. Co miesiąc robię badania krzepliwości i na ich podstawie lekarz określa czy trzeba zmienić dawkę. Póki co jest wystarczająca
Co do wbijania - mi się robiły straaaaszne siniaki, ból też jest tak z 10-15 minut po zastrzyku mija, ale mam dwie wskazówki. Jedną od przyjaciółki pielęgniarki - najlepiej robić z prawej/lewej od pępka ale tak 8-10 cm nawet. Zawsze mi lekarze mówili żeby bliżej pępka, a tu najmniej boli po bokach! Masz zdjęcie, nie przestrasz się mojego trupiego brzucha, zobaczysz siniaczki to zrozumiesz o które miejsca mi chodzi https://naforum.zapodaj.net/eadefbfa9530.jpg.html
A druga wskazówka od Aksamitnej! Nie wbijać na wprost tylko po ukosie (tak 45 stopni) i po tym mam właśnie dużo mniejsze siniaki i nie boli aż tak -
Existenz wrote:Dziewczyny mam bladziocha z 3 moczu 10-12 dpo. Szok odpuscilam w tym miesiącu i jest
pilik, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Przepraszam, że się wtrynię - ale co to za bzdura, że dzieci nie lubią usg?
-
panan12 wrote:Ja byłam po 4 tygodniu to był malutki pęcherzyk... Kazał mi przyjść teraz po niedzieli to idę jutro lub we wtorek i bete zrobię jak da skierowanie bo tyle kasy już na to poszło... (kazał zrobić bete) także to będzie 5t2dni. Następną wizyta pewnie po 6 lub 7 tygodniu .. Ej częste masz bóle brzucha?
Kurde właśnie nie doczytałam i inna zwróciła uwagę. Ale Justys kto Ci takich głupot nagadal? Wiadome że Raz w tygodniu było by głupota robić usg itd ale u mnie np na NFZ normalnie masz wizytę raz na 3-4tygodnie i to jest całkiem spoko. Gdzie robią Raz na trymestr? Ja bym zawału dostała tyle dziecko nie widząc -
StaraczkaNika wrote:Gratuluję Ja się boję siknąc z nie porannego moczu, bo jak mi nie wyjdzie krecha, to będzie płacz. To co? Sikamy sobie razem rano jeszcze raz?
-
pilik wrote:Mysss ja tez acard cały cykl. Moja gin mówiła żeby jakby okresy były bardzo obfite wtedy brać poza @.
Nika ja mam 0,4 z założeniem przejścia na 0,6 ale to wszystko w zależności od wyników. Co miesiąc robię badania krzepliwości i na ich podstawie lekarz określa czy trzeba zmienić dawkę. Póki co jest wystarczająca
Co do wbijania - mi się robiły straaaaszne siniaki, ból też jest tak z 10-15 minut po zastrzyku mija, ale mam dwie wskazówki. Jedną od przyjaciółki pielęgniarki - najlepiej robić z prawej/lewej od pępka ale tak 8-10 cm nawet. Zawsze mi lekarze mówili żeby bliżej pępka, a tu najmniej boli po bokach! Masz zdjęcie, nie przestrasz się mojego trupiego brzucha, zobaczysz siniaczki to zrozumiesz o które miejsca mi chodzi https://naforum.zapodaj.net/eadefbfa9530.jpg.html
A druga wskazówka od Aksamitnej! Nie wbijać na wprost tylko po ukosie (tak 45 stopni) i po tym mam właśnie dużo mniejsze siniaki i nie boli aż takWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:49
-
justyna14 wrote:Tak napisalam "nienlubia" czeste usg nie jwst wskazane a na pozniejszym etapie jak sa wieksze to zobaczysz jak kopia przyrzad , po prostu nie lubia buc ugniatane.
Bajkaaa, Anna Stesia, Agniechaaaa, Sarna84, Lejka lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Jetem w 28tc i usg mam średnio co 3 tygodnie po transferze zarodka miałam raz na 2 tygodnie mój synek jak i wiele innych dzieciaczków większość badań przesypia także wybacz, ale dla mnie ta teoria jest trochę śmieszna.
-
_Hope_ wrote:I to jest dla mnie kolejna ciekawostka bo nigdy mi nie wyszedł w ciągu dnia test jaśniejszy niż rano tylko fakt ja mało pije.
-
StaraczkaNika wrote:To uważajcie na siebie - w niedziele tam są jakieś dzikie tłumy, strach manewrować między ludźmi, żeby czegoś nie potrącić! A Ty jako ciężarna to już musisz tam bardzo uważać! Powodzenia w zakupach i wspaniałych promocji! A jak będziecie na wjeździe do centrum handlowego mijać laboratorium brussa po lewej, to tam dziś rano byłam!
Wlasnie wyszliśmy - nigdy więcej Ikei w niedziele, co za masakra... zwłaszcza z brzuchem i małym dzieckiem
Odnośnie szkodliwości USG na płód. No cóż, też słyszę czasami, że to niebezpieczne, ze promieniowanie (wtf?!) i uszkadza dziecko. Nawet nie wchodzę wtedy w dyskusje
-
justyna14 wrote:Inna sytuacja, ja nie mialam ciazy zagrizonej i poczecie bez wspomagania. To nie yeoria, przezylam dwie ciaze i za kazdym usg oprocz pierwszego bo dzidzia za mala, to dzieci wyrazne odpychaly sprzet. Popytaj lekarzy czy takie czeste usg jest dobre dla dziecka. To jest moje zdanie na bazie doswiadczenia. Smieszna moze byc dla ciebie.
Justyna, no wlasnie jak pogadasz z lekarzami, którzy sie znają na rzeczy to powiedzą, ze usg nie szkodzi. A te kopanie to nie dlatego, ze dziecko coś boli czy coś, tylko przeciez jak przyłożysz rękę do brzucha to tez Cie kopnie...
innamorata88, nowa na dzielni, Anna Stesia, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Wlasnie wyszliśmy - nigdy więcej Ikei w niedziele, co za masakra... zwłaszcza z brzuchem i małym dzieckiem
Odnośnie szkodliwości USG na płód. No cóż, też słyszę czasami, że to niebezpieczne, ze promieniowanie (wtf?!) i uszkadza dziecko. Nawet nie wchodzę wtedy w dyskusje -
justyna14 wrote:Inna sytuacja, ja nie mialam ciazy zagrizonej i poczecie bez wspomagania. To nie yeoria, przezylam dwie ciaze i za kazdym usg oprocz pierwszego bo dzidzia za mala, to dzieci wyrazne odpychaly sprzet. Popytaj lekarzy czy takie czeste usg jest dobre dla dziecka. To jest moje zdanie na bazie doswiadczenia. Smieszna moze byc dla ciebie.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Nika Haha, ja robię z góry na dół i spowrotem :p ale nie lubię w lewą stronę i póki nie jest źle to w prawą robię. A siniaczki dość szybko znikają. Chociaż myślałam że już ich w ogóle nie mam, a na zdjęciu widzę że jednak są :p kwestia przyzwyczajenia chyba
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Justyna, no wlasnie jak pogadasz z lekarzami, którzy sie znają na rzeczy to powiedzą, ze usg nie szkodzi. A te kopanie to nie dlatego, ze dziecko coś boli czy coś, tylko przeciez jak przyłożysz rękę do brzucha to tez Cie kopnie...
-
Bajkaaa, Anna Stesia, Agniechaaaa, Lejka lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości