WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Oo nie tylko ja nie śpię ;)

Czrna, co u Ciebie? jak plany weekendowe?

Ja muszę chałupę w końcu ogarnąć no i mam w planach upichcic coś dobrego.
    Ja do 12-stej jestem w pracy. Po południu chcemy ruszyć na jakieś zakupy i do kina.

Izape_91 tulę ♡♡♡

Meśka sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam! :-D Wszystkiego najlepszego! ♡

Meśka lubi tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape tule :(

9 lat temu przez CC przyszedl na swiat moj syn...aaaaaa jak to zlecialo.

Bocianiątko, Meśka, Karma88 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piekny sloneczny dzien, w koncu sloneczko wyszlo i od razu lepiej :)

Izape_91 przykro mi bardzo, rozumiem co czujesz.. jesli nie zdaza pomyslec i juz ciaza a inni staraja sie i nie widac efektu..

Meśka wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń. Życzę Ci żebyś w następne urodziny tuliła swoje maleństwo :)

Bajka trzymaj sie..

pilik dobrze ze juz nie masz krawienia, lez, odpoczywaj, zazywaj leki.. ja po crio bralam nawet dupka 3x2 :)

Bajkaaa, Meśka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka, sto lat kochana! Spełnienia wszystkich planów i marzeń <3

Izape, tulę Cię mocno i wiem jakie to uczucie. Z drugiej strony może jeszcze za wcześnie na test? Mi ciężko to określić, bo prawie zawsze czekałam do terminu @. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i wszystkie z Was!

Hope, pięknie napisane!

pilik, współczuję bardzo tych plamień i stresów. Najważniejsze, że fasolka się rozwija. Dupka bym zwiększyła do 3x1, pogadaj ewentualnie z lekarzem na wizycie czy nie dołożyc jeszcze np. luteiny?

Meśka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Słońce! U mnie w końcu świeci słońce! :) :)

Izape :(

Pilik trzymaj się!

Flo niestety na podstawie pojedynczego wyniku nie można stwierdzić zespołu antyfosfolipidowego. Jak jak powtarzałam po czasie to wyszły wyniki na granicy, ale w normie. Lekarz mówi, że one mogą ujawianc się u mnie tylko w ciąży. Dlatego teraz jak byłam na badaniach to zrobiłam dodatkowo p/c antykardiolipinowe w klasie M i p/c przeciw beta-2-glikoproteinie w klasie M. Zobaczymy co wyjdzie. Jeśli coś będzie dodatnie to mam nadzieję, że będzie mógł dać refundację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 08:37

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose mi w szpitalu przy poronieniu na podtrzymanie jeszcze dawali właśnie 3x2 plus luteinę.
    Summer na pewno pogadam co i jak. Musi mnie jakoś uspokoić bo oszaleje. Jeszcze się boje że to przez heparynę bo biorę neoparin zamiast clexane (późno jechałam, chciałam włączyć jak najszybciej a tylko zamiennik mieli), ale byłam u dwóch lekarzy którzy zapewnili że to dokładnie to samo...
    malka dziękuje! A Wy jak się czujecie?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape tule Kochana :* może jednak trochę za wcześnie na test? 11 dpi to dosyć wcześnie

Pilik co za głupia baba. A powiedzieli czy widać jakoes miejsce krwawienia, cokolwiek?
    Tak czy inaczej odpoczywaj teraz dużo,leż, czytaj oglądaj filmy cokolwiek co lubisz :)

Meśka STO LAT !! Nie będę oryginalna, ogromnego brzucha Ci życzę :D

Malka ja dostałam refundację tylko na podstawie PAI, widać co lekarz to inne podejście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 08:50

Meśka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz trochę tak z doskoku, muszę odpocząć kilka dni od myśli, a potem podjąć jakieś nowe działania
    Dziś zrobię to badanie ANA, przynajmniej już czuje że coś robię, trochę mi to pomaga..

Milego słonecznego weekendu :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Ja teraz trochę tak z doskoku, muszę odpocząć kilka dni od myśli, a potem podjąć jakieś nowe działania
    Dziś zrobię to badanie ANA, przynajmniej już czuje że coś robię, trochę mi to pomaga..

Milego słonecznego weekendu :)
    Możesz jeszcze zrobić subpopulacje limfocytów :) tylko to trochę drogie... ale to nasza niezastąpiona Flo wie więcej na ten temat ;)

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia nic. Powiedziała że szyjka ok, wszystko sklepione, macica odpowiadająca 6tc... dopóki nie krwawię cały czas i nie mam ostrych boli nie ma po co przyjeżdżać bo to „normalne” w pierwszym trymestrze... mam nadzieję że ma racje...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sobote rozpoczynam od zlych wiesci. Test negatywny. Wiec to juz pewnie przesadzone bo mam 34 dc, zazwyczaj 29-30. Liczylam chociaz ze w listopadzie zdarze drugi raz zatestowac, ale oczywiscie nie. Jakie to wszystko jest wredne.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Bajka badz dzielna, na pewno Ci ciezko ale dasz radę:*

Izape przykro mi :( ilez mozna ogladac tylko jedna kreske ??????

Ja dzis kończę 31 lat i w tym dniu jestem sama - M. w szkole wiec zabralam sie za pieczenie i porzadki. Ladna pogoda to moze jakis spacer z Małym zaliczymy. Milego dnia Kochane :*
    Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń ♥️

Meśka lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Yose mi w szpitalu przy poronieniu na podtrzymanie jeszcze dawali właśnie 3x2 plus luteinę.
    Summer na pewno pogadam co i jak. Musi mnie jakoś uspokoić bo oszaleje. Jeszcze się boje że to przez heparynę bo biorę neoparin zamiast clexane (późno jechałam, chciałam włączyć jak najszybciej a tylko zamiennik mieli), ale byłam u dwóch lekarzy którzy zapewnili że to dokładnie to samo...
    malka dziękuje! A Wy jak się czujecie?
    Ale to może być przez heparyne. Czy to kleksa czy zamiennik to nie ma znaczenia. Większość dziewczyn z heparyna plami ale to są plamienia bez znaczenia dla ciąży. Poza tym szyjka macicy jest mocno ukrwiona i wystarczy ze pęknie naczynko.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa0801 wrote:
    I sobote rozpoczynam od zlych wiesci. Test negatywny. Wiec to juz pewnie przesadzone bo mam 34 dc, zazwyczaj 29-30. Liczylam chociaz ze w listopadzie zdarze drugi raz zatestowac, ale oczywiscie nie. Jakie to wszystko jest wredne.

Przykro mi.... :( Trzymam kciuki aby w następnym cyklu się udało

3i499vvjspjyuavk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dziękuje za wsparcie! Mam nadzieję że tak jest. Czekam do poniedziałku, skonsultuje się w końcu z moją gin i może mnie uspokoi i postawi do pionu

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa0801 przykro mi bardzo :( Trzymam kciuki za kolejny cykl!

Coś póki co nie przynoszę Wam szczęścia w tym listopadzie :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Izape tule Kochana :* może jednak trochę za wcześnie na test? 11 dpi to dosyć wcześnie

Pilik co za głupia baba. A powiedzieli czy widać jakoes miejsce krwawienia, cokolwiek?
    Tak czy inaczej odpoczywaj teraz dużo,leż, czytaj oglądaj filmy cokolwiek co lubisz :)

Meśka STO LAT !! Nie będę oryginalna, ogromnego brzucha Ci życzę :D

Malka ja dostałam refundację tylko na podstawie PAI, widać co lekarz to inne podejście

Bunia ale PAI to jest mutacja, tego powtórny wynik nie zmieni. A z przeciwwcialami jest różnie. Poprostu są wytyczne rozpoznania zespołu antyfosfolipidowego i jak na razie ja nie spełniam kryteriów. To nie wymysł mojego lekarza niestety. On jak tylko może to daje wszystko z refundacja, ale musi mieć podstawy bo ponoć go męczą kontrolami za te recepty na refundację.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka! 100 lat! Spełnienia wszystkich marzeń i pamiętaj! Nie jesteś sama, my tu Wszystkie jesteśmy z Tobą :) wszystkiego najlepszego!

Meśka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka spełnienia wszystkich marzeń! Nie tylko tego jednego o którym śnimy. Także tych które w natłoku starań zeszły na dalszy plan. Oby wszystkie się spełniły <3
    Izape tulę... Wiem jak to jest kiedy człowiek zaczyna wchodzić w ten etap wkurzenia i rezygnacji. Ale tak jak dziewczyny mówią: nie dajmy sobie szansy żeby żałować że nie postarałyśmy się te parę cykli więcej. Że nie zrobilyśmy jeszcze tych kilku badań. W końcu się uda, życzę ci żeby to było już za chwilę <3
    Justa przykro mi... Tulę :(
    Pilik trzymam kciuki żeby przestało plamić. Będzie dobrze- tylko spokojnie :) :*

Meśka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justa0801 przykro mi bardzo :( Trzymam kciuki za kolejny cykl!

Coś póki co nie przynoszę Wam szczęścia w tym listopadzie :/
    Nieprawda. Jakby na to nie patrzeć to mój ból torbieli sprawił że będzie zabieg z którego się cieszę. Bo wczesniej łamałam się co będzie jak stymulacja spowoduje ból torbieli, jak się przestymuluje ten jajnik. A tak będę podchodzić ze spokojną głową i czyściutkim endometrium :) mi przyniosłaś szczęście ;)

summer86, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ