Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację
Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡KateHawke, Melevis, beatka_c, StaraczkaNika, reset, JustynaG, malka, _Hope_, agulineczka, Meśka, Jadranka, misia1989, Yoselyn82, Malgonia, pilik, 91Ewela09, aiwlys, Agniechaaaa, olik321, by7mistake, Barbarka1984, Karma88, Emilkap11, Aksamitna, Czrna 81, Madżka89, Anna Stesia, justyna14, bazylkove, Bocianiątko, lamka, PodwojnaMamaWdwupaku, Maja84, staraczka1111, terka, Selina, summer86, Cheresta, ANkaG, Zośkaaa, Jedna_z_Wielu, MamaFabianka, Amy333, Kaczorka, -Monika-, Kargo31, Bajkaaa, Ania1003, AlicjaJ, JuicyB, Izolda90, MamaStasia, Sarna84, Femine_, Lunaris, Lena21, Lejka, Lusesita, Izape_91, Kotowa, pawojoszka, Tosia2323, blue00, nenusia, KateKum, Paulina.G, Malinka7, Bunia86, E_w_c_i_a, kolka lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!
Embriolog przyszła i powiedziała że to piękna blastka która pezyjdzie na świat za 8 mies ♡♡ trzymam ją za słowo i jak co złożę reklamację
Z 5 zapłodnionych jedną mam w brzuszku( 4AA) 3 są bardzo ładne i będą zamrazac dziś pojedyńczo a ostatni jest tylko trochę po tyle ale ładny.
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡ -
reset wrote:Dziewczyny, czy fakt, że mój okres, który zaczął się w niedzielę rano już teraz jest mocno skąpy (chyba by wkładka wystarczyła nawet), a jutro przejdzie pewnie tylko w plamienie to może być kwestia mojego kiepskiego endometrium? Tak sobie to tłumaczę, że to dlatego, że nie ma się co złuszczać...
Flo - myślę o Tobie
Wszystkich pozytywnych i rosnących w górę bet, gratuluję!
Reset, nie jestem ekspertem. Ale w maju mój gin powiedział, że mam endometrium jak kartka papieru ale, że tak się zdarza.
moje miesiączki są raczej krótkie i dość skąpe. Nic się w tej kwestii nie zmieniło więc możesz mieć rację.
Dziś będę u endokrynologa co się specjalizuje w zaburzeniach miesiączkowania, podpytam o to. -
nick nieaktualnyDziewczyny wy jesteście mądrzejsze, poradzcie coś.
Zbadałam sobie homocysteinę na własną rękę, jako że podchodzimy w styczniu najprawdopodobniej do IVF.
Wynik : 12
Opis badania i normy:
Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
W przypadku ciąży:
Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
UWAGA:
Terapia lekami zawierającymi S-adenozylo-metioninę prowadzić może do fałszywie zawyżonych
wyników homocysteiny. Leki przeciwdrgawkowe, methotrexat, karbamazepina, fenytoina, podtlenek
azotu, trójoctan 6-azutydyny mogą mieć wpływ na oznaczanie homocysteiny.Badanie wykonano metodą enzymatyczną na aparacie Cobas.
Czy ten wynik jest bardzo zły i jak go obniżyć?
Czekam na wynik kwasu foliowego.
Czy ta homocysteina utrudnia zajście w ciążę?
Nie badałam czy mam mutację. -
Flo
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡
Kochana Flo - cudowne wieści!
p.s. siedzę i ryczę przy biurku, koleżanka patrzy jak na wariatkę. Chyba wszyscy w kancelarii myślą, że mam poważne zaburzenia hormonalneFlowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Flower!!! Gratulacje!
Przepiękny dzień.
No to niedługo powiesz siostrze, że gdyby Ci nie wyśniła to byś testu nie zrobiłaKateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Maja84 lubią tę wiadomość
-
No i pięknie! Teraz, leż, odpoczywaj i czekamy na piękna betę niech tylko blastka wygodnie się usadowiFlowwer lubi tę wiadomość
-
Flowwer pieknie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:05
Flowwer lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku jakoes pomysły co moze pomoc??
Słuchaj weteranki. Moje migdały wołają o pomstę do nieba i przeszłam już 7 angin w ciąży. -
Wracamy do domu we trójkę ♡♡♡Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I na ten post czekałam od miesięcy!!!
Niech Maleństwo rośnie ii wyjdzie na sam koniec ciąży!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:11
Maja84 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia