Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaNika wrote:Mi w ogóle nigdy nie wyszedł test, także wszystkiego się spodziewam - cały czas podchodzę do sprawy z rezerwą. Może za 8 miesięcy się przekonam
innamorata88, Anna Stesia, malka, summer86, Czrna 81, ANkaG, Lena21, Bocianiątko, bazylkove, Karma88 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ja wiem od ex-mojego gina, że USG nagrzewa lekko od środka i w ogóle to im krócej trwa, tym lepiej. Ale nie wiem, czy to ciepełko sięga aż do dziecka, nie pytałam
Gdyby usg jakkolwiek szkodzilo to lekarze by go nie robili w ciazach zagrożonych. A robią czasem codziennie.Anna Stesia, innamorata88, StaraczkaNika, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:Ale to, że u mnie poczęcie było ze wspomaganiem wcale nie oznacza, że moje dziecko ma inny stopień wrażliwości. No litości Jak krowie na rowie tłumaczę Ci, że dzieciaczkom nic się z powodu usg nie dzieje, a to jakieś chore mity lekarzy rodem z Koziej Wólki.
-
innamorata88 wrote:Ale ten lekarz to chyba dyplom w chrupkach znalazł większej bzdury nie słyszałam jak żyję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 16:05
innamorata88, lamka lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Justyna, no wlasnie jak pogadasz z lekarzami, którzy sie znają na rzeczy to powiedzą, ze usg nie szkodzi. A te kopanie to nie dlatego, ze dziecko coś boli czy coś, tylko przeciez jak przyłożysz rękę do brzucha to tez Cie kopnie...
I na całe szczęście, że wtedy kopie, bo przynajmniej nie tylko ja mam z nim kontakt, ale także tatuś dostał kilka razy z kopa (albo przybijali sobie piątkę) USG to nie RTG, jest bezpieczne i dla nas i dla dzieciaków.
Nacisk zależy od sprzętu. Dobry aparat nie wymaga, aby lekarz naciskał na brzuch mocno.innamorata88, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Ja ostatnio 9dpo naszczalam rano i nic. Ale że lubię sikac to kolo 14 znowu nasiuralam i tadaaaam bladzioch wiec teoria o sikaniu tylko rano u mnie się nie sprawdza. Jezu jak ja kocham siurac może se na ovulaczka na otarcie łez nasiuram
Hope przybij piatke u mnie rano testy do niczego a po poludniu i wieczorem ladne kreseczki. I ja rowniez uwielbialam robic testy. W tym ostatnim 50 zuzylam od 6dpo_Hope_, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
O tu moja ukochana pani dr Vertigo tłumaczyła o co chodzi z tymi falami
"nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni"
innamorata88, StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:O tu moja ukochana pani dr Vertigo tłumaczyła o co chodzi z tymi falami
"nie Twoje, to tętno dziecka
czytaj teraz - detektor tętna płodu wykorzystuje do badania zjawisko dopplera; żeby je uzyskać, trzeba użyć fal o większej energii niż zwykłe fale ultradźwiękowe usg - to jest dla takiego malucha bardzo duży wzrost temperatury, a co za tym idzie uszkodzenie termiczne genomu i w efekcie zaburzenia organogenezy i zwiększone ryzyko wad
z tego powodu, już od wielu lat mówi się o tym, żeby nie wzbudzać tych fal przy badaniu czynności serca na zwykłym usg do skończonego 12 tygodnia ciąży, dlatego proszę schowaj ten detektor, wyjmiesz go za kilka tygodni"_Hope_, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Nika serdeczne gratulacje, po cichu gratuluję.
Aga gratuluję zdania egzaminu
Bazylkove wszystkiego najlepszego
Rucola przykro mi że @ przyszła, tule
Czarna przykro mi że ten cykl nie udany, tuleStaraczkaNika, Czrna 81, bazylkove lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bajkaaa wrote:Nie wiem gdzie on ten dyplom znalazł ale na szczęście on nie spieszyl się mi robić zabiegu poczekal aż przyjdzie inny lekarz na ranna zmianę i dziękuję mu za to:) a jeszcze wtedy powiedział że wyglądam tak dobrze ze nic mi się nie stanie jak nie będę jadła kolacji... A ja mu odpowiedziałam że wyglądam dokładnie tak jak mam wyglądać, no debil
O Jezusie a ktoryz to nasz geniusz ma takie niezle kawałki ? nie bedziemy mu robic reklamy wiec powiedz jakie ma inicjały ten "specjalista"?innamorata88 lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Dziewczyny, tak sobie myślę, że jeszcze w życiu nie miałam takiego wsparcia, jak tutaj od Was. DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM jesteście najlepsze, i ogromnie się cieszę, że się na Was napatoczyłam.
W nagrodę macie dżołk o przyjaciółkach:
Spotykają się po latach dwie przyjaciółki.
- Kochana, nareszcie wpadłaś!
- Skąd wiesz?!
- No przecież widzę.
- To już widać?
Meśka, Flowwer, summer86, innamorata88, Czrna 81, pilik, ANkaG, Yoselyn82, Anna Stesia, Lena21, Bocianiątko, KateHawke, Sarna84, Lunaris, blue00, Lejka lubią tę wiadomość
-
Nika szczerze Cie uwielbiam, Twój humor w wielu sytuacjach poprawiał mi nastroj w wielu sytuacjach. Jeszcze zadne dwie kreski na tescie mnie tu tak nie ucieszyly ( no chyba ze będa to kreski Flo )
Nie opuszczaj nas i nie uciekaj na fiolet19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Dzwoni do mnie siostra że dziś wstała z łóżka, z przeświadczeniem że jestem w ciąży Oczywiście nic nie wie że się staram, "oficialnie" jestem bezpłodna.
Zbieg okoliczności ?!StaraczkaNika, summer86, Czrna 81, pilik, olik321, Bocianiątko, Lena21, Anna Stesia, MamaFabianka, bazylkove, Kargo31, KateHawke, Jadranka, Sarna84, Lunaris, blue00, Emilkap11, staraczka1111, JustynaG, Jedna_z_Wielu, Karma88, Zośkaaa lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Meśka wrote:Nika szczerze Cie uwielbiam, Twój humor w wielu sytuacjach poprawiał mi nastroj w wielu sytuacjach. Jeszcze zadne dwie kreski na tescie mnie tu tak nie ucieszyly ( no chyba ze będa to kreski Flo )
Nie opuszczaj nas i nie uciekaj na fioletFlowwer, Meśka, Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Dzwoni do mnie siostra że dziś wstała z łóżka, z przeświadczeniem że jestem w ciąży Oczywiście nic nie wie że się staram, "oficialnie" jestem bezpłodna.
Zbieg okoliczności ?!Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej odnośnie pappa, ja sie wręcz panieruje dupkiem i lutka i wyszła ok. Odnośnie Dopplera ponieważ nie chodzę na usg to raz w tygodniu je podsluchuje tętno z wczoraj 165 i 160 nieśmiałek na pęcherzu, klucha pod pepkiem
Flowwer, innamorata88, summer86, StaraczkaNika, Agniechaaaa, Czrna 81, Anna Stesia, KateHawke, Lunaris, blue00 lubią tę wiadomość