Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
E_w_c_i_a wrote:Jutro o 18:00 mam wizytę. Na razie jestem spokojna. Zobaczymy jutro xD
E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
U nas beta powyzej 5 wskazuje ciaze.
Dzis jest 12 dni po owulacji wiec teoretycznie ie dzis moglo byc najpozniej zagniezdzanie. Nakręcam sama siebie wiem.... Alepatrzcie co znalazlam
0
Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym przez kosmówkę łożyska. Składa się z dwóch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Ale ponieważ wiele zarodków jest wadliwych genetycznie (niektórzy uważają, że nawet 50 % z nich) i często dochodzi, do „mikroporonień” to dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych > 25 mIU/ml) oznacza ciążę. HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy ciążowe.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
calza wrote:Laski ja tak schizuję, że chyba jutro nie zatestuję.... boję się panicznie.... mam 2 testy PINK i 1 Amil, oby były 2 krechy...
Znam to, ale skoro już masz testy, zaplanowalas że jutro testujesz to tak zrób Ja trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wyniki -
staraczka24 wrote:U nas beta powyzej 5 wskazuje ciaze.
Dzis jest 12 dni po owulacji wiec teoretycznie ie dzis moglo byc najpozniej zagniezdzanie. Nakręcam sama siebie wiem.... Alepatrzcie co znalazlam
0
Gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym przez kosmówkę łożyska. Składa się z dwóch podjednostek alfa i beta. Podjednostka alfa jest wspólna dla HCG, TSH i LH, podjednostka beta jest charakterystyczna dla HCG. Gonadotropina kosmówkowa podtrzymuje czynność ciałka żółtego we wczesnej ciąży (do 8-10 tygodnia). Jeśli dochodzi do implantacji zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml). Ale ponieważ wiele zarodków jest wadliwych genetycznie (niektórzy uważają, że nawet 50 % z nich) i często dochodzi, do „mikroporonień” to dopiero wynik > 5 mIU/ml (dla niektórych > 25 mIU/ml) oznacza ciążę. HCG jest także wykrywalne w moczu i tę właściwość wykorzystują domowe testy ciążowe.
Właśnie ten artykuł mam przed oczami ale poczekaj cierpliwie 3 dni jak nie przyjdzie @ bym powtórzyła bo różnie bywa nawet że ovu ci sie przesuneła. Rozne tu sa historie na forum.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Owu soe nie przesunela. Mialam monitoring. Malo tego mie moge czekać az dostane okres bo musze wiedziec kiedy odstawic duphaston. .. Jak w srode nic nie wujdzie na dwoch testach to odstawieNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
staraczka24 wrote:Owu soe nie przesunela. Mialam monitoring. Malo tego mie moge czekać az dostane okres bo musze wiedziec kiedy odstawic duphaston. .. Jak w srode nic nie wujdzie na dwoch testach to odstawie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:Znam to, ale skoro już masz testy, zaplanowalas że jutro testujesz to tak zrób Ja trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wyniki
Dzięki kochana wynikiem się pochwalę (lub też nie) z samego rana, a przynajmniej się postaram Ciągle się zastanawiam co i jak...
Brzuch troszkę ćmi, ledwie wyczuwalnie, ale dziś mnie tak jajnik zabolał, że aż mu mówiłam "auć co jest?!", mój narzeczony się śmieje, że gadam z prawym jajnikiem :p
Piersi bolą dalej, przynajmniej sutki mnie nie szczypią. Śluzu brak, chociaż czuję się wilgotno i co chwila mam wrażenie, że nadeszła @.
No i tempratura! Przysięgam, że jeśli się nie udało, to od nowego cyklu mierzę!
Wcześniej nie mierzyłam temperatury, ale odstanie kilka dni sprawdzałam sobie (niestety wieczorem). Zaobserwowałam, że zazwyczaj około godziny 17-18 miałam tylko 36,2 - 36,3 (pod pachą) , teraz od kilku dni mam 36,8. W pochwie nawet więcej, bo 37,3.
Ciekawi mnie ten jutrzejszy wynik...
Kto ze mną jutro testuje? -
Amy333 wrote:Dziewczyny a powyżej jakiego wyniku beta wskazuje na ciąże? nie smiejcie sie,ale ja w zyci nie robilam
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie co, tak kombinuje, czy mozliwe,ze witB6 tak od razu wydluzyla mi FL? zaczelam brac pare dni temu ioto mija 13dpo. Do tej pory moim rekordem bylo 11dpo.
-
Anuśka19 wrote:U nas niektórzy lekarze mowia ze 1,2 może wskazać na bardzo wczesna ciaze... choć na wynikach labo pisza ze powyżej 5
Dzięki za oświecenie:)Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
calza wrote:Laski ja tak schizuję, że chyba jutro nie zatestuję.... boję się panicznie.... mam 2 testy PINK i 1 Amil, oby były 2 krechy...
Trzymam kciuki za jutro! -
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
U mnie sie zapowiadalo na rkzkrrecenie @ po powrocie z pracy a teraz nic - cisza. Ja nie moge juz chce wiedziec co i jak. Jestem przygotowana na jedno i drugie wiec niech w koncu sie okaze...m