X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ibuprofen w trakcie @ jak najbardziej można brać. Pytałam Manki. Ważne żeby po @ do owu nie brać takich leków.

Ja jeszcze polecam orzechy brazylijskie na endo. Jem tylko te orzechy plus wino i zawsze jest ładne:)
    już mało co zawału nie dostałam, bo moja @ też bolesna i sięgnęłam po metafen a tam też w składzie iuprofen i paracetamol :P

właśnie zajadam rybkę na śniadanie, a co, dbam o endo od początku :)

Poproszę o wpisanie mnie na 11 listopada, będzie świątecznie :)

summer86 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    A w jakiej kwocie starasz się o dofinansowanie?
    Ja też miałam unijne dofinansowanie ;-)
    220tys.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    już mało co zawału nie dostałam, bo moja @ też bolesna i sięgnęłam po metafen a tam też w składzie iuprofen i paracetamol :P

właśnie zajadam rybkę na śniadanie, a co, dbam o endo od początku :)

Poproszę o wpisanie mnie na 11 listopada, będzie świątecznie :)
    W trakcie @ można nawet morfine xD byleby po @ przed owu nie brać:D nie wpadajmy w paranoje

• Bobisia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Wvzoraj odebrałam wyniki martwi mnie stosunek lh do fsh. Wynosi 0.54.
    W czerwcu było podobnie.
    Czy ma to wpływ a moja płodność? :)

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    220tys.:)
    Łoooooooo, to życzę Tobie aby rozpatrzyli pozytywnie twój wniosek. ;-)

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny i ja ląduje w listopadowym wątku. Panna @ przylazla ciągnąc za sobą smutek i rozczarowanie. Mój cykl jak nigdy trwał 34 dni (zwykle 28-29) widzę że starania to niezwykle stresujące zajęcie ;) bo żadnego innego stresora w tym miesiącu nie miałam.

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Cześć Dziewczyny i ja ląduje w listopadowym wątku. Panna @ przylazla ciągnąc za sobą smutek i rozczarowanie. Mój cykl jak nigdy trwał 34 dni (zwykle 28-29) widzę że starania to niezwykle stresujące zajęcie ;) bo żadnego innego stresora w tym miesiącu nie miałam.
    Cos czuje, ze ten cykl bedzie nasz !! będziemy testować mniej wiecej w tym samym czasie co ?? Ja mam plan taki na ten miesiąc... dzien dzisiejszy - czerwone wino ;D przed owu wiesiołek, siemię lniane. Po owu tak jak dziewczyny pisały, suszone morele, ananas :) naturalne wspomaganie aaa i plus ja i maz witaminki . no i oczywiście bede robic testy owulacyjne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 12:03

Lulame lubi tę wiadomość

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer proszę o wpisanie mnie na 16.11 a co tam :) szwagierka zwalnia wtedy brzuszek więc może mi się uda

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Cos czuje, ze ten cykl bedzie nasz !! będziemy testować mniej wiecej w tym samym czasie co ?? Ja mam plan taki na ten miesiąc... dzien dzisiejszy - czerwone wino ;D przed owu wiesiołek, siemię lniane. Po owu tak jak dziewczyny pisały, suszone morele, ananas :) naturalne wspomaganie aaa i plus ja i maz witaminki . no i oczywiście bede robic testy owulacyjne :)

Oj nawet nie wiesz jak mi dziś potrzebne takie wsparcie i zachęta do działania:). Chyba rzeczywiście testowanie wypadnie nam podobnie o ile moje cykle mnie znów nie zaskoczą:).
    Mierzysz temperaturę?
    A ten wiesiolek to w jakiej formie?
    Robiłaś badania Lh, estfadiol, fsh, progesteron?
    W zeszłym cyklu robiłam testy owulacyjne w tym też będę ale tym razem zacznę koło 8dc i regularnie, słyszałam żeby robić 2x dziennie to nie przesada?

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też rozpocznę cykl czerwonym winem :) także wieczorem toast za pomyślny cykl ;)

Aaeemm lubi tę wiadomość

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Oj nawet nie wiesz jak mi dziś potrzebne takie wsparcie i zachęta do działania:). Chyba rzeczywiście testowanie wypadnie nam podobnie o ile moje cykle mnie znów nie zaskoczą:).
    Mierzysz temperaturę?
    A ten wiesiolek to w jakiej formie?
    Robiłaś badania Lh, estfadiol, fsh, progesteron?
    W zeszłym cyklu robiłam testy owulacyjne w tym też będę ale tym razem zacznę koło 8dc i regularnie, słyszałam żeby robić 2x dziennie to nie przesada?
    Ja robiłam jedynie badania tarczycy, ogole morfologii i miałam sprawdzana owulacje i śluz u gin, czy jest pecherzyk i czy pęka. I wszystko jest Ok. Temperaturę chyba zacznę mierzyć od 5 dnia cyklu. Wiesiołek to z tego co czytałam to w formie oleju. Co do testów to rzeczywiscie ja robię rano i wieczorem :) zobaczysz musi sie udać.... przypomnij mi ile sie staracie, ze juz az tyle badań miałaś zleconych ?? Bo moj gin mowil, ze na razie mam przestać myślec o rożnych badaniach, lekach itp on twierdzi, ze powinno sie udać raz dwa. Ja mam cykle 28 dni, wiec teoretycznie 9 listopada testowanie :)

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o te badania bo zastanawiałam się sama czy robić :). Jeszcze nie robiłam szczegolowej diagnostyki chyba dam sobie jeszcze ten cykl skoro mówisz że tem będzie szczęśliwy:)).
    Dla mnie listopad tak jak dla Ciebie to 2cs

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    Pytałam o te badania bo zastanawiałam się sama czy robić :). Jeszcze nie robiłam szczegolowej diagnostyki chyba dam sobie jeszcze ten cykl skoro mówisz że tem będzie szczęśliwy:)).
    Dla mnie listopad tak jak dla Ciebie to 2cs
    A byłaś u gin ? Masz potwierdzone, ze owulacje i śluz u Ciebie występują ? :) a na takie badania moze sie skuszę w sumie :) z czystej ciekawości

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Łoooooooo, to życzę Tobie aby rozpatrzyli pozytywnie twój wniosek. ;-)
    Nie może być inaczej

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    A byłaś u gin ? Masz potwierdzone, ze owulacje i śluz u Ciebie występują ? :) a na takie badania moze sie skuszę w sumie :) z czystej ciekawości
    Byłam u gin pół roku temu, zawsze chodzę koło 13 dc za każdym razem widziała pęcherzyk, śluz płodny obserwuję u siebie w okolicach owulacji którą zwykle też odczuwam jako ból podbrzusza. Nie martwił am się więc do tej pory. A teraz chciałam się umówić do swojej i dopiero może w moim 20dc :/

• Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie jakoś szczegolnie sprawdzał ten śluz?

• Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulame wrote:
    A u Ciebie jakoś szczegolnie sprawdzał ten śluz?
    Nieee sprawdzał po prostu czy jest i mowil ze jest spora ilość :)

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez zabiezpieczen będziemy sie kochać dopiero 2 miesiąc. Wcześniej były tabletki przez 9 lat ;/ i prezerwatywy stad lekarz na razie nic nie mowil o jakichś bardziej szczegółowych badaniach.

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, Cheresta dopisałam Was do listy :) życzę powodzenia!

Bobisia, stosunek powinien być w okolicach 1, przy wartościach poniżej 0,8 należy sprawdzić w czym leży przyczyna. Ja bym się przeszła do dobrego lekarza. Te rzeczy są do wyprostowania.
    Na pewno te badania robiłaś w 2-3 dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 16:42

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki summer za odpowiedź. Badała w 3 dniu cyklu. Byłam już z tym wynikiem w czerwcu u lekarza teraz powtórzyłam dla siebie. Lekarz mówił ze badania w porządku.
    Jednak podejrzewam chociaż nie bawie się w lekarza niedomogę Lutealna. Plamienia przed miesiączka conamniej dwa dni przed i dwa dni po. Bardzo krótki okres maks 2,5 dnia. I krótki cykl 25 dni. I bardzo bolace piersi od razu po owulacji.
    Jednak badałam progesteron i wynosi 15.5 7 dpo.
    Posłucham Ciebie summer w poniedziałek idę do innego lekarza. Dzięki❤❤❤❤

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ