Lutowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tinusia wrote:Widzę , że temat testów na tapecie... ja się dzisiaj zdenerwowałam na te allegrowe, bo raz cień cienia pokazują, a na następny dzień śnieżnobiały. Już myślałam że na jajniku rośnie mi torbiel bo boli a testy negatywne więc kupiłam Facelle i taka MAŁA różnica... zrobione z tej samej próbki moczu... wiem , że nwgatyw ale może coś się będzie działo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0bd87e7e086f.png -
Tinusia wrote:Widzę , że temat testów na tapecie... ja się dzisiaj zdenerwowałam na te allegrowe, bo raz cień cienia pokazują, a na następny dzień śnieżnobiały. Już myślałam że na jajniku rośnie mi torbiel bo boli a testy negatywne więc kupiłam Facelle i taka MAŁA różnica... zrobione z tej samej próbki moczu... wiem , że nwgatyw ale może coś się będzie działo
Kurde a u jakiego sprzedawcy kupowałaś? No mi się bardzo ładnie pokryły z owulacjąa kupowałam tutaj
http://allegro.pl/testy-50-x-testy-owulacyjne-i-5-x-testy-ciazowe-i5955788573.html -
Tinusia wrote:Koniczynka mam dokładni te same tylko od innego sprzedawcy... zamawiałam 100szt .. nie wiem co z nimi zrobie...
No jak to co Wysikasz pozytywny test, uda się wtedy zajść a resztę opchniesz na allegro lub oddasz jakiejś potrzebującej duszyczce
W ogóle w związku z tematem testów owu polecam mikroskop owulacyjny, pomógł mi w pierwszej ciąży, teraz mojej siostrze i jet w 5c i czekam aż do mnie wróci pocztą Wydatek ok 80-90zł ale uważam, że warto, szczególnie gdy się planuje następne -
Czesc Dziewczyny.Moge dolaczyc?dzisiaj pierwszy dzien okresu.
Czyli testowanie ok.20.02-mozecie mnie wpisac:)
To nasz 3 cykl staran po ciazy pozamacicznej...ktora przeszlam w czerwcu.Potem zrobilam kilka miesiecy przerwy.
Podejmujemy ostatnia probe,bo i zostal 1 jajowod:(
Jesli w tym cyklu sie nie uda czeka mnie hsg,ktorego wolalabym uniknac...
Ech jakos zapal coraz mniejszy....
Oby luty okazal sie szczesliwy:)Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik34 wrote:Czesc Dziewczyny.Moge dolaczyc?dzisiaj pierwszy dzien okresu.
Czyli testowanie ok.20.02-mozecie mnie wpisac:)
To nasz 3 cykl staran po ciazy pozamacicznej...ktora przeszlam w czerwcu.Potem zrobilam kilka miesiecy przerwy.
Podejmujemy ostatnia probe,bo i zostal 1 jajowod:(
Jesli w tym cyklu sie nie uda czeka mnie hsg,ktorego wolalabym uniknac...
Ech jakos zapal coraz mniejszy....
Oby luty okazal sie szczesliwy:)
Napiszę Ci tak, bo jestem w takim wieku, że temat ciąż, porodów to never ending story. Moja siostra miała mieć w tym miesiącu Hsg, nie doczekała. Doczekała za to II kresek Mąż ma przyjaciela, którego żona jest w ciąży (i bliżej 40tki niż dalej), rodzi pod koniec kwietnia. Pierwsza ciąża pozamaciczna z usunięciem dużego kawałka jajowodu(tzn nie znam dokładnie szczegółów ale ma go wyłączonego ze starań). A więc nie wątp, wierz, staraj się, bo wszystko jest możliwe. Masz tu dwa przypadki, które zakończyły się szczęśliwie, kto wie może też potwierdzisz to w co inni tracą nadzieję -
Koniczyka wrote:Hihihi oj tam, czego się nie robi by w ciąże zajść
Haha prędzej zapalenia pęcherza bym się nabawiła. Z drugiej strony zastanawiam się czy mi wyjdzie taki mocny pozytyw kiedykolwiek, bo jak leżałam na zapalenie nerki w ciąży w szpitalu to wyszło że pęcherz mam o wiele bardziej pojemny. Czułam potrzebę dopiero jak nazbierało mi się ok.700ml moczu (miałam robioną zbiórkę dobową moczu w szpitalu, nie myślcie, że w domu sobie odmierzam ) czyli prawie dwukrotnie większy objętościowo... zawsze dość rzadko mnie goniło na wc nawet w ciąży nie odczułam większego parcia... możliwe, że ten hormon LH po prostu mam rozcieńczony i test może nie wyjść 100% pozytywny? -
Tinusia wrote:Haha prędzej zapalenia pęcherza bym się nabawiła. Z drugiej strony zastanawiam się czy mi wyjdzie taki mocny pozytyw kiedykolwiek, bo jak leżałam na zapalenie nerki w ciąży w szpitalu to wyszło że pęcherz mam o wiele bardziej pojemny. Czułam potrzebę dopiero jak nazbierało mi się ok.700ml moczu (miałam robioną zbiórkę dobową moczu w szpitalu, nie myślcie, że w domu sobie odmierzam ) czyli prawie dwukrotnie większy objętościowo... zawsze dość rzadko mnie goniło na wc nawet w ciąży nie odczułam większego parcia... możliwe, że ten hormon LH po prostu mam rozcieńczony i test może nie wyjść 100% pozytywny?
Ja mam za to zmniejszony do 220 ml. Jedno piwo u mnie to 2-3 siki. -
Koniczyka wrote:Napiszę Ci tak, bo jestem w takim wieku, że temat ciąż, porodów to never ending story. Moja siostra miała mieć w tym miesiącu Hsg, nie doczekała. Doczekała za to II kresek Mąż ma przyjaciela, którego żona jest w ciąży (i bliżej 40tki niż dalej), rodzi pod koniec kwietnia. Pierwsza ciąża pozamaciczna z usunięciem dużego kawałka jajowodu(tzn nie znam dokładnie szczegółów ale ma go wyłączonego ze starań). A więc nie wątp, wierz, staraj się, bo wszystko jest możliwe. Masz tu dwa przypadki, które zakończyły się szczęśliwie, kto wie może też potwierdzisz to w co inni tracą nadzieję
Wiesz nadzieji to jeszcze nie stracilam...ale realnie patrzac szanse mam duzo mniejsze.
Poza tym co chwila wychodza rozne kwiatki-ostatnio takze na usg slabe endometrium(niewykluczone,ze kolejnym krokiem bedzie histeroskopia).Okazuje sie,ze nie tylko sztuka jest zajscie w ciaze,ale przede wszystkim jej utrzymanie.
Marze o tym,aby zobaczyc dwie kreski,ale z drugiej strony od tego momentu wiem,ze bede w nieustannym stresie,az do porodu.....
Licze,ze moze tutaj naucze sie troche optymizmu:)Madzik
Mama 3 corek:) -
Koniczyka wrote:czekaj wkleje Ci moje, ta kreska nie była aż tak ciemna jak kontrolna ale mimo to usg potwierdziło owu https://zapodaj.net/2cf33676bf3d8.jpg.html
R-rano (tzn koło12) P-po południu (koło 17) W-wieczorem ( koło 22)
Więc u mnie te kreski też jakoś super ciemne nie były ale to były pierwsze, które mi wyszły
Ale Malo co luzu mam i szyjka twarda i tak jakby półotwartą tylko.trudno mi określić bo raz naturalnie juz rodziłam -
Ewi28 wrote:A te niebieskie to jakiej firmy robicie?
-
Dziewczyny, czy tempka w ciazy musi rosnac? Czy moze sie utrzymywac na stale wysokim poziomie?
A
Rano obudzil mnie ostry bol podbrzusza. Nie. to nie byly bole na @. To maz przywalil mi z lokcia przez przypadek wstajac.... jesli cos tam jest to oby nie ucieklo po pierwszym wpier**** od tatusia.... dobrze zem przy kosci to moze faldka zrezonowala uderzenie.... -
nick nieaktualnymycha91 wrote:Dziewczyny, czy tempka w ciazy musi rosnac? Czy moze sie utrzymywac na stale wysokim poziomie?
A
Rano obudzil mnie ostry bol podbrzusza. Nie. to nie byly bole na @. To maz przywalil mi z lokcia przez przypadek wstajac.... jesli cos tam jest to oby nie ucieklo po pierwszym wpier**** od tatusia.... dobrze zem przy kosci to moze faldka zrezonowala uderzenie....
Mi właśnie skoczyła moja psinka na brzuch wiec tez mam nadzieje, ze fasol nie ucieknie ze strachu :p -
Lady_E wrote:Do dziewczyn które miały inseminację teraz. Miałyście iui na pekniętych czy nie pekniętych pęcherzykach? Ja miałam na peknietych i to mnie martwi...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
mycha91 wrote:Dziewczyny, czy tempka w ciazy musi rosnac? Czy moze sie utrzymywac na stale wysokim poziomie?
A
Rano obudzil mnie ostry bol podbrzusza. Nie. to nie byly bole na @. To maz przywalil mi z lokcia przez przypadek wstajac.... jesli cos tam jest to oby nie ucieklo po pierwszym wpier**** od tatusia.... dobrze zem przy kosci to moze faldka zrezonowala uderzenie.... -
Agniechaaaa wrote:Mi właśnie skoczyła moja psinka na brzuch wiec tez mam nadzieje, ze fasol nie ucieknie ze strachu :p
-
Hopeless wrote:Na bank nie bo mi skacze 13 kg dziecka i 5 kg psa
Uspokoilyscie mnie kochane moje! I z tempka ktora stoi a nie idzie w dol czy w gore i z nokautem mojego meza na potencjalnej fasoli xD
Bol piersi mi troche zmalal mimo ze sa nabrzmiale. Zazwyczaj to sie dzieje tak 2 dni po @. Ale nie narzekam przynajmniej kazdy ruch tak nie boli ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 07:37