Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny odpowiedzcie mi szczerze czy ten cykl mogę spisać już na stratę?

    w pt 24.11.17 ( 7dpo według mnie) progesteron 18.74
    dziś 10dpo 13,17 ng/ml..
    spadek znaczący rozumiem, że nie mam się już co łudzić w tym cyklu?

    Progesteron jest ponoć uwalniany nierównomiernie, może byłaś przed wyrzutem? Robiłaś badanie o tej samej porze?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fflo!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zaburzenia psychiczne z wykrzyknikami!!!!!!!!’ Tak sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!! :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciężarna flo!!!!!!!!! Mamusko Ty!!!!!!!!!







    Wody z woda utlenioną tez wypróbuje :) teraz pije herbatę gorąca :)


    Aiw moje migdały tez proszą sie o likwidacje co zrobię jak tylko bed mogła.. taz na tydzień muszę je „wyciskać” bo zbiera sie tam :( a potem plikami zwby zdezynfekować a tym razem za pozno to zrobiłam No i juz jeden sie zadomowił ale wykurzy go!

    Flowwer, PodwojnaMamaWdwupaku, summer86 lubią tę wiadomość

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!

    Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację ;)
    Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.

    Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
    Normalnie łezki się kręcą ze wzruszenia :') Teraz dbaj o siebie kochana!

    Czarna81
    22 cs.
  • Justya85 Autorytet
    Postów: 714 401

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo oficjalne gratulacje i cała armia trzyma kciuki to musi być dobrze!
    Agniecha ja właśnie pokonałam przeokropny ból gardła solą z wodą, tantum verde i na noc piłam mleko z czosnkiem i miodem.

    Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10110 10899

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Fflo!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zaburzenia psychiczne z wykrzyknikami!!!!!!!!’ Tak sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!! :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciężarna flo!!!!!!!!! Mamusko Ty!!!!!!!!!







    Wody z woda utlenioną tez wypróbuje :) teraz pije herbatę gorąca :)


    Aiw moje migdały tez proszą sie o likwidacje co zrobię jak tylko bed mogła.. taz na tydzień muszę je „wyciskać” bo zbiera sie tam :( a potem plikami zwby zdezynfekować a tym razem za pozno to zrobiłam No i juz jeden sie zadomowił ale wykurzy go!


    ja juz dawno musialam usunac migdaly bo robily wiecej szkod niz pozytku, raz wyladowalam szpitalu z podejrzeniem sepsy, goraczka, bolesnosc, problemy z oddcychaniem, opuchnieta bylam cala, nogi i rece jak balony, zle wyniki, ekg zle itp.. nie moglam nic trzymac w rece bo nie mialam sil w rekach ani nic.. mialam zapalenie stawow przy tym a zaczelo sie od gardla..

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Flo oficjalne gratulacje i cała armia trzyma kciuki to musi być dobrze!
    Agniecha ja właśnie pokonałam przeokropny ból gardła solą z wodą, tantum verde i na noc piłam mleko z czosnkiem i miodem.
    NA noc na prwno zrobię sobie mleko z czosnkiem :) a na obiad juz mam dogadany rosół :)

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower fantastycznie. TY jeszcze będziesz matką wielodzietną. Ja Ci to mówię :D
    ps. Musisz mieć fenomenalne jajca, że takie piękne dzieciaczki z nich są. Podczytuję trochę wątki o IVF i naprawdę rzadko się zdarza tak dobry wynik.

    Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3868 5201

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku!! Poplakalam się! Rosnijcie pieknie, rosnijcie zdrowo! Mam ochotę wysciskac cały świat!

    Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja juz dawno musialam usunac migdaly bo robily wiecej szkod niz pozytku, raz wyladowalam szpitalu z podejrzeniem sepsy, goraczka, bolesnosc, problemy z oddcychaniem, opuchnieta bylam cala, nogi i rece jak balony, zle wyniki, ekg zle itp.. nie moglam nic trzymac w rece bo nie mialam sil w rekach ani nic.. mialam zapalenie stawow przy tym a zaczelo sie od gardla..
    Dlatego ja tez je wytnę po porodzie :) skoro nie chcą współpracować ze mną to niech znikną :p

  • Madżka89 Autorytet
    Postów: 302 295

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower❤❤❤

    Flowwer lubi tę wiadomość

    08.2017 poronienie 9 tc

    Letrox 50, PAI-1, MTHFR

    06.2020 Medart Poznań

    14.10.20 IUI 🐒

    Mąż- Teratozoospermia
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo gratulacje i kciuki zacisniete. Po jakim czasie robisz bete?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:19

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3098 4063

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Progesteron jest ponoć uwalniany nierównomiernie, może byłaś przed wyrzutem? Robiłaś badanie o tej samej porze?
    30 minut wcześniej niż ostatnio... więc raczej wynik porównywalny

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10110 10899

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Flower fantastycznie. TY jeszcze będziesz matką wielodzietną. Ja Ci to mówię :D
    ps. Musisz mieć fenomenalne jajca, że takie piękne dzieciaczki z nich są. Podczytuję trochę wątki o IVF i naprawdę rzadko się zdarza tak dobry wynik.

    ja podczas mojej 3 procedury mialam 20 pecherzykow dojrzalych, zaplodnily sie wszystkie, 2 odpadly prakrycznie zaraz, 3 padly po 3 dobie i zostalo mi 15 ktore dotrwaly do blastek klas AB byly i bardziej rozwiniete i wczesne blastki. Bylam w szoku ze tyle ladnie sie dzielilo :)

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Dziewczyny wy jesteście mądrzejsze, poradzcie coś.
    Zbadałam sobie homocysteinę na własną rękę, jako że podchodzimy w styczniu najprawdopodobniej do IVF.
    Wynik : 12

    Opis badania i normy:
    Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
    W przypadku ciąży:
    Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
    UWAGA:
    Terapia lekami zawierającymi S-adenozylo-metioninę prowadzić może do fałszywie zawyżonych
    wyników homocysteiny. Leki przeciwdrgawkowe, methotrexat, karbamazepina, fenytoina, podtlenek
    azotu, trójoctan 6-azutydyny mogą mieć wpływ na oznaczanie homocysteiny.Badanie wykonano metodą enzymatyczną na aparacie Cobas.


    Czy ten wynik jest bardzo zły i jak go obniżyć?
    Czekam na wynik kwasu foliowego.
    Czy ta homocysteina utrudnia zajście w ciążę?
    Nie badałam czy mam mutację.

    Taki wynik jest wskazaniem do badania mutacji na testdna.pl musisz wiedzieć którymi formami wit zbić. Możesz już kupić fw.foliowy z Solgar

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo GRATULACJE !!!! teraz już tylko zdrówka i siły <3 <3

    reset - rozumiem Cię doskonale, przeniosłam się z mniejszej miejscowości do dużego miasta i jak mam tutaj pójść do jakiegokolwiek lekarza to już mam dość. Parę lat temu jeszcze było tak że jak poszłaś prywatnie to wizyta i opieka lekarska była wzorowa, dzisiaj nawet prywatnie ciężko trafić do lekarza, który przyjmie Cię jak pacjenta - niby niewiele a jednak...
    Poza tym godziny przyjęć dla mnie też są okropne bo i prywatnie ciężko ustalić godzinę która Ci odpowiada i tak np. jutro idę do neurologa (prywatnie oczywiście) i muszę wziąć urlop bo lekarz przyjmuje w godz 13:00 - 14:00 !

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3098 4063

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mogę już spisać cykl na straty... :((((
    i przywitać się w grudniowym wątku..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:26

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo <3 oczka mi się spociły :* Cudownie! jak się czujesz?

    dostałaś fotki swoich maleństw? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:25

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • panan12 Autorytet
    Postów: 3003 545

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flooo gratuluję!!!!! :) dbaj o siebie

    f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Taki wynik jest wskazaniem do badania mutacji na testdna.pl musisz wiedzieć którymi formami wit zbić. Możesz już kupić fw.foliowy z Solgar

    Flo dziękuję, że w tak ważnym dniu i pewnie pełna emocji znalazlaś chwilę aby mi odpisać.
    Gratuluję i życzę spokojnych 8 miesięcy!

    Jak znajdziesz czas czy mogłbyś mi podesłać link do tego kwasu i konkretnego badania na testdna.pl bo w ogóle tego nie ogarniam jeszcze.

    Czy miałaś problem z homocysteiną?
    Ile w ogóle czasu zbija się taki wynik do ok 8 jednostek?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flooooooooo <3 <3 <3 cieszę się jak wariatka!!!!! Odpoczywajcie z maluszkiem i mężem :-)

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego