Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Dziewczyny odpowiedzcie mi szczerze czy ten cykl mogę spisać już na stratę?
w pt 24.11.17 ( 7dpo według mnie) progesteron 18.74
dziś 10dpo 13,17 ng/ml..
spadek znaczący rozumiem, że nie mam się już co łudzić w tym cyklu?
Progesteron jest ponoć uwalniany nierównomiernie, może byłaś przed wyrzutem? Robiłaś badanie o tej samej porze?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyFflo!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zaburzenia psychiczne z wykrzyknikami!!!!!!!!’ Tak sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciężarna flo!!!!!!!!! Mamusko Ty!!!!!!!!!
Wody z woda utlenioną tez wypróbuje teraz pije herbatę gorąca
Aiw moje migdały tez proszą sie o likwidacje co zrobię jak tylko bed mogła.. taz na tydzień muszę je „wyciskać” bo zbiera sie tam a potem plikami zwby zdezynfekować a tym razem za pozno to zrobiłam No i juz jeden sie zadomowił ale wykurzy go!Flowwer, PodwojnaMamaWdwupaku, summer86 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację
Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡
Normalnie łezki się kręcą ze wzruszenia :') Teraz dbaj o siebie kochana!Czarna81
22 cs. -
Flo oficjalne gratulacje i cała armia trzyma kciuki to musi być dobrze!
Agniecha ja właśnie pokonałam przeokropny ból gardła solą z wodą, tantum verde i na noc piłam mleko z czosnkiem i miodem.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Agniechaaaa wrote:Fflo!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zaburzenia psychiczne z wykrzyknikami!!!!!!!!’ Tak sie cieszę!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciężarna flo!!!!!!!!! Mamusko Ty!!!!!!!!!
Wody z woda utlenioną tez wypróbuje teraz pije herbatę gorąca
Aiw moje migdały tez proszą sie o likwidacje co zrobię jak tylko bed mogła.. taz na tydzień muszę je „wyciskać” bo zbiera sie tam a potem plikami zwby zdezynfekować a tym razem za pozno to zrobiłam No i juz jeden sie zadomowił ale wykurzy go!
ja juz dawno musialam usunac migdaly bo robily wiecej szkod niz pozytku, raz wyladowalam szpitalu z podejrzeniem sepsy, goraczka, bolesnosc, problemy z oddcychaniem, opuchnieta bylam cala, nogi i rece jak balony, zle wyniki, ekg zle itp.. nie moglam nic trzymac w rece bo nie mialam sil w rekach ani nic.. mialam zapalenie stawow przy tym a zaczelo sie od gardla..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJustya85 wrote:Flo oficjalne gratulacje i cała armia trzyma kciuki to musi być dobrze!
Agniecha ja właśnie pokonałam przeokropny ból gardła solą z wodą, tantum verde i na noc piłam mleko z czosnkiem i miodem. -
Flower fantastycznie. TY jeszcze będziesz matką wielodzietną. Ja Ci to mówię
ps. Musisz mieć fenomenalne jajca, że takie piękne dzieciaczki z nich są. Podczytuję trochę wątki o IVF i naprawdę rzadko się zdarza tak dobry wynik.Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:ja juz dawno musialam usunac migdaly bo robily wiecej szkod niz pozytku, raz wyladowalam szpitalu z podejrzeniem sepsy, goraczka, bolesnosc, problemy z oddcychaniem, opuchnieta bylam cala, nogi i rece jak balony, zle wyniki, ekg zle itp.. nie moglam nic trzymac w rece bo nie mialam sil w rekach ani nic.. mialam zapalenie stawow przy tym a zaczelo sie od gardla..
-
Flower❤❤❤
Flowwer lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Emilkap11 wrote:Flower fantastycznie. TY jeszcze będziesz matką wielodzietną. Ja Ci to mówię
ps. Musisz mieć fenomenalne jajca, że takie piękne dzieciaczki z nich są. Podczytuję trochę wątki o IVF i naprawdę rzadko się zdarza tak dobry wynik.
ja podczas mojej 3 procedury mialam 20 pecherzykow dojrzalych, zaplodnily sie wszystkie, 2 odpadly prakrycznie zaraz, 3 padly po 3 dobie i zostalo mi 15 ktore dotrwaly do blastek klas AB byly i bardziej rozwiniete i wczesne blastki. Bylam w szoku ze tyle ladnie sie dzieliloMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
misia1989 wrote:Dziewczyny wy jesteście mądrzejsze, poradzcie coś.
Zbadałam sobie homocysteinę na własną rękę, jako że podchodzimy w styczniu najprawdopodobniej do IVF.
Wynik : 12
Opis badania i normy:
Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
W przypadku ciąży:
Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
UWAGA:
Terapia lekami zawierającymi S-adenozylo-metioninę prowadzić może do fałszywie zawyżonych
wyników homocysteiny. Leki przeciwdrgawkowe, methotrexat, karbamazepina, fenytoina, podtlenek
azotu, trójoctan 6-azutydyny mogą mieć wpływ na oznaczanie homocysteiny.Badanie wykonano metodą enzymatyczną na aparacie Cobas.
Czy ten wynik jest bardzo zły i jak go obniżyć?
Czekam na wynik kwasu foliowego.
Czy ta homocysteina utrudnia zajście w ciążę?
Nie badałam czy mam mutację.
Taki wynik jest wskazaniem do badania mutacji na testdna.pl musisz wiedzieć którymi formami wit zbić. Możesz już kupić fw.foliowy z Solgar
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flo GRATULACJE !!!! teraz już tylko zdrówka i siły
reset - rozumiem Cię doskonale, przeniosłam się z mniejszej miejscowości do dużego miasta i jak mam tutaj pójść do jakiegokolwiek lekarza to już mam dość. Parę lat temu jeszcze było tak że jak poszłaś prywatnie to wizyta i opieka lekarska była wzorowa, dzisiaj nawet prywatnie ciężko trafić do lekarza, który przyjmie Cię jak pacjenta - niby niewiele a jednak...
Poza tym godziny przyjęć dla mnie też są okropne bo i prywatnie ciężko ustalić godzinę która Ci odpowiada i tak np. jutro idę do neurologa (prywatnie oczywiście) i muszę wziąć urlop bo lekarz przyjmuje w godz 13:00 - 14:00 ! -
Flo oczka mi się spociły :* Cudownie! jak się czujesz?
dostałaś fotki swoich maleństw?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:25
Anna Stesia lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Taki wynik jest wskazaniem do badania mutacji na testdna.pl musisz wiedzieć którymi formami wit zbić. Możesz już kupić fw.foliowy z Solgar
Flo dziękuję, że w tak ważnym dniu i pewnie pełna emocji znalazlaś chwilę aby mi odpisać.
Gratuluję i życzę spokojnych 8 miesięcy!
Jak znajdziesz czas czy mogłbyś mi podesłać link do tego kwasu i konkretnego badania na testdna.pl bo w ogóle tego nie ogarniam jeszcze.
Czy miałaś problem z homocysteiną?
Ile w ogóle czasu zbija się taki wynik do ok 8 jednostek? -
nick nieaktualny