X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem zrobilam testc10 czulosc i negatyw :/ okres za 5-6 dni dopiero,jest jeszxze szansa czy mala?

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    zgredek gratulacje :)

do mnie przyszła @ wiec przenosze się na 07.03

kotek przykro mi :( trzymam kciuki za kolejny cykl!

kotek87 lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest fajne?Ja to sie ekscytuje codziennie rano wchodzac tutaj na forum:)
    Bo zastanawiam sie komu dzisiaj sie udalo i kto wlasnie przezywa najpiekniejsze chwile swojego zycia:)))
    Widok testu z dwoma kreskami-bezcenny!!!
    Zgredek gratulacje!!!!i czekamy na wyniki bety!!!
    Milego dnia dziewczyny!

Bocianiątko, E_w_c_i_a, kaha, Zgredek 12, Maja84, Kamelkowo, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    A wczesniej wszystkie dzieci bez problemow fasolkowaly? To jesli moge spytac ile masz teraz lat? Jestes nadzieja i pokazujesz ze mozna jesli sie chce ;)
    Hehe noo 13 to taka dziwna data ;D ale szczesliwa!

Wcześniej w miarę szybko zachodziłam w ciążę - z tym, że długo karmiłam dzieci (20-26 miesięcy) i wyłączało to mój uklad hormonalny na rok-1,5 po urodzeniu dziecka. Mam 37 lat. Moja bliska koleżanka po dłuższych staraniach zaszła w ciążę mając 35 lat, teraz w wieku 37 lat ma już dwójkę chłopców. Znam wiele historii w których po pierwszej ciąży nastąpiło "odblokowanie" i kolejne starania były znacznie krótsze - czego Wam dziewczyny z całego serca życzę :) U mnie po ostatnim poronieniu coś się popsuło...

zubii, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Cześć dziewczyny, na długo zapamietam ten dzień...

Budzik zadzwonił o 5.20, wsadziłam termometr w usta i czekam... pika- odłozyłam i myslę sobie poleże chwilkę. Ale tak mi się zachciało siku, że szok. Poszłam, nasiurałam w pojemnik, zrobiłam test.... czekam chwile z zaspanymi oczami.... nic. Jedna kreska. Test powędrował do kosza a ja do łóżka, poleżałam 5 minut, dałam mężowi buziaka i wstałam szykowac się do pracy. Myślę, a zobacze czy na pewno negatyw.... i co????? I kur.... dwie kreski :) :) :) Przecieram oczy ze zdumienia, myślę ale jak to????? wybiegłam do męża, pokazuje mu, a on, że "jak jest jedna to jesteś w ciąży" heheheh-faceci :P Mówie mu żeby sie przypatrzył... no ale twierdził, że nie widzi bo śpi jeszcze i żebym to lepiej sprawdziła czyli poszła na krew (idę po 8 ).

Ja się pytam jak to mozliwe??? hehehe. kompletnie na to nie liczyłam.
    Ale martwi mnie, że dziś termin @ a tu taki bladzioch.... ech....

https://naforum.zapodaj.net/87a449a55f6e.jpg.html

Super zgredek, kreska bardzo ładna, żaden bladzioch! Trzymam kciuki za bete, daj znać koniecznie!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie jakieś choróbsko się przypałętało i tempki całkiem zaburzone :/ ciekawe jak będzie z wyznaczeniem owu :/ i tak już ten cykl spisuje na straty

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

Budzik zadzwonił o 5.20, wsadziłam termometr w usta i czekam... pika- odłozyłam i myslę sobie poleże chwilkę. Ale tak mi się zachciało siku, że szok. Poszłam, nasiurałam w pojemnik, zrobiłam test.... czekam chwile z zaspanymi oczami.... nic. Jedna kreska. Test powędrował do kosza a ja do łóżka, poleżałam 5 minut, dałam mężowi buziaka i wstałam szykowac się do pracy. Myślę, a zobacze czy na pewno negatyw.... i co????? I kur.... dwie kreski :) :) :) Przecieram oczy ze zdumienia, myślę ale jak to????? wybiegłam do męża, pokazuje mu, a on, że "jak jest jedna to jesteś w ciąży" heheheh-faceci :P Mówie mu żeby sie przypatrzył... no ale twierdził, że nie widzi bo śpi jeszcze i żebym to lepiej sprawdziła czyli poszła na krew (idę po 8 ).Ja się pytam jak to mozliwe??? hehehe. kompletnie na to nie liczyłam.

Zgredek jedziemy na tym samym wózku :D u mnie też bladziochy. Dzisiaj jest dzień spodziewanego okresu więc zatestuję jutro. Jeśli będą ładne kreski to w poniedziałek lecę na betę ;-)

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve wrote:
    Wcześniej w miarę szybko zachodziłam w ciążę - z tym, że długo karmiłam dzieci (20-26 miesięcy) i wyłączało to mój uklad hormonalny na rok-1,5 po urodzeniu dziecka. Mam 37 lat. Moja bliska koleżanka po dłuższych staraniach zaszła w ciążę mając 35 lat, teraz w wieku 37 lat ma już dwójkę chłopców. Znam wiele historii w których po pierwszej ciąży nastąpiło "odblokowanie" i kolejne starania były znacznie krótsze - czego Wam dziewczyny z całego serca życzę :) U mnie po ostatnim poronieniu coś się popsuło...
    A mi znowu po pierwszym dziecku wszystko się zablokowalo :(

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    dziękuję Kochane :) kamień spadł mi z serca, że pecherzyk jest w macicy :)
    co do szyjki macicy to wiem, że ma zbitą konsystencję i ponoć nie ma znaczenia czy jest wysoko czy nisko.
    aaa! konsystencja szyjki macicy zbita ;-) zbadałam dziś szyjke ;-) otóż spróbuje na chłopski rozum wytłumaczyć :-p nie wiem czy się uda. biorąc do ręki niedojrzała śliwke i niedojrzałe jabłko powiedzmy tych samych rozmiarów i wagi... Jabłko będzie twardsze bo ma inna konsystencje niż owa śliwka. tak mam z szyjka... badałam ostatnie dwa miesiące i zdecydowanie takiej jak dziś nigdy nie miałam, od razu idzie to wyczuć przynajmniej u mnie :-) nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam,ale się starałam :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny za miłe słowa. Wam kibicuje do końca!!

Ja jutro tez zrobie test rano i zobaczymy czy kreski ciemniejsze...

Mąz sie mega cieszy :)

😇😁😇😇😁
  • kajax Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    wczoraj wieczorem zrobilam testc10 czulosc i negatyw :/ okres za 5-6 dni dopiero,jest jeszxze szansa czy mala?
    zawsze szansa jest :) do dnia @ na pewno, a zdarza sie ze i w czasie okresu tez testy wychodzą pozytywne i okres po 2 dniach ustaje nagle. Rozmawiałam ostatnio z ginekolog o tych wszystkich przypadkach o których wczytuje sie w internecie i ona powiedziała ze jak była w ciąży z pierwszą córką (notabene moja koleżanka z liceum) to tez miała okres, ze skrzepami, ciemnoczerwony ale trwał wlasnie dwa dni i ustal. I wtedy sie zaniepokojona poszła do ginekologa bo wtedy testów nie bylo jeszcze. I ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 10:34

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

Budzik zadzwonił o 5.20, wsadziłam termometr w usta i czekam... pika- odłozyłam i myslę sobie poleże chwilkę. Ale tak mi się zachciało siku, że szok. Poszłam, nasiurałam w pojemnik, zrobiłam test.... czekam chwile z zaspanymi oczami.... nic. Jedna kreska. Test powędrował do kosza a ja do łóżka, poleżałam 5 minut, dałam mężowi buziaka i wstałam szykowac się do pracy. Myślę, a zobacze czy na pewno negatyw.... i co????? I kur.... dwie kreski :) :) :) Przecieram oczy ze zdumienia, myślę ale jak to????? wybiegłam do męża, pokazuje mu, a on, że "jak jest jedna to jesteś w ciąży" heheheh-faceci :P Mówie mu żeby sie przypatrzył... no ale twierdził, że nie widzi bo śpi jeszcze i żebym to lepiej sprawdziła czyli poszła na krew (idę po 8 ).

Ja się pytam jak to mozliwe??? hehehe. kompletnie na to nie liczyłam.

A ja juz gratuluje bo to pozytyw i nie ma co debatować:))

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5574f8b00c81.jpg.html
    Zaczynam wątpić czy ta owulacją kiedyś przyjdzie. 4 dzień pozytywnych testów, a temperatura leci w dół. Miała któraś z Was tak kiedyś?

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek gratuluje !
    Możecie spojrzeć na mój wykres? wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały owu na czwartek, czyli ten spory spadek, w telefonie tak mi właśnie zaznaczyło ,a Ovu sądzi inaczej... już sama nie wiem.. jutro idę zrobić progesteron to się przekonam czy tempka mnie nie robi w konia... ;)
    https://ovufriend.pl/graph/5596437e84ef66a19f76a245a1637036

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby wiem,ze rozne rzeczy sie zdarzaja ale chyba 8-9 dni po owu to rzadko test wychodzi dodatni?niepotrzebmie robilam :/

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Zgredek gratuluje !
    Możecie spojrzeć na mój wykres? wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały owu na czwartek, czyli ten spory spadek, w telefonie tak mi właśnie zaznaczyło ,a Ovu sądzi inaczej... już sama nie wiem.. jutro idę zrobić progesteron to się przekonam czy tempka mnie nie robi w konia... ;)
    https://ovufriend.pl/graph/5596437e84ef66a19f76a245a1637036
    Wydaje mi się, że rzeczywiście owulka była w czwartek. Może śluz płodny zmylił OF?

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Wydaje mi się, że rzeczywiście owulka była w czwartek. Może śluz płodny zmylił OF?

Hmm nie wiem u mnie śluzu jak na lekarstwo, czasem jak białko czasem mieszany ale chyba zasada jest taka, że trzeba zanotować ten o cechach bardziej płodnych ?

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Hmm nie wiem u mnie śluzu jak na lekarstwo, czasem jak białko czasem mieszany ale chyba zasada jest taka, że trzeba zanotować ten o cechach bardziej płodnych ?
    Ja jak wiem, że jest już po owulacji (testy, temperatura, objawy) to nie zaznaczam już płodnego, żeby OF nie szalał. Czasem mam wodnisty przed @.

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • agacia Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek gratulacje :)

Co do testów to mi nigdy nie wyszedł bladzioch jak ciąży nie było, jak była to też nie, bo testowałam pierwszy raz 4 dni po terminie @ i 2 krechy pojawiły się tak szybko, ze nie zdążyłam testu odłożyć, a np. mojej koleżance blade testy zaczęły wychodzić dopiero jakiś tydzień po terminie @, więc nie ma reguły.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Ja jak wiem, że jest już po owulacji (testy, temperatura, objawy) to nie zaznaczam już płodnego, żeby OF nie szalał. Czasem mam wodnisty przed @.

Hmm śluz mam cały czas taki wodnisty, nieprzezroczysty... zaznaczyłam kremowy i teraz ovu zaznaczył owulację na piątek, chociaż ja i moja aplikacja w telefonie twierdzimy ,że była w czwartek :D

mhsvqps6d6vf02dw.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ