X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Widzę , że temat testów na tapecie... ja się dzisiaj zdenerwowałam na te allegrowe, bo raz cień cienia pokazują, a na następny dzień śnieżnobiały. Już myślałam że na jajniku rośnie mi torbiel bo boli a testy negatywne więc kupiłam Facelle i taka MAŁA różnica... zrobione z tej samej próbki moczu... wiem , że nwgatyw ale może coś się będzie działo
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bd87e7e086f.png
    Mi te z niebieska końcówką nie wychodzą :( facelle pozytywny, alkegrowy różowy pozytywny a na niebieskim cień.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Widzę , że temat testów na tapecie... ja się dzisiaj zdenerwowałam na te allegrowe, bo raz cień cienia pokazują, a na następny dzień śnieżnobiały. Już myślałam że na jajniku rośnie mi torbiel bo boli a testy negatywne więc kupiłam Facelle i taka MAŁA różnica... zrobione z tej samej próbki moczu... wiem , że nwgatyw ale może coś się będzie działo

Kurde a u jakiego sprzedawcy kupowałaś? No mi się bardzo ładnie pokryły z owulacjąa kupowałam tutaj
    http://allegro.pl/testy-50-x-testy-owulacyjne-i-5-x-testy-ciazowe-i5955788573.html

h44eskjo413gi85k.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka mam dokładni te same tylko od innego sprzedawcy... zamawiałam 100szt .. nie wiem co z nimi zrobie...

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Koniczynka mam dokładni te same tylko od innego sprzedawcy... zamawiałam 100szt .. nie wiem co z nimi zrobie...

No jak to co :D Wysikasz pozytywny test, uda się wtedy zajść a resztę opchniesz na allegro lub oddasz jakiejś potrzebującej duszyczce :P

W ogóle w związku z tematem testów owu polecam mikroskop owulacyjny, pomógł mi w pierwszej ciąży, teraz mojej siostrze i jet w 5c i czekam aż do mnie wróci pocztą :) Wydatek ok 80-90zł ale uważam, że warto, szczególnie gdy się planuje następne :)

h44eskjo413gi85k.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka chyba bym musiała 3 dni siku trzymać żeby wyszedł mi na nich pozytyw :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 21:50

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.Moge dolaczyc?dzisiaj pierwszy dzien okresu.
    Czyli testowanie ok.20.02-mozecie mnie wpisac:)
    To nasz 3 cykl staran po ciazy pozamacicznej...ktora przeszlam w czerwcu.Potem zrobilam kilka miesiecy przerwy.
    Podejmujemy ostatnia probe,bo i zostal 1 jajowod:(
    Jesli w tym cyklu sie nie uda czeka mnie hsg,ktorego wolalabym uniknac...
    Ech jakos zapal coraz mniejszy....
    Oby luty okazal sie szczesliwy:)

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Koniczynka chyba bym musiała 3 dni siku trzymać żeby wyszedł mi na nich pozytyw :D

Hihihi oj tam, czego się nie robi by w ciąże zajść :P

h44eskjo413gi85k.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Czesc Dziewczyny.Moge dolaczyc?dzisiaj pierwszy dzien okresu.
    Czyli testowanie ok.20.02-mozecie mnie wpisac:)
    To nasz 3 cykl staran po ciazy pozamacicznej...ktora przeszlam w czerwcu.Potem zrobilam kilka miesiecy przerwy.
    Podejmujemy ostatnia probe,bo i zostal 1 jajowod:(
    Jesli w tym cyklu sie nie uda czeka mnie hsg,ktorego wolalabym uniknac...
    Ech jakos zapal coraz mniejszy....
    Oby luty okazal sie szczesliwy:)

Napiszę Ci tak, bo jestem w takim wieku, że temat ciąż, porodów to never ending story. Moja siostra miała mieć w tym miesiącu Hsg, nie doczekała. Doczekała za to II kresek :) Mąż ma przyjaciela, którego żona jest w ciąży (i bliżej 40tki niż dalej), rodzi pod koniec kwietnia. Pierwsza ciąża pozamaciczna z usunięciem dużego kawałka jajowodu(tzn nie znam dokładnie szczegółów ale ma go wyłączonego ze starań). A więc nie wątp, wierz, staraj się, bo wszystko jest możliwe. Masz tu dwa przypadki, które zakończyły się szczęśliwie, kto wie może też potwierdzisz to w co inni tracą nadzieję :)

h44eskjo413gi85k.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Hihihi oj tam, czego się nie robi by w ciąże zajść :P

Haha prędzej zapalenia pęcherza bym się nabawiła. Z drugiej strony zastanawiam się czy mi wyjdzie taki mocny pozytyw kiedykolwiek, bo jak leżałam na zapalenie nerki w ciąży w szpitalu to wyszło że pęcherz mam o wiele bardziej pojemny. Czułam potrzebę dopiero jak nazbierało mi się ok.700ml moczu (miałam robioną zbiórkę dobową moczu w szpitalu, nie myślcie, że w domu sobie odmierzam :D ) czyli prawie dwukrotnie większy objętościowo... zawsze dość rzadko mnie goniło na wc nawet w ciąży nie odczułam większego parcia... możliwe, że ten hormon LH po prostu mam rozcieńczony i test może nie wyjść 100% pozytywny?

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Haha prędzej zapalenia pęcherza bym się nabawiła. Z drugiej strony zastanawiam się czy mi wyjdzie taki mocny pozytyw kiedykolwiek, bo jak leżałam na zapalenie nerki w ciąży w szpitalu to wyszło że pęcherz mam o wiele bardziej pojemny. Czułam potrzebę dopiero jak nazbierało mi się ok.700ml moczu (miałam robioną zbiórkę dobową moczu w szpitalu, nie myślcie, że w domu sobie odmierzam :D ) czyli prawie dwukrotnie większy objętościowo... zawsze dość rzadko mnie goniło na wc nawet w ciąży nie odczułam większego parcia... możliwe, że ten hormon LH po prostu mam rozcieńczony i test może nie wyjść 100% pozytywny?

Ja mam za to zmniejszony do 220 ml. Jedno piwo u mnie to 2-3 siki.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    Napiszę Ci tak, bo jestem w takim wieku, że temat ciąż, porodów to never ending story. Moja siostra miała mieć w tym miesiącu Hsg, nie doczekała. Doczekała za to II kresek :) Mąż ma przyjaciela, którego żona jest w ciąży (i bliżej 40tki niż dalej), rodzi pod koniec kwietnia. Pierwsza ciąża pozamaciczna z usunięciem dużego kawałka jajowodu(tzn nie znam dokładnie szczegółów ale ma go wyłączonego ze starań). A więc nie wątp, wierz, staraj się, bo wszystko jest możliwe. Masz tu dwa przypadki, które zakończyły się szczęśliwie, kto wie może też potwierdzisz to w co inni tracą nadzieję :)

Wiesz nadzieji to jeszcze nie stracilam...ale realnie patrzac szanse mam duzo mniejsze.
    Poza tym co chwila wychodza rozne kwiatki-ostatnio takze na usg slabe endometrium(niewykluczone,ze kolejnym krokiem bedzie histeroskopia).Okazuje sie,ze nie tylko sztuka jest zajscie w ciaze,ale przede wszystkim jej utrzymanie.
    Marze o tym,aby zobaczyc dwie kreski,ale z drugiej strony od tego momentu wiem,ze bede w nieustannym stresie,az do porodu.....
    Licze,ze moze tutaj naucze sie troche optymizmu:)

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczyka wrote:
    czekaj wkleje Ci moje, ta kreska nie była aż tak ciemna jak kontrolna ale mimo to usg potwierdziło owu https://zapodaj.net/2cf33676bf3d8.jpg.html
    R-rano (tzn koło12) P-po południu (koło 17) W-wieczorem ( koło 22)

Więc u mnie te kreski też jakoś super ciemne nie były ale to były pierwsze, które mi wyszły :)
    Jutro mam Gina usg i zobaczymy co powie. Nie mam szans na bzykanie narazie.
    Ale Malo co luzu mam i szyjka twarda i tak jakby półotwartą tylko.trudno mi określić bo raz naturalnie juz rodziłam

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Mi te z niebieska końcówką nie wychodzą :( facelle pozytywny, alkegrowy różowy pozytywny a na niebieskim cień.
    A te niebieskie to jakiej firmy robicie?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    A te niebieskie to jakiej firmy robicie?
    One są tez z allegro.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tempka w ciazy musi rosnac? Czy moze sie utrzymywac na stale wysokim poziomie?
    A

Rano obudzil mnie ostry bol podbrzusza. Nie. to nie byly bole na @. To maz przywalil mi z lokcia przez przypadek wstajac.... jesli cos tam jest to oby nie ucieklo po pierwszym wpier**** od tatusia.... dobrze zem przy kosci to moze faldka zrezonowala uderzenie....

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Dziewczyny, czy tempka w ciazy musi rosnac? Czy moze sie utrzymywac na stale wysokim poziomie?
    A

Rano obudzil mnie ostry bol podbrzusza. Nie. to nie byly bole na @. To maz przywalil mi z lokcia przez przypadek wstajac.... jesli cos tam jest to oby nie ucieklo po pierwszym wpier**** od tatusia.... dobrze zem przy kosci to moze faldka zrezonowala uderzenie....

Mi właśnie skoczyła moja psinka na brzuch wiec tez mam nadzieje, ze fasol nie ucieknie ze strachu :p

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Do dziewczyn które miały inseminację teraz. Miałyście iui na pekniętych czy nie pekniętych pęcherzykach? Ja miałam na peknietych i to mnie martwi...
    Na pękniętych się już nie robi ze względu na różną przeżywalność komórek jajowych. Lepiej żeby plemnik sobie poczekał na owulację niż na odwrót. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    A

Może być wyższa ale zazwyczaj jednak rośnie ;) tylko wcale nie koniecznie przed testem ;) u mnie wzrosła 14 dpo jak juz wiedziałam o ciąży ;)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mi właśnie skoczyła moja psinka na brzuch wiec tez mam nadzieje, ze fasol nie ucieknie ze strachu :p
    Na bank nie ;) bo mi skacze 13 kg dziecka i 5 kg psa :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Na bank nie ;) bo mi skacze 13 kg dziecka i 5 kg psa :D

Uspokoilyscie mnie kochane moje! I z tempka ktora stoi a nie idzie w dol czy w gore i z nokautem mojego meza na potencjalnej fasoli xD

Bol piersi mi troche zmalal mimo ze sa nabrzmiale. Zazwyczaj to sie dzieje tak 2 dni po @. Ale nie narzekam przynajmniej kazdy ruch tak nie boli ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:37

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ