X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer, dobrze wszystkie tu nas kierujesz na witaminę D. Mój doktorek powiedział, że teraz prawie wszystkim pacjentkom to zleca. Ja mu mogłam na to odpowiedzieć, że ja już mam zrobione :P
    A czasem mam wrażenie że mnie za szamankę biorą :P a D3 to ważny hormon !!

summer86 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja mam to samo dziś o 1 w nocy ma HBO leciał film i ryczałam.
    Teraz też i kolejny film teraz TED i zaczyna się od świąt :( a dla mnie święta to meczarnia duszy !! Czuje się katowana.
    No i kolejne święta bez baby i znów łzy mam w oczach ...ehhh

ja tak samo, kolejne swieta bez dziecka, po stracie, nie wiadomo czy uda mi sie zajsc w ciaze... ech... jakie to wszystko trudne..

Nie lubie swiat, co roku slysze zyczenia zeby spelnilo sie to najwiesze marzenie a poki co nie chce do mnie przyjsc...:(

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ja wróciłam od fryzjera i zastalam tesciowa ktora 'delikatnie' skrytykowala moja fryzure a podczas mojej niebecnosci wieksza cześć naszego domu: po co te rosliny tu stoja, a ten storczyk paskudny, a ze tu rozgardiasz i tak mozna mnozyc ... M mi opowiedzial jak wrocilam ze narzekala... cisnienie mi podniosla ze nie moglam sie uspokoic ! Co za czlowiek !!!!!

Ja bym to samo zrobiła będąc u niej następnym razem XD
    - Oooo! A mamusia po fryzurze widzę jako elektryk dorabia. Prąd jak osioł, też czasem kopnie...
    - Obiad mamusia jak w tych programach kulinarnych robi: mało i niezjadliwe...
    - na widok zamiatającej małpy: a mamusia dopiero przyleciała?

Może odechce jej się na jakiś czas :P

Lunaris, Meśka, Emiilka, summer86, Agniechaaaa, blue00, lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Wartość TSH możesz mieć inną jak zmieniłaś lab. Też zależy od odczynników ;)

zawsze robie w tym samym labie badanie

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MamaFabianka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Ja wróciłam od fryzjera i zastalam tesciowa ktora 'delikatnie' skrytykowala moja fryzure a podczas mojej niebecnosci wieksza cześć naszego domu: po co te rosliny tu stoja, a ten storczyk paskudny, a ze tu rozgardiasz i tak mozna mnozyc ... M mi opowiedzial jak wrocilam ze narzekala... cisnienie mi podniosla ze nie moglam sie uspokoic ! Co za czlowiek !!!!!
    Luuuuuz ja mam to samo. Co przylezie to krytyka nawet kiedyś słyszałam że dzieckiem się źle zajmuje i wtedy juz nie wytrzymałam tj zrobiłam dym i od tego czasu mam spokój w temacie małego. A pozostałe komentarze po prostu olewam po co słuchać i się denerwować

Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • MamaFabianka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer Gratulacje ogromne i dużo dużo zdrówka dla was ❤

summer86 lubi tę wiadomość

Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Moja też mnie niedawno wqurwiła! A potem jak do niej poszłam to zaczęłam wydziwiać już od progu "o matko, a co tu tak śmierdzi? Mama nie czuje? Nooo... pewnie jak się długo siedzi w jakimś zapachu to się człowiek przyzwyczaja" itd itp. Oczywiście, nic nie cuchnęło, tylko moje złe, zepsute serduszko. Na następnych odwiedzinach zauważyłam, że uprała wszystko! Zasłony, narzuty, nawet dywany! A ta baba jest prawie tak samo leniwa jak jej dziedzic, mój małżonek :D

MamaFabianka, KateHawke, Flowwer, Lunaris, Meśka, Emiilka, Yoselyn82, staraczka1111, lamka, Bocianiątko, Czrna 81, pilik, nowa na dzielni, Izape_91, Kargo31 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać bo mi doktorek zmacał tą torbiel i teraz zaczyna boleć. Muszę zasnąć póki bardziej nie kłuje. Miłego weekendowania się wszystkim <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja mam to samo dziś o 1 w nocy ma HBO leciał film i ryczałam.
    Teraz też i kolejny film teraz TED i zaczyna się od świąt :( a dla mnie święta to meczarnia duszy !! Czuje się katowana.
    No i kolejne święta bez baby i znów łzy mam w oczach ...ehhh

Ano... Święta potrafią dobić człowieka- u nas co roku syn na zmianę spędza: trochę ze mną trochę z tatą. 2 lata temu Exior zabrał dziecko jak miałam wolne a jak musiałam dyżurować to syn był z moją mamą. Za nic nie zgodził się zamienić :/ w pracy też się nie dało... Całe wolne przesiedziałam w pidżamie przed tv z chusteczkami do nosa i słodyczami w łóżku.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    zawsze robie w tym samym labie badanie
    Ciekawe co ci powie daj znać czy zwiekszy dawkę przy takich wartościach

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzieki za rady :) co gorsza jutro tez przyjdzie w odwiedziny i nie będę sie hamowac jak zacznie swoje madrosci. Trzymajcie kciuki zeby nie zabraklo mi odwagi :)

lamka, Bajkaaa, KateHawke, MamaFabianka lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Haha dzieki za rady :) co gorsza jutro tez przyjdzie w odwiedziny i nie będę sie hamowac jak zacznie swoje madrosci. Trzymajcie kciuki zeby nie zabraklo mi odwagi :)
    A tak serio, rozważ czy lepiej jej jakoś nie ograniczyć dostępu do dziecka. Wredni i czepliwi ludzie mają zły wpływ na dorosłych, a co dopiero na dzieci.
    Kurde, ja też jestem czasem wredna, a czepiam się wręcz zawodowo ;(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja tak samo, kolejne swieta bez dziecka, po stracie, nie wiadomo czy uda mi sie zajsc w ciaze... ech... jakie to wszystko trudne..

Nie lubie swiat, co roku slysze zyczenia zeby spelnilo sie to najwiesze marzenie a poki co nie chce do mnie przyjsc...:(
    Byle przeżyć do Wielkanocy ;)

Lunaris w te święta kupię skrzynkę wina lub czegoś mocniejszego i domofonu nie odbieram.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Byle przeżyć do Wielkanocy ;)

Lunaris w te święta kupię skrzynkę wina lub czegoś mocniejszego i domofonu nie odbieram.
    I słusznie! trzeba dbać o swoje zdrowie psychiczne! Ja zamierzam wydać całe zembalowe na prezenty! zaszaleje na książkach, młodemu kupie wszystkie niestosowne prezenty, do tego tona słodyczy dla nas obojga a jak synio pojedzie to w tym roku mam Ciastka na pocieszenie :P dzieci będziemy robić! Ło!

Ps a w Wielkanoc to Wy już z brzuszkami będziecie chodzić moje drogie koleżanki po fachu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 22:50

Yoselyn82, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Idę spać bo mi doktorek zmacał tą torbiel i teraz zaczyna boleć. Muszę zasnąć póki bardziej nie kłuje. Miłego weekendowania się wszystkim <3
    Wypoczywaj !! I bobaski niech Ci się przyśnią a dr J potrafi robić laparo :D

KateHawke lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak się czuję :P M ma za zapowiedziane <3 afterparty po powrocie ;) a Ty Skarbie grzecznie czekasz z testem do poniedziałku! hm? :)

Mychaaaa! :*** Jak się czujecie??? Ty już zaraz się rozpakujesz, a my tu nadal na posterunku... :P

Ja to wiesz, jak znam zycie, zanim nadejdzie poniedzialek, bede juz nowy cykl zaczynac;-)
    Kurcz,pamietam jak w ktoryms miesiacu we trzy testowalysmy, Ty Bociuś, Mycha i ja. No i tak jak napisalas, Mycha na finiszu, a my kurde wystartowac nie mozemy, hehe;-) Ale jak juz nam sie uda, to fiuuuuuu;-))

Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ja to będę szczęśliwa jak do Wielkanocy a jak co może namowię M na KD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 23:35

Amy333 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    KateHawke myślę, że to dobra decyzja z laparo. W trakcie ciąży też będziesz spokojniejsza, że ta torbiel nie będzie zagrażać. Moja torbiel mimo, że dość szybko rosła to nie dawała żadnych efektów bólowych. Więc skoro boli to tym bardziej trzeba usunąć. Super, że udało się na NFZ. A leki... tragedia z tymi cenami. Ja ostatnio kupowałam tylko clexane, dupka i luteinę i zapłaciłam 450zl.
    A przy zespole antyfosfolipidowym nie należy się clexane na refundacje ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję teściowych, moja też potrafi do pieca dowalić. Najbardziej mnie wkur**ała jak ślub planowaliśmy. Dlaczego nie rozdajecie gościom wódki na wyjściu? A te sześć dań to za mało, głodni będą. Co sobie ciotki pomyślą, że chytra jestem. :-D aż mi momentami głupio było przed ówczesnym narzeczonym, że ją tak bezceremonialnie na ziemię sprowadzam. :-D

MamaFabianka lubi tę wiadomość

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka jeżeli rady dziewczyn nie pomogą, to Inna udzieli Ci szybkiej instrukcji wystawiania teściowej za drzwi :-D W jej przypadku na jakiś czas pomogło :-D

Meśka, pilik, KateHawke, Sarna84, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ