Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Bajkaaa - objawy w ciąży raz są a raz ich nie ma. Tym się nie sugeruj.
No i po wczorajszym dniu cały czas mam wrażenie że zacznę krwawic przez tą babkę która dała mi instrukcje co robić co wziąść do szpitala itp... Przerazilo mnie to... Tak bardzo chciałam widzieć ta druga betę że jak w końcu zobaczyłam to moja wielka radość przeobrazila się w wilka panikę... Fakt chciałabym już wiedzieć czy w tą czy w tą... Nienawidzę niepewności nie lubię sytuacji na których nie mam wpływu... Nienawidzę być bezradna... -
Bajkaaa wrote:No i po wczorajszym dniu cały czas mam wrażenie że zacznę krwawic przez tą babkę która dała mi instrukcje co robić co wziąść do szpitala itp... Przerazilo mnie to... Tak bardzo chciałam widzieć ta druga betę że jak w końcu zobaczyłam to moja wielka radość przeobrazila się w wilka panikę... Fakt chciałabym już wiedzieć czy w tą czy w tą... Nienawidzę niepewności nie lubię sytuacji na których nie mam wpływu... Nienawidzę być bezradna...
Doskonale Cię rozumiem. Ja zaszłam w ciążę w 10/2016. Ale okazało się, że zarodek się nie rozwinął - było puste jajo. Po pierwszym USG czekałam 2 tyg. z nadzieją, że może coś się pojawi. Nie pojawiło się. A później kolejne 2 tygodnie czekania na poronienie. To było najgorsze, bo nic nie mogłam zrobić.
I teraz jestem bardzo ostrożna.
Ale z drugiej strony nie można ciągle myśleć, że za każdym razem coś będzie nie tak. -
Kaczorka Ty jesteś bardzo dzielna!!
Bajka musisz mieć nadzieję i się jej trzymać kiedy robisz kolejną betę?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Kaczorka co do tego spłaszczonego pęcherzyka to wejdź sobie na belly w galerię zdjęć USG, pełno tam takich właśnie spłaszczonych pęcherzyków.
Mój też jest taki podłużny ale nic gin nie mówił że to źle
https://zapodaj.net/b52d1a0f217c0.jpg.html
Idąc rozumowaniem Twojego ginekologa powinnam zacząć się martwić?Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Betę jeśli zrobię to jutro ale dla pewności zrobię. Kurcze myślałam że największy stres przy pierwszej becie będzie a u mnie okazało się że to druga okazała się zła...
Czytamy różne wypowiedzi dziewczyn i szczerze nie są optymistyczne więc psychicznie czekam na najgorsze... Tylko wolałabym nie czekać miesiąc aż znowu będę pusta w środku... Bo patrząc na moją psychikę to raczej będa to bardzo długie tygodnie... -
E_w_c_i_a wrote:Kaczorka co do tego spłaszczonego pęcherzyka to wejdź sobie na belly w galerię zdjęć USG, pełno tam takich właśnie spłaszczonych pęcherzyków.
Mój też jest taki podłużny ale nic gin nie mówił że to źle
https://zapodaj.net/b52d1a0f217c0.jpg.html
Idąc rozumowaniem Twojego ginekologa powinnam zacząć się martwić?
Ok, już przestaję się tym przejmować 15.03. się okaże co i jak ale chcę, żeby było dobrze! Musi być dobrze w końcu ma się urodzić Wojtuś :p
Bajkaaa - nie zazdroszczę.. najgorsze to zawieszenie. Pamiętam, że jak już poroniłam to zrobiło mi się lżej.
Ale z drugiej strony - może jeszcze się okaże, że ta wczorajsza beta to jakiś wybrykkaha, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Ok, już przestaję się tym przejmować 15.03. się okaże co i jak ale chcę, żeby było dobrze! Musi być dobrze w końcu ma się urodzić Wojtuś :p
Bajkaaa - nie zazdroszczę.. najgorsze to zawieszenie. Pamiętam, że jak już poroniłam to zrobiło mi się lżej.
Ale z drugiej strony - może jeszcze się okaże, że ta wczorajsza beta to jakiś wybryk
Zobaczymy co powie dziś moja gin bo co lekarz to inna opinia... Ogólnie to non stop sprawdzam czy czasem nie krwawie -
Bajkaaa wrote:Zobaczymy co powie dziś moja gin bo co lekarz to inna opinia... Ogólnie to non stop sprawdzam czy czasem nie krwawie
Myślę, że najpierw będzie ból podbrzusza. Ale to spokojnie.
A nas którą idziesz do swojego ginekologa?
Oby miał dla Ciebie lepsze wieści. -
Bajkaaa wrote:Zobaczymy co powie dziś moja gin bo co lekarz to inna opinia... Ogólnie to non stop sprawdzam czy czasem nie krwawie
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hej dziewczyny wczoraj byłam na wizycie.
Więc serduszko bije dzidziuś ma 4mm (6tydz. 1d.)
Ale jak zawsze jest jakieś ale.
Mam krwiak 1cm. Przez najbliższe 3 tyg. jestem przytwierdzona do łóżka
Oby wszystko się skończyło dobrze, boję się ale cóż muszę się stosować do zaleceń i zobaczymy za 3 tyg co będzie.
Buziaki :*
Trzymam za Wasz wszystkie kciukiE_w_c_i_a, bejb, Gigi lubią tę wiadomość
-
w_nika wrote:Hej dziewczyny wczoraj byłam na wizycie.
Więc serduszko bije dzidziuś ma 4mm (6tydz. 1d.)
Ale jak zawsze jest jakieś ale.
Mam krwiak 1cm. Przez najbliższe 3 tyg. jestem przytwierdzona do łóżka
Oby wszystko się skończyło dobrze, boję się ale cóż muszę się stosować do zaleceń i zobaczymy za 3 tyg co będzie.
Buziaki :*
Trzymam za Wasz wszystkie kciukiw_nika lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Cały czas mam ja nadzieję że to tylko jednorazowy mały przyrost na bocianie pisały dziewczyny o takich przypadkach.
A jest coś takiego jak jednorazowy mały przyrost? Ogólnie to nastawiam się że jutro ta beta dobra nie będzie...
Do lekarza idę na 16.45 -
Bajkaaa wrote:A jest coś takiego jak jednorazowy mały przyrost? Ogólnie to nastawiam się że jutro ta beta dobra nie będzie...
Do lekarza idę na 16.45
Provita-Paliga
⛄⛄⛄