Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 11-13 dpo beta 115.40 mlU/ml a progesteron 19.77 ng/ml (1.5-22.6)

    Czyli ok?

    Agniechaaaa, KateHawke, Siwulec, Barbarka1984, beatka_c, malka, by7mistake, madzia8lenka, Amy333, staraczka1111, lamka, Kaczorka, Emilkap11, Meśka, StaraczkaNika, Malgonia, PodwojnaMamaWdwupaku, MamaFabianka, KateKum, pilik, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Aksamitna, justyna14, Emiilka, Flowwer, Yoselyn82, aiwlys, Karolina90, Anna Stesia, Zośkaaa, Bocianiątko, Maja84, Selina, Kargo31, Sarna84, Lunaris, summer86, pawojoszka lubią tę wiadomość

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku :( jakoes pomysły co moze pomoc??

  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Tu jest tak pozytywnie, ze nawet własna @ nie popsuje mi humoru :P
    Ale, że trzeba myśleć o przyszłości, to mam pytanko:
    Czy któraś z Was stosowała Inofem? Czy jeśli tak to cokolwiek Wam pomógł?

    Ja wcinam chyba już 4 opakownie...na razie cudów nie zdzialał, ale przy IO jest wskazany, wiec wcinam;-)

    Malgonia lubi tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dziewczyny 11-13 dpo beta 115.40 mlU/ml a progesteron 19.77 ng/ml (1.5-22.6)

    Czyli ok?
    Bardzo Ok!!!

    Existenz lubi tę wiadomość

  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mikołaj prezent przyniesie <3
    Gorzej będzie jak nie przyniesie, będę mieć uraz do Dziada ;-)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku :( jakoes pomysły co moze pomoc??
    Mi zawsze kazali płukankę z soli robić, ale to 100 lat temu było, za dzieciaka:)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5271 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Gorzej będzie jak nie przyniesie, będę mieć uraz do Dziada ;-)

    To tą rózgą sam w łeb dostanie :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:36

    Amy333, MamaStasia, Emiilka lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku :( jakoes pomysły co moze pomoc??
    Płukanie wodą z solą. Chociaż przy mdłościach przyjemne to nie będzie :-)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Barbarka1984 Autorytet
    Postów: 388 1065

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku :( jakoes pomysły co moze pomoc??
    Ja polecam Octenisept. Tylko ostrzegam, ze to jest meeeega paskudne. Ale pomaga.

    Malgonia lubi tę wiadomość

    f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

    25c.s. o drugi Skarb
  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 452 506

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dziewczyny 11-13 dpo beta 115.40 mlU/ml a progesteron 19.77 ng/ml (1.5-22.6)

    Czyli ok?
    Beta bardzo ładna, progesteron też ok. Za 48 godz. warto powtórzyć.

    Existenz lubi tę wiadomość

    Endometrioza, LUF, jajowody drożne
    2 x laparoskopia 4 x histeroskopia, leczenie napro
    2 x IUI :-(
    3 x IMSI :-(
    Aniołek 15 tc [*]
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a :-(
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt <1,2 :-(
    Mamy ❄
  • Barbarka1984 Autorytet
    Postów: 388 1065

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny zrobił mi sie ropień na lewym migdałku :( jakoes pomysły co moze pomoc??
    A najlepiej Aga to zrobisz jak pojdziesz do lekarza ;)

    Siwulec, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

    25c.s. o drugi Skarb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    A najlepiej Aga to zrobisz jak pojdziesz do lekarza ;)
    Ale mi poza tym jednym topieniem nic nie jest ani nie jestem osłabiona ani nic wiec raczej lepiej na ten moment spróbować domowych metod

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy fakt, że mój okres, który zaczął się w niedzielę rano już teraz jest mocno skąpy (chyba by wkładka wystarczyła nawet), a jutro przejdzie pewnie tylko w plamienie to może być kwestia mojego kiepskiego endometrium? Tak sobie to tłumaczę, że to dlatego, że nie ma się co złuszczać...

    Flo - myślę o Tobie <3

    Wszystkich pozytywnych i rosnących w górę bet, gratuluję! <3

    Flowwer lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok woda z solą juz zrobione fakt trochę pomogło :) bede tak robić :) do tego herbatka z cytynką i maliną :) a tv piękna i bestia :D wykrzewamu sie w lozku i bedzie ok! Musi!

    Emilkap11, Siwulec, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset właśnie taki miałam w listopadzie ! @ jak nie @
    Jednak przyczyny nie znam, nie podpowiem niestety :(

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 10 min n zaczynam pracę ,kurcze nie chcę przegapić wiadomości od Flo

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Reset właśnie taki miałam w listopadzie ! @ jak nie @
    Jednak przyczyny nie znam, nie podpowiem niestety :(

    Ja tak mam kolejny miesiąc, stąd wiążę to z kiepskim endometrium, ale nie wiem, czy słusznie.
    Powoli pojawiają się dzisiejsze wyniki - na razie testosteron, który jest ok :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pojawia Ci się nieregularnie ? czy w terminie ale skąpa ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pilik Autorytet
    Postów: 4088 7318

    Wysłany: 27 listopada 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha można tez woda z wodą utlenioną. Mi pomaga :)
    Reset możliwe. Ale nie pewne ;) jak wszystko w naszych cyklach! Ja przy endo 4,5mm miałam tak samo skąpy okres jak przy 8mm... ale gin też sugerowała na początku że to z cienkiego endo.

    Flo trzymam kciuki!! <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:00

    reset, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 27 listopada 2017, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    i pojawia Ci się nieregularnie ? czy w terminie ale skąpa ?

    Siwulec - w miarę regularnie, choć ja mam z tym problem, ale ostatnie dwa cykle to 40 i 34 dni, więc ja na mnie to regularne ;) Ginekolog nie widzi w tym problemu. Ale mam chwile, kiedy wydaje mi się, że on nie widzi żadnego problemu poza tym, który jemu może przynieść kasę (bo na hsg u siebie w gabinecie namawiał mnie przy 3 cs, zanim dał skierowanie na hormony!).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego