Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, jak bardzo jesteście kochane i jaka macie duża wiedzę i chciałam nieśmiało Was poprosić o pomoc. Jak juz napisałam dzis przyszła @, wiec zaczynamy nowy cykl i tu moja prośba, moze rzucicie jakimiś radami co do naturalnych sposobów na zwiększenie szans zajścia w ciąże ??? Moze zle zadałam pytanie, ale wiele z Was pisze o migdałach, wiesiołku, winie, suplementach... cieżko tylko z powodu mojej niewiedzy i braku czasu usystematyzować to, w sensie co i kiedy i na co działa jeśli któraś z Was podzieliłaby sie swoimi doświadczeniami bardzo bym była wdzieczna. Pytam teraz bo jest nowy cykl nowe możliwości
-
Aaeem,
wiesiołek i napar z siemienia lnianego i picie dużej ilości wody - poprawa śluzu, ale wiesiołek tylko do owulacji!
czerwone wino, migdały, tłuste ryby (można już zacząć w trakcie @) - poprawa endometrium.
Po owu suszone morele i świeży ananas z twardym środkiem (2-3 plasterki dziennie).
To takie podstawyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:08
Aaeemm, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Aaeem,
wiesiołek i napar z siemienia lnianego i picie dużej ilości wody - poprawa śluzu, ale wiesiołek tylko do owulacji!
czerwone wino, migdały, tłuste ryby - poprawa endometrium.
Po owu suszone morele i świeży ananas z twardym środkiem (2-3 plasterki dziennie).
To takie podstawy -
Frelcia wrote:Dawno nie miałam tak bolesnej @...zwijam się z bólu jak za czasów gimnazjum zanim zaczęłam brać hormony. Ehh A to już trzeci dzień. Byle do wtorku. Może do doktorek wydedukuje co jest ze mną nie tak.
Może macica się czyści po długim podwójnym cyklu. Nowe endometrium, nowe jajeczko, nowe możliwości.
A to czy się uda to musi być te rozdanie genetyczne i brak fizycznych przeszkód.
Chodzisz do b.dobrego gina wiec trzeba czekać na rezultaty a przy staraniach nie brać imuprofenu bo hamuje ovuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:14
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
summer86 wrote:Aaeem,
czerwone wino, migdały, tłuste ryby (można już zacząć w trakcie @) - poprawa endometrium.
To takie podstawy
Dziewczyny a uzywalyscie żelu conceive?
Macie jakieś doświadczenia z tym żelem?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Bobisia wrote:Super rady. Tez skarzystam.
Dziewczyny a uzywalyscie żelu conceive?
Macie jakieś doświadczenia z tym żelem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:34
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Może macica się czyści po długim podwójnym cyklu. Nowe endometrium, nowe jajeczko, nowe możliwości.
A to czy się uda to musi być te rozdanie genetyczne i brak fizycznych przeszkód.
Chodzisz do b.dobrego gina wiec trzeba czekać na rezultaty a przy staraniach nie brać imuprofenu bo hamuje ovu
Ja jeszcze polecam orzechy brazylijskie na endo. Jem tylko te orzechy plus wino i zawsze jest ładne:)Aaeemm, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bocianiątko wrote:My w tym cyklu działaliśmy z conceive ale ja byłam po clo wiec miałam bardzo mało własnego a poza tym u nas w pct wyszedł wrogi śluz wiec próbujemy to przewalczyć i teraz czekam na efekty, jeszcze tydzień
Frelcia tez myślę że taki długi cykl mógłby mieć wpływ i na intensywność i bolesność @[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Ja stosowałam Conceive w 3 cyklach -mam straszną lipę ze śluzem, ale bez efektu. Tyle że u mnie polip więc trudno ocenić. Brałam też wiesiołka ale nie za wiele wniósł. Poprawiło się znacznie z siemieniem lnianym oraz w cyklach z Ziołami o.Sroki. W tym cyklu tylko siemię i ACC dorzucam (syropy wykrztuśne-rozrzedzające poprawiają śluz) i zobaczymy jak będzie.
-
Witam sie rowniez... jak wszystko dobrze pojdzie to ja w listopadzie tez bede testowac a ze to moj miesiac narodzin to moze bedzie dla mnie szczesliwym
Aaeemm, summer86, staraczka1111 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:Frelcia jak tam przygotowania do otwarcia nowego biznesu?
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:a gites malina strażaka już załatwiłam, jeszcze kominiarz, sanepid i wpis do ewidencji żłobkowej. Mebelki zamówione. Remont tuż tuż. Wniosek o dofinansowanie złożony. Zmęczona trochę jestem. Nie mogę się doczekać konca załatwiania. Chcę już dzieciaczki bawic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny