Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację
Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡
KateHawke, Melevis, beatka_c, StaraczkaNika, reset, JustynaG, malka, _Hope_, agulineczka, Meśka, Jadranka, nick nieaktualny, Yoselyn82, Malgonia, pilik, 91Ewela09, nick nieaktualny, nick nieaktualny, olik321, by7mistake, Barbarka1984, Karma88, Emilkap11, nick nieaktualny, Czrna 81, Madżka89, Anna Stesia, justyna14, bazylkove, Bocianiątko, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Maja84, staraczka1111, terka, nick nieaktualny, summer86, Cheresta, nick nieaktualny, Zośkaaa, Jedna_z_Wielu, MamaFabianka, Amy333, Kaczorka, nick nieaktualny, Kargo31, Bajkaaa, nick nieaktualny, AlicjaJ, JuicyB, Izolda90, nick nieaktualny, Sarna84, Femine_, Lunaris, Lena21, Lejka, Lusesita, Izape_91, Kotowa, pawojoszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateKum, Paulina.G, Malinka7, Bunia86, E_w_c_i_a, kolka lubią tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aaaaa!!! Kochana to teraz muszę ci życzyć spokojnej i nudnej ciąży jak nicFlowwer wrote:JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację
Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.
-
reset wrote:Dziewczyny, czy fakt, że mój okres, który zaczął się w niedzielę rano już teraz jest mocno skąpy (chyba by wkładka wystarczyła nawet), a jutro przejdzie pewnie tylko w plamienie to może być kwestia mojego kiepskiego endometrium? Tak sobie to tłumaczę, że to dlatego, że nie ma się co złuszczać...
Flo - myślę o Tobie
Wszystkich pozytywnych i rosnących w górę bet, gratuluję!
Reset, nie jestem ekspertem. Ale w maju mój gin powiedział, że mam endometrium jak kartka papieru ale, że tak się zdarza.
moje miesiączki są raczej krótkie i dość skąpe. Nic się w tej kwestii nie zmieniło więc możesz mieć rację.
Dziś będę u endokrynologa co się specjalizuje w zaburzeniach miesiączkowania, podpytam o to. -
nick nieaktualnyDziewczyny wy jesteście mądrzejsze, poradzcie coś.
Zbadałam sobie homocysteinę na własną rękę, jako że podchodzimy w styczniu najprawdopodobniej do IVF.
Wynik : 12
Opis badania i normy:
Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
W przypadku ciąży:
Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
UWAGA:
Terapia lekami zawierającymi S-adenozylo-metioninę prowadzić może do fałszywie zawyżonych
wyników homocysteiny. Leki przeciwdrgawkowe, methotrexat, karbamazepina, fenytoina, podtlenek
azotu, trójoctan 6-azutydyny mogą mieć wpływ na oznaczanie homocysteiny.Badanie wykonano metodą enzymatyczną na aparacie Cobas.
Czy ten wynik jest bardzo zły i jak go obniżyć?
Czekam na wynik kwasu foliowego.
Czy ta homocysteina utrudnia zajście w ciążę?
Nie badałam czy mam mutację. -
Flo
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Kochana Flo - cudowne wieści!

p.s. siedzę i ryczę przy biurku, koleżanka patrzy jak na wariatkę. Chyba wszyscy w kancelarii myślą, że mam poważne zaburzenia hormonalne
Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Flower!!! Gratulacje!
Przepiękny dzień.
No to niedługo powiesz siostrze, że gdyby Ci nie wyśniła to byś testu nie zrobiła
KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość
-
No i pięknie! Teraz, leż, odpoczywaj i czekamy na piękna betę
niech tylko blastka wygodnie się usadowi

-
Flowwer
pieknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:05
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDuomox, woda z wodą utlenioną, smarowanie "fioletem", szałtwia lub coś podobnego, żeby nie roztrzestrzeniać zapalenia.Agniechaaaa wrote:Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku
jakoes pomysły co moze pomoc??
Słuchaj weteranki. Moje migdały wołają o pomstę do nieba i przeszłam już 7 angin w ciąży.
-
GratulujęęęęęFlowwer wrote:JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
-
nick nieaktualny
-
I na ten post czekałam od miesięcy!!!
Niech Maleństwo rośnie ii wyjdzie na sam koniec ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:11
Maja84 lubi tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia