X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lutowe testowanie 2017
Odpowiedz

Lutowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    U mnei w poprzednij cyklu mialam 98% szans i dostalam okres :D
    To bardziej jest zabawka niz cos co rzeczywiscie trafnie okresli, czy jestes w ciazy.
    Z tego co widze , to tak naprawde nigdy nie mozna byc pewnym ciazy bo jest mnostwo dziewczyn, ktore maja idealne wykresy, w ciazy powinny byc na 100% a dostaja okres...
    I w druga strone to samo, wykres plaski jak deska, a n akoncu pojawiaja sie 2 kreski
    To wszystko sprawia, ze rzeczywiscie czlowiek mysli "odpusc sobie bo i tak to sprawdzanie tempek, objawow itd nic nie daje"...
    Sprawdzanie temperatury, badanie szyjki ma sens, jeżeli nie istnieją żadne problemy natury medycznej - chociaż wtedy tak czy siak i nie ma siły na 100% zapyli się w trakcie tego regulaminowego roku. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:13

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    U mnei w poprzednij cyklu mialam 98% szans i dostalam okres :D
    To bardziej jest zabawka niz cos co rzeczywiscie trafnie okresli, czy jestes w ciazy.
    Z tego co widze , to tak naprawde nigdy nie mozna byc pewnym ciazy bo jest mnostwo dziewczyn, ktore maja idealne wykresy, w ciazy powinny byc na 100% a dostaja okres...
    I w druga strone to samo, wykres plaski jak deska, a n akoncu pojawiaja sie 2 kreski
    To wszystko sprawia, ze rzeczywiscie czlowiek mysli "odpusc sobie bo i tak to sprawdzanie tempek, objawow itd nic nie daje"...
    A te procenty nie mówią czasem o szansach na pozytyw jeśli jesteś w ciąży? Np to ze komuś w ciąży wyjdzie pozytyw 9 dpo to tylko 18% a ze ciężarnej wyjdzie pozytyw 16 dpo to 100 %?

Edit. Tak. Dokładnie o to chodzi a nie o to ile ktoś ma % szans na ciążę :D
    "kiedy możesz już wykonać test ciążowy i jakie jest prawdopodobieństwo pozytywnego testu ciążowego w danym dniu, jeśli jesteś w ciąży;"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:27

KateHawke lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna spokojnie dasz rade :) nie takie rzeczy potrafimy wytrzymac :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Na pękniętych się już nie robi ze względu na różną przeżywalność komórek jajowych. Lepiej żeby plemnik sobie poczekał na owulację niż na odwrót. :)

No i kurde mnie załamałyscie. Lekarz mi zrobił na pękniętych bo powiedział że parametry nasienia są idealne i plemników jest bardzo dużo to zrobimy.
    To nadzieje mnie teraz opusciły...

Stosunek przed owu był 3 dni przed więc lipa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:34

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No i kurde mnie załamałyscie. Lekarz mi zrobił na pękniętych bo powiedział że parametry nasienia są idealne i plemników jest bardzo dużo to zrobimy.
    To nadzieje mnie teraz opusciły...

Stosunek przed owu był 3 dni przed więc lipa...

Nie ma co sie załamywać ;) moze akurat zaskoczyło idealnie :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    u mnie dziś of pokazuje 18% szansy na pozytywny test, ale trzymam się dzielnie i nie testuję :)

Suri od którego dnia te procenty się włączają? Ja mam przy tescie adnotacje, ze jeszcze za wcześnie na testowanie.Za to mam naliczonych 16 punktów ciążowych, hehe ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie wykresow temperatur to z perspektywy czasu powiem wam,ze moj ciazowy wykres(z druga corka)-nie tutaj na ovu,ale prowadzilam sobie w domu:)to on wygladal jednak zupelnie inaczej niz moje wszystkie pozostale(stad mialam tez przeczucie przy cb i cp,ze to nic z tego nie bedzie.)
    W porownaniu do innych cykli mialam piekny trzystopniowy rozklad temp.od poczatku po owu byly wyzsze niz normalnie(mniej wiecej o 5kresek.Mialam spadek implantacyjny w 8dpo(1 dniowe plamienie),a po implantacji temp wzrosla jeszcze bardziej-az 37,4.Nigdy potem juz tak nie mialam.acha nie bylo tez plamienia 3 dni przed okresem(zazwyczaj mam jak w zegarku).Jestem ciekawa czy kolejny,ew szczesliwy cykl bedzie tez podobnie wygladal...
    Dlatego ja zadko testuje bo szkoda mi testow....od razu mniej wiecej wiem czy jest jakas szansa....
    Choc oczywiscie zawsze kusi-bo jak to bywa nadzieja umiera ostatnia:)

zubii lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w robocie zaczyna byc coraz gorzej :/ do mnie jeszxze drektor nie przyfuczal ale wlasnie dzwonila kumpela i zaczynaja wisiec nad nami (cala ekipa) czarne hmury. Gin kazal mi sie nie stresowac wiec staram sie ale to trudne :/ oby w srode beta wyszla dodatnia i uciekam odrazu na l4

• JagodaOVU Nowa

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was przyszłe mamuśki:) czekam na testowanie w lutym. Ta niewiadoma...udało się czy nie...oj nie cierpliwie się :)

Pozdrawiam Was serdecznie

Kamelkowo lubi tę wiadomość

Jagoda
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i ja bym chciała się przywitać tutaj i poprosić o wpisanie na testy 8.02. :) @ mam mieć 7.02 to będę testować dzień po :)

Kamelkowo lubi tę wiadomość

• Karen25 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaOVU wrote:
    Dołączam do Was przyszłe mamuśki:) czekam na testowanie w lutym. Ta niewiadoma...udało się czy nie...oj nie cierpliwie się :)

Pozdrawiam Was serdecznie

Ja tez nie moge sie juz doczekać :) czas sie strasznie dluzy ! :) testowac powinnam 2 lutego ale chyba 30 stycznia pójdę na betę;)

Majeczka 21.11.2012 r. <3
    11 cs o drugie maleństwo :)
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś mam planowany termin @. Jesli wredota nie pojawi aie do niedzieli to rano zatestuje. Zaopatrzylam się w dwa testy facelle i oczywiscie żółtego bobo. Skoro jest b.dobry może i mi przyniesie II kreski :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny w robocie zaczyna byc coraz gorzej :/ do mnie jeszxze drektor nie przyfuczal ale wlasnie dzwonila kumpela i zaczynaja wisiec nad nami (cala ekipa) czarne hmury. Gin kazal mi sie nie stresowac wiec staram sie ale to trudne :/ oby w srode beta wyszla dodatnia i uciekam odrazu na l4
    Wiesz, ze i ja myślę podobnie. Tyle, ze nie mam problemu z Dyrektorem, ale pracuje w szkole i nie wiadomo co będzie w szkołach od września. Wiec, idealny moment na ciążę.

A kupowałyście te tanie testy na allu ? Nie wiem czy brać pinki, czy te tanie. Moze ktoś mi podrzuci jakieś linka z którego kupuje ?

• chicken Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wiem co czujesz. U mnie praca jest mocno sezonowa-pracuje jako logistyk. Od wiosny do później jesieni jest wysoki sezon i wtedy jest w pracy koszmar-stres codziennyi człowiek ma ochote jak najszybciej uciekać.
    Już 2 razy zdarzylo mi się w takim okresie wziąć L4 na pare dni aby odpocząć bo psychicznie nie wytrzymywałam.
    Teraz mam w pracy względny spokoj i jest idealny czas by zaciazyc bo później znowu będzie kicha. Mój organizm jest bardzo wrażliwy i reaguje na kazde zmiany…
    Np. po wyjeździe w góry ZAWSZE okres mi się spoznia o tydzień, a nawet 2-przez bardzo duzy wysiłek fizyczny.
    Mam wrazenie , ze przez stres w pracy, miałam podwyzszona prolaktynę-zobaczymy co mi wyjdzie teraz na badaniach i zweryfikuje swoja teorie
    Wizyta już we wtorek…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 15:45

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypluje płuca :( juz próbowałam wszystkiego na kaszel boje sie, ze to moze wszystko przekreślić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny wypluje płuca :( juz próbowałam wszystkiego na kaszel boje sie, ze to moze wszystko przekreślić :(
    suchy czy mokry kaszel ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama wrote:
    suchy czy mokry kaszel ?

Suchy :(

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Suchy :(
    Ja piłam syrop stodal. To niby homeopatia ale mi dawał ulgę ;) i można go brać w ciąży :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypiam dziś na stojąco normalnie.

p19ucsqvnm5skatr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypiłam syropek z cebulki moze to cos da :( M nie ma zeby mógł pójść po cos do apteki :(

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ