Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwulec wrote:czy macie może jakiś sposób na policzenie owulacji w sytuacji w której @ mnie w konia zrobiła i cykl zamiast 30 dni trwał ostatnio 25 ?
Siwulec cykl to nie matematyka i nie da się tak po prostu nic policzyć. Jedyne wyjście to prowadzenie dokładnych obserwacji. To, że cykl skrócił ci się o 5 dni może świadczyć o tym że:
a) owulację miałaś wcześniej niż zwykle,
b) skróciła ci się faza lutealana (np. przez niedobór progesteronu)
c) miałaś cykl bezowulacyjny (one często są sporo krótsze lub sporo dłuższe niż standard
d) jakaś inna anomaliaSiwulec lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
KateHawke wrote:Widzisz to ja mam tak samo nigdy nie wiem czy to już czy nie. Ale jak nie podglądniesz na monitoringu to nie wiadomo kiedy mogła być.Ja u Ciebie bardziej wnioskowałam po pozytywnych testach owu od 10dc i braku testw przed tym dniem ale widzę że uzupełniłaś wykres więc to równie dobrze mógł być 10-11dc No i taki ze mnie znafffca
Wizytę mam jutro, więc powinno być widać czy już po ?
KateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Przepraszam za wprowadzenie w blad, przez moje niedopatrzenie uzupelnilam dopiero wykres
Wizytę mam jutro, więc powinno być widać czy już po ?
Na pewno będzie widaćJedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Wszystkie zaciskają kciuki za Flo
Ja jednak poleciałam do laboratorium. Zrobiłam betę , progesteron i TSH + morfologię i kilka badań w kierunku anemii, bo coś ostatnio miałam hemoglbinę i mcv poniżej normy. Wszystkie wyniki poza progesteronem będę miec dzisiaj po 15. Prog jutro najwcześniej.
Świetnie, czekam z Tobą na wynikiHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Emilkap a ja tak bardzo lubię jak coś jest jasne i przejrzyste... dlatego nawet nie próbuje się zagłębiać (i mam nadzieję że nie będę musiała) w te wszystkie wyniki, fazy (co to jest w ogóle faza lutealana? ) i anomalia. To tak jakbyś mi powiedziała że 1+1=3 - najzwyczajniej nie ogarniam
-
nick nieaktualnyRucola wrote:czekam z niecierpliwością na informacje. Powodzenia Flo!! bierz bliźniaki :*
Flo mam nadzieje, ze nie masz za złe, ze odpowiadam za Ciebie i ze nic nie pokrecilamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:10
Rucola lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Z tego co Flo pisała juz kiedyś to dla bezpieczeństwa bierze tylko 1maluszka (przez trombofilie)
Flo mam nadzieje, ze nie masz za złe, ze odpowiadam za Ciebie i ze nic nie pokrecilamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:18
Czrna 81 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bocianiątko wrote:U mnie jak zwykle obsuwa kciukasy za Flo zaciśnięte nieustająco!
Majeczko, ważne ze krecha jest! Beta będzie piękna a przyrost szałowy! :***
Agulineczka, po cichu gratuluję i trzymam kciuki za betę
Amy, Kate cuda się dzieją! Będą jeszcze wasze fasolki w listopadzie z zaskoczenia!
Bociuś kracz dalej!! Miod na moje uszy;-)) I gratuluje jajca, 27mm, woow;-)KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:Emilkap a ja tak bardzo lubię jak coś jest jasne i przejrzyste... dlatego nawet nie próbuje się zagłębiać (i mam nadzieję że nie będę musiała) w te wszystkie wyniki, fazy (co to jest w ogóle faza lutealana? ) i anomalia. To tak jakbyś mi powiedziała że 1+1=3 - najzwyczajniej nie ogarniam
Siwulec, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Flo ja też nie pracuje tylko czekam na info.
Rano oddałam krew, chyba już ostatni, no i teraz czekam do 19 na wynik. Mam nadzieję, że przyrost będzie piękny i że jutro na usg coś zobaczę.Czrna 81 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Ja tez planuję niedzielę, góra poniedziałek jesli sie w.niedziele nie odważe i jesli małpisko nie przyjdzie wcześniej. Tez mam 8dpo, to co, w kupie raźniej?
Pewnie, ze tak:) Jak Ty będziesz w pon testować, to ja już będę w szczytowej fazie ciązy urojonej, testować będę dopiero w środemalka, Rucola, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
Emilkap wierzę, że się uda i już niedługo będziesz analizować kopniaki w brzuchu, bóle przepowiadające i całą tą imprezę porodową
Emilkap11 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Pewnie, ze tak:) Jak Ty będziesz w pon testować, to ja już będę w szczytowej fazie ciązy urojonej, testować będę dopiero w środe
Mikołaj prezent przyniesieAmy333 lubi tę wiadomość
-
Flo ja też odświeżam co prawda ja jednak nie pracuje bo pojechałam na 7.30, zjadłam donauta z czekolada i wypiłam herbatę i zaczęłam wymiotowac jak głupia. Mąż musiał po mnie przyjechać i o 10 juz bylam znów w łóżku właśnie się obudziłam i czekam na wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:28
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️