Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha i Kate dziękuję za szybki odzew. Chyba sobie to dołączę do mojej garści witamin :)
    Ważne, żeby chociaż nie zaszkodziło. Tak bym chciała mięć chociaż trzy jajeczka w miesiącu :( ta myśl, że mogę czegoś nie dopilnować i jedyna szansa mi ucieknie sprzed nosa mnie wykańcza :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Szczyt estradiolu jest około 3 dni przed ovu gdzie później powoli spada do 50% wyjściowego w 7dpo.
    Kochana bardzo bardzo bardzo dziękuję, że w tak ważnym dniu dla Ciebie znalazłaś czas by mi odpisać. W takim razie mam jeszcze pytanie, na moim miejscu kiedy byś zbadała estradiol i prog. aby trafić w 7/8 dpo ? Patrząc na wykres ?

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo a zabrałaś ze sobą ten worek wirusów??? :) tyle ich sie tM zebrało, zechyba ledwo szło ten wór dźwignąć :)

    Barbarka1984, Malgonia, Maja84 lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochana bardzo bardzo bardzo dziękuję, że w tak ważnym dniu dla Ciebie znalazłaś czas by mi odpisać. W takim razie mam jeszcze pytanie, na moim miejscu kiedy byś zbadała estradiol i prog. aby trafić w 7/8 dpo ? Patrząc na wykres ?
    Mi sie wydaje że owulkę miałaś 8-9dc więc teraz czwartek powinien być dobrym dniem :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet
    Postów: 8705 11512

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo już po transferze?? Ile Maluszków zabrałaś??

    Synek 31.08.2018r.
    Czekamy na Skrzaty♥💙
    DvLKp2.png
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Flo a zabrałaś ze sobą ten worek wirusów??? :) tyle ich sie tM zebrało, zechyba ledwo szło ten wór dźwignąć :)
    Bagażnik ledwo mieści :D

    Agniechaaaa, Bocianiątko, blue00, summer86, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Flo już po transferze?? Ile Maluszków zabrałaś??
    Jeszcze nie ale jeszcze chwila

    Malgonia, Siwulec, Agniechaaaa, Karma88, Rucola, summer86, Emiilka lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mi sie wydaje że owulkę miałaś 8-9dc więc teraz czwartek powinien być dobrym dniem :)
    8/9 ? A ja obstawiałam wczoraj hahaha bo do wczoraj miałam bóle, a dziś już nie. Ja się nie nadaje chyba do obserwacji, myślałam właśnie że trafiłam w owu z badaniem wczorajszym ;(

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze nie ale jeszcze chwila
    Już tak bliziutko <<3 <3 <3

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy macie może jakiś sposób na policzenie owulacji w sytuacji w której @ mnie w konia zrobiła i cykl zamiast 30 dni trwał ostatnio 25 ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki nieustające <3
    A ja dziabnęłam ovitrelle w uniwersyteckiej łazience ;) M jeszcze nie wie co go czeka :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:49

    reset, agulineczka, StaraczkaNika, malka, Amy333, Flowwer, Emiilka, Maja84 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3098 4063

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jeszcze nie ale jeszcze chwila
    zaciskamy łapkiiii

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet
    Postów: 4016 6088

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika słyszałam bardzo dobre opinie o: lek. med. Jan Grążawski
    Może któraś z dziewczyn na forum go zna?
    Dużo ciężarnych do niego chodzi.

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    uwo93e3kazbznx87.png

    43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    czy macie może jakiś sposób na policzenie owulacji w sytuacji w której @ mnie w konia zrobiła i cykl zamiast 30 dni trwał ostatnio 25 ?
    Niestety owulacji nie policzysz tylko sprawdzisz empirycznie ;) najlepiej usg albo chociaż testy owu... jeśli miałaś krótszy cykl to zapewne owu była wcześniej... popatrz na mnie! Ostatnie dwa cykle owu 14-15 dc a teraz najpóźniej 10 dc będzie po wszystkim!

    Więc to nie @ A OVU sobie z nami pogrywa! ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:52

    Siwulec lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • JustynaG Autorytet
    Postów: 4016 6088

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Aga ja już tez znacznie lepiej się czuje. Nie miałam jakiś strasznych wymiotów, ale męczyły mnie mdłości rano jak byłam głodna i wieczorami.

    Mnie zawsze mdli z głodu :P
    I to nie jest oznaka ciąży, tylko taki mój organizm.

    Malgonia, malka lubią tę wiadomość

    uwo93e3kazbznx87.png

    43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    8/9 ? A ja obstawiałam wczoraj hahaha bo do wczoraj miałam bóle, a dziś już nie. Ja się nie nadaje chyba do obserwacji, myślałam właśnie że trafiłam w owu z badaniem wczorajszym ;(

    Widzisz to ja mam tak samo :D nigdy nie wiem czy to już czy nie. Ale jak nie podglądniesz na monitoringu to nie wiadomo kiedy mogła być.Ja u Ciebie bardziej wnioskowałam po pozytywnych testach owu od 10dc i braku testw przed tym dniem ale widzę że uzupełniłaś wykres więc to równie dobrze mógł być 10-11dc :) No i taki ze mnie znafffca :P

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-F46loF21F21F20KciukiF21F21-cc0099ffffffxxxxxx35001-1-1-4-red002.gif

    KateHawke, olik321, Karma88, Emilkap11, Bocianiątko, blue00, Meśka, MamaFabianka, 91Ewela09, Malgonia, summer86, PodwojnaMamaWdwupaku, Barbarka1984, Amy333, staraczka1111, Madżka89, StaraczkaNika, Czrna 81, Flowwer, Lena21, Emiilka, Maja84, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    an-F46loF21F21F20KciukiF21F21-cc0099ffffffxxxxxx35001-1-1-4-red002.gif
    an-teF20wF20nogachF20teFc5FbcF20F3aD-cc9999ffffff99330028022-1-0-203-DCglit11.gif

    Karma88, Bocianiątko, Jedna_z_Wielu, Siwulec, MamaFabianka, Kaczorka, 91Ewela09, Malgonia, summer86, PodwojnaMamaWdwupaku, Barbarka1984, Amy333, staraczka1111, Czrna 81, Lena21, Emiilka, Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko dziękuję bardzo, jakie to wszystko jest mi obce i nieznane....

    Flo - ściskam również !!!

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4695 4939

    Wysłany: 27 listopada 2017, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zaciskają kciuki za Flo :)

    Ja jednak poleciałam do laboratorium. Zrobiłam betę , progesteron i TSH + morfologię i kilka badań w kierunku anemii, bo coś ostatnio miałam hemoglbinę i mcv poniżej normy. Wszystkie wyniki poza progesteronem będę miec dzisiaj po 15. Prog jutro najwcześniej.

    KateHawke, Agniechaaaa, Jedna_z_Wielu, PodwojnaMamaWdwupaku, Barbarka1984, StaraczkaNika, Czrna 81, Maja84 lubią tę wiadomość

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego