X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Czekam na wejście :p a stres jak przed egzaminem ustnym ;)
    Bardzo nie chcę się rozczarować!!
    Trzymam kciuki !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka trzymam kciuki, daj znac ja bedziesz po!!
    Kasia- oszczedzaj sie, ja mialam krwiaka i lezalam plackiem przez 2 tygodnie :/ trzymam kciuki, zeby wszystko sie uspokoilo i bezproblemowo dalej przebiegalo!
    Bajka, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoja fasolke, niech sie trzyma mocno!!
    <3

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka przynieś dobre wiadomości :)

U mnie to liczę na to że jednak jestem z tego przypadku że jednak będzie dobrze... Niech rozwija się dobrze...
    Ja wiem ze co 3 kobieta przez to przechodzi ale uwierzcie mi to jest najpiękniejsza rzecz jaka mi się od 3 lat przytrafila albo i nawet w życiu i nie chce tego od tak stracić a wiem że nie mogę nic zrobić... To już nie zależy ode mnie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z niecierpliwoscia czekamy na dobre wiesci!!!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, też tu co chwilę zerkam ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak.. jajo lekko spłaszczone o długości 6 mm. Na więcej wiadomości czekamy 2 tyg.
    Dostałam też w razie co dupka. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.
    A to co mnie boli to prawdopodobnie torbielka po ciałku żółtkowym. Niegroźna.

Zastanawia mnie to spłaszczenie. Bo wymiary mam 0.69 i 0.54. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego!!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole pierwsze slysze o czyms takim.. trzymam kciuki, zeby nic zlego to nie oznaczalo i zeby sie fasolka dobrze rozwijala <3

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja się niestety nie znam na tym, ale mocno wierze, że to nic takiego. Gin nic więcej o tym nie mówiła? Trzymam nadal mocno kciuki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, ja się niestety nie znam na tym, ale mocno wierze, że to nic takiego. Gin nic więcej o tym nie mówiła? Trzymam nadal mocno kciuki!

No jak zapytałam to powiedział, że różnie może być. Ale nic złego póki co jeszcze nie ma. Ogólnie lekarz realista - raczej nie z tych co dają złudne nadzieje.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka trzymam kciuki by było wszystko dobrze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam nowych fasolek <3

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Paulaaa90 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpisuje się w ten wątek bo nie mam za bardzo z kim pogadać :( miałam bardzo pozytywny miesiąc radość a nie jakiś wewnętrzny przymus z seduszkowania istny maraton w tym miesiącu :P pełna nadzieji zaczęłam odliczać dni do testu ale z ciekawości zrobiłam badanie żeby zobaczyć jak te podstawowe hormony pracują i odebrałam wyniki siedziałam w aucie i płakałam ... 6 dpo: tsh w tamtym miesiącu 2,92 i przy euthyroxie 25 ani drgnęło bez zmian 2,92 :[ progesteron ledwo 14 a prolakyyna 35! :(( ten miesiąc juz chyba raczej mogę spisać na stratę z takimi wynikami:( w pt idę do gina niech powie co z tym robić bo zlapalam doła :( planuje od następnego cyklu pić zioła sroki nr 3 i na drugą fazę może coś się polepszy :(

Wspieram Was wszystkie <3

Paula
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa90 wrote:
    Hej dziewczyny wpisuje się w ten wątek bo nie mam za bardzo z kim pogadać :( miałam bardzo pozytywny miesiąc radość a nie jakiś wewnętrzny przymus z seduszkowania istny maraton w tym miesiącu :P pełna nadzieji zaczęłam odliczać dni do testu ale z ciekawości zrobiłam badanie żeby zobaczyć jak te podstawowe hormony pracują i odebrałam wyniki siedziałam w aucie i płakałam ... 6 dpo: tsh w tamtym miesiącu 2,92 i przy euthyroxie 25 ani drgnęło bez zmian 2,92 :[ progesteron ledwo 14 a prolakyyna 35! :(( ten miesiąc juz chyba raczej mogę spisać na stratę z takimi wynikami:( w pt idę do gina niech powie co z tym robić bo zlapalam doła :( planuje od następnego cyklu pić zioła sroki nr 3 i na drugą fazę może coś się polepszy :(

Cześć Paula. Tutaj dziewczyny chyba powoli przestaną pisać bo większość na marcowy wątek już poszła.
    Jak długo się staracie? Czym są te zioła sroki?
    Też idę w pt do gina.

• Paulaaa90 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Cześć Paula. Tutaj dziewczyny chyba powoli przestaną pisać bo większość na marcowy wątek już poszła.
    Jak długo się staracie? Czym są te zioła sroki?
    Też idę w pt do gina.

To przechodzę w takim razie na marzec :)

Zioła ojca sroki to zestawy różnych mieszanek ziół i np mieszanka nr 3 jest na pobudzenie jajników do pracy czyli na pobudzenie owulacji a ta mieszanka na fazę II to na ewentualne utrzymanie ciąży na progesteronu :) czytałam bardzo dużo opinii kobiet które zachodziły juz w pierwszym miesiącu picia :) podobno trzeba je pić z wiarą a jej mi nie brakuje i chce spróbować :)
    Staramy się 5 cykl a dla mnie to jak wieczność :((

Sledzilam Twój poprzedni cykl, powiedz jak się czujesz teraz dopiero idziesz pierwszy raz do lekarza?

Paula
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa byłam już w szpitalu w piątek ale gin mnie nie zbadał, kazał mi iść do ginekologa po krwawieniu. Stwierdził po prostu że to cb...
    Idę teraz w piątek chociaż nie wiem czy do tego czasu przestanę krwawic. Muszę powtórzyć jeszcze bete i sprawdzić czy już całkiem spadla, sprawdzę jeszcze tsh kontrolnie a na resztę badań poczekam co mi powie lekarz

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No więc tak.. jajo lekko spłaszczone o długości 6 mm. Na więcej wiadomości czekamy 2 tyg.
    Dostałam też w razie co dupka. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże.
    A to co mnie boli to prawdopodobnie torbielka po ciałku żółtkowym. Niegroźna.

Zastanawia mnie to spłaszczenie. Bo wymiary mam 0.69 i 0.54. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego!!
    Nie masz sie co przejmować tym spłaszczonym na tym etapie, bo często sie zdarza. Tule i tylko sie cieszyć że jest tam gdzie powinien. Teraz odpoczywać i cieszyć sie.
    P.s. wiem że to przychodzi ciężko zwłaszcza po przejściach ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa90 wrote:

A wykonalas tena prolaktynę rano na czczo miedzy 8-12h ? Bez wcześniejszego wysiłku fizycznego ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka przynieś dobre wiadomości :)

U mnie to liczę na to że jednak jestem z tego przypadku że jednak będzie dobrze... Niech rozwija się dobrze...
    Ja wiem ze co 3 kobieta przez to przechodzi ale uwierzcie mi to jest najpiękniejsza rzecz jaka mi się od 3 lat przytrafila albo i nawet w życiu i nie chce tego od tak stracić a wiem że nie mogę nic zrobić... To już nie zależy ode mnie
    Bedzie dobrze !!! Trzeba być nastawionym optymistycznie a wiem że ciężko!!!
    Jestem z sercem z Wami !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bedzie dobrze !!! Trzeba być nastawionym optymistycznie a wiem że ciężko!!!
    Jestem z sercem z Wami !!!

Dziekuje ale mam takie wrażenie jakbym już wogole nie czuła się ciążowo w sensie bez objawów:( masakra nie wiem czy faktycznie już nie mam żadnych objawów czy wmowilam sobie to...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa - objawy w ciąży raz są a raz ich nie ma. Tym się nie sugeruj.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ